Şimdi Ara

Msı X670E Gaming plus Wifi + 7950X3D işlemci Boot süreleri hk;

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

intel 14900k sistemi dağıtıp, Amd 7950x3d işlemci sisteme geçtim. Msı x670e gaming plus wifi anakart kullanıyorum.

İlk şok olduğum boot süreleri oldu. Anakart bazen usb leri görmüyor, çıkartıp geri takıyorum. Bazen açılışta ethernet kartı görmüyor, kapatıp açıyorum öyle görüyor. Ben 8. nesilden beri intel kullanırım evet ısınma mavi ekran hataları alırdım ama, hiç anakart da böyle sorunlar yaşamadım.

İlk başlarda anakart bios update yapmadan boot süreleri aşırı derecede fazlaydı 1dk rahat buluyordu. Sonra bios update sonrası ve " Enable Memory Context Restore , power down enable " yaptıktan sonra boot süreleri ciddi derecede azaldı.

Ankart daki bu usb ve ethernet kartı dengesizlikleri ile ilgili bildiğiniz bios üzerinden bir ayar var mı ?

Bu haliyle yeni daha garantiye göndersem ,adamlar orda bi sistem kurup açacaklar bakıyorlar ki hepsi görüyor. " abi sistem normal " diyip geri gönderecekler. Yıllarca mağazacılık yaptım, oralarda ki işleyişi de biliyorum.

Not: Sistem (win11) açıldıktan sonra çok memnunum. Hiç bir uygulama da crash yemedim. Çok stabil çalışıyor windows da. Aşırı memnunum. Sistem açıldığında stabilite testi de yaptım hem işlemci hem ram hem sistem, hepsinde pass alarak sorunsuz geçti.

• merhaba.

7700 işlemci ile msi x670e carbon wifi kullandım. ram'ler 6000 mhz ve sadece expo açıktı. bios üzerinden başka hiç bir ayarı değiştirmedim. boot süresi çok uzundu 45 sn üzeri diyebilirim.

şimdiki anakartım gigabyte x670 gaming ax. işlemcim 7900 düz olan versiyonu. ram'ler aynı expo açık. biosta hiç bir işlem yapmadım. power on yaptıktan sonra win 11'e giriş süresi 18 sn

bahsedilen diğer sorunları yaşamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi progrock -- 13 Ağustos 2024; 9:22:56 >
  • Merhaba. Bu sorunu yurtdisinda da yasayan vardı. Burada bir iki kişide de vardı ama bir sure gectigi icin unuttum nasıl çözdüler. Raminizi anakartiza uyumlu aldınız değil mi. Biraz iş size kalıyor gibi. Durumu nasıl sonuclandirdiginiza dair mesaj yazarsanız ilerde bu sorunu yasayan arkadaşlara da yardımcı olmuş olursunuz

• @ugacomtr Sizde yaşamıştınız galiba usb sorununu. nasıl çözdünüz.

Biosta ASPM ayarı var onu değiştirmeyi deneyin. bakalım düzelecek mi. birde usb handoff ayarını değiştirince düzelen bir kullanıcı vardı. Ama bu ayar usb'leri 2.0 yapıyor. biraz geçici çözüm yani.

Yanlış hatırlamıyorsam yabancı bir forumda bir tane bios sürümünün sorunsuz olduğundan bahsedip onu kullanıyorlardı. Bir araştırın isterseniz. Yanlış hatırlıyorda olabilirim.

expo acmadan kullanınca da oluyor mu onuda bakın size zahmet. Ramleride expo açıkken test edin. yol yakınken değiştirip anakarta uyumlu ram alırsınız.

Bazı usb aygıtlarda sorun olmadığı için bu sorun tam olarak kimden kaynaklanıyor bilmiyorum. Tabi servisler bu durumda hemen üstünden sorumluluğu atıyor.

• Abdülkerim Satuk Buğra kullanıcısına yanıt

selamlar. hoparlörü bir daha takmadım. arcelik usb den güç alan bir hoparlördü. Bir daha sorun sıkıntı yaşamadım. Şu anda sistem o kadar stabil ki hastasıyım.

not hala adata xpg 6400 c32 ramleri kullanmaktayım. Boot sürem 22 saniye falan. ilk önce ramleri test ederken (ecc ramlerde bunu yapıyor süre arttırıyor) baya bekliyor. Benim için 30 saniye hiç önemli değil. klavyeyi konumla mouseyi al vs derken zaten sistem açılmış oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugacomtr -- 13 Ağustos 2024; 19:32:58 >

öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim,

anakartımın uyumlu ram listesinde kullandığım corsair ramler mevcuttu. Ramleri de sistemde stabilite testi yaptırdığımda hata almadım. " Enable Memory Context Restore , power down enable " bu iki ayarı da açınca 20-30 sn arasında sistemi başlatıyor.

Tek sorunum aslında, bazen windows başladığında ethernet-wifi kartını görmememsi. Sistemi kapatıp yeniden açınca görmesi daha da ilginç. Neye göre değişiyor hiç anlamıyorum. Ama bilgisayarın windows performansından çok memnunum. Yeni sistem olmasına rağmen ne mavi ekran ne crash hiç bir şey olmadı.

• Urzais100 kullanıcısına yanıt
    Bu kısmı atlayıp direk usb sorununa odaklanmisim. Amdnin sitesinden güncel chipset driver'ını yuklediniz mi. Ve msi'in sitesinden wifi ve ethernet icin güncel driver'lari yuklediniz mi. Eğer yuklediyseniz sorun bios sorunu gibi duruyor. Durumu msi'a bildirseniz bu sorun ile ilgili bir bios çıkarabilirler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

w11 kullanıyorum ve tabi ki sistemin güncel driver'larını kurdum. Usb sorunu açıkçası çok olan ve rahatsız edici boyutta değil. Sadece sistemi kapatıp 2-3 saat sonra açınca ethernet kartını görmemsi garip. Bu durumu msi bildimek isterim elbette

• dün yeni bir bios yayınlandı. Onu yükledim az önce, galiba o 9000 serisi için güncelleme gibi geldi ama umarım bu ethernet kartı bir görüp bir görmeme olayına da çözüm olur.

• Tam videoyu hatırlamıyorum linkini atardım ama birisinin am5 anakartlar ile açılış sürelerini karşılaştırdığı bir video görmüştüm. Gigabytın bir kaç modeli 20sn civarları geri kalan Asus msi lar vsler 45-55 sn civarları açılmış.

7. Nesil intel işlemciden am5 sisteme geçince açılma süresine çok şaşırmıştım sonra bahsettiğim videoyu görünce normali bu demek ki dedim.
  • Aynı model değil ama x670E Tomahawk Wifi kullanıyorum. İlk kurulumdan sonra dediğin gibi bir dakikaları bulan boot süresi vardı. Memory Context Restore ayarı ile 10-15 saniyelerde kadar düştü. En son baktığımda beta bios açıklamasında optimized boot time yazıyordu. Beta biosları bir kontrol et.

• Most Vasat Player M kullanıcısına yanıt

cevap için teşekkür ederimi, yukarda da yazmıştım.DÜn akşam son bios çıktı onu kurdum.şu anda onu test ediyorum umarım sorun kalmaz.

• son durum ; son çıkan bios sonrası (13.08.2024) kapatıp açtığımda da ethernet kart görmeme sorunu çözüldü gibi, usb hataları da almıyorum. Bu anlamda daha stabil gözüküyor..

• Sanırım bu kronik bir sorun. Bende görmeme sorunu olmadı hiç ama sanki anakart usb check sırasında bir cycle a girip kalıyor gibi. Doğru bios ayarlarıyla sorunları minimize etmeniz mümkün. Bu arada yeni BIOS ta çıktı bugün ama bu hala 2. BETA sürümü. Full sürüme kadar bekleyeceğim bende. 1 yıla aşkın kullanıyorum genel olarak memnunum.

https://www.msi.com/Motherboard/MPG-X670E-CARBON-WIFI/support#bios

• CRaSHTR C kullanıcısına yanıt

ilk beta sürümü bios kullanıyorum. Kronik sorun gibiydi başta ama şu anda bir problem yok. Açılış süresi de oldukça azaldı. Hata benim için de bir sorun olmaktan çıktı. Amd anladığım kadarıyla çıkışta değil ama daha sonra yazılımla bir çok model anakartını, stabil hale getiriyor.

• CRaSHTR C kullanıcısına yanıt

Bu bir kronik sorun değil. Hic boyle bir sorun yaşamadım b650 tomahawk aldığımdan beri. Hatta msi in berbat bioslarinda bile.

Galiba bazı eski usb hoparlör gibi şeylerle sorun olabiliyor.

Bu arkadaş taki sorun biraz daha farklıydı tabi.

Son beta da bir değişiklik var mi. Geliştirilmesi istediğim boot suresi vardı ama oda 15 sn olarak kalacak galiba.

• Yeni x670e MSI carbon bios'unu yükledim Beta'dan çıkmış. Performans 2 katına çıkmış gibi gözüküyor RAM'lerin bandwidth'inde.

YENİ BİOS

Geçen seneki Bios

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.