Şimdi Ara

msi gtx 970 overclock sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben ekran kartıma voltajsız overclock yapıyorum ayarlar şöyle

%110

+170 core clock

+550 memory clock.

crysis 2 yi açıp ultra ayarlarda %99 gpu kullanımında 100+ fps alıyorum ve kart 65 dereceyi birkere aşmadı böyle 5 saat boyunca stabil oynadım. benchmarklarda normal görünüyor herhangi bir çökme yok.

ancak bazı oyunlarda 10 dakika sonra çöküyor ve oynadığım oyunların crysis 2 kadar iyi grafikleri yok yani gpu kullanımı %45 de falan.

bu oyunlarda yani bazı oyunlarda neden çöküyor yardım edebilecek var mı ? ekran ten rengi oluyor ve donuyor birdaha geri gelmiyor yada uzun zaman sonra geliyor.

bozulan oyunlar: Planetside 2 - chilvary medieval warfare - the crew.

bozulmayan crysis 2 - cs:go - nosgoth - crysis 3

• Oyunlarla ilgili bir sikinti olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oggy20 O kullanıcısına yanıt
    ::DDDDD:D:ASD:SAD:::D:D::D:D: kusura bakmada anırdım yine sen cevap verince :D herkese sormak istemiştim ondan açtım bu konuyu :D oyunlarla alakalı herhalde
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasinzz

::DDDDD:D:ASD:SAD:::D:D::D:D: kusura bakmada anırdım yine sen cevap verince :D herkese sormak istemiştim ondan açtım bu konuyu :D oyunlarla alakalı herhalde

genemi sen :D
    bıktırdın beni be :D :D :D
  • Oggy20 O kullanıcısına yanıt
    ahahhaha :D
  • Aynı şey benim Gigabyte GTX 970'de de oluyor. Overclock için MSI Afterburner programını kullanıyorum. Far Cry 4'de 10 dk sonra oyun çöküyor ve Sağ altta Ekran kartı yanıt vermeyi kesti diye bildirim çıkıyor. Tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyoruz
  • bende windows 7 de çıkıyordu yanıt vermeyi kesti diye en azından normale dönüyordu . bu windows 10 da ekrana herhangi bir renk geliyor ve öyle kalıyor saatlerce mecbur baştan başlatıyorum.
    bu arada pek tecrübeli arkadaş yok sanırım konuyu yabancı foruma açtım bilgi verirlerse dönerim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Msi Gtx 970
    2 yıl önce açıldı
    xfx 6950 ve MSI Afterburner...
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bende msi gtx 970 kullaniyorum. Gta 5 icin overclock açıyorum ama cs go gibi oyunlarda sorun oluyor. Bence zorlanmadigin oyunda bosuna overclock kullanma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasinzz

arkadaşlar ben ekran kartıma voltajsız overclock yapıyorum ayarlar şöyle

%110

+170 core clock

+550 memory clock.

crysis 2 yi açıp ultra ayarlarda %99 gpu kullanımında 100+ fps alıyorum ve kart 65 dereceyi birkere aşmadı böyle 5 saat boyunca stabil oynadım. benchmarklarda normal görünüyor herhangi bir çökme yok.

ancak bazı oyunlarda 10 dakika sonra çöküyor ve oynadığım oyunların crysis 2 kadar iyi grafikleri yok yani gpu kullanımı %45 de falan.

bu oyunlarda yani bazı oyunlarda neden çöküyor yardım edebilecek var mı ? ekran ten rengi oluyor ve donuyor birdaha geri gelmiyor yada uzun zaman sonra geliyor.

bozulan oyunlar: Planetside 2 - chilvary medieval warfare - the crew.

bozulmayan crysis 2 - cs:go - nosgoth - crysis 3

kardeşim voltajı fulle o zaman öyle dene voltaj vermiyeceksen 150 mhz ye gpu clocku oyundan oyuna değişir onun stabilitesini bulman lazım dandik oyunlardada hata veriyorsa o kart stabl çalışmıyordur zorlayan oyunlarda vermemesi bişeyi değiştirmez voltajı kaç voltaj verebiliyosan programdan ver 65 derece diyosun sıcaklığa zaten voltajı arttır msi nin soğutması baya güçlü olduğu için gene fazla ısınmaz voltaj arttırınca öyle denemen lazım

• Oc yapmayın çöken oyunlarda
    çünkü ekran kartının nekadar kullanıldığı önemli değil
    kaç Mhz hızında çalıştığı önemli
    gpuda farklı işlem birimleri vardır
    eski oyunlar genellikle dx9 kullandığı için
    oyun çöküyor
    crysis 3 sanırım dx 11 yada 10
    burda dx9 da kullanılan her işlem birimi kullanılmadığı için
    çöküş yaşanmıyordur
    çünkü directx olayı tamamen yazılımsal bir olay değil
    donanımda işin içersinde
    artık ekran kartları dx11 gibi yeni teknolojilerle daha uyumlu
    sorun yaratmıyor işlem birimleri daha optimize kullanılıyor
    ben bundan kaynaklandığını düşünüyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.