Şimdi Ara

MSI GTX770 Lightning 2GB/256bit > SLI için düşünceleriniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
1.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Inventus'daki muhteşem indirimi görünce dayanamadım ikinci 770-Lightning'i alıp SLI yapsam mı diye düşünmeye başladım...

MSI N770 Lightning 2GB/256-Bit - 1012 TL
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5923

İmzamdaki sistem için 2. 770-Lightning'e karşı düşünceleriniz almak isterim... Anakartın micro-ATX olduğunu da göz önünde bulundurursanız sevinirim...

Özetle 2GB'lık bir karta sahibim, kartın performansı gerçekten çok iyi ama ikinci 2GB'lık karta 1000TL'lik yatırım yapmak ne kadar akıllıca olur? Bu kafamı karıştırıyor... Günümüzdeki oyunlarda tamamyla yeterli olsa da bir iki sene içerisinde 2GB video ram yetersiz kalabilir, aynı kartın ikincisine fazladan yatırım yapmak sizce mantıklı mı?

yoksa biraz daha bekleyip, eldeki kartı satıp custom soğutuculu 780TI beklemek daha mı doğru olur?

Herkese kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n1ghtr4v3n -- 21 Kasım 2013; 17:09:26 >

• Hocam açıkcası şahsi düşüncem bir adet 770 Lightning gayet yeterli,o gpuları 2 gb'lık kartlar kısıtlar gibime geliyor.Neden Lightning 4 GB yok onu da hala çözemedim.OC başarısı düşmesin diye mi acaba
  • n1ghtr4v3n kullanıcısına yanıt
    Yerinizde olsam 780 Ti alırdım özel soğutmalı model tabi.
  • @HeavyClocker
    Aslinda isin dogrusu kart tek basina da gercekten cok iyi ancak inventusun indirimini degerlendirmek adina ikinciyi almaya niyetlendim. Ancak indirime kanip da gelecegi olmayan karti almaya da niyetim yok hehehe. Bu arada tf2 modelinin 4gb olani mevcut ama TR deki mağaralarda goremedim.

@Elite
    Hocam valla 780TI cok istah kabartici ama elimdeki lightning i mezarcilara birakmak istemiyorum. Hem de eldeki degerlensin dedim... Ama 780ti da 690dan yuksek performansa sahip olunca insan arada kaliyor hehe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n1ghtr4v3n -- 21 Kasım 2013; 20:07:26 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: n1ghtr4v3n

Herkese selamlar,

Inventus'daki muhteşem indirimi görünce dayanamadım ikinci 770-Lightning'i alıp SLI yapsam mı diye düşünmeye başladım...

MSI N770 Lightning 2GB/256-Bit - 1012 TL
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5923

İmzamdaki sistem için 2. 770-Lightning'e karşı düşünceleriniz almak isterim... Anakartın micro-ATX olduğunu da göz önünde bulundurursanız sevinirim...

Özetle 2GB'lık bir karta sahibim, kartın performansı gerçekten çok iyi ama ikinci 2GB'lık karta 1000TL'lik yatırım yapmak ne kadar akıllıca olur? Bu kafamı karıştırıyor... Günümüzdeki oyunlarda tamamyla yeterli olsa da bir iki sene içerisinde 2GB video ram yetersiz kalabilir, aynı kartın ikincisine fazladan yatırım yapmak sizce mantıklı mı?

yoksa biraz daha bekleyip, eldeki kartı satıp custom soğutuculu 780TI beklemek daha mı doğru olur?

Herkese kolay gelsin...

ekran kartınız hayırlı olsun önceden fiyatı neydi acaba? bende ekran kartı arayışındayım bende gtx 770 4gb düşünüyorum gtx 770 i test eder misiniz 3dmark ile

• quote:

@HeavyClocker
    Bu arada tf2 modelinin 4gb olani mevcut ama TR deki mağaralarda goremedim.

Mağarada görememeniz normal hocam
  • HeavyClocker H kullanıcısına yanıt
    Dolmusta ayakta tek elle o kadar oluyor :))
    *magazalarda

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ali Arslan kullanıcısına yanıt
    Eve gidince benimde niyetim 3dmark denemekti aslinda. Guncel skorlari eklerim.

Bu arada eğer 770 4gb dusunuyorsaniz Gigabyte Windforce 3x oneririm. Fiyati da nova bilgisayarda lightning ile ayni ustelik.

Bu arada benim mevcut karti 3 ay once 1330a aldim. Şimdi bu paraya Asus gtx780 dc2oc aliyo insanlar hehehe yapacak bisi yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 780 Ti bekle derim paran yanmamış olur vesselam
  • 780 Ti bekle derim birkaç aya gelir , satış politikası biraz bekletirler beklemene değer.
  • quote:

Eve gidince benimde niyetim 3dmark denemekti aslinda. Guncel skorlari eklerim.

Bu arada eğer 770 4gb dusunuyorsaniz Gigabyte Windforce 3x oneririm. Fiyati da nova bilgisayarda lightning ile ayni ustelik.

Bu arada benim mevcut karti 3 ay once 1330a aldim. Şimdi bu paraya Asus gtx780 dc2oc aliyo insanlar hehehe yapacak bisi yok

kasama 28 cmden fazlası sıgmıyor ne yazık ki :( asus yada msı lara bakmam lazım
  • Fiyatı baya düşmüş ben 1318TL'Ye bir adet almıştım sonra yeterli gelmeyince iade etmiştim iyikide etmişim he :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeavyClocker

quote:

@HeavyClocker

Kahkaha attım

@n1ghtr4v3n

Hem arada boşluk kalmadığından hem de 2 GB olduğundan önermem açıkçası.

Üstelik kasanız öyle telafi edebilecek kadar güçlü hava akımına izin vermiyor,yan kapağa fan takılmıyor diye hatırlıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: HeavyClocker

quote:

@HeavyClocker

• Yerinde olsam 780ti'yi beklerdim, tek kart her zaman daha iyidir.
  • sorumu mazur görün ama tek 770 lightning yetersiz mi geliyor da bir tane daha alma niyetiniz var merak ettim hocam
  • @fatates
    yok kart tek basına da yeterli de indirime girmiş değerlendiriyim diye düşündüm acıkcası

@malicalik13
    aslında kasanın hava akışında problem yok içi oldukça geniş, yan kapakta pencere var standart olarak yan fanı yokmuş gibi görünse de iki yan kapakta da 8cm'lik fan var, önden bakınca o aşağıdaki çıkıntılardan alıyor havayı. yani kasa gayet ferah, ancak sıkıntı micro-atx kart yüzünden olabilir diye düşünüyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n1ghtr4v3n -- 22 Kasım 2013; 11:33:53 >
  • Hocam şimdi benim fikrim şudur. Şu anda elinizdeki 770 zaten üst düzey performans sunuyor. Ben de Asus DC II modelini kullanıyorum 770 in. Kart 2GB. Zaten şu anki haliyle yetersiz kaldığı bir durum yok. yetersiz gelmeye başladığı zaman da SLI yapılırsa bu sefer v-ram sıkıntısı yaşatacak. Yani şöyle diyim. İkinci 770 e ihtiyaç duyulacak zaman gelene kadar zaten 2GB kartlar yetersiz kalacak artık. O yüzden bence gereksiz yatırım yapmayın bu karta, elinizdeki zaten 2GB devri bitene kadar sizi idare edecektir. Yetmediği yerde (Tahmini 1.5 yıl sonra) satarsınız, dönemin şartlarına göre iyi bir kart alırsınız olur biter (:
  • quote:

Orijinalden alıntı: acaluka

Hocam şimdi benim fikrim şudur. Şu anda elinizdeki 770 zaten üst düzey performans sunuyor. Ben de Asus DC II modelini kullanıyorum 770 in. Kart 2GB. Zaten şu anki haliyle yetersiz kaldığı bir durum yok. yetersiz gelmeye başladığı zaman da SLI yapılırsa bu sefer v-ram sıkıntısı yaşatacak. Yani şöyle diyim. İkinci 770 e ihtiyaç duyulacak zaman gelene kadar zaten 2GB kartlar yetersiz kalacak artık. O yüzden bence gereksiz yatırım yapmayın bu karta, elinizdeki zaten 2GB devri bitene kadar sizi idare edecektir. Yetmediği yerde (Tahmini 1.5 yıl sonra) satarsınız, dönemin şartlarına göre iyi bir kart alırsınız olur biter (:

Dostum yorum için teşekkürler. Ben de benzer şekilde düşünüyorum şimdi. 1-2 sene daha kullanıp ondan sonda değişime gitmek sanırım daha mantıklı.

Bir de mezarcılara öldüm fiyatına vermek niyetinde değilim hehe...

• quote:

Orijinalden alıntı: fatates

sorumu mazur görün ama tek 770 lightning yetersiz mi geliyor da bir tane daha alma niyetiniz var merak ettim hocam

hangi ayarlarda kaç frame almak istediğine bağlı bu
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.