Şimdi Ara

MSI S430 MEGABOOK KULLANICILARI DERNEĞİ (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
948
Cevap
1
Favori
72.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bu notebooklardaki kronik problem bu olsa gerek. Umarım garanti bitmeden bu sorun ortaya çıkar da tamir ettirebilirsiniz.

Neytiri hocam çok kötü olmuş ya hem para ver o kadar hem tekrar bozulsun. Allah sabır versin.
    Cihazın da çok para edeceğini sanmıyorun ama boşta durmasından iyidir.
  • Bugün Cihazı arızalı laptop alınır diyen bir bayiye götürdük. Ben minimum 150 falan teklif eder bende satarım diyordum. Lakin ki herif benimle alay eder gibi 2 senesi dolmamış alete bakıp : Tarihi eser bu dedi. 50 lira veririm dedi. Herife saldıracaktım az kalsın. Bozuk cep telefonları bile 50 liraya satılmıyor aklından zorun mu var falan dedim herife. Ayak üstü benzetecektim zor zaptettim kendimi. Bende forumda parça parça satmaya karar verdim. Cihazın Kuzey köprüsü denilen Nvidia grafik parçası bozuk büyük ihtimalle.

Yedek parçaya ihtiyacı olan varsa özel mesaj atabilir MSI Megabook S430X için (Pil , adaptör , 2x Ram , Klavye , LCD , Wireless card) sorunsuz olarak elimde var.
  • arkadaşlar bana sorarsanız en pahalı notebook bile çok sürpriz arıza çıkartabiliyor.ben msı dan sonra hp almıştım.ticari programda vardı içinde.hop bi balktık windows açılmıyor.neymiş harddisk fiziksel hasar görmüşmüş,siemens harddiskler bozlurmuş falan filan.ne yapmak lazım acaba?sorunsuz notebook var mıdır?
  • bu chipset sorununu anakart değiştirerek çözsek kalıcı bir çözüm olurmu? yoksa hiç uğraşmadan çöpe atmakmı mantıklı olan?
  • ekrana görüntü gelmemesi problemini aştım gibi bişey. gibisi var çünkü %100 değil :)

ben laptopu tamire verdim üsttede mesajım var. yaptılar sonra 2 kere daha gitti tamire aynı sorundan. onlarıda yaptılar (verdikleri garantiden)

sonra temmuz ayınca yine bozuldu. garantisi de bitmiş durumda iken. bir gün sonra ne yapacağımı şaşırmış düşünürken. elektrikler gitti.

mersinin sıcağında yatarken usb fanım vardı. dedim zaten alet çalışmıyor. en azından bataryasındaki elektrikten fanı çalıştırıp serinleyim.

taktım yaklaşık 2-3 saat fan çalıştı. sonra ben kapattım bilgisayarı dümesinden çıktım.

umutsuz bir biçimde tekrar bi açayım dedim. bu sefer açıldı sorunsuz :)
    çok şaşırdım tabi.

neyse. 1.5 ay sorunsuz kullandım. geçen çarşamba akşamı bi daha aynı sorunu verdi.

yine açtım alet iyice ısındı sonra kapattım tekrar açtım olmadı. uğraştım baya olmadı
    sabah aklıma geldi. (öncekinde elektriklerin olmadığı)
    şarj kablosunu çıkardım. usb fanıda taktım. 1-2 saat kendi kendine çalıştı. epey ısındı. daha doğrusu kendi kendisini ısıtmaya çalıştım. F1 F3 gibi kısa yol tuşlarına filan bastım.

sonra kapatıp açtığımda yine düzelmiş vaziyetteydi. şuandada halen kullanmaktayım :)

kısacası, elektrik kablosunu çıkarıp bataryasından bi şekilde elektrik harcatın. ısınsın iyice. 2-3(iyice ısınana kadar) saat çalışsın kendi kendine. sonra kapatıp açın.

%100 her bilgisayarda olacak değil ama ben tesadüfen bu yolu buldum...

not : karşı komşum laptopundada benzer bi sorun olmuş (farklı marka) onların laptopun ekran kartı sökülen cinsten . sökmüşler kartı folyolayıp 150C lik fırına sokmuşlar. bi süre durduktan sonra çıkartıp takmışlar ve sonuç alet çalışıyor.

bunu yapmak için cesaretide tamir için 300$ istemeleri olmuş :)

yenisini almaya karar verdikleri için kasmadan tırsmadan yapmışlar :)

• MSI S430-S3658BS model laptop um var.yani vardı:)bu -AMD Sempron64bit 3600+ 2.0GHz olanlardan.taaki 2 hafta önce bozulana kadar.2 bilgisayarcıya gösterdim 2side kuzey köprüsü yanmış dediler.yani anakartın degişmesi gerekiyormuş.kuzey köprüsü bozulunca bi onarımı olmuyormuş, anakart degişmesi gerekliymiş...fbiri 240TL biride 180TL para istedi..zaten bilgisayarı 500TL ye almıştım 2 sene kadar önce bu kadar masraf çıkınca yapmayın dedim.
    Neyse , Forumdaki bilgileride hatim ettim , bu laptopu kullananlar arasında bu sorunla karşılaşan 4-5 kişi var.(heleki son sayfa yani şu zamanlar bir sürü kişi var, hepimizin ki aynı zamanlarda bozulmuş..)
    Şimdi sorum şu napmak lazım?yani 2. el sağlam anakart bulabilirmiyiz?parça parça satan 1-2 arkadaş var forumda onlarında sadece anakart arızalı, diğer parçalar sağlam.bu arada anakartın modeli öğrendiğime göre ms-1414.bu anakartın 0 yada 2. elini nerden bulabilirim?bana kaça mal olur?
    biride chipset tamiri demiş?o nedir?bana yararmı?

• Ben bozuldukça yani ekrana görüntü gelmedikçe prizi takıyorum, ama saç kurutma makinasının fişini, cihazın altındaki delikli havalandırma kısmına sa kurutma makinasını (çok yaklaştırmadan, çünkü saç kurutma makinasının içi kor gibi kırmızı olabiliyor hava almadan çalışmaktan ) tutuyorum. Önceden vidaları söküp çipin üstüne işlem yapardım, şimdi rutine bağladım, bazen bir kaç saatte bazen bir kaç günde bir cihaz üstüne 30-40 saniye kadar tekrarlıyorum. Nemi alıyor bayağı da ısınıyor, açılıyor , ama yine power düğmesine basılı tutup kapadıktan sonra ikinci power'lamayı yaptıktan sonra ekrana görüntü geliyor, Neyse özeti şu : Saç kurutma makinası da kullabilirsin sıcak hava pompası niyetine... Geçmiş olsun
  • bana batarya lazım satan var mı s430x

• 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.