Şimdi Ara

MSI S430 MEGABOOK KULLANICILARI DERNEĞİ (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
948
Cevap
1
Favori
72.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha beklemedeyim. Haber gelince buraya yazarım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: -YağmurAdam-

Daha beklemedeyim. Haber gelince buraya yazarım..

Bi ses çıkmadı mı?
  • Bir parça bekleniyor durumda.

Problem olarak da "kuzey chip leak" yazılmış. Durum şuan bu.
  • ya arkadasım aynı sorun benim 5 gün önce basıma geldi ben afyondayım. burada bi pc tamircisine götürdüm. boardı yanmıs bunun dedi 200 dolar fiyatı falan dedi bende aldım pc yi başka tamirciye verdim bakalım o ne diyecek. iyice bozmalarından korkuyorum... seninki ne oldu neredeymiş sorun.
  • Ana kart üzerinde bir bölüm hasar görmüş sanırım. Parça bekleniyor yaklaşık 20 gündür. Parçanın ne olduğu hakkında pek bilgim yok malesef.
  • quote:

Ana kart üzerinde bir bölüm hasar görmüş sanırım. Parça bekleniyor yaklaşık 20 gündür. Parçanın ne olduğu hakkında pek bilgim yok malesef.

ne oldu servisten geldimi?şu sorunu öğrenebilsem cok işime yarayacak
    pm attım size bu arada
  • Durum aşağıdaki gibi. Beklemedeyim.

Ürün Marka/Modeli : MSI S430X MS-1414
    Arıza Giriş Tarihi : 17.02.2010
    Ürün Durumu : Parça bekleniyor
    Diğer Detaylar : KUZEY CHİP LEAK (B01-C51MV05-N08) (19.02.2010)
  • MSI S430'un genel bir sorunu demek ki bu. Bi daha MSI notebook asla...

YağmurAdam sonucu bekliyoruz senden. Yazar mısın buraya lütfen.
  • Üründe son durumu aşağıya yazıyorum. Bakalım ne zaman elime ulaşacak.

ÜRÜNDE ANAKART ONARIMI YAPILDI ÜRÜN SON TESTE GÖNDERİLDİ
  • Notebook biraz önce geldi. Tamiri yapılmış.
    Yapılan işlem olarak kuzey çip değişimi ve cpu fan değişimi. Biraz uzun sürdü fakat şuan sorunsuz çalışıyor.
    Son durum bu şekilde..
  • quote:

Notebook biraz önce geldi. Tamiri yapılmış.
    Yapılan işlem olarak kuzey çip değişimi ve cpu fan değişimi. Biraz uzun sürdü fakat şuan sorunsuz çalışıyor.
    Son durum bu şekilde..

Bi sıkıntı var mı alette? Servis masrafı ne kadar oldu? Bir de hangi serviste yaptırdın?
    Bir arkadaş parçalarını satmaya başlamış.
  • Anko bilgisayar yetkili servisi, oraya kargo ile gönderdim ve orada tamir oldu. Garantisi devam ettiği için kargo dahil hiç para vermedim.
    Şuan için bir sorun görmedim. Eskisi gibi çalışıyor. Anko bilgisayarı arayarak belki detaylı bilgi alabilirsin.
  • Ben 2007 nisan da aldım bu makineyi.Turion 64 bit tl 50.2009 mayıs ayında anakarttan arıza yaptı.Garantisi dolduğu için bir süre yaptıramadım.temmuz gibi verdim bi bilgisayarcıya.chipsetleri bozulmuş dedi İyi yaptır gitsin dedim.300 tl ye mal oldu Neyse geldi kurduk ettik çalışıyordu.1 ay geçti harddiski bozuldu.Onu kendim hallettim.Ancak şimdide ekran kartını görmüyor.Acaba anakart olarak başka bişeymi taktılar onu merak ediyorum !!!Bu msi s430 amd turion TL50 lerin takılı olduğu anakart modelini bilen var mı?Varsa buraya yazabilirmisiniz acaba?Bende kontrol edeyim bakayım anakartmı değişmiş tamirmi olmuş ne olmuş anlayalım dimi arkadaşlar!!!
  • Iki üc ay once ben de cihazı kapattım, yattım ertesi gunu tekrar actıgımda cihaz acılmasına ragmen hiç bir görüntü gelmiyordu. Işıklar falan yanıyordu ama görüntü yok. Dedim lcd ekra mı gitti, vga'dan crt monitorume bağlantı yaptım gene görüntü yok. Tamam dedim cihaz mefta. 3-3.5 senelik oldugu icin de garanti falan olmadıgından ben artık bununla uğraşamam diyip yeni ucuz yollu laptop bakıyordum , ara sıra da bir umut gene power düğmesine bakıp görüntü bekliyordum ki hep umutlarım boşa çıkıyordu derken bir gün tak diye görüntü geldi ve ben hemen arşivimideki dizileri,filmleri,belgeleri harici hdd ye attım ki bir daha kapanıp açılmazsa bari verileri kurtarayım diye. Ilginçtir o gundur hala sorunsuz calisiyor, 2-3 ay gecti problem yok. Su an tek sorunum Vga dan CRT ye bağladıgımda artık görüntü alamıyorum. Anakartın o bölgede bir hasar mi olustu acaba ? Miyadını dolduruyor sanırım cihaz yavas yavas

• Cihazım birdaha açılmamak uzere tekrar kapandı. Alet calisiyor ama görüntü gelmiyor. Teşhisi kendim koydum, anakartta kronik kuzey köprüsü cörtleme problemi. MSI nin benzer birkaç modelinde daha aynı kronik problem başgöstermiz ve onlarca insan magdur kalmıstı. Bir daha evime MSI nin mouse'u bile giremez. 840 usd ye aldıgım notebooku anca 3.5 sene kullanabildim, çöp oldu. Millet 10 sene once aldıgı pentium , 20 gb hdd, 256 mb ramlik miladi laptopları bile sorunsuz kullanıyor
  • ARkadaşlar abimde bu laptopdan var ram almak istiyoruz yetmiyor artık.Birkaç sorum olacak.

Hangi ramler uyuyor buna 800 mhz oluyor mu ? 667 mi almak lazım ?

Kaç adet ram slotu var teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FranticTr

ARkadaşlar abimde bu laptopdan var ram almak istiyoruz yetmiyor artık.Birkaç sorum olacak.

Hangi ramler uyuyor buna 800 mhz oluyor mu ? 667 mi almak lazım ?

Kaç adet ram slotu var teşekkürler.

2 adet ram slotu var. 667 mhz ram destekliyor.
  • Arkadaşlar benim notebookun şarj aleti bozuldu. Satmak isteyen olursa talibim.
  • 2 sene önce aldığım msi s430x im geçen gün 3. defa sizin yukarıda bahsetmiş olduğunuz sorunu gösterdi.

ekrana görüntü gelmemesi sorunu aslında ekran kartı çipinin arızalanmasından. sorun çipsette. alet 0 işlem ile bile min 65 derecede çalıştığı için
    yada uzun süre işlem kastığınızda bu sorunu yapıyor.
    ankara dikmende platin bilgisayarda 140 tl ye yaptırdım. aynı sorunu olan varsa tavsiye ederim. şuanda altta usb fan ve üsttende usb vantilatör çalışmasına rağmen ve sadece chorme kullanırken nvidia ölçeri 68 dereceyi gösteriyor.

bu alet doğuştan ateşli :D

Allahtan yaptırdığım yer 3 ay çipset garantisi verdi ve 2 defa daha tamir ettiler. bu ara masaüstü kullanmayı düşünüyorum. malum yaz ayları garantide bitmek üzere bir 140 tl daha kaçmasın.

aleti her ne kadar sevsemde fazlasıyla sorun çıkarmaya meyilli.

• quote:

Orijinalden alıntı: dertligece

2 sene önce aldığım msi s430x im geçen gün 3. defa sizin yukarıda bahsetmiş olduğunuz sorunu gösterdi.

ekrana görüntü gelmemesi sorunu aslında ekran kartı çipinin arızalanmasından. sorun çipsette. alet 0 işlem ile bile min 65 derecede çalıştığı için
    yada uzun süre işlem kastığınızda bu sorunu yapıyor.
    ankara dikmende platin bilgisayarda 140 tl ye yaptırdım. aynı sorunu olan varsa tavsiye ederim. şuanda altta usb fan ve üsttende usb vantilatör çalışmasına rağmen ve sadece chorme kullanırken nvidia ölçeri 68 dereceyi gösteriyor.

bu alet doğuştan ateşli :D

Allahtan yaptırdığım yer 3 ay çipset garantisi verdi ve 2 defa daha tamir ettiler. bu ara masaüstü kullanmayı düşünüyorum. malum yaz ayları garantide bitmek üzere bir 140 tl daha kaçmasın.

aleti her ne kadar sevsemde fazlasıyla sorun çıkarmaya meyilli.

3 Ay önce aynı cihaz bozuldu aynı sebepten. 150 lira bayıldık bir bilgisayarcıya adamlar 1-2 kere düzeltti sonra hepten bozuldu. Hem sorumluluk almadılar hem para vermediler geri ... gibi kaldık ortada. Şimdi ölü yatıyor makine bunu satsam ne kadar eder acaba? 6 Senelik Hp laptop kullanıyorum MSI'ın yüzünden...

• 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.