Selam ben siteye yeni üye oldum.Neden derseniz internette dizüstü bilgisayarım hakkında yazılanları okurken gördüm ve bilgilerimi paylaşmak istedim. Ben s430'umu biraz modifiye ettim. *Öncelikle msi'in sitesinden vista için bios güncellemesini yükledim.Makina kapandı ve açılmadı sonra bios pilini söktüm touch pad'in altına koymuşlar.Sonra aleti toplayıp çalıştırdım ve sonuç bios güncellenmişti.Şu anki sürümü 03.01.2008 görünüyor. *İşletim sistemi olarak Windows Vista Home Premium Service Pack 1 var.Tüm güncellemeleri yapılmış halde. *2X2GB=4gb ddr2 667 mhz kingston ram takılı(bios güncellemesinden önce mavi ekrana düşüyordu vista kurulumu sırasında) *İşlemcisini de Amd Turion X2 TL-66 2.3 GHZ olarak değiştirdim.Normal ısısı 40 derece fakat orthos gibi bi işlemci programı kullanımı sırasında 75'i buluyor. *Harddisk seagate 320 gb 2.5' 7200 rpm kullanıyorum özellikle bunu taktıktan sonra hızı çok fark etti *cd-rom ilk aldığım günkü cd-rom yani dvd-rw :) fakat bazen garip sesler çıkarıyordu ve bazı video cdlerini okumayabiliyordu.Bu sorunu da dvd-rw'nin Firmware'sini güncellerek çözdüm.nx02'den nx09'a yüksellttim.Makinam gayet iyi bir çok yeni çıkan oyunu low ayarlarda oynayabiliyorum.Ekran kartını da çok değiştirmek istedim çok araştırdım ama bizim laptoplarınki asla değişmiyor.Toplam masrafım işlemci için 180 lira(2.el),ramler(80 lira) sıfır hard disk 150 lira sıfır.şu anda da eski işlemcimi gitti gidiyor üstünden 105 liradan satmaktayım o da tamamen sağlamdır
bahsettiğiniz markadan bende de var ama durup dururken dvd-rw görmedi aygıt yöneticisinden baktığımda ise sarı ünlem işareti var araştırdım optiarc ad 7530 b markalı driver bulmam gerektiğini sölediler aradım ama nx09 yazıyo bulduklarımda ve benimkisi nx02 diyor.bunu nasıl nx09 a yükseltebilirim ve dvd rw yi tekrar pc ye nsıl kazandırırım lütfen yardım !
merhaba arkadaşlar bu foruma daha yeni üye oldum ve bir sorunum var ..!! üstede bahsettim ve dvd rw sürücüsü durduk yere kayboldu... disable - enable yaptım olmadı .. bi kaç kişiye sorduğumda driver bulmam gerektiğini sölediler ..dvd-rw markam Optiarc - AD 7530B NX02 ne yapmam lazım yardımcı olur musunuz nx09 a mı yükeltmeliyim çünkü bulduğum driverler nx09 .. yükseltmem gerekirsede nasıl yükseltirim yardımcı olursanız sevinirim
şimdiden teşekürler
Kardeş nx09 dosyasını bulduysan yüklemek kolay.Zaten o bir setup.exe halinde.Bütün işlemlerini kapat sadece masaüstü kalsın.Dasa sonra setup dosyasını tıkla kendi kendine yüklüyor ve bilgisayarı yeniden başlatıyor.DVD-RW'ni görmesi lazım yine görmezse tek yol bilgisayarı söküp DVD-RW kablosunu kontrol etmek kalıyor.Geçmiş olsun
Modifiyeli s430'umun son bilgileri AMD Turion 64 X2 TL-66 2.31 GHZ işlemci 4 GB Kingston Ram 500 GB 7200 rpm Seagate Hard disk 1033 MB Paylaşımlı GeForce 6100 ekran kartı(Windows 7 Sayesinde Windows Update'in yüklediği driverden sonra) Optiarc DVD-RW nx09 sürüm Ses kartı Aynı Windows 7 Ultimate Edition 64 bit. Not:Tüm driverleri windows 7 ve Windows Update tarafından yüklenmiştir.
MSI S430 notebookdaki klavyede karakterler farklı seyler yazıyor fn num tusuna da bastım neden kaynaklanır baska puf noktası varmıdır tesekkurler..
MSI S430x Serisi Bulamıyorumm hicbir yerde yardım xS
Kardeş bulamazsın da ancak 2. eli vardır...Sıfırı üretilmiyor..en son 1.5 yıl önce üretildi
amd sempronlu islemcimi amd turion x2 ile degistirdim. degidimde sikinti yok laptopta destekliyor cpu yu. ama simdi ekrana windows goruntusu gelmiyor. biosta cpu gorunuyor calisiyor ama xp yuklenecekken kaliyor. acil yardm gerek :/
Bendeki aygıt mevta oldu, parçalarını satıyorum.Burada
ben de de s430-022 var alalı 2 seneyi geçti ama yeni aklıma geldi buraya yazmak grup varsa benide ekleyin...
benim wireless da bi sorun oluştu "Windows bu kablosuz bağlantıyı yapılandıramıyor" diyo ve "Bu kablosuz bağlantıyı yönetmek için başka bir program etkinleştirdiyseniz o yazılımı kullanın" diyo ne yapmam lazım başka bi programda yok işin kötüsü...
Arkadaşlar s430'umu gittigidiyor üzerinden satmaktayım duyrulur
Arkadaşlar ürün ilandan bir saat sonra yoğun bir talep ile satılmıştır teşekkürler
Arkadaşlar alıcı vazgeçti o yüzden satışa devam ilanı mı buraya da yazıyorum Arkadaşlar MSI S430 model dizüstübilgisayarımı satıyorum.Hiçbir donanım hatası yoktur.Hatta tek bir çiziği bile yoktur. Özelliklerine gelince: -AMD TURİON 64 X2 TL-66 2.31 GHZ işlemci -3gb ddr 2 667 MHZ ram -Nvidia Geforcego6100 ekran kartı..Windows 7 sürücüleri ile 1033 mb'ye kadar yükselebiliyor. -320 gb Seagate 7200 rpm Harddisk -DVD-RW -14.1' ekran -Üzerinde lisansı Windows Vista Service Pack 2 sıfır kurularak gönderilecektir. -Msn,Winamp ve benzeri programlar isteğe göre yükelenip gönderilecektir. -Fiyat:500 Tl Ankara içi olursa görüşebilir.Hatta elden verilebilir. Not:Ürün sağlam bir durum da ve iyi bir makine olduğu için Pazarlık payı düşüktür. --İsteğe göre windows xp home edition service pack 3 yükleyebilirim o da lisanslıdır. Artı olarak Office 2007 ya da office 2003 ya da office xp yükeleyebilirim. Hediyeleri de unutmamamk lazım.Usb bluetooth,Laptop soğutucu,usb kablolu mouse alana şimdiden hayırlı olsun. irtibat için kendigelen@msn.com
quote:
Orijinalden alıntı: scn1272
benim wireless da bi sorun oluştu "Windows bu kablosuz bağlantıyı yapılandıramıyor" diyo ve "Bu kablosuz bağlantıyı yönetmek için başka bir program etkinleştirdiyseniz o yazılımı kullanın" diyo ne yapmam lazım başka bi programda yok işin kötüsü...
Cevaplarınızı hâlâ bekliyorum...
Arkadaşlar ürün dün gece başka bir platformdan satılmıştır
Merhaba,
Bendeki s430 açılmıyor. Bios açılış ekranı dahil hiçbirşey görünmüyor. Sadebe kasa üzerindeki pil ışığı ve wifi butonuna basarsam onun ışığı yanıyor. Benzer bir problemle karşılaşan var mı? Harddisk problemi geldi aklıma ama onda bir sorun olsa sanırım bios ekranı görünürdü.
Yardımcı olabilir misiniz?
ramlari değiştir ya da tek tek tak slotları değiştir. açılacktır
Sağolasın öneri için. Bir süre bekledim cevap gelmeyince servise gönderdim ürünü. Bakalım ne olacak.
quote:
Orijinalden alıntı: -YağmurAdam-
Merhaba,
Bendeki s430 açılmıyor. Bios açılış ekranı dahil hiçbirşey görünmüyor. Sadebe kasa üzerindeki pil ışığı ve wifi butonuna basarsam onun ışığı yanıyor. Benzer bir problemle karşılaşan var mı? Harddisk problemi geldi aklıma ama onda bir sorun olsa sanırım bios ekranı görünürdü.
Yardımcı olabilir misiniz?
Aynı sorun bende de uzun bir süredir var. Askere gidiyorum diye bırakıp gitmiştim. Geldim hala aynı sorun devam ediyor. Ram tak çıkar, yer değiştir, slotlara teker teker bağla gibi çözümleri çok denedim, ilgisi yok. Peş peşe elli yüz defa falan deneyince açılabiliyor.
Servisten sana gelecek cevabı ben de bekliyorum. Yazar mısın buraya..