Şimdi Ara

MSI GTX750 Ti TwinFrozrGaming overclock

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    MSI GeForce GTX750 Ti TwinFrozrGaming 2GB GDDR5 128Bit Nvidia DX11.2 Ekran Kartı fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    http://www.vatanbilgisayar.com/msi-gtx750-ti-twinfrozrgaming-gddr5-2gb-128bit-nvidia-geforce-dx112-ekran-karti.html?srt=UP

yakın zamanda alıcam bu kartı. bu kartın silent mod,gaming mod ,overclock modları var.merak ettiğim kısım bu kartı overclock mod'unun da üzerinde bi değere manuel olarak yükseltebilirmiyim ?

• Tabiki istersen o gaming app yazılımı hiç kullanmıyabilirsin, kendin AF ile kartı çıkabiliceği max değerlere çıkartırsın öyle kullanırsın, zaty o.c mod seçeneği çok düşük, o.c yapmıyo gibi 1 şey, zaty gaming app kaydadeğer 1 yazılım değil.

Kartın incelemesinde alınan o.c değerleri :

İncelemesi :http://www.techpowerup.com/reviews/MSI/GTX_750_Ti_Gaming/4.html

• quote:

Orijinalden alıntı: coax47

Tabiki istersen o gaming app yazılımı hiç kullanmıyabilirsin, kendin AF ile kartı çıkabiliceği max değerlere çıkartırsın öyle kullanırsın, zaty o.c mod seçeneği çok düşük, o.c yapmıyo gibi 1 şey, zaty gaming app kaydadeğer 1 yazılım değil.

Kartın incelemesinde alınan o.c değerleri :

İncelemesi :http://www.techpowerup.com/reviews/MSI/GTX_750_Ti_Gaming/4.html
    pek birşey anladım ama fps değerleri iyi gibi görünüyor :) 4 yıldır radeon 6510 kullanıyorum ve bu kartı almak iyi bi değişiklik olucak benim için

• öyleyse gtx 750 TI'den baya etkileniceksin.
  • coax47 kullanıcısına yanıt
    öyle görünüyor :) cahilce bir soru sorucam,GPU-Z programında memory kısmı 1675 yazıyor,bunun anlamı nedir ? bu kart varsayılan olarak 5400mhz'e sahip değil mi ? kısaca açıklarmısın bu ve diğer önemli olan kısımları ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCrimsonKing -- 27 Ocak 2015; 0:05:43 >
  • Kartta kullanılan veriyolu ile alakalı olarak bu değeri her yazılım aynı okuyamaz mesela MSI AF yazılımıyla bu belleklere baksan buradaki o.c edilmiş hızı 3350mhz olarak gösterr, çünkü bu yazılım halen DDR3 belleği baz alarak ölçüm yapıyor ve DDR3 2 yollu bellektir, GDDR5 bellekler 4 yolludur bu 2 yazılım arasındaki farkların nedenini öğrenmiş oldun, GPUZ de gördüğün hızı 4 ile çarparsan tam bellek hızını anlıyabilirken, MSI AF 'de 2 ile çarparak anlıyosun, GPUZ ye göre standart hızı 1350x4 = 5400mhz olan bellekleri o.c ile 6700 mhz e çıkartmışlar fakat GPUz'de 1675mhz olark görülüyor ama aslında gerçek hızı bulmak için GPUz değerini 4 ile çarpman gerekicek, 1675x4= 6700mhz, v.s.

Edit :
    Mesela gddr3 2200Mhz bellek'li 1 kartın GPUz resmine bakarsak GPUz'nin DDR3 ve 5'i ayırabildiğini anlıyabiliyosun.

MSI GTX750 Ti TwinFrozrGaming overclock

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coax47 -- 27 Ocak 2015; 0:29:11 >

anladım, 6700mhz oldukça iyi bir değer,daha fazla overclock mümkünmüdür bu kartta,herhangi bir üst sınır mı var yoksa kartın ısısına göre dengeleniliyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCrimsonKing -- 27 Ocak 2015; 0:43:39 >
  • üst sınırı vardır, belleklere aşırı o.c yapıldığında oyunlar'daki görüntüler'de bozulmalar yaşarsın, renkler 1-1'ine girebilir, kaplamalar bozulur v.s. ve belleklere o.c yapmak kaydadeğer getiri sağlamaz, ancak GPU'yu yüksek hızlara çıkarttığın'da belleklerin o hızda çalışan GPU'ya daha hızlı cevap vermesi gerekiyosa etki/tepki alırsın, yani GPU'yu 100mhz o.c yaptın diyelim bellek 5400mhz de çalışsa bu hız için yine yeterli oluyorsa, senin bellek hızını arttırman kaydadeğer getiri sağlamaz, bu durum'da boşuna bellek hızını ellemeye gerek olmaz ama GPU'yu 150~200mhz yukarı aldıysan, bellek hızını çok uıçmadan 5600~5800mhz'e çıkartmak bile etki edebilir, yani 1 az GPU durumuyla alakalıdır ve uygun hızı deneme yanılmayla bulabilirsin, ancak bellekleri 1~2 fps fark yaratmak için (yaptığın o.c de 1~2 fps etkiliyosa) ellemesen daha iyidir, çünkü kartların üzerinde'ki en hassas, en kolay bozulabilen bileşen onlardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coax47 -- 27 Ocak 2015; 0:54:40 >

o halde ilk gönderdiğin GPUz programın ss sinde gereksiz yere bellek 6700mhz e kadar çıkartılmış.o halde önemli olan kısım gpu clock,peki gpu'u maksimum ne kadar arttırabilirim?
  • işte sitenin yapabildiği maximum hız resimde, sonuçta kart aynı kart, fakat her kartın o.c limiti aynı olmayabilir, mesela senin aldığın kart belki 1250 mhz'ede çıkabilir, yada 1200'üde göremiyebilir v.s.
    Sen yukarıdaki sitenin değerlerini yada yakın değerleri denyerek başlarsın, o değerlere eriştiğinde halen sıkıntı yoksa, küçük arttırımlarla ilerler (10~10mhz yukarı gibi) kartının limitlerini bulursun, bulunca 10~20mhz gibi 1 tolerans payı brakır (limit değerden geri çeker) günlük o şekilde kullanırsın tabi eğer o şekilde kullanmak istersen, yada MSI AF de o.c profini olarak bulduğun değeri kaydedersin, gerektiğinde 1 tıkla o bulduğun değerlere geçer kart ve oyunlara dalarsın v.s.
    başka sorum kalmadı teşekkür ederim:)
  • Önemli değil, iyi forumlar / geceler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: coax47

Önemli değil, iyi forumlar / geceler.
    Benim msi ile ulaşabildiğim maksimum değerler bunlar:

Fakat sanma ki kesin sınır bu. Ben bellek konusunda şanssız çıktım fakat yurtdışında 1700'ü görenler var. Yani toplamda tamı tamına 6800 mhz görenler var. Ben de burada 6300 ile idare edeyim işte.

• diluted kullanıcısına yanıt
    6 ile 9 şubat arasında alıcam bu kartı,bakayım ben ne kadar çıkabilecem :) sende dx desteği 11.0 yazıyor bu kart 11.2 değil miydi ?
  • Bu kart (gtx 750TI) maxwell mimarisinden 1 GPU'ya sahip, yani (gtx 960~970~980 gibi) dolayısıyla DX12'ye donanımsal olarak'ta direk desteklidir, orada yazanı önemsemene gerek yok.
    şu olaya bak ya ekran kartı bozuldu,monitör'e görüntü gelmiyor gtx 750 ti i almak mecburi oldu artık :) anakartın onboard dahili ekran kartını nasıl kullanabilirim bu durumda ? bir bilgin var mı bu konuda,int. ten araştırdım biraz anakartın vga girişine takınca başka birşey yapmaya gerek kalmıyormuş yeterliymiş ama işe yaramadı
  • Geçmiş olsun.
    Bozulan kartı söktüysen anakart üzerindeki otomatik olrk devreye girmesi gerekirdi, bozulan kartı söktüysen ve halen anakarttan görüntü alamıyorsan, biosu 0 laman gerekir, bunun için pc elektiriğini kesersin (fişini çekersin) ve anakart üzerindeki bios pilini söker 1~2 dakika beklersin yada pc açma tuşuna 3~5 saniye parmağını basılı tutup anakart üzerindeki e.akımını boşaltırsın, sonra pc fişini takarsın mobitörnü takarsın pilide yerine takarsın makinayı açarsın görüntü gelmesi gerekir, görüntü gelince pili yerine takarsın, biosta saat tarih ayarları fln kaymış olur yaptıysan diğer bios ayarlarıda bozulmuştur onları tekrar yapar, dvm edersin.

Edit :

Pili bu şekilde söküyosun her ihtimale karşın 1 video ekledim, elinle/tırnaınla'da sökebilirsin t.vda yoksa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coax47 -- 28 Ocak 2015; 3:26:16 >

dediğin gibi sadece pc nin açılışında ekranda görülen casper yazısı çıktı ve orada kaldı pc, yani görüntü gelmedi, ekran kartını söktüm,pili çıkardım bekliyorum,2 dk sonra takıcam pili
    kötü haber.hala o bahsettiğim casper yazısında takılı kaldı, şu bahsettiğin ikinci yönem şu mu;bios pili sökülü,güç kablosu çıkartılmış halde kasanın güç düğmesine 5 sn. kadar basılı tutmak ?

dostum buda işe yaramadı,ama akımı boşaltmayı denedikten sonra açılışta 2 bip sesi geldi aradan 10 saniye kadar geçtikten sonra 3 defa o sesten geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCrimsonKing -- 28 Ocak 2015; 4:03:51 >
  • Belki ramler yerinden oynamış olabilir, yani şu durumda anakartın alındığı ilk güne dönmüş oluyo, başka hasarlı donanımın varmıdır bilemem, e.kartı giderken belleklerini bozmaz ama systemdeki genel 1 sıkıntı belki e.kartını ve yanında belleklerde götürmüş olabilir, yada dediim gibi belekler oynamıştır, anakart üzerindeki kabloları fln düzgün oturmuşmu kontrol edersin v.s.
    Belki yandığını sandığın kartın bile çalışıyodur'da systeminde 1 sıkıntı çıkmış'ta olabilir kısaca, belki PSU bile arızalanmış olabilir.

Edit : Mesela 1 den fazla ram modülün varsa yerlerini değiştir veya tek tek dene, tek modülün varsa slotunu değiştir gibi ramlerde kombinasyonlar dene, çünkü ekran açılıp 1 yerde biosta v.s. donup kalıyosa genelde ram sıkıntı çıkıyo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coax47 -- 28 Ocak 2015; 4:18:57 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.