Arkadaşlar elime kullanılmış bir N430 GT geçti geçen cumartesi günü. Çift fanlı GTX460 yavrusuna benzeyen model . Veren arkadaş 15-20 dakikada bir bilgisayarın kitlenmesine sebep olduğundan bahsetmişti. Bu model fabrika çıkışı overclock lu bir model olduğu için saat hızlarını düşürüp bir süre bu şekilde denemek istedim. MSI afterburner'ı kurup bi güzel 785MHz lik fabrika overclock'unu referans değeri olan 700'e çektim. Shader'ı 1400 ve Memory 800MHz e çekerek herhangi bir test yapmadan Skyrim oynamaya başladım. Eski kartım 9500GT den sonra ne yalan söyleyeyim ilaç gibi geldi. Fakat bu keyfim 45 dakika kadar sürdü. çünkü kart inatla fabrika çıkışı overclock ayarlarına geri dönüyor. Bir türlü aşağıya çektiğim hızlarda çalışmıyor. Afterburner üstünden profil olarak kaydetmeme rağmen tık yok. Herhangi bir oyun açtığım zaman yaklaşık 15-20 dakika sonra fabrika hızlarına geri dönüyor artık. Oyuu kapattığımda ise 1 dakika içerisinde açtığım değerlere tekrar düşüyor.
Overclock konusunda biraz acemi sayılırım. Yanlış yaptığım bir şey mi var? Yardımlarınıza şimdiden teşekkürler
soğutucu gevşek olabilir power yetmeyebilir ısınma yapabilir kartın donanımsal bir arızası olabilir yada bios sorunu gibi msi live updateyi kur çalıştır belki günceller bişey bularak
quote:
Orijinalden alıntı: cankatlı
Arkadaşlar elime kullanılmış bir N430 GT geçti geçen cumartesi günü. Çift fanlı GTX460 yavrusuna benzeyen model . Veren arkadaş 15-20 dakikada bir bilgisayarın kitlenmesine sebep olduğundan bahsetmişti. Bu model fabrika çıkışı overclock lu bir model olduğu için saat hızlarını düşürüp bir süre bu şekilde denemek istedim. MSI afterburner'ı kurup bi güzel 785MHz lik fabrika overclock'unu referans değeri olan 700'e çektim. Shader'ı 1400 ve Memory 800MHz e çekerek herhangi bir test yapmadan Skyrim oynamaya başladım. Eski kartım 9500GT den sonra ne yalan söyleyeyim ilaç gibi geldi. Fakat bu keyfim 45 dakika kadar sürdü. çünkü kart inatla fabrika çıkışı overclock ayarlarına geri dönüyor. Bir türlü aşağıya çektiğim hızlarda çalışmıyor. Afterburner üstünden profil olarak kaydetmeme rağmen tık yok. Herhangi bir oyun açtığım zaman yaklaşık 15-20 dakika sonra fabrika hızlarına geri dönüyor artık. Oyuu kapattığımda ise 1 dakika içerisinde açtığım değerlere tekrar düşüyor.
Overclock konusunda biraz acemi sayılırım. Yanlış yaptığım bir şey mi var? Yardımlarınıza şimdiden teşekkürler
hocam sana tavsiyem nibitor ile söylediğin ayarlara düşürüp biosu flaşlarsan bence sorunu çözersin ...nette nvidia kartların nasıl flaşlanacağı ile ilgili videolar var ...biraz araştır derim ama flaşlamak riskli bir iş aynı zamanda ...kolay gelsin...
Olmadı arkadaşlar... valla ne yaptıysam olmadı... Ben de caydım zaten... Dün geri verdim kartı arkadaşa. Biosu flashlayıp değerleri kalıcı hale getirmeyi deneyecektim ama kartın hala garantisi devam ediyormuş. Bir sıkıntı olur diye denemedim. Arkadaş da garantiye göndermeye karar verdi kartı. Tamam oldu deseler bile bi daha takmam makinama artık
Herkese alakasından dolayı teşekkürler... İyi forumlar
bende bu ekran kartımdan alıcam power kaç olması lazım bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme