Şimdi Ara

MSI Mag B660 Mortar için 13600K ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıkta belirttiğim anakarta sahibim. BIOS güncel ve 13600K işlemciyi almayı düşünüyorum. Sizce bu anakart tam yükte işlemciyi besleyebilir mi? Performans sorunları yaratır mı? VRM kalitesi iyi midir?

• Elinizdeki b 660 anakart o sınıfta en iyi vrm tasarımına sahip b 660 lar dan biri. Kaliteli olduğu için kullanımda sorun çıkarmaz.

Yapılan testlerde 12900k - 12700k da sorun çıkarmadığına göre, throttling olmadığına göre mesele yok 13600k içinde.

Daha zayıf bir b 660 veya çipset olsa idi sorun olurdu.

• gayet yeterli. Max turbo hızına al işlemciyi devamm.

• Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

Cevap için teşekkür ederim. Son bir sorum daha olacak. Noctua D15 soğutucu almayı düşünüyorum. Noctua nin sitesinde 1700 soket uyumlu görünüyor.Soğutucu çok büyük olduğndan ve bu anakart mATX olduğu için uyum sorunu yaratır mı sizce? Biraz tereddütüm var açıkcası.Emin olmak istedim

• spack1 kullanıcısına yanıt

Rica ederim . Noctua nın o soğutucusu etkili bir soğutucudur. Evet soket uygun ama kasanın yapısı cm olarak ta uyuyor mu soğutucuya ?

Yani soğutucu ile kasa kapağı oturacak mı gibi şeyler var. Normalde sizdeki b 660 mortar ramle işlemci soketi arası atx anakartlar gibi yeterli boşluk var. Ama sizin kullandığınız ram tipi önemli çok uzun soğutuculu ramler ise , noctua ile çakışabilir. Netten montaj videoları vardır oradan bakıp uzantısına göre soğutucunun fikir alablirsiniz. Ramlerle değme konusnda.

Kasanın cpu cooler boşluğu ile noctuanın kendi uzunluğu gibi şeylere de dikkat edilmeli... cm cinsinden.

• Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt
    Kasa ve ram konusunda sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum aslında.Çünkü kasa eski cooler master haf serisi ve epeyce geniş :) ramler ise düşük profil. Sanırım 13600K ısınan bir işlemci ve hava soğutucu tercih etmek istediğim için Noctua işimi görecektir. Desteğiniz ve alakanız için çok teşekkürlet
  • spack1 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, evet ısınan bir işlemci ama performansı güzel bir işlemci. Ramler düşük profil ise sorun olmaz o zaman 👍
  • anakart gayet yeterli, mosfet soğutması vs de gayet güzel.

vatanda dün akşam 14600kf 9.780 tl satıldı. Az daha bekle ondan al derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi horifaydo -- 7 Kasım 2023; 18:14:13 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.