Şimdi Ara

MSI S430 MEGABOOK KULLANICILARI DERNEĞİ (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
948
Cevap
1
Favori
72.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • alacaktım pili 2 saat gidiyor dediniz anında caydım. mobil olmak için üretilmiş bir cihazda 2 saat giden pil çok saçma. 9 hücreli pilleri var mı bunların? varsa onlar kaç saat gidiyor bilgi verir misiniz?
  • arkadaslar sorular sürekli havada kaliyor ben sikeyet etti msi ye c1haz1m1 al1lar kntrol ettiler sarj normal dediler ikinci kez gönderdim yeni batarya verdiler hiç bi_i degimedi hala ayni 2 saat sarj

_u bios update oayin bi egilsek su an bu aletin tek kötü yani sarj süresi

yeni batarya için arastirdim 9 hücreli batarya b saorunu cözer ama nerden alacam yardin ederseniz sevinirim
  • arkadaslar ses ozelligi nedir bu cihazın hiç konuşmadık. 5.1 alsam iyi gider mi bununla yoksa harici sex akrtı mı almak lazım gelir.
  • demek ses ozelligi yok cihazda
  • unpop anakartın markasını ve modelini google'a yazıp aratırsan desteklediği ses sistemini 5+1 mi falan görebilirsin.

ayrıca msi kullanıcıları hiç yardımlaşmıyormuş bu forumda üzüldüm. =(
  • quote:

Orjinalden alıntı: siradisi00

gençler ben de sizden okuyup görünce aldım bu dizüstünü, dediklerinizi okudum ve birkaç şeyi düzeltmek istedim;
    1) dizüstü ısınmasını karşılaştırırsam intel centrino ile HİÇBİR farkı yok, fan sesini nerdeyse duyamıyorum bile ben
    2) özelliklerine göre çok çok hafif bir makine, çok sevdim bu özelliğini
    3) bence makineyi yavaşlatan şey vista, ayrıca denilen programı indirip kurunca yukarı aşağı kaydırma olayı halloldu
    4) oyunlarda diğer dizüstüme nazaran daha az ısındığını fark ettim, bu çok güzel bir olay

ama sormak istediklerime gelirsek;
    1) ne yaptıysam dizüstü kapağını kapattıktan sonra geri açınca ekrana görüntünün gelmesini sağlayamadım, vistadaki tüm ayarları değiştirdim, kurcaladım ama bulamadım, oysa hiçbir şey yapma seçeneği işaretli durumda
    2) kablosuz ağ sürücüsünün modelini anlayamadım, bu nedenle de güncelleme yapmayı başaramadım,
    3) nvidia geforce go 6100 için nvidia 6 series ekran kartı yazılımı indirdim ve kurdum, sanırım pek bir fark yaratmadı :) daha iyi önerisi olan?
    4) P1 tuşu ne işe yarıyor ya, ya da nasıl programlanıyor?

Cevap 1) Vista kullanmadığım için bilemiyorum ama xp için cevaplayacak olursam denettim masasındaki güç yönetim paneline girip "Taşınabilir bilgisayarımın kapağını kapattıktan sonra ne yapacağım" diye bir sekme var oradan "Hiçbirşey yapma" seçeneğini seçersen sorunu çözebiliyorsun. Mutlaka benzeri bir menü vistada da vardır.

Cevap 2) Yine xp için cevaplayayım. Kurulum sırasında kendi bulmuş olduğu donanımı sorunsuzca kullanıyorum. CD'den hiç driver kurma ihtiyacı duymadım.

Cevap 3) Herhangi bir program ile ekran kartında performans sağlayabileceğini pek sanmıyorum. Tabiki benden daha iyi bilgisayar bilgisine sahip olanlar karşısında af diliyorum. Eğer kurmuş olduğun herhangi bir sorun vermiyorsa (kilitlenme, takılma... vb) doğru driveri ve programı bulmuşsun demektir. Bunun yanısıra renk ayarlamaları için ek programlar oldğunu duydum ama araştırma fırsatım olmadı.

Cevap 4) Forumda bu konuyla ilgili bazı yazılar yazılmış. kısaca belirteyim ki p1 tuşu MSI cd'si içerisindeki bir güç yönetim programını çalışıtmaya yarıyor. Bazı yazılarda CPU 'nun tek çekirdek çift çekirdek kullanım modunu ayarladığını okudum ama uygulama konusunda bir sonuç alamadım. Kendim yarı profesyonel programcıyım, P1 tuşu için program yazmak istediim fakat wireless tuşu ile çakışma yarattığı için bunda da başarılı olamadım. O MSI güç yönetim programı için de sistemin donanımsal bir komut gönderdiğini düşünüyorum. Yani özetle üzgünüm ki; P1 tuşu herhangi bir aktivitesi olmayan bir tuş.

quote:

Orjinalden alıntı: unpop

arkadaslar ses ozelligi nedir bu cihazın hiç konuşmadık. 5.1 alsam iyi gider mi bununla yoksa harici sex akrtı mı almak lazım gelir.

Amatör olarak profesyonel ses işleme ve kayıt işleriyle uğraşıyorum. 5+1 i denemedim ama profesyonel ses programlarını çalıştırmam demedi, bilakis beklediğimin çok çok üzerinde bir sonuç aldım ve bu sonuç bahsettiğim konuda uzman olan arkadaşlarımı da şaşırttı. Umarım yeterli bir cevap olmuştur.

• arkadaslar batarya nereden bulunur suan bu bilgisayardan tek isteim bu bu alete batarya en bol hüçrelisinden....
  • quote:

Orjinalden alıntı: mb_wolwox

arkadaslar batarya nereden bulunur suan bu bilgisayardan tek isteim bu bu alete batarya en bol hüçrelisinden....

Geçen ay bataryayı nereden bulabileceğimizi Vatan Bilgisayar'a sormuştum servislerden bulabilirsiniz dediler. Ama fiyat ve servis ağı konusunda herhangi bir bilgim yok.
  • iki şikayet okudum ve üzüldüm;
    1)bu forumda geyik yapılmış ve hiçbir teknik konu konuşulmamış...
    2)forumda yardımlaşma olmuyormuş:ben çok teknik bilgilere sahip değilim ve malesef çoğu soruya cevap veremiyorum bu yüzden bilgisi olan arkadaşlardan ilgilerini eksik etmemelerini rica ediyorum.zirconium a teşekkürler bu konuda.gidacıbey de yardım ederdi artık foruma girmiyor sanırım..
    saygılar,
  • ya arkadaşlar herkesn sorusuna cevap veriliyor burda, kimin sorusuna cevap verilmemiş.

bu arada bu laptopla 5.1 vs kullanan varsa perfomansını anlatabilir mi acaba ?

(sorumu cevapsız bırakmayın o kadar övdük )
  • arkadaslar burda bir temizik mümkün mü düsünün yeni msi s430 ald1n1 ikinci el yada bulun sifir buraya bakiyorsun ne bulabilirsin
    sayfalarca geyik arkadaslar su geyikleri bi silebilecek yönetici yardim etsin bigi paylasim platformuna cevirelim sorunlarimiz cözülsün...
    bende de var s430 diye yazi yazmanin manasi yok....

batarya sorunu için servisi aradim birsey söyleiyor yenisini gönderdiler oda ayni sey 2 aat gitmiyo

ama son cözüm nhc kurdum o biraz i_e yaradi tam olarak yaradigini anlayince paylasirim...
  • kimse kullanmadi mı bu cihazi bir 5.1 le yahu ?
  • ya gerçekten çok can sıkıcı bi durum, pilim 1,5 saat ya gidiyo ya gitmiyo film izliyim desem sonu gelmiyo! internette yedek pillerle ilgili bulabildiğim tek site eski ölü laptop pillerini yeniden dolduran bi firma, bu firma 8000mAh kadar değişim yapabiliyomuş toplamda 90-100 dolara mal oluyo gibi gözüküyo. buna benzer bi firma bulan yada başka biyol bilen varmı?
    distürbitöre pillerimizi garanti kapsamında yollasak bu kadar gitmesi hatalıdır falan desek bi sonuç çıkıcağını bilsem anında yollıycam. vista kurdum süre 45-50 dakkaya indi ...
  • benim dvd rom kopyalarken acayip sesli çalışıyor yahu. Motor kalkıyor sanki odada. sizde nasil.
  • ben bele okuyorum msı yede bunu alan kafayada servis desen ölü 30 günde cvp vermıyo batarya yok
    lan tasınabilir alet yapıyorsun yazaıklar olsun aklına gelmıyormu 1.5 saat sarj mı olur yırtınıyorum kör kör lcd kapatıyorum 1.45 oluyo

burda batarya var ulandıgı pil 6 hüçreli 9 hüre olsa ne degişicek bir saat daha gider 2.5 oldu hala sıtee denen yalana yetişmiyor tamamen yalan yzılan 3 saat sarj varmıs öldürme sebebi bu firmayı resmen yalan dolan ürün satıyo cıhazı geri yolladım 28. gün geri yolladılar cihazda sorun yok batarya süresi nomal diye ynıden yolladım yeı pl verdiler buda aynı 1.5 saat yuhh be böyle firmaya....

http://www.pasystems-int.be/default.aspx?manufacturer=MSI burda batarya var ama aynsı

arkadaslar su hüçre degişimi yapan yerin adresi adi san varmı bunu msı firması düzeltmeyecek ben bataryayı kıdıracam varsa bi verin ben sunu 8000amp yapacam....

• quote:

benim dvd rom kopyalarken acayip sesli çalışıyor yahu. Motor kalkıyor sanki odada. sizde nasil.

Dostum bu ses olayı birçok laptopta var maalesef. Babamda exper var, kuzenimde asus var, ikisinde de karşılaştım aynı problemle. Ben çok fazla kullanmıyorum cd-rom'u. Ama kullanım oranına göre %80'inde karşılaşmışımdır bu ses muhabbetiyle. Bir yerden duyduğuma göre de bazı cdlerden kaynaklanıyormuş bu ses, bazı cdlerde de olmazmış. Doğruluk payını bilemem. Diyeceğim; sanırsam panik yapılacak birşey değil.

Bu batarya konusunda söylemek istediğim birşey var: görüyorsunuz ki batarya şu gün bile problem. Sonraki modeller çıktığında temelli bulunmayabilir. Tabiki tersi de olabilir. Ama ya olmazsa değil mi? Bu sebepten size bir tavsiyede bulunmak istiyorum; evde kullanırken daha doğrusu elektriğe bağlayabilecek bir yerde olduğunuzda bataryanızı çıkartın. Dolayısıyla batarya ömrünü otomatikman uzatmış olacaksınız. Gerçi şunu derseniz de haklısınız: "yaw ulen zaten 1 saat gidiyor temelli ölse ne olur." Bana kalırsa bu durum sizin sisteminizle ilgili bir olay. Benim hiç 2 saatin altına düşmedi. Ama bataya takılıyken cd-rom kullanmamaya, makina başından kalkarken kapağını kapatıp monitörün kapalı kalmasına, disk üzerinde kopyalama yapmamaya özen gösteriyorum. Tabiki monitör parlaklığı da önemli. Ama "işte çok program çalıştırmayacaksın" önerilerine katılmıyorum.

Şu soğutucu konusuyla da final yapayım. Geçen hafta everstin soğutucu panelinden aldım. Fiyatı 45 ytl. Harddisk ısısını 8-10 derece etkiledi. Önceden harddisk 28 derece açılıp 46-47 derecelere geliyordu ve ben de mecburen bilgisayarı kapatıyordum. Şimdilerde en fazla 40 gördüm, geneli ise 36-37 derece. İşlemci de önceden 40 dereceden başlayıp 45-46 derecelere çıkıyordu şimdi ise aynen 40 derece kalıyor. Bu soğutucu panelin fanlarını istediğiniz zaman değiştirebiliyorsunuz, 4'lük usb hub var, gücü de usb den alıyor, isterseniz adaptör de kullanabiliyorsunuz ama paket içeriğine adaptör dahil değil. Oldukça kullanışlı. Tavsiye ediyorum.

• merhabalar,
    ben de yaklasik bir aydir msi s430 kullaniyorum ve cok memnunum.
    ama kablosuz kartini linux'a bir turlu tanitamiyorum. partition'lardan birine debian yukledim, digerinde windows vista duruyor. windows'da gayet sorunsuz calisiyor kablosuz ama yuzde doksan linux'u kullaniyorum yani acilen bu kablosuz sorununu cozmem gerekiyo.
    anladigim kadariyla ralink cipset kullaniyor kart. linux icin yazilmis cesitli ralink driver'larini denedim ama olmadi. ndiswrapper da denedim, o da olmadi. karti goruyor gibi, scan yapip modemleri gorebiliyorum ama baglanti yapamiyorum.
    ingilizce sitelerde de fazla bilgi bulamiyorum cunku yurtdisinda pek bilinen bi model degil... zaten her yazani da anlamiyorum cunku linux'da yeniyim henuz..
    bu konuda yardimci olabilecek olan varsa coook sevinirim, kabuslarima girmeye basladi artık!

• ankara konya sokakda buldum batarynın hüçrelerini degitiren bir yer ve mavi bilgisayar batarya bulabilecegini idda etti telefon biraktik arayacaz senı dediler ins dedim bekliyouz...
  • hatirlatma -- halen yok mu 5.1 kullanan -- alacagim , alamiyorum teyit gelmeden çalıştıgına dair misler gibin.

quote:

kimse kullanmadi mı bu cihazi bir 5.1 le yahu ?
  • arkadaslar film izlerken bu alete tam ekran kullana bilecegim bi video zoom programı blen varmı zaten ekran küçük birde kenarlardan bpşluk oluyo bazı filmlerde eziyet olyo iyice
  • 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.