Cyberpunk 2077 (Son sürüm) - Sayko ayar : Maximum ayar olmakta 4K Sayko - RT Overdrive - DLSS Kapalı iken 20FPS ortalama 4K Sayko - RT Overdrive - DLSS Kaliteli FG 4x iken 135FPS ortalama 4K Sayko - RT Overdrive - DLSS Performans FG 4x iken 185 FPS ortalama Gecikme yaşamadım , sorun yaşamadım , çökme yaşamadım hatta inanmayacaksınız eminim DLSS kaliteli modta 4K Native'den daha net oyun deneyimi elde ettim. RTX 50'nin tensor nesli midir bilmiyorum çok kaliteli görüntü elde ettim. Bu arada RTX 5080 MSI Vanguard SOC Launch Edition hayatımda kullandığım ilk toptier karttır önceden Palit Jetstream , Gigabyte Gaming OC , Galax , MSI Ventus , ASUS Prime , XFX Black kullanmış biriyim ilk kez ROG-Suprim seviyesinde bir kart kullanayım diyip kıydım paraya ne olabilir en fazla dedim .... Gücü %110 Max Power yaptım , her şeyi kökledim ve kart 52-55 derece arası çalıştı. Ekran kartında sıvı soğutma yok sadece NZXT H9 Flow ve cayır cayır yanan Ryzen 7 7700x'im var buna rağmen aşırı soğuk. MSI Afterburner'da gördüğünüz değer Ryzen 7 7700X apu , ben ALT+R ile Nvidia'dan değerleri okudum. Hem 5080'e hayran kaldım , hem de MSI Vanguard'a . Yanında verilen oyuncak ve GPU holder ile de mutlu ettiler. MSI beni bir ürünle aşık etti bundan sonra MSI yolunda ilerliyor olacağım. Neyse size 5080 yerine MSI Vanguard'ı anlattım hemen konuya dönüyorum. Forumda sadece bu SS'i yükleyebildim. İnanın bana 5080 saf güçte 4080Ti olsa da 4K'da şu ayarda DLSS açmayacak bir tane kart tanımıyorum. DLSS'e muhtaç olduğumuz devirde kartlar da DLSS ile kıyaslanır benim gözümde. Bu bağlamda bu kart DLSS açınca 4090Ti Super oluveriyor. Aşırı memnunum. Silent Hill 2 Remake ile bu testi tekrarlayabilirim okuduysanız teşekkürler Sistemin geri kalan parçaları : Ryzen 7 7700X (SIFIR DARBOĞAZ MAXİMUM BESLEME) NZXT H9 FLOW kasa B650I MSI MPG EDGE WIFI 32GB CORSAIR 6000Mhz DDR5 Vengeance Ram ![]() |
MSI RTX 5080 Vanguard SOC ile Cyberpunk 2077 test sonuçları (hayran kaldım)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Okudum, her şeyden önce hayırlı olsun.
Umarım paylaşacağım bu mesaj yanlış anlaşılmayacaktır diyerek, bundan sonra aynı veya benzer modelleri alacaklar için bilgilendirme amaçlıdır şeklinde belirteyim.
Aşağıdaki yazdıklarımın beraberinde birçok çeşitli PCB değerlendirmesine de bakılırsa RTX 50 Serisi'nde bir hayli revizyon görmemiz oldukça olasıdır. Zaten min 2 seneye yayılacak bi' seriden bahsetmekteyiz.
https://forum.donanimhaber.com/nvidia-geforce-rtx-50-serisi-ana-konu--159665988
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160607878
Alıntı
metni:Açıkçası (benim nazarımda) F/P oranlarına bakıldığı zaman ve MSRP'den (özellikle de TR'de) uzaklaşıldıkça o kadar tiksinç bi' hal alıyor ki mevcut tüm GPU'lar anlatamam... Geçen sayfalardan birinde marka-model fark etmeksizin MLCC'den çalınma mevzundan bahsetmiştim ki bunun haricinde VANGUARD'la alakalı BP-thermal pad ilişkisine dayanan farklı bi' soruna daha denk geldik bi' arkadaşımla beraber ki muhtemelen birtakım revizyon alacak GPU'lar illaki olacaktır. Hatta hazırlanma sürecinde olanların ilk bilgisini de hemen hemen aldım diyebilirim. Her seride bu revizyon durumları olur eyvallah da bu seride en azından RTX 40 Serisi'ndeki GPU ağırlıklarını (mecazen) görmek isterdim. TUF desek BP tarafı bi' acayip, MSi desek elle tutulur bi' SUPRIM var şu an için VANGUARD da hadi neyse ama son denk geldiğim muhabbet pek hoşuma gitmedi, ASTRAL zaten fiyatlandırma açısından bambaşka seviyelerde geziyor ve 4. fan adeta süs olsun diye koyulmuş (dB seviyesinin oldukça düşük seviyelere indirgenme esprisini göz ardı etmiyorum tabii), PALIT hakeza RTX 40-30 Serisi'nin üstüne tüy dikmiş vs. vs. anlaşılan bu liste (ilk revizyonlara kadar) kabarmaya devam edecektir benim açımdan... Bu arada, daha önce burada yazmıştım ''NV tarafından önemsiz olduğu addedilerek'' komple iptal edilen veya gizlenen HotSpot Temp değerinin de özellikle 12V-2x6 soket kısımlarında ayrıca değerlendirilmesi akıllıca olacaktır. Mümkünse ara ara dışarıdan FLIR gözlemleri neticesinde (imkan yoksa en azından bari testlere bakılarak) belli başlı sorunların önüne geçilebilir, farklı önlemler alınabilir. https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160608007
Alıntı
metni:BP tam olarak o evet... Maalesef ki MSi thermal pad'i doğrudan GPU'nun altına yani yanlış yere yerleştirmiş çünkü bu mevcut dizayndaki en uygun yer değildir. Ancak bu değiştirilebilir ve muhtemelen değiştirilecektir ki bu da zaten revizyon alması anlamına gelmektedir. Dediğim gibi bu rev meseleleri her daim her seride görülen gerçekliklerdir. Sizin veya herhangi bir SK'nın bu noktalarda illa sıkıntı yaşayacağı veyahut elzem bir şekilde kafasına takması gereken bi' durum her zaman olmayabilir. Ben işim gereği de takılırım misal ama siz veya bir başkası sorun etmez, takılmaz bundan dolayı SK olarak gördüğünüz (daha doğrusu görebildiğiniz) ne bileyim temp değerleri olsun ses dB değerleri olsun onları kale alıp geçersiniz.
-
Komediye bak.sana kart satiyor ama yazilimini açmazsan yerlerde sürünüyor..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 2 Şubat 2025; 7:28:58 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dlss ye muhtac olduğumuz şu gunlerde..
Birader sen tam nvidia intel müşterisisin..
Derhal o islemciyi sat ve intele geç.
Biz daha fazla rezil etme..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 2 Şubat 2025; 7:27:2 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ÖNCELİKLE HAYIRLI OLSUN
Hocam rtx oyunun beklentisi çok fazla bunu bilmek lazım.
Bize kart satmıyorlar yazılım satıyorlar geyiğini bırakmak lazım tam zamanlı ışın izleme algoritması path tracing gerçekten çok fazla işlem gücü gerektiren bir şey sen oyunu 2 tık güzel göreceksin diye arkada hayvan gibi işlem gücü çalıştırıp 1200 3000w güç harcasan hoşuna gider miydi varsın yazılım satsınlar varsın mış gibi yapsınlar.
Bu görüntüyü 4k sayko modu tam zamanlı ışın izleme boru değil zor bir işlem Yani o görüntüyü elde etmek için çok fazla işlem gücü harcamak lazım neredeyse bir süper bilgisayar. Dünyamıza bile yazık. He güç harcamadan algoritmayı iyileştiremezler mi işte zaten bu yazılım oluyor yani evet bize yazılım satıyorlar ve yazılım satmak zorundalar ham işlem gücüyle bir işi yapmak iş değil akıllıca iş yapmak iştir.
Varsın mış gibi yapsınlar zaten oyun oynuyoruz beni kandırabiliyorsa laa bu gerçek değil mi diyeceğiz .
-
Hayırlı olsun, karttan cw sesi geliyor mu?
-
ilk dikkat ettiğim olay o oldu. takıntım var ve hayır cw gelmiyor şükür :D özene bözene yapmışlar kartı
-
Gerçekten imza atıyorum bu yazıya. Ayrıca NVIDIA ilk kez böylesine 4x kare sunuyor. Şuan bunu oturttuğunda ki NVIDIA her şeyi becerebilecek güçlü firma. İşte o zaman biz daha kusursuz görüntü elde edeceğiz. Gerçek hayattaki karelerin arasında sanal bir şey sokmuyor , grafiklerden oluşan karelerin arasında grafik sokuyor aslında adamlar birebir taklit etmeye çalışıp fps arttırma yolunda.
Haydi başarısızlar diyelim. RTX 4080Superin hep bir eksiği vardı 45-50 fps takılıyordu. O eksik fps'yi DLSS ile kapatabiliyoruz. Artık 4K 60 kartı bu diyebilirim. 4090 4K60ın üstünde kalırdı hep , 4080Super ise 4K 60 altı. Şimdi 4090 alsak dünya para 4080Super kullansak 4K 60 almıyor . En iyisi ortası 4K 60 çıkmış fiyat ise ortada değil 4080Super'e yakın olmuş.
Yapay kareler insana düşündürüyor yapay görüntü mü elde ediliyor diye o zaman 3x öneririm 3x ile daha az yapay kare ama yine yüksek fps artışı sağlanıyor
-
Keşke dediğin gibi olsa ama 2 yıl sonra firmalar oyunlarını 4X frame gen'e göre optimize edecekler ve yine 4X frame gen'e rağmen 60 fps anca göreceğiz.
Saf gücü çok az arttırmışlar; bir sonraki seride saf güçte istiyorsanız bunu alın demek için pay bırakmışlar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X