Şimdi Ara

MSI Z170A GAMING M3 Anakart GTX 970 Ekran kartım var. İŞLEMCİ NE ALMALIYIM ? YARDIM!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle lütfen SADECE GERÇEKTEN OYUN VE TWITCH YAYINCILIĞI ile ilgili kullanım sağlayacağım için ÖZELLİKLE bilgisi olan arkadaşlarım yazarsa çok sevinirim.

Başlıkta belirttiğim gibi MSI Z170A GAMING M3 anakart ve MSI Gtx 970 ekran kartı aldım. İşlemci konusunda ise 2 ye bölünmüş durumdayım. Bazı arkadaşlarım " İ5 6600K " al derken; bazıları " İ7 6700K " al diyor. Bu sistemi TAMAMEN OYUN İçin topluyorum. Ve OBS üzerinden TWITCH yayını yapmaktayım. Eğer İ5 6600K bana PİYASADAKİ TÜM OYUNLARI yayın YAPACAK derecede çalıştırmamı sağlayacak bir performans sağlayacaksa tabi ki fiyatı daha uygun olan i5 6600K yı seçeceğim. Yani kısacası bu konuda bana gerçekten bilgisi olan arkadaşlarım destek olursa sevinirim. Ayrıca;

16 Gb Ram Kingston HyperX 3000Mhz
    240 gb SSd
    1 Tb hdd olacak sistemde.

Ram şu an için 8 gb kingston hyperx 3000mhz aldım bir tane. Bu konuda da 8 yeter diyen var. 16 al diyen var. Bunada küçük not düşerseniz çok sevinirim...

Şimdiden vakit ayırıp cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: sweetMonsters

Merhaba arkadaşlar.

Öncelikle lütfen SADECE GERÇEKTEN OYUN VE TWITCH YAYINCILIĞI ile ilgili kullanım sağlayacağım için ÖZELLİKLE bilgisi olan arkadaşlarım yazarsa çok sevinirim.

Başlıkta belirttiğim gibi MSI Z170A GAMING M3 anakart ve MSI Gtx 970 ekran kartı aldım. İşlemci konusunda ise 2 ye bölünmüş durumdayım. Bazı arkadaşlarım " İ5 6600K " al derken; bazıları " İ7 6700K " al diyor. Bu sistemi TAMAMEN OYUN İçin topluyorum. Ve OBS üzerinden TWITCH yayını yapmaktayım. Eğer İ5 6600K bana PİYASADAKİ TÜM OYUNLARI yayın YAPACAK derecede çalıştırmamı sağlayacak bir performans sağlayacaksa tabi ki fiyatı daha uygun olan i5 6600K yı seçeceğim. Yani kısacası bu konuda bana gerçekten bilgisi olan arkadaşlarım destek olursa sevinirim. Ayrıca;

240 gb SSd

Ram şu an için 8 gb kingston hyperx 3000mhz aldım bir tane. Bu konuda da 8 yeter diyen var. 16 al diyen var. Bunada küçük not düşerseniz çok sevinirim...

Arkadasım 16 gb ram , i7 4770k işlemci, evga gtx980ti ile hemen hemen her oyunu 60 fps 720p olarak yayın yapmakta , işlemciden dert yandığını hiç duymadım, karar sizin kararınız, ama bütçeniz varsa, almışken i7 6700k alın.

• Bu arada 8gb ram yetmeyecektir, almışken minumum 12 gb alın. Ama 16gb ram almanız daha mantıklı olacaktır dual channel beslemek için çünkü yayın yaparken kullanımın 11gb gibi rakamlara ulaştıgını gördüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yskahraman

quote:

Orijinalden alıntı: sweetMonsters

Merhaba arkadaşlar.

240 gb SSd

Arkadasım 16 gb ram , i7 4770k işlemci, evga gtx980ti ile hemen hemen her oyunu 60 fps 720p olarak yayın yapmakta , işlemciden dert yandığını hiç duymadım, karar sizin kararınız, ama bütçeniz varsa, almışken i7 6700k alın.

Öncelikle cevap için teşekkür ederim. Ancak şunu aktarmak isterim benim alacağım ekran kartı ve anakart zaten sabit. Fiyatları ödendi. MSI GTX 970 Alacağım. Ana kartımda başlıkta yazan. Sadece işlemci olarak 6700K 1.400 lira civarı bir kart. SADECE OYUN OYNAYAK VE TWITCH YAYINI YAPACAĞIM İÇİN bu işlemci fazla mı ? Yani i5 6600K mı oyunda daha iyi performans sağlar bana i7 6700K mı bu anakartı ve ekran kartı ile.

• https://www.youtube.com/watch?v=9lCq8Qk9wjY
    https://www.youtube.com/watch?v=GQJ9lnqZKhI
    Kararı siz verin. Tamamen bütçe meselesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yskahraman -- 25 Şubat 2016; 20:40:30 >
  • ram konusu ssd aldığın için bence bir süre seni idare eder. bende 16gb ram var ancak şunu da unutma; bilgisayara ne kadar ram takarsan tak %80 dolu olacaktır. nedenini bildiğini düşünerek geçiyorum.

işlemci konusu; anakartın o.c. yapılabildiği için k alman mantıklı. i5 ve i7 arasında senin için emin ol fiyat ve 1-2 fps den başka hiçbir şey fark etmeyecek. ve yine şunu da belirtmek isterim. ne kadar k model işlemci de alsan 3-4 sene o.c. yapmana gerek kalmayacak. zaten yeterli performansı full ayarda alacaksın. benim tercihim 3d autocad çizmeyeceksen i5 6600k al daha iyi. yada babam mühendis, evimiz bahçeli villa, uşaklarımız var diyorsan i7 6700k senin olsun kardeşim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: rockcash

ram konusu ssd aldığın için bence bir süre seni idare eder. bende 16gb ram var ancak şunu da unutma; bilgisayara ne kadar ram takarsan tak %80 dolu olacaktır. nedenini bildiğini düşünerek geçiyorum.

işlemci konusu; anakartın o.c. yapılabildiği için k alman mantıklı. i5 ve i7 arasında senin için emin ol fiyat ve 1-2 fps den başka hiçbir şey fark etmeyecek. ve yine şunu da belirtmek isterim. ne kadar k model işlemci de alsan 3-4 sene o.c. yapmana gerek kalmayacak. zaten yeterli performansı full ayarda alacaksın. benim tercihim 3d autocad çizmeyeceksen i5 6600k al daha iyi. yada babam mühendis, evimiz bahçeli villa, uşaklarımız var diyorsan i7 6700k senin olsun kardeşim :)

Yok dostum ya :) Tamamen kendi emeklerimle alıyorum. Çizim falan yapmayacağım. Sadece Twitch üzerinde bir kanalım var ve iyi izlenen bi kanal. TÜM oyunları çok çok rahat oynayıp aynı zamanda yayın açmak istiyorum...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Günceldir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.