Şimdi Ara

MSI VR330X CPU hız sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

MSI VR 330X laptopum var, BIOS islemciyi 2.00 GHz olarak gorse de windowsta system informationda kimi zaman 803 MHz bazen 1.6 GHz, naaadiren de 2 GHZ goruyor,

803 MHz iken pcde calismak iskence oluyor...

benzer sorun yasayanlar ya da oneri getirebilecekler var midir...

Simdiden tesekkurler...

• pil tüketimini azaltmak için geliştirilen üstün bir mobil işlemci teknolojisidir.

bende yok malesef. Güçte çalıştırırsan devamlı 2.0 çalışır, pildeyken

CPU hızını değiştirebilirsin. Böylece pil süresini uzatabilirsiniz.

Devamlı 2.0 çalışsın dersen bios dan kapatman gerekir.

edit: bu teknolojinin adı amd'de Cool'n'Quiet değil AMD PowerNow! intel'de ise speedstep dir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lervolerto -- 12 Mayıs 2008; 15:38:24 >
  • tesekkurler ya cok sagol o teknolojiden haberim vardi da fiş takili iken devreye girdiginden bihaberdim alali 3-5 gü ldu hep pil konumunda mobil calisiyorum genelde...

simdi fişte kullandim da alet kendine geldi..

tesekkurler tekrardan...
  • biosdan advanced e tıklayıp Cool'n'Quiet seçeneğini disable yapabilirsin.
  • tam ben de bunu sormaya buraya gelmişken..
    benden daha önce bunu soranı gördüm
    evet bu sanırım amd power now teknolojisiyle ilgili =)
  • Cool'n'Quiet teknolojisi farklı bir teknolojidir. Bu teknolojide amaçlanan işlemci normal sıcaklıkta iken fanın devir hızını azaltarak sessiz çalışmasını sağlamaktır. Zaten bu adından da anlaşılmaktadır.
    PowerNow! teknolojisi ise dizüstü bilgisayarlar için yapılmış AMD işlemcilerinde pilde çalışırken işlemci hızı 800 MHze düşürülmekte. Böylece daha az enerji harcamasıyla işlemler devam ettirilmektedir. İşlemci hızının düşürüleceği miktarın 800 MHz olması Vista'da sorun teşkil etmemesi içindir (bkz. Vista minimum sistem gereksinimleri).
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • şunu anlamadım ben yalnız,

alet bataryadan çalışırken, 800mhz'nin üstüne çıkıyor mu? çıkmyor mu?

hayır bende fiks 800 oluyor da ondan. fişteyken ise kullanıma göre inip çıkıyor.
  • power now iptal ettim ve pildeyken de fişteyken de 2.0 GHz kullanıyorum, teknoloji pil tasarrufu için güzel düşünülmüş ancak birak vistayi, xpde bile 800 Mhz iken ofis + msn + skype açtigin zaman zaten durum iskence oluyo...

sadece webde gezinecek isen ve düşük parlaklıkta pil süresi 2 buçuk saati çok rahat buluyor

power nowu iptal ettiginde ise kullanima göre degisiyor fakat film falan izlersen 2 saati bulmuyorsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.