Şimdi Ara

MSI K9NU Neo Sürücü Karışıklığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, bu kasada Windows7 kurulup güncelledikten 1-2 saat sonra Windows açılıyor ekranında donuyor du, kasa içindeki bileşenlerin yerlerini kablolarını değiştirdim, biosu da güncelleyeyim dedim, MSI'ın sitesine girdiğimde işler ters gitti.
    Model K9NU Neo, MS-7270 ver 1.0, bunlar anakartın kendi üstünde yazan numaralar ama MSI sitesinde bu modelde anakart göstermemiş, sitede K9NU Neo-V modeli var.
    Seçimim de doğru, AM2 platform, Nvidia M1697 çipset, tek model çıkıyor o da K9NU Neo-V, bileşenler aynı gibi, bios sürümüm v02.59, K9NU Neo-V anakartın son bios sürümü 1.9 yayımlamışlar, daha önceden başka bir anakartta bios yüklerken 1 üst model biosunda sıkıntı yaşamıştım, şimdi 1.9 u yükleyip yüklememekte ikileme düştüm.
    Denemiş olan kimse varsa K9NU Neo-V biosunu K9NU Neo anakarta yüklesem problem çıkarmı sorum bu.

• Bios güncellemesi için Live Update'yi kullanmayı deneyin.
    http://www.msi.com/service/liveupdate/

Ayrıca açılmayan Windows'unuz lisanslı değil sanırım.
  • İnternet bağlantısı imkanına şu an sahip değilim malesef, Windows lisanslı, malesef her kurulumda aynı arızayı verdi, hiç bir program kurmadan Windows update e girdim, update den 2 kapa aç sonra bir daha açmadı. Bu anakartla tecrübesi olan arkadaşlardan bilhakis bilen varsa önemli arkadaşlar, cevap gelmezse K9NU Neo-V nin bios'unu kurmak zorunda kalacağım, terslik olması halinde beni çıkmaza sokması muhtemel.
  • Konu dağılmasın diye ekliyorum, bu yazdığım bilgisayar bios kurmaya çalıştığım bilgisayar değil, o bilgisayarı tamamen kursam bile internete girip deneme imkanım 1 haftadan önce olmayacak, bios kurmam gerekiyor, w7 donmasıyla ilgili ayrıntıları nasıl aşarım diye sormak için yazmadım, sadece ön bilgi, amacım bios kurmak.
  • Biosu kurmak için indirdiğim K9NU Neo-V modelinin bios son sürümü 1.9 paketinin doc'u şöyle yazmış, you should see something like “W7100NMS V1.1 021705” This means the board is MS-7100 with BIOS version 1.1, Some motherboards are named like K8N Diamond; make sure you have the right version number.
    3. Extract the BIOS-archive that you have downloaded by double clicking to c:\test
    4. Boot your system from a Win98 or WinME boot-floppy.
    How to make boot floppy in case your don’t have it ready:
    For Win9X, You can type [C:\ format a:/s] from the DOS prompt.
    For WinME, You can make a boot floppy from control panel--> add/remove program-->make boot floppy. Remove autoexec.bat & config.sys file if there's any.
    For Win2000, there's no way to make boot floppy, so you have to either use Win9X or WinME boot floppy.
    For WinXP, you can make a DOS boot disk. Go to Your Computer, right click drive A:, select Format, select copy system files. 
    5. When you get the A:\ prompt, type the following sequence:
    C: <enter>
    cd\test <enter>
    C:\test> awdfl865 BIOS file
    (To save or not to save old BIOS is the user’s decision)

Makinada kurulu olan ilk Windows7 64 bit sürümdü, biosun exesine tıkladığımda 32 bit hatası vermişti, 32 bit Windows kuruldu, MS-Dos'da açılan Afud408.exe'nin girilmesini istediği ayarlar da tam bu anakartı üreten arkadaşa göre olmuş, yani bana antikacılardan floopy temin etmemi yazmış olmalarına da bişe diyemiyorum, 2 yıl öncesine ait bu bios esnasında adamlar anca oradaydılar demek, MSI'ı tebrik ederim, kasayı internete bağlayacak bir yer bulana kadar kenara koydum. En azından bakıp kafa yoran arkadaşlara teşekkür ederim.

• Genellikle orjinal olmayan Windows 7'ler boot ekranında takıldığından sordum. İlgili dosyaları flash diske kopyalayarak güncelleme işlemini yapabilirsiniz. Floppy şart değil, şu konuyu inceleyin isterseniz:http://forum.donanimhaber.com/m_27098049/tm.htm Windows'unuz 32 bit de olsa, güncelleme işlemi için gerekli Afudos programı Windows üzerinden yine çalışmayacaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.