Şimdi Ara

MSI MAG Coreliquid 280R V2 VS Noctua NH-D14

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ikinci bilgisayarım anakartı patlayınca mecburen sistemi kısmi yükseltmek durumunda kaldım. İşlemci soğutucusu tarafında Noctua NH D-14'ümu (2010'da satın alındığından) LGA 1700 işlemci soket desteği olmadığından kullanamadım. Noctua'dan soket istedim ve ücretsiz gönderdiler sağ olsunlar ama o ayrı bir konu. Bende geçici olarak MSI MAG Coreliquid 280R V2'mi bu sisteme taktım. Bugün Noctua'nın soketi gelinde soğutucuyu değiştirmeden bir test yapıp sonuçları sizinle paylaşmak istedim. MSI da iki adet 120 mm fan varken Noctua'da kendi orjinal fanları 120mm + 140mm. Ancak şimdi farkettim iki bloğun ortasındaki 140 mm lik fan çalışmıyormuş soketini oturtamamışım testteki performansı sadece öndeki 120 mm'lik fan ile vermiş. Her iki sistem de OCCT'nin CPU Benchmarkı ve Stabilite Testi ile değerlendirildi. Aynı zamanda Desibel ölçümü de yaptım.

Sonuçta aynı sistemde

en iyi ısı performansını MSI gösterdi (sırasıyla -2,4 ve -2,9 derece farkla)

en iyi ses şiddeti performansını Noctua gösterdi (sırasıyla 1 ve 11 dB farkla)

Test sistemi

İntel i3 120100F

Gigabyte B760M-DS3H Intel LGA1700 DDR4 

Team T-Force Vulkan Z 16 GB x2 3200 MHz DDR4 CL16 

Samsung 870 EVO Sata SSD

Cooler Master Haf 932

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceycey11 -- 4 Temmuz 2024; 20:15:51 >

• Eline saglik hocam. 12100F icin iki sogutucu da overkill. 12400F falan olsaydi aradaki fark biraz daha net gorulebilirdi. Ben K serisi i7 i9 olmadigi surece her turlu hava sogutmayla giderim.

• Mr. Decent kullanıcısına yanıt

Çok doğru söylüyorsun hocam diğer sistemim AMD Ryzen 7600 şu an MSI'ı onda kullanıyorum %15-20 yükte 50-51 derecelerde geziyor. Gerçekten AMD 7600 ciddi ısınıyor. Tabi birbirine denk işlemciler değil.

Noctua fanları gerçekten çok kaliteli ve sessiz. Tabi Noctua'yı 2010 da sattığı bir ürüne kit desteği vermeye devam ettiği ve bunu ücretsiz yaptığı içinde helal olsun demek lazım.

• ceycey11 kullanıcısına yanıt

Evet yeni nesil ryzenlar bosta 40w kadar guc cekiyorlar cok da isiniyorlar bende de 7600 var. Noctua'nin olayi o zaten, saf performansa bakan insanin almasi sacmalik olur. Musteri memnuniyeti ve muhendislik olarak asmis bir firma. Bugun NH-D15'in yeni jenerasyonunu duyurdular 10 sene sonra. 5'te biri fiyatina benzer performans alabilecek Thermalright sogutucular var ama Noctua yine deli gibi satacak her seye ragmen MSI MAG Coreliquid 280R V2 VS Noctua NH-D14 

• Noctua'nın gönderdiği bağlantı aparatları ücretsiz değil ilk başta noctua alırken ödüyorsunuz zaten, bugün nh d15 g2 150 dolardan çıktı performansı kıyas kabul etmeyecek Arctic Liquid Freezer II 360 daha ucuz, 30 35 dolara satılan thermalright kule tipi soğutucular var 50 dolara thermalright 360mm aio var...
  • Noctua'ların pahalı olduğu bir gerçek ama bence kalitesi ile aldığı parayı hak ediyor. Kesinlikle sessiz ve etkili soğutucuları var. Maalesef AMD sistemdeki  MSI MAG Coreliquid 240R V2 tek işlemciye yüklenen uygulamalarda hem ses yapıyor hem de sanki işlemciyi soğutamayacakmış gibi bir hissiyat uyandırıyor. Elbette 360'lık radyatörlü modeller çok daha sessiz ve etkin çalışıyordur bendeki modelden.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.