Şimdi Ara

Msi gtx980 vs gtx980ti ? Sizce hangisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar sizce msi gtx 980 mi yoksa msi gtx 980ti mı yani aradaki fiyat farkı değermi 980 ti almaya?

Gtx 980 ti oc yaparsak çekirdek hızını kaça çıkartabliriz max çünkü kartın üstündeki soğutucular aynı gibi duruyo görüşlerlinizi bekliyorum

http://www.vatanbilgisayar.com/urun_kiyaslama.aspx?lang=tr-TR&kat=341&uKods=16596,19967

• Aradaki farka değer.980 ti belirgin şekilde daha iyidir.
  • Benlik bir soru, kesinlikle ama kesinlikle şu saatten sonra kesinlikle gtx980ti öneririm..
    Bende kullanıyorum..
    4k da görüntüler muhteşem ,1080p nin yüzüne bakmaZsıntabii 4k monıtor yada tv yoksa gtx980ti almanın anlmaı yok gtx980 al derim...

Ha bu arada vatandan almıcaksın değil mi?3000tl vermek saçmalık olur...
    Amazon dan ben 2100tl ye aldım Msi gtx980ti yi 1 ay oldu alalı.
    Hatt gümrük iadesi olursa 1800tl ye gelecek..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ewarrr -- 14 Şubat 2016; 14:38:02 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarıda da arkadaşın belirttiği gibi 980 Ti belirgin biçimde hızlı yani aradaki farkın hakkını verir. 980 Ti benchmarklarda Titan X ayarında sonuçlar verebiliyor.

Msi gtx980 vs gtx980ti ? Sizce hangisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ardsul -- 14 Şubat 2016; 14:41:28 >
  • ekki E kullanıcısına yanıt
    kesinlikle ti. 1500mhz lerde stabil kullanırsın. tabiki 980 e göre biraz daha sıcaklık değeri yüksek bir kart ti. soğutucusu kuvvetli modeller tercih edilmeli gigabyte 980ti g1 gibi
  • Ya herkes gtx980ti diyorda , arkadaşım monıtorun nedir çözünürlüğü ?
    1080p ise boşuna gömme gtx980ti ye parayı hocam.gtx980 ihtiyaclarını full hd de karşılar.

• Ewarrr kullanıcısına yanıt
    Pc ekran 1680x1050 çözünürlüğüm fakat flight simulator oynadıgım zamanlarda 40 inc led tv ye baglıyorum yanı 1080p oluyo çözünürlük

Kimiside Zotac GTX 980 Ti AMP! Extreme GDDR5 6GB 384Bit öneriyo karar vermesi güç açıkçası

http://www.vatanbilgisayar.com/zotac-gtx-980-ti-amp!-extreme-gddr5-6gb-384bit-nvidia-geforce-dx12-ekran-karti.html?srt=PU
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GTX 780 Mİ GTX 970 Mi ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Amazondan alınca vergi sıkıntı olmuyo mu? Bu konuda yardımcı olursan sevinirim neler yapmam gerek
    Amazondan alırken zaten gumruk ucretını de amazona ödemıs oldugum için sıkıntı olmuyor..forumda amazon rehberını iyice bi oku derim hocam.
    Hala şu vatanbilgisayar linkini paylaşıyorsunuz ya
    Amazon dan 1000tl daha ucuza hatta gtx980 fiyatına gtx980ti almak varken
    Link:
    http://www.amazon.com/gp/aw/d/B00Z9D1AIE/ref=mp_s_a_1_15?qid=1455459375&sr=8-15&pi=AC_SX236_SY340_QL65&keywords=gtx980ti

Forumdaki amazon topiği linki:

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=99980530&p=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ewarrr -- 14 Şubat 2016; 16:18:16 >

• GTX970 al hocam bana kalırsa.

Açıklayayım, zaten monitörün 60hz, GTX 970'den sonrası fazla lüks. Ha diyelim lükse girmek istiyorsun o zaman da 980 al. 60 hz'de 980 bile çooook fazlayısla yeterli iken 980ti tamamen israf.

4k monitörün varsa, 980ti oyunlarda kasacaktır. Şu andaki hiç bir ekran kartı 4k'nin hakkını veremiyor, tüm yabancı forumları oku istersen.

Bir de şu var: 1-2 yıl sonra yeni mimari gelecek. şu anda 980 ve 980Tİ arasında 1000 lira var. Yeni mimari gelene kadar da zaten bu iki kartla her oyunu full oynayabilirsin. Doğal olarak, 980 almak, aradaki farkı cepte tutmak, yeni mimari çıkınca da kartı satıp, cebinde tuttuğun parayla yeni mimari almak daha mantıklı olur.

"980Ti al 5 yıl kullanırsın" diyenlere kulak asma, şu anda 980Tİ alan insan PC'de sürekli yenilik yapan insandır, 2 yılda bir güncelliyordur, doğal olarak 2 yıla kadar da gtx980 ziyadesiyle yeterli olacağından, Tİ'ye gerek yok.

• 980ti iyi bir kart.Amd gibi kullandığım tek kart bu oldu.Tek farkı markası oldu bana.1500mhz çekirdek 2000mhz ramler çalışıyor hiç bir voltaj artırımı olmadan.4k monitör için iyi bir seçenek.120/144 fps bf4 ultda 1080p sabit fps oynatıyor.
    Peki hocam türkiyede garantisi geçiyomu ?
    Merhaba,

Gtx 980 ve Gtx 980 Tİ için farklı model ekran kartlarını kullandım ve hangisini tercih etmeniz hususunda size yardımcı olmak amaçlı gözlemlerimi paylaşmak istiyorum.

Gtx 980 tarafında Gigabyte G1 Gamıng, 980 Tİ tarafında ise Evga SC+ACX 2.0 modelini kullandım ve şu an aktif olarak bu kartı kullanıyorum.Saf performans açısından bakarsak aralarında hatrı sayılır bir performans farkı mevcut fakat buna oranlada ülkemiz koşullarına göre değerlendirirsek ciddi sayılabilecek bir fiyat farkı bulunuyor.Eğer bütçeniz 980 Tİ almaya uygunsa ikisi arasında fazla düşünmenize gerek kalmaz ve tercihinizi 980 Ti dan yana yaparsınız fakat bu kart için yapacağınız ödeme ilerleyen dönemde sizi ekonomik açıdan zorlayacaksa yeni serinin yaklaştığı dönemde bu bütçeli bir kart almanızı önermem fakat bütçeniz uygunsa ve yeni seri çıkışına kadar beklemeyip önümüzdeki dönemdeki AAA yapımları mümkün olan en iyi kalitede oynamayı düşünüyorsanız bu durumda 980 Tİ en iyi seçenek olacaktır.

Hız aşırtma konusunda ise her iki gpu farklı özelliklere sahipler.Gtx 980 sahip olduğu özellikler nedeniyle sıcaklık ve güç tüketimi açısından daha iyi değerlere sahip olsada bellek bant genişliği ve gpu karakteristiği nedeniyle belirli bir hızdan sonra hız aşırtmaya olan tepkisi azalıyor.GM204 lerin hız aşırtma potansiyelleri sıcaklık ve güç tüketimi değerleriyle yüksek olsada bu faktör 980 Tİ ile olan performans farkını çoğu durumda kapamaya yeterli gelmiyor fakat genelinin belirli bir hız eşiğine kadar ulaşabildiğini söylemek gerek.Gtx 980 Tİ tarafında ise hız aşırtma için belirli bir ortalama değer söylemek zor çünkü performanslı bir gpu fakat güç tüketimi özellikle voltaj artırımı ile birlikte hızlı bir şekilde yükseldiğinden dolayı GM204 lere göre daha sıcak çalışıyor bu nedenden dolayı pcb ve diğer bileşenlerden önce gpunun hız aşırtma potansiyeli(kısaca silikon şansı) çıkılabilecek değerler konusunda daha belirleyici bunun dışında doğal olarak kartın bileşen kalitesi ve soğutması bu potansiyelin hangi oranda yansıtabileceğini belirliyor.

Toparlarsam Gtx 980 Tİ performans anlamında daha iyi bir gpu fakat buna görede fiyatı olan bir kart ayrıca gpudan en iyi oranda yararlanmak için iyi bir soğutmaya ve kasa içi hava akışına ihtiyaç duyulmakta eğer bu geliştirmeler yapılırsa hız aşırtma ile birlikte bu gpudan daha iyi yararlanma imkanı oluşacaktır.Tabi tek başına ekran kartının performanslı ve serin olması yeterli gelmez sistemin diğer bileşenleride gerek uyum gereksede soğutma olarak aynı oranda olmalıdır.

• 980 ti
  • quote:

Orijinalden alıntı: Terminator T-800

Merhaba,

Gtx 980 ve Gtx 980 Tİ için farklı model ekran kartlarını kullandım ve hangisini tercih etmeniz hususunda size yardımcı olmak amaçlı gözlemlerimi paylaşmak istiyorum.

Gtx 980 tarafında Gigabyte G1 Gamıng, 980 Tİ tarafında ise Evga SC+ACX 2.0 modelini kullandım ve şu an aktif olarak bu kartı kullanıyorum.Saf performans açısından bakarsak aralarında hatrı sayılır bir performans farkı mevcut fakat buna oranlada ülkemiz koşullarına göre değerlendirirsek ciddi sayılabilecek bir fiyat farkı bulunuyor.Eğer bütçeniz 980 Tİ almaya uygunsa ikisi arasında fazla düşünmenize gerek kalmaz ve tercihinizi 980 Ti dan yana yaparsınız fakat bu kart için yapacağınız ödeme ilerleyen dönemde sizi ekonomik açıdan zorlayacaksa yeni serinin yaklaştığı dönemde bu bütçeli bir kart almanızı önermem fakat bütçeniz uygunsa ve yeni seri çıkışına kadar beklemeyip önümüzdeki dönemdeki AAA yapımları mümkün olan en iyi kalitede oynamayı düşünüyorsanız bu durumda 980 Tİ en iyi seçenek olacaktır.

Hız aşırtma konusunda ise her iki gpu farklı özelliklere sahipler.Gtx 980 sahip olduğu özellikler nedeniyle sıcaklık ve güç tüketimi açısından daha iyi değerlere sahip olsada bellek bant genişliği ve gpu karakteristiği nedeniyle belirli bir hızdan sonra hız aşırtmaya olan tepkisi azalıyor.GM204 lerin hız aşırtma potansiyelleri sıcaklık ve güç tüketimi değerleriyle yüksek olsada bu faktör 980 Tİ ile olan performans farkını çoğu durumda kapamaya yeterli gelmiyor fakat genelinin belirli bir hız eşiğine kadar ulaşabildiğini söylemek gerek.Gtx 980 Tİ tarafında ise hız aşırtma için belirli bir ortalama değer söylemek zor çünkü performanslı bir gpu fakat güç tüketimi özellikle voltaj artırımı ile birlikte hızlı bir şekilde yükseldiğinden dolayı GM204 lere göre daha sıcak çalışıyor bu nedenden dolayı pcb ve diğer bileşenlerden önce gpunun hız aşırtma potansiyeli(kısaca silikon şansı) çıkılabilecek değerler konusunda daha belirleyici bunun dışında doğal olarak kartın bileşen kalitesi ve soğutması bu potansiyelin hangi oranda yansıtabileceğini belirliyor.

Toparlarsam Gtx 980 Tİ performans anlamında daha iyi bir gpu fakat buna görede fiyatı olan bir kart ayrıca gpudan en iyi oranda yararlanmak için iyi bir soğutmaya ve kasa içi hava akışına ihtiyaç duyulmakta eğer bu geliştirmeler yapılırsa hız aşırtma ile birlikte bu gpudan daha iyi yararlanma imkanı oluşacaktır.Tabi tek başına ekran kartının performanslı ve serin olması yeterli gelmez sistemin diğer bileşenleride gerek uyum gereksede soğutma olarak aynı oranda olmalıdır.

Bu durumda GTX980 alması f/p olarak daha mantıklı, değil mi?

Aradaki fiyat farkını yeni seri çıkınca ona harcarsınız.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.