Şimdi Ara

MSI S430 MEGABOOK KULLANICILARI DERNEĞİ (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
948
Cevap
1
Favori
72.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu kış aylarında 1-2 aydır sabahları laptopu açınca görüntü gelmiyor. 5-10 dakka sonra sıcak ortamda kalınca görüntü geliyor.
    Sanırım lcd ekran soğukta çalışmıyor, garantilik bi durumu var mı, yoksa her lcd ekran böyle yapar mı?
  • çok enteresan
  • crt az şrj yiyior :) arkadaşım crt monitörü zaten fişini kullanarak prize takmıyomusun :) crt monitore çıkış aldığında lcd ekran kapanıyo ve lcd ekran kapandığından dolayı pilden daha az güç harcanıyo. crt monitörü o pille bırak çalıştırmayı düğmesindeki led i bile yakamazsın :)
  • Arkadaşlar Bu aletle ilgili ufak bi sorun yaşıyorum. sorunum şu 32bit xp varken gayet güzel çalışıyordu can sıkıntısı tabiki 64bit xp kuralım dedik ve kurduk kurulum gayet güzel bitti sonra önce şu ekran kartının driver ını yükleyip öyle geçeyim diger sürücülere dedim ve ekran kartının x64 bit driverini sitesinden indirip kurdum açıldığında bembeyaz bi ekran olarak kaldı. sonra vga modda açtım çözünürlüğü 800 600 getirip ugula dediğimde tekrar bembeyaz bi ekran hatta 640 480 dede yapıyor. yani ekran kartının driverini kullanmaya geçince çözünürlük ne olursa olsun beyaz bi ekran. herhande xp 64 bitin sp1 yüzünden deyip önce driveri kaldırıp sonra sp2 yi kurup tekrar driveri kurunca yine aynı şeyi yaptı tavsiye ve yardımlarınızı bekliyorum.
  • Arkadaşlar Xp 64 bit sorunsuz kurmayı başardım fakat msi sitesindeki hiçbir driverı kullanmadan başardım xp x64 bit dirverlarının hepsi yalan bikere nvidia nın sitesinde ekran kartı driver ı yok başka bir site olan softpedia da var NVIDIA GeForce 163.51 versionu sorunsuz kuruluyor fakat her restart ettiğinde ekran yarım geliyor monitor değiştirme tuşu ile düzeltebiliyorusun fakat her seferinde bunu yapmak çok sıkıcı geliyor bir önceki NVIDIA GeForce 162.18 versiyonda böyle bir problem yok anakart driverlarını nvidia dan indirebilirsiniz. performansa gelince tuneup 2007 ile baya bi mıncıkladıktan sonra performansı bana gayet iyi geldi gereksiz servislerin kapatılması ve tuneup ile baya bi hızlandırdım pencere geçişlerinde kesinlikle yavaşlık yok programların açılmasında gayet güzel yani hızı gayet tatminkar hatta hızlı bile diyebilirim. tuneup 2008 kullandım fakat windows updati bozuyor tuneup 2008 i açıp kapamak bile windows updatin bozulmasına yetiyor. xp x64 ile devam etmeyi düşünüyorum.

herkese saygılar.

• bence de bilgisayarcılar donanımları kasıtlı olarak geç tamir ediyorlar. Daha doğrusu 1 ay civarında bir süre sonunda bunun birşeyi yok diyorlar. Amaçları servise sürekli yeni bilgisayar gelmemesi, insanları bilgisayarını servise verdiğine pişman etmek.
    Benim görüşüm bir bilgisayarda sorun varsa tespit etmek 15 dakika sürer, sorun yoksa tespit etmekte 10 dakika sürer. Servis dedikleri şey 1 ay yaklaşırken bilgisayara windows yüklemek. Eğer sorunsuz yüklenmişse, bilgisayar açılıp masa üstü görünmüşse bu bilgisayarın sorunsuz olduğuna karar veriliyor.

Benim görüşüm sizinde dediğiniz gibi sorun yaşayan kişi sorunun nedenini tam olarak belirleyip, o sorunu ispatlayabilmeli. Benim bilgisayarım arasıra kapanıyor, mavi ekran geliyor gibi yuvarlak lafların sonu format atılıp bilgileri silinmiş bir bilgisayarı 1 ay beklemek olacaktır. zaman zaman şöyle oluyor diye servise bilgisayarlarını kesinlikle vermesinler benim görüşüm. Nitekim bu bilgisayar servise geldiğinde 1 ay boyunca dinlendikten sonra yarım saat, 1 saat kadar başında kimse beklemeden windows yüklenecek. Sonra geri gönderilecektir.

• Arkadaşlar bu bilgisayarın 512 lik ramı 1 adet mi? Yani tek yuvada 512 mi yoksa 256 x 2 = 512 mi?Eğer tek yuvada 1 adet 512 ram varsa, ikinci yuvaya 1GB ram takıldığında , yani 1,5 GB lık bir ram kombinasyonuyla sorun çıkarmı?Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
  • birde ram değiştirilirken garantiye bir zararı olur mu? Bazı modellerde garanti etiteki ram değiştirilmesini engelleyecek şekilde oluyormuş. s430 da böyle bir sorun var mı?
  • ramleri 2 x 512 mb arkadaşım.
  • 2x512 nasıl oluyor. 2x256 mı demek istediniz acaba?

quote:

Orjinalden alıntı: unpop

ramleri 2 x 512 mb arkadaşım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Bilgi sayar

2x512 nasıl oluyor. 2x256 mı demek istediniz acaba?

quote:

Orjinalden alıntı: unpop

ramleri 2 x 512 mb arkadaşım.

hayir 2 x 512 mb = 1024 mb ram
  • s430 un rami 1gb 512mb değil buda 2x512 mb yani 1gb dual ram den oluşuyor
    yetkili servisle ilgili dediğin şeyler ence %100 doğru alkışlıyorum yani bir ayda yaptıkları tek şey xp kurmak ram sorunumu var rami değiştir, klavyemi sorunlu değiştir. tekrar açıp bakıp denedikleri yok. amerikada 3 lira olan şeyi biz 5 liraya alalımda garantili olsun diye göz göre göre kazıklanıyoruz üstüne garantiye işimiz düşmesin diye 3,5 atıyoruz...

bu forumda belki en çok ağlayan benimdir. tam bir sene önce şu an bu yazıları yazdığım bilgisayarımı aldım ve beklenmedik hatalarla karşılaştım. sürekli mavi ekranla resetlenmeler sistem defteri günlük hataları, xp açılır açılmaz kapanan ve hata gönderen programlar... dayanamadım ve tamire verdim, tam 1 ay sora geri aldım ve 10 gün sonunda bütün hatalar geri geldi. 1 sene boyunca yaklaşık 50 - 60 kere format attım ve sorunlar düzelmiyo. size abartısız söylüyorum bilgisayarı açma düğmesine basınca xp ya resetleniyodu ya hatalardan tekrar ben yeniden başlatıyodum ve "7 (yedi) sefer sonunda sağlam bi xp açılıyodu ve ben 3 ay boyuna mecbur kalmadıkça bilgisayarımı kapamadım beklemeye alarak kullandım.
    geçen gün gene format attım (kendi cd si ile) ve 12 saat sonunda gene herşey kitlendi. bu sefer 2002 versiyon bir xp kurdum okadar eskiki sp1 ile geliyor sp2 yi kendim yükledim. bundan mıdır bilmem bu sefer (MAŞALLAH DİYİN) bi sorunum yok bilgisayar normalden 40 sn daha geç açılıyor ama şimdilik sorun yok, usb portlara takılan aletleride daha hızlı tanıyor. pil süresinde bi değişme yok (zaten şu anda 65 dakkaya düştü) sadece fn tuşu ile kullanılan uygulamalar ekranda gözükmüyo ama kullanılabiliyolar.
    benim kişisel düşüncem bilgisayar üstünde gelen cd deki driverlarla bilgisayarın donanımı uyum sağlamıyor. bu nasıl oluyor bilmiyorum şuanda kullandığım driverları da kendi cd sinden yükledim sadece dediğim özellikler yüklü değil. bir başka ihtimalde bilgisayarla verilen orjinal xp nin versiyonu bilgisayarla uyumlu değil ki buda doğuştan vücudunuzun bir organınızı reddetmesi gibi bişey oluyor.
    şahsen yetkili servisine güvenmiyorum bu bilgisayarın, servis ağı yok zaten distürbitör mimtes firması ve sadece istanbulda bir yetkili servisi varmış. bir ay bilgisayarsız kalmaktansa sürünmeyi tercih ettim iyi mi yaptım bilemiyorum. keşke hiç çalışmasaydı da tamire verseydim ama yarım çalışınca insan şansını zorlamayı seçiyo ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kokarca01 -- 17 Mart 2008; 22:32:20 >

• Kokarca, benim internette gördüğüm s430 larda 512 ram ve 80 GB hardisk var.Sanırım farklı bilgisayarlardan bahsediyoruz.Linke göz atarsanız sevinirim.http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productId=70853
  • quote:

Orjinalden alıntı: cumhur45

Kokarca, benim internette gördüğüm s430 larda 512 ram ve 80 GB hardisk var.Sanırım farklı bilgisayarlardan bahsediyoruz.Linke göz atarsanız sevinirim.http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productId=70853

senin gordugun revize edilmis versiyonu Sempron 3600+ 2 Ghz işlemci kullaniyor ve hdd 80 gb, 512mb ram var kokarcanin bahsettigi yaklasik 2 sene once cikan zira beninkinin garantisi dolmak uzere, Mobile DualCore AMD Turion 64 X2 TL-52, 2x1600 MHz işlemci kullaniyor 100GB hdd ve 2x512mb ramle piyasaya surulmüstü
  • boyutlarını söyleyebilir misiniz?
    büyük küçük diye değil cm veya mm olarak
  • quote:

Orjinalden alıntı: biri89

boyutlarını söyleyebilir misiniz?
    büyük küçük diye değil cm veya mm olarak

332(L) X 229(D) X 32.5-33.5(H)mm
    Less than 2KG (with 3 cell battery)
  • benim aldığım sitede 6 cell yazıyodu
    başka bi sitede 3 yazıyodu
    msi ın kendis sitesinde bölgeye göre değişiklik gösterebiir yazıyodu
    kitapçığı varmı diye baktım garanti belgesinde hiç bişey yazmıyodu
  • ben internet explorer 7 yi yükledim ama acayip yavaşladı.sonra eski sürümü tekrar kurdum rahatladım:)
  • Merhaba,

MSI MegaBook S430 Notebook Yeniden Stoklara Girmiştir.

Bu Ürünüwww.notebookpazari.com dan 649 YTL Kdv Dahil ŞOK FİYAT ile satın alabilirsiniz.

Ürün Linki ;

http://www.notebookpazari.com/?sayfa=product&product_id=1951

• aynısı degil ki bu . Neden modelin adını aynı tutuyorlar. Bizimkisi amd turion x 2 çift çekirdek ve 1 gb ram burdaki ise sempron ve 512 mb ram.
    Fiyata aldanmayın lütfen

quote:

Orjinalden alıntı: srhtyr

Merhaba,

MSI MegaBook S430 Notebook Yeniden Stoklara Girmiştir.

Bu Ürünüwww.notebookpazari.com dan 649 YTL Kdv Dahil ŞOK FİYAT ile satın alabilirsiniz.

Ürün Linki ;

http://www.notebookpazari.com/?sayfa=product&product_id=1951

• 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.