Şimdi Ara

##MSI MEGABOOK M670 KULLANICILARI DERNEĞİ## (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.040
Cevap
1
Favori
99.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benim soruma kimse cevap vermiyo ama ben seninkine cevap vereyim o 64 bit ekran kartının değil işletim sisteminin
    bilgisayarım/özelliklerde işletim sisteminin 32 mi 64 mü olduğu yazar.daha doğrusu 32 ise yazmaz.eğer işletim sistemin 64 bit ise yazar
  • eywallah kardeş coook teşekkür ederim
  • edagli_ed buradasın sanırım benim bahsettiğim probleme bir değinirmisin
  • quote:

Orjinalden alıntı: femrebbbb

kendi sitesinden indirdim driver ları yine aynı bir şey değişmşyor beni kanser etti bu problem.senin yüklediğin link bu mu?
    http://global.msi.com.tw/index.php?func=downloaddetail&type=driver&maincat_no=135&prod_no=1058

Evet ben de ordan indirdim. Hiçbir sorunla karşılaşmadım,sende sorun çıkarması gerçekten ilginç.

• quote:

Orjinalden alıntı: femrebbbb

quote:

Orjinalden alıntı: bahtiyaraziz

Yukardan itibaren sırayla yazıyorum.
    Bunlar " Bu aygıt için sürücü yüklenmemiş" diye yazanlar.
    Anakart Kaynakları
    Anakart Kaynakları
    Anakart Kaynakları
    Anakart Kaynakları
    Doğrudan Bellek Erişimi Denetleyicisi
    nForce Memory Controller
    nForce Memory Controller
    nForce Memory Controller
    nForce Memory Controller
    nForce Memory Controller
    nForce Memory Controller
    nForce Memory Controller
    nForce PCI System Management
    PCI Standart RAM Denetleyici
    Programlanabilir Kesme Denetleyicisi
    Sayısal Veri Denetleyicisi
    Sistem Hoparlörü
    Sistem Kartı
    Sistem Saati
    Yüksek Hassasiyetli Olay Zamanlayıcı
    Bunlardan çok fazla anlamam ama dediğim gibi bir sorun olduğunu zannetmiyorum. Örneğin "Sistem Hoparlörü" ya da "Sistem Saati" sorunsuz çalışıyor. Bunların ya sürücüye ihtiyacı yoktur ya da bilen arkadaşlar açıklasın.
    Sonuçta anakart cd'sini takıp otomatik yükleme yapıyoruz. Herhangi bir seçim yapıp bazı programları yüklemeyi iptal etmiyoruz ki.

arkadaşlar benim cihaz için değişim raporu verdiler yeni cihazın pil durumunu test edip sizinle paylaşacağım yalnız şu sürücü yüklenmemiş dediğimiz donanımlar üzerine yoğunlaşmamız gerekiyor bence. yeni gelen bilgisayar da da aynı problem var sonuçolarak bunlar anakart a monteli bazı donanımlar şu anda bir sorun yaşamıyoruz belki ama ileride mutlaka yaşayacağız.acaba kendi bilgisayarında bu problemiyaşamayan varmı aygıt yöneticisinde sistem aygıtları adı altındaki yazılı olanlar için

femrebbbb kardeşim bende de yüklenmemiş diyor ama du bakim senin verdiğin linkten bi yükleyim ve sana sonucu söylerim

• ya femrebbbb kardeşim sana bu 64 bit 32 bit le ilgili bi soru sormuştum sistemden baktım 64 bit yazmıyor ya bu driverleri yüklerken windows2000/xp driver inimı yoksa windows64 bit driverini mi yuklicem bi anlamadık ya su olayı....javascript:void(AddText(''))
    javascript:void(AddText(''))
  • güncel kalsın
  • tabiki windows 2000/xp olanı yükleyeceksin.dediğim gibi bu secenek 32 bit için.
    quote:

Orjinalden alıntı: edagli_ed

ya femrebbbb kardeşim sana bu 64 bit 32 bit le ilgili bi soru sormuştum sistemden baktım 64 bit yazmıyor ya bu driverleri yüklerken windows2000/xp driver inimı yoksa windows64 bit driverini mi yuklicem bi anlamadık ya su olayı....javascript:void(AddText(''))
    javascript:void(AddText(''))
  • tama hemen yapıyorum teşekkürler ama cevap gecikti sanki biraz saka tabiki
  • quote:

Orjinalden alıntı: edagli_ed

tama hemen yapıyorum teşekkürler ama cevap gecikti sanki biraz saka tabiki

internet baglantımda bir problem yasadım birde bakarmısın bu system control manager i actıktan sonra (kısayol tuşu ile,)setup ına girdiğinde benim ki sadece full performans adlı menunun işlemlerini yapıyo(üstte yazan) seninki de aynımı
  • slm..arkadaşlar uzun süredir ucuz fiyata alabileçeğim bir makina bakıyorum ve açıkcası packard bell üzerinde duruyodum(forumlarda okuduğum kadarı ile sony ve dell den sonraki eniyi ekran kalitesine sahipmiş) fakat msı ın bu modeli ve fiyatı artı olarak sahip olduğu özellikleri ile kafamı karıştırdı...şimdi sizden bu konuda bana yardımcı olmanızı istesem acaba yardım edermisiniz.....
    -öncelikle bu makinayı bi bayan kullanacak ve ihtiyac duyacağı şeyler genellikle ofis programları+net+film ve müzik... fakat bazı sitelerde bu makinanın örneğin nette iken veya bir ofis programında çalışıyorken arkadan açılan bir müzik eşlik ederse bu makinanın bunu kaldırmayacapı yönde veya bir performans kaybına uğrayaçağı yazılmış ve o yüzden uzak durun diyor...şimdi burda kullanan arkadaşların yorumlarını okuduğumda aslında bunların altından kalkabileçek gibi geliyo bana açaba sizlerin yorumu ne olur? ve ekran kalitesi özellikle nasıl?(packard bell e nazaran)... diğer bir sorunda buna vista yüklediğimizde herhangi bir sıkıntıya yol açarmı yani makinayı kasarmı? ayrıca bana yardımcı olacak ek bilgiler verir iseniz sevinirim..açıkcası bi bayan kullnacağı için çok para vermek istemiyorum hele böyle bi makina varken ama sonra ucuz etin yahniside olsun istemiyorum....

• Arkadaşım öncelikle bu laptopu alırsan hiç bir performans sorunu yaşamayacağını bil. Hem netteyken müzik açamamak falan bence bütün işlemcilere hakaret olur.

Kısaca anlatayım;
    1-)Ekran kalitesi: Hem MSI hem de Packard Bell kullanmış birisi olarak ekran farkı olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Zaten bana soracak olursan en baba ekran ne sony'de ne de dell'de. (hele dell'de hiç değil) Benim fikrim ekran yönünden bir numara BenQ Joybooklar.
    2-)Vista Performansı: Değil bu işlemci en baba çift çekirdekli işlemciyi bile 512 ramle vistada çalıştırırsan biraz ağırlık hissedersin. (bu dediğimden öyle aman aman bi ağırlıkta anlama) Şahsen ben 1GB'lık bi ram artırımıyla bu sorunu da aştım.
    3-)Bayan kullanacak demişsin..Bu söylediğinden bilgisayarda Doom falan oynanmayacak onu anlıyorum
    Bu da + bir özellik.
    4-)Diyeceksin ki hep övdün hiç mi eksisi yok. Var; MSI fiyattan kırmak için ekranın üstüne bir kamera yerleştirmemiş. (Kamera kullanılmayacaksa sorun değil.) Öyle 3-4 saat batarya ömrü bekleme en fazla 2 saat,onu geçtiğini görmedim. Son olarak makine Linuxle geliyor..ki türkiye şartlarında bu bir lütuf bile sayılabilir

• slm..öncelikle sorunuma cevap verdiğin için ilgilene teşekkürederim...forumu inceleğe bildiğim ve sesninde belirttiğin gibi evet bir pil sorunu var bu açık ama çok büyük bir sorun değil...ekran için benim packard bell i belirtmemin nedeni ise sitelerinde "Süper Parlak Ekran" teknolojisini kullandıklarını belirtmeleri idi..ama sen ben kullandım diyosun packard bell ve msı ile aralarında bi fark olmadığını söylemişsin o zaman açıkcası benim için en büyük sorunlardan biri ortadan kalkmış olur...diğer bi olayda evet vista yükleyen bi kaç kişide sorun olduğunu yani biraz yavaşladığını yazmışlar ama herhangi bir ram ilavasi yapmışlarmı yapmamışlar mı onu yazmamışlar o yüzden senin dediğin gibi 1 gb(512) bir ram ilavasi ile eğer bu sorunu aşabiliyosak oda tamam o zaman....( eğer hallademsek bu ilaveler ile yavaşlama sorununu açıkcası xp de kullanabilir )...diğer bir konuda benim hani nette iken arkadan bi müzik olsa hani fena olmaz dememin nedeni ise yani bi kaç işlemi aynı anda yaparken açaba büyük kasılmalar yaşarmı yaşamazmıydı... kamera eklememişler ama alırız yaa çok bişey değil o..açıkcası ben bu makinayı alıcam sanırm f/p açısından çok iyi belli temel sıkıntıları olsada bi bayan için gayet ideal gibi duruyo....

• slm..bide msım670 in su iki modeli arasındaki farkı biri bana söyleyebilirmi...işmecilerinin arasındaki farkın kullanıcıya nasıl yansıdığını veyada hangisi performans açısından daha iyidir.....

1-) MSI M670XB-63TK SEMPRON3500+ 512MB 80GB 15.4" LINUX

İşlemci Cinsi
    AMD Sempron
    İşlemci Hızı ( MHZ)
    3500+
    Bellek (MB)
    512-MB DDR2 667-MHz
    Maksimum Bellek ( MB)
    2.048 MB (667 MHz)
    Bellek Slot Sayısı
    2 (1 Dolu 1 Boş )
    Sabit Disk ( GB)
    80Gb 5400 rpm S-ATA
    Ekran Boyu ( Inch)
    15.4"
    Ekran Tipi
    TFT WXGA (PARLAK)
    Ekran Çözünürlüğü
    1280 dpi x 1024 dpi
    Optik Sürücü
    DVD-Super Multi Çift Katman
    Klavye
    Q Türkçe
    Pil Tipi - Ömrü
    6 Hücreli
    ağırlık (kg)
    2.5 kg
    Wireless
    Var
    işletim Sistemi
    Linux
    Garanti ( Yıl, Açıklama)
    2 Yıl Servis Merkezinde
    Kamera
    YOK
    Ek Ozellikler
    4-1 Kart Okuyucu

2-)MSI M670 NOTEBOOK

AMD MK-38 2.2Ghz
    15.4" WXGA Crystalbright LCD-Parlak Ekran
    128 Mb Paylaşımlı ekran kartı
    512 MB DDR2 Ram
    80 GB 5400RPM HDD
    DVD-Süper Multi Çift Katman Sürücü
    Wireless: 802.11/a/b/g
    6 Cell Pil
    4 lü Kart Okuyucu
    Numerik Klavye
    2.5 Kg.
    Linux İşletim Sistemi

• Pil sorunu almayan var mı acaba kullanan arkadaşlar belirtirse sevinirim. Ben makineyi garantide değiştirdim yenisini aldım aynı problem bu makinede de var seri numaraına baktığımda seri numarasıda farklı
    Pil sorunu M670 lerin hepsinde var diyebilir miyiz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: santo7

slm..bide msım670 in su iki modeli arasındaki farkı biri bana söyleyebilirmi...işmecilerinin arasındaki farkın kullanıcıya nasıl yansıdığını veyada hangisi performans açısından daha iyidir.....

1-) MSI M670XB-63TK SEMPRON3500+ 512MB 80GB 15.4" LINUX

İşlemci Cinsi
    AMD Sempron
    İşlemci Hızı ( MHZ)
    3500+
    Bellek (MB)
    512-MB DDR2 667-MHz
    Maksimum Bellek ( MB)
    2.048 MB (667 MHz)
    Bellek Slot Sayısı
    2 (1 Dolu 1 Boş )
    Sabit Disk ( GB)
    80Gb 5400 rpm S-ATA
    Ekran Boyu ( Inch)
    15.4"
    Ekran Tipi
    TFT WXGA (PARLAK)
    Ekran Çözünürlüğü
    1280 dpi x 1024 dpi
    Optik Sürücü
    DVD-Super Multi Çift Katman
    Klavye
    Q Türkçe
    Pil Tipi - Ömrü
    6 Hücreli
    ağırlık (kg)
    2.5 kg
    Wireless
    Var
    işletim Sistemi
    Linux
    Garanti ( Yıl, Açıklama)
    2 Yıl Servis Merkezinde
    Kamera
    YOK
    Ek Ozellikler
    4-1 Kart Okuyucu

2-)MSI M670 NOTEBOOK

AMD MK-38 2.2Ghz
    15.4" WXGA Crystalbright LCD-Parlak Ekran
    128 Mb Paylaşımlı ekran kartı
    512 MB DDR2 Ram
    80 GB 5400RPM HDD
    DVD-Süper Multi Çift Katman Sürücü
    Wireless: 802.11/a/b/g
    6 Cell Pil
    4 lü Kart Okuyucu
    Numerik Klavye
    2.5 Kg.
    Linux İşletim Sistemi

Turion64 işlemcili olan elbette daha performanslı. 2.2GHz pek çok işlem için oldukça yeterli. Masaüstü işlemcim bile default 1.8GHz'de çalışıyor. Yanılmıyorsam Sempron'un işlemci hızı da 1.8 olmalı. İkisi arasındaki farkı sormuşsun,gördüğün gibi tek fark işlemci farkı. Turion64'lü model fiyatına göre çok iyi performans sağlıyor, Sempronuysa ucuz notebook isteyenlere veya Celeron'a alternatif düşünenlere önerebilirim.

• bu konu başlığı neden MSI ın altına taşınmıyor sayın editör?
  • Arkadaşlar şimdi bende de MSI M670 AMD SEMPRON 3500 var.

Ram alacağım ama hız ne olacak? Kullanma kılavuzunda 533/667 yazıyor. Üstündeki 512 Ram 800 hızında.

Şimdi 667 alsam olur mu? Çalışır mı?. Ram takvşiyesi yapan veya deneyen arkadaşlar bilgi verebilirse sevinirim.
  • 1GB olanını al bende 512 1gb arasında kalmıştım ama iyiki1gb olanını almışım
    DDR2 667 olanını al
    üzerinde takılı olanının 800mhz olması mümkün değil
    533mhz dir büyük ihtimalle.............
  • arkadaşlar bu notebook en uygun nerede satılıyor acaba bilen varmı?
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.