Şimdi Ara

MSI R9 380 No Signal Hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cs Go hariç hangi oyunu açıp oynadıysam bir süre sonra ekran kendiliğinden kapanıp no signal hatası verdi. Ekran kartına oc yapmadım. Eski sürücüleri denedim, bios güncelledim, güç kablolarını değiştirdim, hdmi kablosu değiştirdim ama nafile halen aynı sorunu veriyor. Bu sorunu yaşayıp bir çözüm yolu bulabilen var mı?
    Sistemim :
    Anakart - MSI H170 Gaming m3
    İşlemci - Intel Core i5 6402p
    Ram - GSKILL 8GB DDR4 2400MHz
    E.Kartı - MSI R9 380 4G
    PSU - 700W 80+

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• metee06 M kullanıcısına yanıt
    msi ın programı olması lazım. Orda oyun ayarlarını default falan yapabiliyorsun. Büyük ihtimal bir yerleri karıştırmışsın oyun ayarları monitörde uyuşmayacak hale gelmiş o yüzden hata veriyor açamıyor. Dediğimi denersen sorunun çözülür.
    ekran kartının termal macunu var mı? en son ne zaman sürdün? ekran kartının fanlarında bir sorun var mı?
    bunların hepsi normalse çok ilginç ama benim kuzenimin windows 8 i orjinal değildi,bilgisayarcıya götürdük sorunun işletim sisteminden kaynaklandığını söyledi.
  • Xanax70 kullanıcısına yanıt
    Kullandığım monitor full hd şuan da bütün ayarları ilk kurulumdaki halinde.

Düzenleme : İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metee06 -- 30 Ağustos 2016; 12:42:28 >
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Hocam sistemi dizeli 1 ay anca oldu. Sıcaklık değerlerinde bir problem yok. Ekran kartının testlerini yaptım maksimum 70 dereceyi görüyor. Fanları gayet sorunsuz çalışıyor. Kullandığım işletim sistemide orjinal. Son çare windows 7 kurup denicem oda olmazsa teknik servise vereceğim ekran kartını.
    Full HD olması önemli değil. Oyunlarda ekran kartını kendini performansa veya tam tersine optimize etmiş ise yapar o sorunu. Tekrar default yap hepsini uygulattır bilgisayarını yeniden başlat. Eğer yine olmazsa format at belki gözünden kaçan birşey vardır. O da olmazsa ekran kartında ve ya monitörde arıza tespiti yapman gerekir.

O MSI'ın programınıda kaldır driverlarını tekrar kur. Zamanında buna benzer birşey yaşamıştım. Driver ile ilgili de olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xanax70 -- 30 Ağustos 2016; 12:46:05 >
    Hocam denemediğim driver kalmadı. DDU ile kaldırıp temiz bir şekilde tek tek denedim. FurMark ile ekran kartını test ettiğimde gayet normal değerler aldım. Monitörü test edebileceğim bir program var mı ? Bu arada ilginiz içinde teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni Ram Sorunu [no signal]
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Monitörü program ile test etmek değil de , varsa imkanın başka bir monitörü tak bilgisayara öyle dene.
    Monitörün markası modeli nedir sanmıyorum monitörle ilgili olduğunu ama.

Oyuna girdiğinizde no signal hatası aldığınız zaman bilgisayar yeniden başlatıyor mu kendini ? Yoksa no signal esnasın da oyun çalışmaya mı devam ediyor?
    Monitörün uyku modu falan olabilir mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xanax70 -- 30 Ağustos 2016; 14:09:39 >
    Hocam durumu şöyle izah edeyim ben size. Oyunu açıyorum oynamaya başlıyorum. Bazen 5 dakika içerisinde bazen ise 2-3 saat oynadıktan sonra bu hatayı veriyor. Oyun çalışmaya devam ediyor. Sadece ekrana sinyal gelmiyor. Ekran kartının fanları dönmeye devam ediyor. Her şey yolunda ancak monitöre sinyal gelmiyor.
    Emin olmak için dediğimi uygulayın usta. Önce başka bir monitör ile dene. Yine yaparsa aynısını ya ekran kartında problem var ya da başka bir bileşende. Bu yazılımsal bir hata değildir diye düşünüyorum. Deneme yanılma ile sorunu bulabiliriz.
    En iyisi servise göndermek gibi hocam teşekkürler ilginiz için
    Nasıl istersen rica ederim
  • crimson driver ayarlarından güç etkinliği ayarını kapatıp dene bakalım..
  • ekran kartı ile monitör arasındaki bağlantı kablosunu değiştirin.
  • Hocam o ayarı bulamadım. Anlatabilir misiniz nereden kapatacağımı ?

Düzenleme : Ayarı buldum denedim hocam. 15 Dakika sonra aynı sorunu verdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metee06 -- 1 Eylül 2016; 1:12:06 >
  • Knisath kullanıcısına yanıt
    Onu denedim hocam sorun onunla ilgili değil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.