Şimdi Ara

-----------}MSI K9N NEO V3 KARTA NEDEN HIZAŞIRTMA YAPAMIYORUM{------------

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sistem aşağıdaki şekilde işlemciyi normal çalışma frekansının 2100mhz in üzerine çıkarttığımda sistem kapatılıp açıldığında
    fail veriyor ve normal değerlere dönüyor. 100mhz bile değiştiremiyorum. Frekans değeri 300'e çarpan değeri x10'a kadar
    değiştirebilme seçeneği var fakat uygulamaya çalıştığımda hata verip eski değerlere dönüyor.
    Bu arada SPREAD SPECTRUM disable pozisyonunda.

MSI - K9N NEO-F V3
    AMD - ATHLON 64 X2 4000+ AM2
    OCZ - 2x1 GB DUAL DDR2 800 PLATINUM 2
    POWERCOLOR - X1950PRO EXTREME
    SEAGATE - 250 GB SATA2 16 MB NCQ
    AOPEN - H600B28 400W

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rasalhague -- 7 Kasım 2007; 23:38:58 >

• Ya bu kartı kullanan yada bilgisi olupta yardımcı olacak kimse yom mu?
  • bu anakartlarda o/c olayını windows üzerinden yapabilirsin senin biosunda gene cpu ve ram ayarları görünüyor bende k9agm3-fih anakart var, msi marka onun biosunda işlemci ayarları bile yok.bu yüzden
    nforce560 çip taşıyan biostarın "tf560 a2+" model anakartını sipariş verdim. alacaksan tf560 a2+ al derim.
    biosunda overclock navigator adından bir menü var yok yok biosta

Anakartı satıp biostar marka anakart alabilirsin yada sağlam bios güncellemesi beklersin.sistemin kapanması bence htt frekansının ayarları ile birlikte işlemci fsb ve ram bölenlerini de en uygun degerlere getirmen gerekli

mesela 250 mhz yaptın htt bölenini 5 yerine 4 yapman gerekli 1000 mhzhtt diyelim işlemci default 200 mhzde ise htt böleni 5 tir yani 1000 / 5 tir eger işlemcini 250 mhze çıkarırsan htt bölenini degiştirmezsen 5 te kalırsa 250x5=1250 mhz eder buda işlemcinin açılmamasına neden olur ,yani burada 250 mhz yaparsan
    işlemci hızını htt bölenini de 4 yapman iyi olur birde ram bölenleri var onlarıda uygun ayarlarda tutman gerekli .

• konuyu hortlatmak olcak ama maalesef ht carpani yok biosta.. nTune denedim cok sorunlu bi program ht carpanini 4 yapiyorum PC acildigi gibi takiliyor ne mouse oynuyor ne baska bisi.. v2.2 bios yuklemeyi dusunuyorum -Update CPU ID yaziyor sitede.. acaba HT carpani eklemisler midir su anki bios v2.1

bir de bios yuklemek ile ilgili bisiler anlatan bir konu var mi?
  • bende de aynı anakarttan var. işlemcininin voltajını 1.325 e ayarladım. şu anda 251*10,5= 2365mhz olrak stabil çalışıyor.
    işlemciye voltaj vermeden hiç overclock olmuyordu.
  • Bendede bu anakart var 2.3 4400+ yı 2.6 stabil çalışıyor daha yukarı çıkartamadım
  • bendede aynı anakart ve aynı işlemci var dual core center programıyla windows uzerinden rahatlıkla overclock yapabilirsin ben şu an ram voltajını 1.9v dan 1.95 v a getirdim 230x10.5 olarak kullanıyorum daha arttırıcam tabiki bende dün başladımda:D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.