400 satışın, 70 satışı geri gelmiş( ekran kartı hatalı. Hawk serisinde de bu var ). Örneğin teknobiyotik'teki satın alan arkadaşların yorumlarınada bakarsanız, çok gürültülü çalışıyor yazmışlar. Halbuki bilmiyorlar, satın aldıkları ekran kartı arızalı...
Aynı şey asus'ta da var. Newegg'ten ulaşabilirsiniz.
Şimdi benim sorum; bu ekran kartlarını kullanıpta sizlerden sorun yaşayan var mı ? Sizce satın almalı mıyım? Başka marka 560Ti mi düşünmeliyim? Yada 570Ti'ye mi geçsem? Yoksa ati ekran kartlarını mı düşünmeliyim ? Sistemimde 750psu, 8gb ram, msi x79 anakart ve i7 3930K işlemci var. ( sistemimi henüz çalıştırmadım çünkü ekran kartı yok ? :/ ayrıca işlemci ve ram henüz elime ulaşmadı )
Selam ve iyi akşamlar Ben ilk verdiğiniz linkteki MSI GTX560 Ti Twin FrozR II OC 2GB DDR5 256 Bit Pci Ekspres Ekran Kartını kullanıyorum. Avatarımın altındaki ekran simgesine tıklarsanız sistemimi görürsünüz zaten.
Bu ekran kartı çok güzel kardeş. En azından benimkisi gayet başarılı bir şekilde çalışıyor. Olmadık testlere soktum ve hepsinde de başarılı oldu.
Sesli çalışıyor diyenler için şunu bilmediklerindendir. Ekran kartı ile 2 adet besleme kablosu birlikte geliyor. Bunların her 2 sininde takılması lâzım. Eğer içe gelen sokete bir şey takmazsanız, fanlar son sürat çalışıyor ve haliyle ses yapıyor.
Ben bu kabloları kullanmadım çünkü PSU'umda bu kablolar mevcuttu. Eğer sizin PSU'nuzda PCIE güç kabloları varsa, bunları kullanmazsınız. Büyük ihtimalle 1 tane vardır ve 2.sinide birlikte verilen kablo ile beslersiniz. Şimdiden hayırlısı olsun ve kolay gelsin..
quote:
Orijinalden alıntı: Bay_KG
Selam ve iyi akşamlar Ben ilk verdiğiniz linkteki MSI GTX560 Ti Twin FrozR II OC 2GB DDR5 256 Bit Pci Ekspres Ekran Kartını kullanıyorum. Avatarımın altındaki ekran simgesine tıklarsanız sistemimi görürsünüz zaten.
Bu ekran kartı çok güzel kardeş. En azından benimkisi gayet başarılı bir şekilde çalışıyor. Olmadık testlere soktum ve hepsinde de başarılı oldu.
Sesli çalışıyor diyenler için şunu bilmediklerindendir. Ekran kartı ile 2 adet besleme kablosu birlikte geliyor. Bunların her 2 sininde takılması lâzım. Eğer içe gelen sokete bir şey takmazsanız, fanlar son sürat çalışıyor ve haliyle ses yapıyor.
Ben bu kabloları kullanmadım çünkü PSU'umda bu kablolar mevcuttu. Eğer sizin PSU'nuzda PCIE güç kabloları varsa, bunları kullanmazsınız. Büyük ihtimalle 1 tane vardır ve 2.sinide birlikte verilen kablo ile beslersiniz. Şimdiden hayırlısı olsun ve kolay gelsin..
Merhabalar, cevabınız için çok teşekkür ederim. "Hawk"a oranla elinizdeki "Twin FrozR II OC" daha az hata veriyor araştırdığım kadarıyla... Tabiki benim linkte verdiğim 1GB'lık modeliydi. Sizin elinizdeki 2GBlık modeliymiş. Belki aralarında soğutma ve ses bakımından da fark olabilir. ( 2GB'lık serisi fabrika testlerinde daha iyi kontrol edilmiştir vs. )
Güç kaynağımda, 2 adet 6 delikli PCIe ile 2 adet 8 delikli PCIe kablo var. Yani yetecektir. Bir de tabi, çok ısınıyor diyenler belki kasasında yan kapakta bir fan yoktur. Kapalıdır, kasa içi hava değişimi çok azdır vs... Bunlarıda düşündüm.
Peki, elinizdeki ekran kartı yükte değilken ( ör: masaüstündeyken ) kaç dereceye ulaşıyor acaba ? Ve bir de oyun oynarken/oynadıktan sonra (yükte) -- ekran kartı kaç dereyece çıkıyor ?
Benim elimde şuan laptop var. Ati radeon HD5650, oyunlarda düşük çözünürlük max. değerde gayet iyi çalıştırıyorum(Battlefield 3'ü 800x600'de full detail'e yakın, ~35FPS 'de oynattı.). Boşta 20-30 derece, Oyunda en fazla 55 derece oluyor... Bu yüzden sıkıntım olmadan oynamayı seviyorum.
+UP
Yardım alın, yardım verin - Donanım habere can verin
Kart birçok karta göre biraz daha sesli olabilir, ve insanların bu sese töleranslarıda değişenlik gösterebilir. Twin Frozer adı üstünde fan konusuna yönelik bir model sıcaklık değerleri hakkında Google'dan da yardım alabilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: GollumFace Merhabalar, cevabınız için çok teşekkür ederim. "Hawk"a oranla elinizdeki "Twin FrozR II OC" daha az hata veriyor araştırdığım kadarıyla... Tabiki benim linkte verdiğim 1GB'lık modeliydi. Sizin elinizdeki 2GBlık modeliymiş. Belki aralarında soğutma ve ses bakımından da fark olabilir. ( 2GB'lık serisi fabrika testlerinde daha iyi kontrol edilmiştir vs. )
Güç kaynağımda, 2 adet 6 delikli PCIe ile 2 adet 8 delikli PCIe kablo var. Yani yetecektir. Bir de tabi, çok ısınıyor diyenler belki kasasında yan kapakta bir fan yoktur. Kapalıdır, kasa içi hava değişimi çok azdır vs... Bunlarıda düşündüm.
Peki, elinizdeki ekran kartı yükte değilken ( ör: masaüstündeyken ) kaç dereceye ulaşıyor acaba ? Ve bir de oyun oynarken/oynadıktan sonra (yükte) -- ekran kartı kaç dereyece çıkıyor ?
Benim elimde şuan laptop var. Ati radeon HD5650, oyunlarda düşük çözünürlük max. değerde gayet iyi çalıştırıyorum(Battlefield 3'ü 800x600'de full detail'e yakın, ~35FPS 'de oynattı.). Boşta 20-30 derece, Oyunda en fazla 55 derece oluyor... Bu yüzden sıkıntım olmadan oynamayı seviyorum.
Selam Kardeş benim ekran kartı da 1 GB'liktir. Bir GB yazacağım yerde 2 GB yazmışım kusura bakma. Sizi yanılttığım için özür dilerim.. Sizin isteğiniz üzerine 3DMark programını kurdum ve test öncesi ve sonrası değerlerini resimledim. Aşağıdaki resim ve skor istediğiniz kartın değerleridir. Kolay gelsin..
açıkcası arkadaşlar o yüksek kartlar almayada anlam veremiyor zevk meselesi tabii. Ama ben GtS 250 uzun süre kullandım. Sadece Crysis ve bir iki oyunu full oynarak kasıyordu çok az. Şimdi ise GTS 470 kullanıyorum. Artık uzun müddet elimi sürmem. O yüzden ekran kartının modelini çok dikkata almana gerek yok :) PSU ama önemli ona dikkat et. Ben diyelim şimdi kart alacak olsam GTX 470 alırım tekrar mesela. Çünkü biliyorum fazlası ise yeterli bana.
quote:
Orijinalden alıntı: Bay_KG
quote:
Orijinalden alıntı: GollumFace Merhabalar, cevabınız için çok teşekkür ederim. "Hawk"a oranla elinizdeki "Twin FrozR II OC" daha az hata veriyor araştırdığım kadarıyla... Tabiki benim linkte verdiğim 1GB'lık modeliydi. Sizin elinizdeki 2GBlık modeliymiş. Belki aralarında soğutma ve ses bakımından da fark olabilir. ( 2GB'lık serisi fabrika testlerinde daha iyi kontrol edilmiştir vs. )
Selam Kardeş benim ekran kartı da 1 GB'liktir. Bir GB yazacağım yerde 2 GB yazmışım kusura bakma. Sizi yanılttığım için özür dilerim.. Sizin isteğiniz üzerine 3DMark programını kurdum ve test öncesi ve sonrası değerlerini resimledim. Aşağıdaki resim ve skor istediğiniz kartın değerleridir. Kolay gelsin..
Arkadaşlar çok teşekkür ederim cevaplarınız için...
@Bay_KG; Üstadım ne kadar teşekkür etsem azdır, ekran kartın müthiş. Duymak istediğim sıcaklık değerleri buydu. Acaba sorması ayıp, nerden temin ettiniz ekran kartını? Belirtebileceğiniz bir internet sitesi var mı ?
@makedonn Aslında bu ucuz ekran kartı çünkü daha üstünde 570, 580, 590 yada ati 6990 gibi ekran kartları var. Sık değiştirmek istemiyorum. Bu ekran kartı beni 1-2 yıl götürsün yeterli. Çünkü ilerde PCIe 3.0 ekran kartı alacağım. Anakartım ve işlemcim ( MSI x79a-gd65 8D | intel core i7 3930K ) asıl bu PCIe 3.0 ekran kartlarını destekliyor.
_ Pekiyi, daha başka marka yada model önerisi olan var mı acaba ? Yada 1GB "MSI GTX560 Ti Twin FrozR II OC" kullanıp, memnun kalmayan ?
quote:
Orijinalden alıntı: GollumFace Arkadaşlar çok teşekkür ederim cevaplarınız için...
@Bay_KG; Üstadım ne kadar teşekkür etsem azdır, ekran kartın müthiş. Duymak istediğim sıcaklık değerleri buydu. Acaba sorması ayıp, nerden temin ettiniz ekran kartını? Belirtebileceğiniz bir internet sitesi var mı ?
bu ürün var aralarında 75 liraya yakın fark var sizce teknik olarak hangisi daha üstün olur yada fark yokmudur
Selam Aralarındaki tek fark marka ve vatan bilgisayardakinin DirectCU II olmasıdır kardeş. Hazırladığınız kasa yüksek performanslı bir sistem ise, her ikisinide tavsiye ederim. Her ikiside iyidir ve işinizi gayet güzel görecektir. Kolay gelsin ve hayırlısı olsun..
3 boyutlu tasrım ve animasyon için bi kasa diziyorum ve rendeer işleminide bu kasada yapmak istiyorum ve iki faklı seçenek oluşturdum kendime 1. İşlemci AMD fx8 8150 3.66 Ghz 16Mb cache anakart asus crosshair v formula Amd 990 FX/SB 950 DDR3 2133 Mhz ekran kartı zotac gtx 5560TI GDDR5 2GBG 256 bit
2. işlemci intel i7 2600k 3.4 Ghz 8mb cache ankart asus P8P67 eno intel p67 B3 soket 1155 ekran kartı asus gtx560TI DİRECTU 2 GDDR5 1 GB 256 bit
iki sisteminde arasında yaklaşık 180 lira gibi bir fiyat farkı var o da işlemciden kaynaklanıyo ne dersiniz
quote:
Orijinalden alıntı: trex38
3 boyutlu tasrım ve animasyon için bi kasa diziyorum ve rendeer işleminide bu kasada yapmak istiyorum ve iki faklı seçenek oluşturdum kendime 1. İşlemci AMD fx8 8150 3.66 Ghz 16Mb cache anakart asus crosshair v formula Amd 990 FX/SB 950 DDR3 2133 Mhz ekran kartı zotac gtx 5560TI GDDR5 2GBG 256 bit
2. işlemci intel i7 2600k 3.4 Ghz 8mb cache ankart asus P8P67 eno intel p67 B3 soket 1155 ekran kartı asus gtx560TI DİRECTU 2 GDDR5 1 GB 256 bit
iki sisteminde arasında yaklaşık 180 lira gibi bir fiyat farkı var o da işlemciden kaynaklanıyo ne dersiniz
Selam Ben sizin yerinizde olsaydım 2. seçeneği alırdım. Ama anakartı da Gigabyte Z68 serisinden birini seçerdim. Her ne alırsanız alın, şimdiden hayırlısı olsun kardeş.. Kolay gelsin..
Asus'un daha az ses çıkardığı ve daha az ısındığını duydum. Fakat asus markasını çok iyi tanıyorsam, garantisi 2 yıl ise, 2 yıl 2 ay sonra o ekran kartının bozulacağıdır... O yüzden bende asus değil, msi 'ı tercih etmeyi düşünüyorum.
Merhaba Arkadaşlar Bende Zotac GTS 250 ekran kartı var. Benim bildiğim bu kartta dx11 desteği yok. Fakat ben sistem bilgisine baktığımda benimkinde dx11 yazıyor bu doğru olabilirmi nasıl anlarım.
ekran kartiniz dx10 destekli. windowsunuzda 11 yuklu. oyun acarken ekran kartiniz dx10 acabiliyorsa dx10 ozellikleri acilir. farkli bir durum degil yani.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme