Şimdi Ara

MSI RX460 kart beni kurtarır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gigabyte Aorus X470 Gaming 7 Wifi anakart

AMD Ryzen 7 2700X sekiz çekirdekli 3.70 GHz işlemci

32 GB ram

250 GB Samsung 970 EVO Plus NVMe M2 SSD

MSİ N220 GT 1 GB 128 bit ekran kartı

750 watt güç kaynağı

Yukarıdaki özelliklerde bilgisayarım var. Bu bilgisayarı 40 gün önce kurdum. Bilgisayar yavaş, eski core 2 duo bilgisayarım gibi yavaş bu neden olabilir? Kurarken hiç bir yerde hata yapmadım. Sadece işlemciyle gelen fanı takarken zorlandım. İlkin nasıl takılacağını çözemedim. Fanı işlemciye koydum. Anakarta bağlama yerlerini takamadım. Fanı işlemciden kaldırdım ve tekrar taktım. Bu videoda görünüyor. Acaba sorun bununla mı ilgili? Birde bilgisayarı ilk açtığımda Clear Cmos İnformation: BİOS has been reset. Please re-config your BİOS setup items if needed diye bir uyarı olmuştu. Böyle yeni bir bilgisayarın yavaş olmasında kesin bir sorun var. Bilgisayarda çeşitli yerlerde yavaşlıklar var. Bunlardan birisi dosyalar açılırken videoda görüldüğü gibi yavaşlık. Bios da CPU sıcaklığı 29.0 dereceydi

Belki sorun ekran kartımın düşük olmasından kaynaklanıyordur. Bu sistemde dar boğaz yapıyordur. Bu ihtimali denemek için yeni ekran kartı alacağım. Sorun ekran kartından kaynaklanıyorsa MSİ RX 460 kartı alırsam bilgisayardaki bu sorunu çözmek için yeterli olur mu? Yoksa GTX 970 veya GTX 1060 mı almalıyım?

MSI RX460 kart beni kurtarır mı?

• Temiz bir windows 10 kurarsan hiç bir sorun kalmaz. Bir de CPU ısılarını kontrol et aşırı ısınıyorsa yine bu tarz problemler olabilir.

• Peki ekran kartı olarak hangi ekran kartını almalıyım bu sisteme

• Termal macun sürdün mü?

• Termal macun işlemcinin fanında sürülü olarak gelmişti

• Videoda soğutucunun gözükmeyen kısmında macun yoksa o macun yetersiz olur ama sorununuzun kaynağı mıdır bilmiyorum. Hwinfo64 programı ile (programı açarken sadece sensorler tikini işaretleyin) sıcaklıklarınızı kontrol edin. Dosya resimlerinin yavaş gelmesi vs. ekran kartından kaynaklanmıyordur.

Sıcaklıklarda anormallik yoksa yeniden windows kurulumu deneyebilirsiniz. Kuruluma başlamadan önce sürücülerinizi bir usb'ye yükleyin ve bilgisayara bütün sürücüleri kurmadan interneti bağlamayın.

• Sorununuz büyük ihtimalle ramlerin 2133 yada 2400 olarak çalısması

Biosa girip xmp yi açıp oradan raminizin stok hızını seçin.

Büyük ölçüde sorun giderilir.

Hatta önce biosunuzu bir 0 layın. Sonra xmp açın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.