Şimdi Ara

MSI S430 MEGABOOK KULLANICILARI DERNEĞİ (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
948
Cevap
1
Favori
72.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şarj takılıyken ekran ışığı yeterli ama şarjda deilken ekran ışığı cok cok yetersiz. acaba acma ayarı varda benmi bulamadım. bilen varmı
  • quote:

Orjinalden alıntı: maturn

şarj takılıyken ekran ışığı yeterli ama şarjda deilken ekran ışığı cok cok yetersiz. acaba acma ayarı varda benmi bulamadım. bilen varmı

şarj aleti takılı değilken yapman gereken şu: klavyemizin sol alt köşedeki fn yazılı tuşa ve f5 tuşuna aynı anda basarsan ekran ışığı artar
  • arkadaşlar bende forumdan bi arkadaştan ikinci el aldım cihazı.. şu an gayet memnunum ama bikaç sorunum var...

1- işlemcide çekirdeklerden birinde fazla yüklenme oluyo:( biri 70 dereceleri bulurken biri 50 derece filan oluyo... bunu nasıl dengelerim?

2-dvd-rw ses yapıyo. nedeni optik hareket ederken sanki bi yere sürtüyo:(

3- birde klavyede tuşlar biraz zor basıyo:( sizde de öle mi? garantisi bitmiş cihazın.. söküp klavyeyi temizleyim diyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: marikanwap

arkadaşlar bende forumdan bi arkadaştan ikinci el aldım cihazı.. şu an gayet memnunum ama bikaç sorunum var...

1- işlemcide çekirdeklerden birinde fazla yüklenme oluyo:( biri 70 dereceleri bulurken biri 50 derece filan oluyo... bunu nasıl dengelerim?

2-dvd-rw ses yapıyo. nedeni optik hareket ederken sanki bi yere sürtüyo:(

3- birde klavyede tuşlar biraz zor basıyo:( sizde de öle mi? garantisi bitmiş cihazın.. söküp klavyeyi temizleyim diyorum...

yok mu yardım edecek bir Allah'ın kulu???
  • ya bu makinayı aldıgıma alacagıma pişman oldum.birdaha amd markalı sakız bile almayacagım.
    işlemci takılıyor.bi vieo dosyasını bile zor oynatıyor bilgisayar.cd okuyucudan ağaç motoru gibi ses geliyor.kablosuzu usb aygıtı olarak görüyor.ekranın arkasında su damlacıkları gibi sallanmalar oluyor.daha sayacagım ama zaten almışız

YENI bilgisayar alacak olan arkadaşlar bu makinaya para verip almayın.edeceği 250 ytl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafasadık -- 4 Kasım 2008; 19:52:46 >

• Vay be! 12 Ekim 2007 tarihinde almışım bu aygıtı, bir önceki sayfada almadan önce sorduğum soruları gördüm :) Ekran kısmı ince, çok ısınıyor ama benim işimi görüyordu. 720p filmleri bile oynatmıştı sağolsun. Zaten oyun insanı değilimdir, tek oynadığım oyun FM idi, FM 2008'de sorunsuz oynadım ama FM 2009'da 3 boyutlu ekran işi olmadı bana. Bu arada aygıt hep açık kaldı gece gündüz. Şimdilerde Ram almayı düşünüyorum bakalım, 64 bit performansını denemek istiyorum Vista kurup belki bu ufak aygıt güncellemesi ile bir sene daha kullanabilirim, kim bilir?. s430 kullananlara selamlar.
  • Selam, benim de aşağı yukarı 2 sene oldu alalı. Oyun vs oynamadıgım icin hala işimi görüyor. Şimdilik idare ediyoruz bakalım. 2.el piyasası nedir bunun.
  • Laptopu satsak ne kadar gider ? msi s430 / amd x2 / 1024 mb ram / 100 gb hdd / 14'
  • bende hala kullanıyorum.çok bi şikayetim aslında.şarzı söylemiyim çünkü şarz diye bişey yok direk elektrikle çalışıyo:)).

ikinci eli pek bir para etmiyor galiba.
  • Ya ben bu aleti çok fazla batarya ile kullanmadım , sürekli elektrikte kullanıyorum ama gel gör ki batarya ömründen yedi , şimdi filmde falan 40 dk anca dayanıyor.
  • Geçen ay nazar değdi aygıta. Şükür ki garantisi bitmemişti, yetkili servis (Anko) halletti. Garanti dışı olur diye endişeleniyordum ama sağolsunlar öyle bir şey yapmamışlar. İşlemci+fan bakımı da yapmışlar, son zamanlarına göre inanılmaz sessiz, nazar değmez inşallah :)
  • Merhaba arkadaşlar bende MSI S-430 u şimdi kullanıyorum yeni aldım.

Makina benim çok çok hoşuma gitti çok fazla kullanılmış hatta touchpadin sol tarafı kullanan arkadaşın bleği yüzünden boyasını kaybetmiş :D ama inanın çok temiz kullanmışlar. Tuşlar bir harika enter tuşu biraz ufak onun dışında çok yumuşak ve sessiz tuşları var benim masa üstü salonda olduğu için klavye sesi yüzünden babamla hep tartışıyoruz artık bundan kurtuldum :D

Makinamda 1.93 ram var amd turion 64x2 dosyalar arasında çok hızlı geçiş yapıyor masa üstü uygulamalarında harika. Ekran kartı 256mb gösteriyor gayet yeterli. CD rom da da bir sorun göremedim sesi idare eder sonuçta bu bi labtop cdromla aranızda 50 cm var.
    görebildiğim tek sorun biraz fazla ısınıyor altından yeterince havayı çekemediğini düşünüyorum altını yükselttiğimde sanki makina rahatlıyor birazcık daha hızlanıyormuş gibi geldi.

Genel olarak makinadan çok etkilendim süper bir performans minicik taşırken hissetmiyorsunuz bile küçük dev mega book yani :D

• msi s430 cular ? tamam mı, devam mı ? 2.5 yıl olacak neredeyse, devam şimdlik Ama bir yandan da yeni makinalara içim gitmiyor değil
  • Arkadaşlar bu laptopda wireless ile bir problemım var.
    wireles utiliyt olarak hangi programı kullanıyor bu laptop bılenler varsa yardımcı olabilirmisiniz acaba
  • Selam ben siteye yeni üye oldum.Neden derseniz internette dizüstü bilgisayarım hakkında yazılanları okurken gördüm ve bilgilerimi paylaşmak istedim.
    Ben s430'umu biraz modifiye ettim.
    *Öncelikle msi'in sitesinden vista için bios güncellemesini yükledim.Makina kapandı ve açılmadı sonra bios pilini söktüm touch pad'in altına koymuşlar.Sonra aleti toplayıp çalıştırdım ve sonuç bios güncellenmişti.Şu anki sürümü 03.01.2008 görünüyor.
    *İşletim sistemi olarak Windows Vista Home Premium Service Pack 1 var.Tüm güncellemeleri yapılmış halde.
    *2X2GB=4gb ddr2 667 mhz kingston ram takılı(bios güncellemesinden önce mavi ekrana düşüyordu vista kurulumu sırasında)
    *İşlemcisini de Amd Turion X2 TL-66 2.3 GHZ olarak değiştirdim.Normal ısısı 40 derece fakat orthos gibi bi işlemci programı kullanımı sırasında 75'i buluyor.
    *Harddisk seagate 320 gb 2.5' 7200 rpm kullanıyorum özellikle bunu taktıktan sonra hızı çok fark etti
    *cd-rom ilk aldığım günkü cd-rom yani dvd-rw :) fakat bazen garip sesler çıkarıyordu ve bazı video cdlerini okumayabiliyordu.Bu sorunu da dvd-rw'nin Firmware'sini güncellerek çözdüm.nx02'den nx09'a yüksellttim.Makinam gayet iyi bir çok yeni çıkan oyunu low ayarlarda oynayabiliyorum.Ekran kartını da çok değiştirmek istedim çok araştırdım ama bizim laptoplarınki asla değişmiyor.Toplam masrafım işlemci için 180 lira(2.el),ramler(80 lira) sıfır hard disk 150 lira sıfır.şu anda da eski işlemcimi gitti gidiyor üstünden 105 liradan satmaktayım o da tamamen sağlamdır

• ben eşime verdim.ben hp ye terfi ettim:)
  • herkese slm arkadaşlar.

komşumuzun msı s430x model pc de wireless sorunu var.
    sorun şu: kablosuz modem ayarları yapılandırıldı. pc kablosuz agları görmüyor. kendi modemlerini geçtim cevredeki modemleri de görmüyor.
    alt komsu sorunsuz baglanırken bu pc de hiç bir hareket yok.

benim takıldıgım tek konu wireless sisteminde donanımsal olarak sorunu olabilir mi ? driver güncellemeleri fln herşeyi saglam. xp kurulu cihazda.

ne yapmamız gerek kesin bilgilerinizi istiyorum lütfen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trsrdr

herkese slm arkadaşlar.

komşumuzun msı s430x model pc de wireless sorunu var.
    sorun şu: kablosuz modem ayarları yapılandırıldı. pc kablosuz agları görmüyor. kendi modemlerini geçtim cevredeki modemleri de görmüyor.
    alt komsu sorunsuz baglanırken bu pc de hiç bir hareket yok.

benim takıldıgım tek konu wireless sisteminde donanımsal olarak sorunu olabilir mi ? driver güncellemeleri fln herşeyi saglam. xp kurulu cihazda.

ne yapmamız gerek kesin bilgilerinizi istiyorum lütfen.

S430'a format atıp vista kurduğum zaman bende de durduk yere tüm driverler güncel olmasına rağmen hiçbir kablosuz ağı görmüyordu.Herhalde wifi kartından dedim ve usb wifi aldım.Fakat 1 hafta sonra bilgisayarı açtığımda s430'un kendi wifisini tekrar deneyeyim dedim.Anlam veremediğim şekilde çalışıyordu.Belki sende de öyle bir şey olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: kendigelen

Selam ben siteye yeni üye oldum.Neden derseniz internette dizüstü bilgisayarım hakkında yazılanları okurken gördüm ve bilgilerimi paylaşmak istedim.
    Ben s430'umu biraz modifiye ettim.
    *Öncelikle msi'in sitesinden vista için bios güncellemesini yükledim.Makina kapandı ve açılmadı sonra bios pilini söktüm touch pad'in altına koymuşlar.Sonra aleti toplayıp çalıştırdım ve sonuç bios güncellenmişti.Şu anki sürümü 03.01.2008 görünüyor.
    *İşletim sistemi olarak Windows Vista Home Premium Service Pack 1 var.Tüm güncellemeleri yapılmış halde.
    *2X2GB=4gb ddr2 667 mhz kingston ram takılı(bios güncellemesinden önce mavi ekrana düşüyordu vista kurulumu sırasında)
    *İşlemcisini de Amd Turion X2 TL-66 2.3 GHZ olarak değiştirdim.Normal ısısı 40 derece fakat orthos gibi bi işlemci programı kullanımı sırasında 75'i buluyor.
    *Harddisk seagate 320 gb 2.5' 7200 rpm kullanıyorum özellikle bunu taktıktan sonra hızı çok fark etti
    *cd-rom ilk aldığım günkü cd-rom yani dvd-rw :) fakat bazen garip sesler çıkarıyordu ve bazı video cdlerini okumayabiliyordu.Bu sorunu da dvd-rw'nin Firmware'sini güncellerek çözdüm.nx02'den nx09'a yüksellttim.Makinam gayet iyi bir çok yeni çıkan oyunu low ayarlarda oynayabiliyorum.Ekran kartını da çok değiştirmek istedim çok araştırdım ama bizim laptoplarınki asla değişmiyor.Toplam masrafım işlemci için 180 lira(2.el),ramler(80 lira) sıfır hard disk 150 lira sıfır.şu anda da eski işlemcimi gitti gidiyor üstünden 105 liradan satmaktayım o da tamamen sağlamdır

180 tl ye aldığınız yeni işlemci tam olarak ms-1414x e mi takılmıştı bende yülkselteceğim tl-58 leri tavsiye ettiler acaba tl 66 ile ne farkları var yardım edermisin

• Amd Turion X2 TL serisinde en hızlısı TL68.Bu serinin tamamı çift çekirdektir.Ayrıca hepsi 638 pinden oluşur.Pin sayısı çok önemlidir.

Pos Üretici Seri Model Kod adı FSB L2 Cache MHz TDP işlemci adet çekirdek

1 AMD Turion 64 X2 TL-66 Brisbane 800 1024 2300 35 65 2 X
    2 AMD Turion 64 X2 TL-64 Trinidad 800 1024 2200 35 65 2 X
    3 AMD Turion 64 X2 TL-62 Tyler 800 1024 2100 35 65 2 X
    4 AMD Turion 64 X2 TL-60 Trinidad/ 800 1024 2000 35 90/65 2 X
    5 AMD Turion 64 X2 TL-58 Tyler 800 1024 1900 31 65 2 X
    6 AMD Turion 64 X2 TL-56 Trinidad / 800 1024 1800 33 90/65 2 X
    7 AMD Turion 64 X2 TL-53 Tyler 800 1024 1700 31 65 2 X
    8 AMD Turion 64 X2 TL-52 Trinidad 800 1024 1600 31 90 2 X
    9 AMD Turion 64 X2 TL-50 Taylor 800 512 1600 31 90 2 X

TL-60'dan sonra işlemciler biraz daha fazla enerji harcıyor.Ama bunu fark edemezsin.TL-66 bu serinin en hızlı ikinci işlemcisidir.İnanılmaz bir performans sağladığı kesin.Ben halen s430'umda kullanıyorum ve çok memnunum benim vistadan aldığım işlemci puanu 5.9 üzerinden 5.2'dir.Windows 7'de de aynı değeri elde ettim.Yani işlemci oldukça güçlüdür.Farkı kısaca hızı ve biraz daha fazla enerji harcaması o kadar.Başka yardımcı olabileceğim bir konu varsa yaz anlatırım.

http://img515.imageshack.us/img515/5193/adszhwe.jpg
    http://img30.imageshack.us/img30/7046/adsz2ovs.jpg

Buradan da bir s430'da takır takır çalıştığını görebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctrl-alt-delete -- 3 Eylül 2009; 20:59:21 >

• 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.