Şimdi Ara

MSI GTX970 Boştayken Yüksek Frekans Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıkta da belirttiğim gibi ekran kartı sistem boş olmasına rağmen 51-52 derece arasında gidip geliyor ve frekansları sanki yük altındaymışçasına çalışıyor. Sisteme formatı daha yeni atmama rağmen böyle oluyor. İşletim sistemi güncel ve orjinal. Önüme gelen web sitesine girmiyorum yani virüs bulaşmış olması mantıklı gelmiyor bana. Sizce formatla düzelir mi ?MSI GTX970 Boştayken Yüksek Frekans Sorunu

• gpu-z ile yük durumuna bak eğer ki yük durumu yoksa virüs yoktur bunun çözümü çok basit

1.Nvidia ayarlarında "Optimal power" seçeneğini seç (önerilen seçenek)
    2.Güç ayarlarından pci performasını güç tasarrufu moduna getir

eğer ki boşta kart kullanımı varsa virüs var demektir bunun içinde 2 seçenek var

1.Virüs taraması
    2.Format
  • ShadowWyvern S kullanıcısına yanıt
    Hocam format atmama rağmen halen daha aynı değerlerde görünüyor ekran kartının frekansları. Ve GPU-Z'de load %0 olarak görünmekte.
  • _PowerStaff_ kullanıcısına yanıt
    Merhabalar hocam.
    Parazitli akım yüzünden oluyor büyük ihtimalle.
    Kondanstörlerden biri arızalı kanımca.
  • Kaan.64 kullanıcısına yanıt
    Hocam bir de ekran kartına 2 tane ekran bağlı. Biri 144Hz monitör diğeri ise televizyon. Bugün MSI yetkili servisini arayıp durumu anlattım. 144Hz monitör bağlı dediğimde bundan dolayı olabilir dediler.
  • Aynı sorunu bende yaşadım MSI Gaming R7 370 kartımda. Ben şöyle çözdüm sürücüleri DDU ile kaldırıp tekrar kurunca sorun kalmıyordu fakat ileri zamanlarda tekrar başlıyordu. Bana kalırsa en son güncel sürücülerde bir sorun var. Aynısını bende defalarca yaşadım formatı geçtim bilgisayarı kapatıp açıyorum reset atıyorum aynı şekilde devam ediyordu Windows 7 kurdum Windows 8.1 kurdum çözüldü gibi oluyordu sonra tekrar başlıyordu. Şuan 1-2 aydır hiç olmuyor artık. Dediğim gibi %80 sürücüleri sorunlu çıkarıyor firmalar ondan kaynaklanıyor. Monitörden kaynaklanacağını da sanmıyorum hocam onuda ekliyim.
  • Sizin dediğiniz gibi de olabilir bu sorun. Ama gerçekten yani format dahi kurtarmadı. Ama ilginçtir ki monitörün hertz ini 60’a çektiğimde frekansları ve voltajı düşüyor ve sıcaklık ta düşüyor doğal olarak. Ama 144’e alınca aynı şekilde yükseliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GTX 1070 düşük fps sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: _PowerStaff_

Sizin dediğiniz gibi de olabilir bu sorun. Ama gerçekten yani format dahi kurtarmadı. Ama ilginçtir ki monitörün hertz ini 60’a çektiğimde frekansları ve voltajı düşüyor ve sıcaklık ta düşüyor doğal olarak. Ama 144’e alınca aynı şekilde yükseliyor.
    Bende Asus VS239 23" monitör kullanıyorum 60Hz yenileme hızına sahip benim bu sorunu yaşadığım da ekran yenileme oranım 60Hz'di yani başka sorun var o zaman sende şuan hala aynı sorunu yaşıyormusun ? Birde hangi bağlantı ile görüntü alıyorsun ? HDMI ? DVI-D ? Mesela benim monitörde bütün çıkışlar mevcut HDMI ile DVI-D ile de denedim sorun aynı değişmemişti ama ne hikmetse şuan yaşamıyorum. Bana kalırsa sürücülerde sorun var.
  • Ben 144Hz'i DisplayPort üzerinden alıyorum. Ama dediğim gibi 60Hz'e çekince frekanslar düşüyor ve ısısı da düşüyor ekran kartının. Bunun yanında DVI ile televizyonu da bağladım. İkisi de takılı.
  • 144Hz'i besleyebilmek için grafik kartınız frekans yükseltmek zorunda kalıyor. Herhangi kafaya takılacak bir durum yok. 50 derece o kart için çok normal bir sıcaklık. Kasanızın içindeki hava zaten en az 30-40 derecedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furky! -- 12 Eylül 2018; 11:47:12 >
  • Furky! F kullanıcısına yanıt
    İşte bunu anca format attıktan sonra anlamış oldum. Çünkü virüs bulaşmıştır korkusuyla yaptım . Bütün cevaplarınız için teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Furky!

144Hz'i besleyebilmek için grafik kartınız frekans yükseltmek zorunda kalıyor. Herhangi kafaya takılacak bir durum yok. 50 derece o kart için çok normal bir sıcaklık. Kasanızın içindeki hava zaten en az 30-40 derecedir.
    Boşta 50 derece normal mi sence ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: The-Undertaker

Boşta 50 derece normal mi sence ?

Alıntıları Göster
    Kartların üzerindeki fanlar genellikle 55 dereceden sonra çalıştığı için, fanlar kapalı durumda iken kart üzerindeki bloğa ısıyı aktrarak fansız bir şekilde pasif soğutma yaparlar(Sessiz bir internet, masaüstü vs deneyimi için). Bir süre sonra bu blok zaten 50 dereceleri bulacak ve kasa sirkülasyonunuz iyi değilse soğuması çok ama çok zorlaşacaktır. Blok 50 dereceyi bulduğunda fiziğin en temel yasasını ele alarak; "blok 50 dereceyse gpu 30 derece olamaz, çünkü birbirlerine temas ediyorlar" gibi bir çıkarım yapabiliriz.

Aktif olarak kullandığım Asus ROG Strix 1080 Ti kartım masaüstüne 165Mhz hız ile 47 derecede çalışıyor(Fanlar pasif). Oyunlarda ise 2000Mhz hızla 70 derece. Şimdi bu kart için bu durum anormal diyebilir miyiz? FE kart 85 derecede çalışıyor hatırlatırım.

Yani diyeceğim odur ki, kasanızdaki sirkülasyon çok iyi değilse ve kartınız pasif soğutma durumunda ise bu sıcaklıklar çok normal. Hele ki yaz sıcaklarında. Hiçbir zaman boştaki sıcaklık önemli değildir, önemli olan tam yük altında kartın kaç derecede tutunabildiğidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furky! -- 12 Eylül 2018; 13:47:14 >

• Furky! F kullanıcısına yanıt
    Kasada sirkülasyonun iyi olduğunu düşünüyorum. Çünkü önde 2 tane arkada 1 ve psu nun yanında bir tane fan var. İşlemcinin de sıvı soğutması mevcut 240mm’lik. Ama masaüstünde sırf 144hz diye 55 derecede çalışması insanı hayret ettirebiliyor. Fakat oyunlarda max 68’i gördüm ve performans kaybı yok.
    Dereceden rahatsızsanız fanlarınızı 40 45 derecelerde minimum seviyede çalışacak şekilde yapılandırabilirsiniz. Bu sayede kasa içi sıcaklığınıza yakın değerlere kadar soğutabilirsiniz. Fakat az da olsa kasanızdan gelen ses artacaktır.

Şahsi fikrimi soracak olursanız, hiç gerek yok.
  • Belli Hz'e ya da çözünürlüğe kadar kart kendini 2D hızda çalıştırır, o değerler aşıldıktan sonra 3D hızlarda çalışmaya başlar kartlar.

Kendi sistemimden örnek vereyim, 144+75Hz panellerimi çalıştırınca hızlar hep 3D oluyor. 144 olanı 120'ye düşürünce hızlar 2D hızına düşüyor.

Siz de panellerin Hz değerleri ile oynayarak ideal 2D hızları tutturabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lana-Del-Rey -- 12 Eylül 2018; 19:26:34 >
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. Dediğim gibi sistemde bir 144Hz monitör bir de 127 ekran tv var o da 60hz. Bence böyle çalışsın çünkü soğutmama güveniyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Furky!

Kartların üzerindeki fanlar genellikle 55 dereceden sonra çalıştığı için, fanlar kapalı durumda iken kart üzerindeki bloğa ısıyı aktrarak fansız bir şekilde pasif soğutma yaparlar(Sessiz bir internet, masaüstü vs deneyimi için). Bir süre sonra bu blok zaten 50 dereceleri bulacak ve kasa sirkülasyonunuz iyi değilse soğuması çok ama çok zorlaşacaktır. Blok 50 dereceyi bulduğunda fiziğin en temel yasasını ele alarak; "blok 50 dereceyse gpu 30 derece olamaz, çünkü birbirlerine temas ediyorlar" gibi bir çıkarım yapabiliriz.

Aktif olarak kullandığım Asus ROG Strix 1080 Ti kartım masaüstüne 165Mhz hız ile 47 derecede çalışıyor(Fanlar pasif). Oyunlarda ise 2000Mhz hızla 70 derece. Şimdi bu kart için bu durum anormal diyebilir miyiz? FE kart 85 derecede çalışıyor hatırlatırım.

Yani diyeceğim odur ki, kasanızdaki sirkülasyon çok iyi değilse ve kartınız pasif soğutma durumunda ise bu sıcaklıklar çok normal. Hele ki yaz sıcaklarında. Hiçbir zaman boştaki sıcaklık önemli değildir, önemli olan tam yük altında kartın kaç derecede tutunabildiğidir.

Alıntıları Göster
    Bunları bende biliyorum lakin benim kartım boşta 30 derecede çalışıyor oyuna girince çalışmaya başlıyor asıl yani boşta 50 derece olması normal değil. Oyun çalışmıyor sonuçta chrome açıyosun sadece. 50 derece oluyorsa zaten boşta sürekli hızlarında inip çıkma vardır kafasına göre çalışıyordur buna da virüs diyebiliriz yada sürücünün bir sorunu varsa ondan da kaynaklanıyor. Benim kart bi ara boşta 55 derece oluyordu Radeon Ayarlarından bakınca kart %85 kullanılıyordu sürücü kaynaklı sorun vardı DDU ile kaldırıp bir önceki sürümü kurup çözmüştüm. Boşta 50 derece normal değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: The-Undertaker

Bunları bende biliyorum lakin benim kartım boşta 30 derecede çalışıyor oyuna girince çalışmaya başlıyor asıl yani boşta 50 derece olması normal değil. Oyun çalışmıyor sonuçta chrome açıyosun sadece. 50 derece oluyorsa zaten boşta sürekli hızlarında inip çıkma vardır kafasına göre çalışıyordur buna da virüs diyebiliriz yada sürücünün bir sorunu varsa ondan da kaynaklanıyor. Benim kart bi ara boşta 55 derece oluyordu Radeon Ayarlarından bakınca kart %85 kullanılıyordu sürücü kaynaklı sorun vardı DDU ile kaldırıp bir önceki sürümü kurup çözmüştüm. Boşta 50 derece normal değil.

Alıntıları Göster
    Eğer imzanızdaki sistem güncelse monitörünüz FHD ve 60hz. Zaten bu kartın çalışmasına gerek yok. Arkadaşın durumu tamamen farklı. O monitör ve televizyonu besleyebilmek için GPU frekans yükseltmek zorunda kalıyor ve bu daha fazla güç çekmesine ve dolayısıyla ısınmasına yol açıyor. Kart belirli bir sıcaklığın altında olduğundan dolayı da fan açmıyor ve pasif soğutma ile kendini 50 derecede tutuyor. Kış geldiği zaman bu değerlerin 40'lara düştüğünü tecrübe edecektir.

Sizin monitörünüzü kullansaydı zaten sizinle aynı sıcaklık değerlerini alacaktı. Ek olarak ortam sıcaklığınız sanıyorum 20 derecelerde. Çünkü kasanızın içi en az 25 26 derece olsun ki ekran kartınız 30 da pasif soğutma ile tutunabilsin. (Açıldıktan sonra en az 1 saat geçmiş bir bilgisayar için konuşuyorum.)

Selamlar. Benim gtx570 kartımda bu sorun vardı, 970te yoktu. Nvidia inspector uygulaması üzerinden multi display power saver kısmından yaparsanız sorun düzeliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.