Şimdi Ara

MSİ RTX 2080 Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sistemim;

Ryzen 9 3900x (3.8 Ghz sabit, 1.10v)
    MSİ Pro Carbon x570
    MSİ RTX 2080 Duke 8G OC
    Corsair Dominator 16*2, 3200 MHz, Cl16, (A-XMP Açık)

2k, 144'Hz olarak kullanıyorum sistemi

Sorunum şu;

1. Kart normalde 144 fps sabit vermesi gereken oyunlarda 80 - 90 fps'lere kadar düşebiliyor (lol, r6 vb.)
    Lol oynarken GPU %20 - 30 arası kullanılıyor olarak görünüyor genelde
    R6'da %90 - %99 arası takılıyor genelde ama yine de 144 fps'i sabit olarak veremiyor

2. Kartın boost hızı 1515 Mhz'de sabit, Afterburner ile arttırmaya çalıştığım zaman siyah ekrana düşüyor bilgisayar.

Denetim masasından güç planı olarak nihai performans seçili, Nvidia kontrol panelinden maksimum gücü çekmesi için ayarlandı ama yine de kartta bir performans kaybı-eksikliği var, daha önce bu durumu yaşamış, sıkıntısını çekmiş ya da fikri olan varsa yardım rica ediyorum

• 2k için değerler normal değilmi birde ultra ayarları kullanıyorsanız?
  • ulecan kullanıcısına yanıt
    144 ve dediğiniz civarda takılsa kabul edilebilir, mantıksız değil ama lol gibi bir oyunda bile 80-90 civarına düşmesi anormal bir durum bana göre. Ha keza kendi setup'um ile aynı test videolarına da göz gezdirdim, hiçbirinde bu denli bir düşüş olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeffyeibon -- 13 Ocak 2020; 12:26:50 >
  • Sabit 3.8'da kullanacaksan neden gittin 3900X aldın, 3'de 1'i fiyatına 3600 alan biri bile senden daha yüksek oyun performansı elde edecek.

1440P'de çalıştıracağın competitive oyunlar için 24 thread işlemci almak üstüne 3.8'de kullanmak nasıl kafalar bunlar gerçekten anlayamıyorum.
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Tabii soru ile alakası olmayan boş yorumunu cevaplayayım.

3900x alıp 3.8 ghz'de kullanma hayalim vardı bundan dolayı gidip bu işlemciyi alıp 3.8 ghz'de kullanıyorum.
    Başkalarının benden ne kadar yüksek performans aldığı çok sıkıntı değil, bu değerde gpu'yu gayet yeterli besleyip, istenilen değerleri rahatlıkla veriyor olması lazım, ki aynı Ghz'de kullanıldığı test videoları ile karşılaştırmak için bu seviyede tuttum, hani bilirsin bu işlemcilerde istediğin zaman frekansı yükseltebiliyorsun, yadırgamıyorlar seni :D.
    24 th. olayına gelecek olursak; demek ki önceliğim oyun değil, 24 th. bir işlemciye ihtiyacım var ki almışım.

Konuyu toparlayacak olursak; konu ile alakasız boş içerikli yorum arayacak olsaydım bu konuyu, konu dışı bölümüne açardım, bundan dolayı konu ile alakalı mantıklı bir yorumun varsa cevabını beklerim ha aynı boşlukta devam edeceğim diyorsan sana zahmet daha fazla kirlilik yaratma. Teşekkür ederim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.