Şimdi Ara

msi z77 mpower (pc kasılma sorunu)(ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar sistem imzamdaki gibi. bir önceki kartım msi z77a-gd65 di her neyse arızalandı ve iade olarak bende bu kartı (msi z77 mpower) aldım parçaları doğru şekilde monte ettim ancak pc de anlamadığım inanılmaz bir kasma var örnegin masa üstünde mause lag yapıyor, yazdığım yazılar sonradan geliyor, flash içerikli sitelerde sayfayı aşağı sürüklerken kasılmalar, oyunlarda ve test proğramlarında 0-1 fps arası alıyorum. bazen sistemi yeniden başlattığımda şu hatayı veriyor "Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key" ve bazende window açıkken "görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti hatası alıyorum". 3 defa format attım ancak durum yine aynı. sizce sorun nedir? bir ara görüntüsürücüsü yanıt vermeyi kesti hatası aldım ve ardından sorun düzeldimişti hatta bf3 ü açtım gayet akıcı idi sonra makineyi yeniden başlattım ve aynı durum. acaba hdd mi arızalı

EDIT: BİOS UPDATE İLE SORUN ÇÖZÜLDÜ TAMAMEN.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apocalips1453 -- 24 Ocak 2013; 3:06:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: apocalips1453

arkadaşlar sistem imzamdaki gibi. bir önceki kartım msi z77a-gd65 di her neyse arızalandı ve iade olarak bende bu kartı (msi z77 mpower) aldım parçaları doğru şekilde monte ettim ancak pc de anlamadığım inanılmaz bir kasma var örnegin masa üstünde mause lag yapıyor, yazdığım yazılar sonradan geliyor, flash içerikli sitelerde sayfayı aşağı sürüklerken kasılmalar, oyunlarda ve test proğramlarında 0-1 fps arası alıyorum. bazen sistemi yeniden başlattığımda şu hatayı veriyor "Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key" ve bazende window açıkken "görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti hatası alıyorum". 3 defa format attım ancak durum yine aynı. sizce sorun nedir? bir ara görüntüsürücüsü yanıt vermeyi kesti hatası aldım ve ardından sorun düzeldimişti hatta bf3 ü açtım gayet akıcı idi sonra makineyi yeniden başlattım ve aynı durum. acaba hdd mi arızalı

Baska bir ekran karti driveri deneyin bir ihtimal.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Anakartı çıkarıp tekrar takın bütün kabloları düzgün taktığınıza emin olun,bende buna yakın bir problem yaşamıştım, ne var ne yok herşeyi söküp baştan takınca problem çözüldü.
  • yok ne yaptıysam olmadı söktüm taktım falan birsürü çeşit ekran kartı driverı denedim olmuyor. ancak birşey fark ettim ekran kartı driverını kaldırdığımda bu kasılmalar olmuyor sanki. acaba bir vürüs falan mı olabilir diye şimdi tekrar bir format atıp usb harddiski hiç bağlamadan direk nvidia nın sitesinden indireceğim driverı bakalım o zaman ne olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apocalips1453 -- 15 Ocak 2013; 22:08:04 >
  • quote:

yok ne yaptıysam olmadı söktüm taktım falan birsürü çeşit ekran kartı driverı denedim olmuyor. ancak birşey fark ettim ekran kartı driverını kaldırdığımda bu kasılmalar olmuyor sanki. acaba bir vürüs falan mı olabilir diye şimdi tekrar bir format atıp usb harddiski hiç bağlamadan direk nvidia nın sitesinden indireceğim driverı bakalım o zaman ne olacak.

Formattan sonra win ilk acildiginda sorun olmuyorsa sonradan yanlis bisi yapiyorsun demektir yani dedigin gibi harici hdd de virus olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ramleri ve ram yuvalarını test edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CnZ

ramleri ve ram yuvalarını test edin.

denedim ancak ne yazıkki bir düzelme yok. sadece bir kasma var anlamsız
  • ekran kartını çıkarıp görüntüyü anakart üzerinden almayı denediniz mi?
  • quote:

ekran kartını çıkarıp görüntüyü anakart üzerinden almayı denediniz mi?

sorun şimdi halloldu ekran kartını diğer pci-e slotuna taktım makina canavar oldu. gerekli proğramları deneyip diğer pci-e slotu arızalı mı onu kontrol edeceğim bakalım. sonucu buraya yazarım
  • quote:

quote:

sorun şimdi halloldu ekran kartını diğer pci-e slotuna taktım makina canavar oldu. gerekli proğramları deneyip diğer pci-e slotu arızalı mı onu kontrol edeceğim bakalım. sonucu buraya yazarım

hangi slottaydı hangi slota taktınız bir de işlemciniz nedir?
  • quote:

quote:

quote:

hangi slottaydı hangi slota taktınız bir de işlemciniz nedir?

işlemci imzamda yazıyor i5 3570k. kart işlemciye en yakın olan x16 slotundaydı oradan çıkartıp bir alttakine taktım şuan hiçbir sıkıntı kalmadı canavar gibi ancak diğer slotta bir sorun olabilir sanırım biraz sonra onu deneyeceğim tekrar bakalım hayırlısı

• Yeni anakart format atılmadan kurulum yapıldı sanırım diyecektim formatlamışsın normalde sistem kaynaklarında çakışma yada sürücülerde sorun çıktığı zaman bu sorunlar yaşanır temiz kurulumda aslen işlemciye yakın slotta sorun çıkmaması gerekirdi servisle görüşmende fayda var anakart sorunlu olabilir!
  • evet arıza açık ve net olarak işlemciye yakın olan pci-e slotunda. ekran kartını bazen görmüyor bazende görüyor ama sistem açılınca müthiş bir kasma var ve görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti hatası veriyor. anakart elime henüz pazartesi geçti şimdi ne yapmak gerekir acaba, eksen bilgisayardan aldım. diğer anakartım bozulduğu için yaklaşık bir ay bekledim şimdi birde bunu bir ay beklemek istemiyorum. bu konuda ne yapılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apocalips1453 -- 17 Ocak 2013; 4:53:45 >
  • güzel soru senin için sıkıntı yaratmıyorsa kullanmaya devam et. 2 yıl sonra garantisi dolarken servise gönder belki ücret iadesi alırsın
  • quote:

güzel soru senin için sıkıntı yaratmıyorsa kullanmaya devam et. 2 yıl sonra garantisi dolarken servise gönder belki ücret iadesi alırsın

onu bende düşündüm ama gpu z den baktım kart x8 de çalışıyor yani performans kaybı yaratıyor zaten yolladım kartı bugün
  • x8'deki performans kaybı yüzde 1 bile değil:) Unigine Heaven testinde x8'de 74.9 x16'da 75.5 fps verdi benim kartım. neyse geçmiş olsun artık umarım çabuk gelir.
  • yeni gönderilen anakart elime ulaştı ve aynı arıza devam ediyor sorun anakartta değil yani. sanırım artık ekran kartında sorun var bu kesin gibi birşey
  • quote:

yeni gönderilen anakart elime ulaştı ve aynı arıza devam ediyor sorun anakartta değil yani. sanırım artık ekran kartında sorun var bu kesin gibi birşey

Bende aynı anakartı kullanıyorum. İşlemciye yakın olanı. Bende sorun yok. yalnız 3. slotta ivy bridge işlemcilerle daha uyumlu çalışır diye bir yazı vardı. Söküp attım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagrimir

quote:

yeni gönderilen anakart elime ulaştı ve aynı arıza devam ediyor sorun anakartta değil yani. sanırım artık ekran kartında sorun var bu kesin gibi birşey

Bende aynı anakartı kullanıyorum. İşlemciye yakın olanı. Bende sorun yok. yalnız 3. slotta ivy bridge işlemcilerle daha uyumlu çalışır diye bir yazı vardı. Söküp attım.

sizin ekran kartı 7970 olduğundan sanırım sizde sorun oluşmuyor bende gtx670 var nvidia ile alakalı bir durum sanırım bu
  • Çözüme ulaştiğina sevindim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.