Şimdi Ara

MSI GTX 560 Ti Hawk 1GB vs PowerColor HD6950 2GB (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
2.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zarkabul

quote:

Orijinalden alıntı: Matexa
    TF II kullanıyorum hocam

Hocam daha yormamışsınız o zaman kartı siz Oyun sırasındaki değeri sanırım sizin dediğiniz.
    3Dmark Vantage ın Feature testlerinden 6. sında (rengarenk bir sis bulutu gibi olan ekran) en yüksek sıcaklığa (71C) ulaşıyor benim TFIII. Boştayken, 30 oyun sırasında da 50-60 arası değişiyor.
    Bir de Unigine heaven var sıcaklığı tavan yaptıran. Strese sokuyor resmen gpuyu

Bunlarla denediniz mi daha önce?

Deniyecektim onları , arkadaş gerek yok boşuna deneme dedi , Benim psu 500W bide, mazAllah bişi olur felan dedi bıraktım bende :D

• quote:

Deniyecektim onları , arkadaş gerek yok boşuna deneme dedi , Benim psu 500W bide, mazAllah bişi olur felan dedi bıraktım bende :D

500W ise doğru denemeyin bence de hocam. 45C çok iyi değer.
    Bu arada TFII ile TFIII arasında ne fark varki acaba?
    TFII daha mı iyi sanki ne?
  • quote:

quote:

500W ise doğru denemeyin bence de hocam. 45C çok iyi değer.
    Bu arada TFII ile TFIII arasında ne fark varki acaba?
    TFII daha mı iyi sanki ne?

TF III ler power edition , onlarda fabrika çıkışlı oc li , TF II ye göre değerleri daha yüksek , ama soğutma konusunda marifetini bilemem

• quote:

Orijinalden alıntı: EMRES754

Herşey 2+2=4 gibi.Twin forze niye serin çünkü çift fanlı iyi bir yapısı var.Stocklardan serin olmaları bu yapılarından dolayı kaynaklanıyor zaten.Açıkçası crossfire da tam yükte 70 derece görmedim hiç.İki ekran kartıda çift fanlı soğutucuya sahip.Şimdi önemli olanı göstermek için yazdım.İyi soğutma = iyi karttır her zaman.

Tamam burada haklısın da özel soğutma işin içine girince şöyle bir durum ortaya çıkıyor. Ben geçen ay 6950 DC II alayım dedim. benim kıstasımda zaten artık MSı yok. MSI TR ve yeni teknik servisi servispoint ile yaşadığım sorundan sonra, zaten daimi ASUS'çuydum öyle devam ediyorum. Şimdi benim şartlarım nedir?
    1-Çizgi Elektronik desteği.
    2-Baskı devresi tasarımı yani bileşen kalitesi.
    3-Soğutma sistemi.
    4-Varsa 3 yıl garanti.
    5-oyunlarda daha fazla destek ve uyumlu oyun çokluğu. Özellikle SLI Cf sözkonusu olduğunda durum ortada zaten.

Bakıyorum bu şartlarda ASUS 6950 DCII bana uyan tek kart. Ha birde powercolor'a çizgi desteği var ama çift fanlı kart yok. Saphire'e gelince ister Penta olsun istyer Datagate olsun Şubat 2011'den buyana yine teknik servis servispoint ve bazı konularda mesela mosfet yaktın diyelim MSI daha insaflı servispointteki kartlarda. Ama adam bana diyor ki abi Sapphire aynı hakları vermeyebilir. XFX güzel kartlar yaptı piayasada öyle ucuz fiyata çift fanlı aylardır görmüyroum. Arkadşın yazdığı Powercolor 2gb ise aylardır
    zaten en ucuz 6950 2gb. Tamam 2 hafta önce Vatanda ref tasarım ama çift fanlı olan 489 Tl idi ama stok ortada yok. Dirt3 ed. olanı yani. Yakinda Bf3 ed. gelecekte fiyat öyle olurmu ya da oyun fiyatı düşünce öyle olursa servispoint konusunda bir yazı tura atar bakarım yeniden.

Neyse konuya döneyim geçen ay alayım dedim Vatan'da stoğu yoktu. Aslında amacım 8+6 olduğu için kart modlanmasa da bios edit ile sadece biosu 1536 yaparak 6970 gibi kullanıldığında dair görsel bilgilerim var ama burada yapan göremedim vazgeçtim.
    Yine başka çift fanlı modellere ya da aldığım ASUS GTX 560 TIDC II gibi tasarımı kendi klasmanında özel olan kartlara baktığımda fiyat farkı 100 Tl üzerinde çıkıyor. Esas sorun 140 TL daha verdiğimde Topkapı Vatan'dan ASUS GTX570 DC II getirtiriz abi dediler. Baktım iş uzuyor vazgeçtim.

6950 vs 560 TI söz konusu olduğunda evet hala crysis 1 oynarsan fazla skor alırsın. Yada Batman AA vardı o zaman 100 yerine 110 alınıyordu da ben hep bir yerden tuttum konuyu. Her akşam BC2 oynadığım oluyordu. E bu oyunda 900mhz OC olduğunda 6970'e kafa tutan GTX560 TI bana göre gerekeni veriyordu mesela. 1 yıldır söylüyorum alemde ne kadar oyun varsa hepsini 6850-6870 ile de oynarsın. İş Multide 1,5 yıldır BC2 ve yaklaşık 1,5 aydır BF3 olduğunda değişiyor. Peki sırf BF3 ultra için Nvidia tercih edilir mi? Ben zaten betadan sonra oyunu bile almadım. GTX570'in bile benim kıstasımda ultra oyun servisi yok. 2 hafta önce ASUS 560 TI SLI ile de full ultra 60 fps üstüne çıktım. Kasa power soğutma her türlü tamam ama daha ufak boyutlu olan 560 TI ile bile üsteki kart 11 derece yükte daha fazla ısınıyordu. Fan profili yapmadım yalnız. Biraz fan profili ve ön panele intake ama sesi de hissedilecek fanla bu çözülür de yazdığın ısı değerlerinden sonra bir soru sormamda sakınca varmı?
    Kullandığın kasada kaç tane fan var ve bu fanlar zaten kartlara tanımladığın fan profilini bastırıyor mu?
    Bir de bir konu daha var. CF SLI tasarımında çift fanlı dizaynın mı daha iyi olduğunu düşünüyorsun yoksa Blower tipli üstü kapalı dizyan edilen soğutma sistemli kartlarla yapılan CF SLI kurulumunda alttaki kartın verdiği ısının pervane tipli çift fan tarafından üsteki kart tarafından emilmesinin daha fazla ısınma yerine aksine soğutma sağladığı gibi durum mu var.

Bana göre CF SLI için en iyi soğutma düzeneği bu karttadır:

MSI GTX 560 Ti Hawk 1GB vs PowerColor HD6950 2GB

Konu sahibi arkadaşım senin soruna gelince zaten en pahalı olan GTX560 TI yani Hawk modelinin yanına tek fanlı 6950 ilave edince o konumda 6950 daha tercih edilir bir kart olmuş Zaten her şekilde zevke göre tercih edilir. Söz konusu durumda ASUS DC II modelini yine özel tasarım daha iyi servis hizmeti ve 3 yıl garanti gibi durumları da ele alırsan o zaman hiçbir özel soğutmalı 6950'nin cazibesi olmayacaktır. Sapphire çift fanlı olan model sadece fan tasarımıyla özel modeldir ama PCB tasarımı referanstır. Zaten özel tasarım olan 8+6 pinli olan toxic ed. resmini de ekledim yukarıya. Yalnız Nvidia'nın sunamayacağı tek bir şey var. Eğer büyük ekran kullanıyorsan özellikle 1080p film konusunda AMD daha üstündür ve acıdır ki ben de fiyatlar indiğinde 6950 veya 6970 almayı sırf bundan dolayı düşünüyorum. Neticede BF3'ü zaten yine ultra oynayamayacağım hatta belki almadığım bu oyun pas bile geçeceğim....

Ek açıklama: Şimdi farkettim. 12 adet scythe fanla iş değişir......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 3 Aralık 2011; 0:12:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: snuffxxx

quote:

Orijinalden alıntı: xLasper

6950

hala mı yazıyorsun dolandırıcı

la bi git başımdan bealmsıın nesın sen leptopu alıpo kırmayı biliyosunuz adresını ver bana pm den 4 5 gune ankarada işlim var senıde görmem lazım benıım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Icore

Oyunlarda yaşanan ati kaynaklı sorunlar yüzünden kararsızım. 6950'nin 2gb olması aklımı çeliyor.

boyle bisi olmadigina gore secenek belli bence
  • Arkadaşlar bahsettiğim powercolor hd6950 referans tasarım değil çift fanlı, ama soğutucusu ne kadar başarılıdır tartışılır.

http://hard.rozetka.com.ua/powercolor_ax6950_2gbd5_2dh/p146762/
  • setek yazını okudum tamamiyle servis için yazdığına %100 katılıyorum.Orda ilginç şeylerde kulağıma geldi pek temiz koktuğunu söyleyemem o işin.O konuyu başka bi yerde ben anlatabilirim.

Asıl konumuza dönersek en iyi verimi spitfire+accelero x2 den aldım diyebilirim fanları uygun dönme hızına sessiz konuma getirdikten sonra bazı testler yaptım.Alt kartla üst kart nerdeyse yakın değerler veriyodu.Çünkü üst karta spitfire koyunca soğutma çözümü kurallardan çıktı.Sonra spitfire ı ve acceleroyu söktükten sonra.Stok hallerinde bi halta yaramadığı ortaya çıktı.Sonuç olarak 2 fanlı 2 kart olarak kurduktan sonra en uygununun bu olduğuna karar verdim.Kasa içine uyguladığım alışagelmemiş hava akımı ile ekran kartlarından çıkan havayı direk başka yöne yönlendiren bi dizayn yaptım.Sonuç olarak bulduğum en iyi çözüm ise üsteki karta spitfire alttaki kartında 2 fanlı stock soğutucuyla devam etmesi oldu.Spitfire çok güçlü olmasından dolayı alttaki kartla aynı neticeleri bilemedin +1 +2 veriyor.Sorarsan bence spitfire gereksiz diyebilirim.

Asus için ayrı bi parantez açmak lazım bundan sonra asus ekran kartlarını almayı düşünüyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: snuffxxx

quote:

6950

hala mı yazıyorsun dolandırıcı

la bi git başımdan bealmsıın nesın sen leptopu alıpo kırmayı biliyosunuz adresını ver bana pm den 4 5 gune ankarada işlim var senıde görmem lazım benıım

emin ol beni görmek istemezsin koçum
  • quote:

Orijinalden alıntı: EMRES754

setek yazını okudum tamamiyle servis için yazdığına %100 katılıyorum.Orda ilginç şeylerde kulağıma geldi pek temiz koktuğunu söyleyemem o işin.O konuyu başka bi yerde ben anlatabilirim.

Asıl konumuza dönersek en iyi verimi spitfire+accelero x2 den aldım diyebilirim fanları uygun dönme hızına sessiz konuma getirdikten sonra bazı testler yaptım.Alt kartla üst kart nerdeyse yakın değerler veriyodu.Çünkü üst karta spitfire koyunca soğutma çözümü kurallardan çıktı.Sonra spitfire ı ve acceleroyu söktükten sonra.Stok hallerinde bi halta yaramadığı ortaya çıktı.Sonuç olarak 2 fanlı 2 kart olarak kurduktan sonra en uygununun bu olduğuna karar verdim.Kasa içine uyguladığım alışagelmemiş hava akımı ile ekran kartlarından çıkan havayı direk başka yöne yönlendiren bi dizayn yaptım.Sonuç olarak bulduğum en iyi çözüm ise üsteki karta spitfire alttaki kartında 2 fanlı stock soğutucuyla devam etmesi oldu.Spitfire çok güçlü olmasından dolayı alttaki kartla aynı neticeleri bilemedin +1 +2 veriyor.Sorarsan bence spitfire gereksiz diyebilirim.

Asus için ayrı bi parantez açmak lazım bundan sonra asus ekran kartlarını almayı düşünüyorum.

Herkes bu kadar uğraşamaz ama tebrikler tabi ki. Yalnız şimdi baktım kullandığın board iyi mesafeli zaten. Yani kafadan bendeki ASUS Z68' göre 2-3 cm arası daha fazla meaafe var. Zaten kasada oraya 80'lik fanı iki slot arasına da monte etsen sanırım aynı seviye olmasada 3-5 derece iki kart arası ısı farkı ile kurtarır oda zaten yeter de artarda. Bu sabertooth'lra pek sıcak bakmamıştım ama şimdi bir hoş gözükmedi değil hani. 560 TI SLI'da skor olarak memnun kaldım ama 11 derece fark için uğraşma yaşım geçeli çok oldu.
    Vazgeçtim SLI'dan. Yani bir de yazı düşününce. Zaten kartlar nerdeyse yapıştı yapışacak durumdaydı. MSI z68 GD80 kurmuştum arkadaşıma onda da mesafe iyiydi. Kartta hoşuma gitmişti ama artık benim için ASUS dışında hele Anakartta tövbe. Ekran kartında severdim MSI belki sadece o zaman......

• Hala karar veremedim, bildiğin %50 ati %50 nvidia diyor.

msi 560 ti hawk

powercolor 6950 2gb

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Icore -- 3 Aralık 2011; 1:10:49 >

• Burada şöyle bir durum var. bazı Hawk modellerinde şikayetlerde oldu. Eğer alcaağın kart 1,037 v ile gelen kartlardan olursa şanslısın. 1,075v ile gelende var. Kartın soğutması TF II'ye göre daha iyi. TF II'de fan arızası şikayetleri de var. Diğer kart ile kıyaslamaya gelince DX11 olarak 2011'de çıkan Dirt3 Crysis2 DEuX-EX gibi oyunları BF3'ten ayrı tutunca zaten kartlar ardışık sıralanıyor. Bu listeye 5870'de giriyor. Hani nerdeyse geçenlerde Teknobiyotik'te Sapphire 5870 TOXİC vardı 420 TL'ye. Bu oyunlar baz alındğında performans per dollar diye bir kavram var mesela. Yani ödenen para karşılığı performans. Orada bu fiyatıyla herhangi bir yerde 350 TL'ye her an bulabileceğin başka bir marka 5870 bile aslında en iyi F/P kartı ama eski seri neticede. Hawk powercolor 6950'yi 950mhz fabrika OC hızı ile geçer. Ama ASUS GTX560 TI DC II bakmanı tavsiye ederim eğer 560 TI olursa diyorum. 6950 tercih edersen Powercolor için benim gözümde tek artı sanırım ona da çizgi bakıyor. Skor konusunda fark olmaz hatta bazı durumlarda geri kalma olasılığı var. OC ya da mod ile durum değişir ama deneyim ve risk faktörü var ve bu modelde mod var mı bilmiyorum. Zaten bu tarz bir yöntemi tavsiye aracı olarak kullanmıyorum. Bunu yapacak olan sormaz zaten imkanı varsa yapar diyip soranlara da sırf sordukları için onların profiline uymaycağı düşüncesiyle olumsuz fikir beyan ediyorum. Bir de 2. el faktörü var. HAWK neticede forumda oluşan kültürden nasibini alan bir tasarım. Dolayısıyla 2. elde daha cazip. Aynı fiyata aldığın HAWk 1 yıl sonra daha fazla fiyata gider...... Hala GTX460 HAWk -hadi onda OC potansiyeli var da- ya da 6870 HAWk'ın -zaten nereye gider ki- ref 6870'ten ne kadar fazla üstünlüğü var çözebilmiş değilim.

• quote:

Hala karar veremedim, bildiğin %50 ati %50 nvidia diyor.

msi 560 ti hawk

powercolor 6950 2gb

Burdan da fpslere bakabilirsiniz ,

Ben HD6950 derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metaxa171 -- 3 Aralık 2011; 1:30:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: setek01

Burada şöyle bir durum var. bazı Hawk modellerinde şikayetlerde oldu. Eğer alcaağın kart 1,037 v ile gelen kartlardan olursa şanslısın. 1,075v ile gelende var. Kartın soğutması TF II'ye göre daha iyi. TF II'de fan arızası şikayetleri de var. Diğer kart ile kıyaslamaya gelince DX11 olarak 2011'de çıkan Dirt3 Crysis2 DEuX-EX gibi oyunları BF3'ten ayrı tutunca zaten kartlar ardışık sıralanıyor. Bu listeye 5870'de giriyor. Hani nerdeyse geçenlerde Teknobiyotik'te Sapphire 5870 TOXİC vardı 420 TL'ye. Bu oyunlar baz alındğında performans per dollar diye bir kavram var mesela. Yani ödenen para karşılığı performans. Orada bu fiyatıyla herhangi bir yerde 350 TL'ye her an bulabileceğin başka bir marka 5870 bile aslında en iyi F/P kartı ama eski seri neticede. Hawk powercolor 6950'yi 950mhz fabrika OC hızı ile geçer. Ama ASUS GTX560 TI DC II bakmanı tavsiye ederim eğer 560 TI olursa diyorum. 6950 tercih edersen Powercolor için benim gözümde tek artı sanırım ona da çizgi bakıyor. Skor konusunda fark olmaz hatta bazı durumlarda geri kalma olasılığı var. OC ya da mod ile durum değişir ama deneyim ve risk faktörü var ve bu modelde mod var mı bilmiyorum. Zaten bu tarz bir yöntemi tavsiye aracı olarak kullanmıyorum. Bunu yapacak olan sormaz zaten imkanı varsa yapar diyip soranlara da sırf sordukları için onların profiline uymaycağı düşüncesiyle olumsuz fikir beyan ediyorum. Bir de 2. el faktörü var. HAWK neticede forumda oluşan kültürden nasibini alan bir tasarım. Dolayısıyla 2. elde daha cazip. Aynı fiyata aldığın HAWk 1 yıl sonra daha fazla fiyata gider...... Hala GTX460 HAWk -hadi onda OC potansiyeli var da- ya da 6870 HAWk'ın -zaten nereye gider ki- ref 6870'ten ne kadar fazla üstünlüğü var çözebilmiş değilim.

Teşekkürler yanıtladığın için, bu arada Türkiye'de değil Ukrayna'da yaşıyorum :)

• Evga yoktur tabi orada
  • Vardır muhakkak ama ben karşılaşmadım, kıt rusçamla ancak bu kadar bulabiliyorum :D
  • quote:

Vardır muhakkak ama ben karşılaşmadım, kıt rusçamla ancak bu kadar bulabiliyorum :D

Sana 6950 alman için bir neden söyliyim o zaman, Battlefield 3, MW3, Skyrim, Assasins Creed, hepsinin Ekran kartı belleği kullanımı 2 saatte 1400 MB 'ı buluyor, Battlefield 3 1800 falan da oluyor. 560 Ti bu konuda çoook geride kalır 1GB alırsan
  • quote:

Vardır muhakkak ama ben karşılaşmadım, kıt rusçamla ancak bu kadar bulabiliyorum :D

Evga olmasa bile Olga illaki vardır Şaka bir yana bende sizin ikileminize yakın bir ikilemdeyim.Araştırdıkça daha da karmaşık hale geliyor bu işler
  • quote:

Orijinalden alıntı: xRay97

Nvidia fanlığı yapmaya gerek yok.HD6950 fiyat ve performans olarak çok iyi bir karttır.Nvidia'nın PhysX ile Cuda'sında şuanda bir nimet yok arkadaşlar.Fiyat/performans bakın.

burda kimsenin nvdia fanlığı yaptığı yok arkadaş soru sormuş bizde deneyimlerimize dayanarak cevap veriyoruz ortalığı karıştıracak mesajlar atma senin yaşının 5 katı kadar ekran kartını 1 ayda kullanıyorum ben arkadaşa cevap veriyoruz

Bize 6950 mi 6970 diye sorsa gidip 6950 deriz neden mantık çerçevesinde o cevabı vermemiz uygun olur

birşey bilmiyorsan konuşma
  • quote:

quote:

Hawk ı tercih ettim bile. :)
    6950 benim de seçeneklerim arasında vardı. Genel performans olarak 6950 biraz önde, fakat, uzun bir araştırmadan sonra ısınma, oc potansiyeli, sli scaling gibi özelliklerde 560ti daha önde göründüğü için, artı kampanyaya denk getirdigim için f/p oranı da çok iyi oldu. Stres testlerinde bile sıcaklık max 71-72c, core 1050 de stabil çalışıyor. Daha ne olsun :)
    Karar sizin.

Bendeki 6950 boşta 25 derece civarı , yükte ise 45 i geçmiyor , ve 1400 mhzlere rahat çıkabiliyorum

quote:

Orijinalden alıntı: xRay97

Nvidia fanlığı yapmaya gerek yok.HD6950 fiyat ve performans olarak çok iyi bir karttır.Nvidia'nın PhysX ile Cuda'sında şuanda bir nimet yok arkadaşlar.Fiyat/performans bakın.

arkadaş haklı 6950 f/p olarak iyi , ki bana kalırsa performans bakımından da iyi

hehe 1400 mhz çıkıyorsundur emin ol sadece 1400 yazıyordur o kartı 1400 mhz de açamasın bile açsanda erir gider anında insanları yanlış yönlendirmeyin

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.