Şimdi Ara

MSI Z77A-GD55 Kullananlar Klübü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
357
Cevap
7
Favori
17.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Hyperchondriac

bilgisayar kapalıyken power tusuna bastıgınızda bazen açılır gibi yapıp kapanıp sonra tekrar açıldığı oluyor mu sizde?

bu olay esnasında işlemci oc. lumu?
  • evet oc lu
  • quote:

evet oc lu

voltaj eksık gelıyor.bıraz arttır.bu arada ben bu anakarttan once z77a g45 kullanıyordum sankı onda oc kapasıtesı daha ıyıydı..
  • quote:

evet oc lu

yüksek ihtimalle ondandır.
    Z77 nin sandy bridgeler ile geriye uyumlu olduğunu fakat %100 herşeyini tam desteklemediğini düşünüyorum.

Vaktinde aynısı bizimde başımıza gelmişti 2500K yı Asrock Z77 Fatality, Extreme6, Asus z77 Gene-V hepsi üzerinde denemiştim işlemci defaulttayken asla hiçbir sorun yokken 4.2ghz i geçtiğinde sendekine benzer kararsızlıklar bocalamalar başlıyordu.Denemediğim yapmadığım şey kalmamıştı. İşlemci Z68 anakartta hiç sıkıntısı yoktu üstelik ve 5ghz görebilen bir işlemciydi.

2500K ile Z77 de garip tepkiler vermeye başlamıştı taaki 2500K dan kurtulup 3570K alıncaya kadar. Z77 çipsete 3570K Ivy Bridge takınca hiçbir sorun kalmadı.
    Bilemiyorum belki bizdeki 2500k da bir revision sorunu falan vardı belki sorunu gidermek için anakart üreticileri bunun farkına varıp adam gibi bios update çıkarmaları gerekiyordu yada sorun intelle alakalıydı Z77 yi sattırmak için geriye uyumlu fakat %100 sorunsuzluğu garanti etmeyecek şekilde dizayn ettiler.

Belki sendekide böyle bir sıkıntıdır bilgin olsun.

• @bonser 24
    hocam 4ghz da millet auto voltaj kullanıyor ben 1.195 kullanıyorum bence voltajla alakalı değil çunku bu voltajda millet 4.2 falan kullanıyor.
    @demirhatlı
    hocam ara sıra böyle yapsın açılsın sorun değil fakat bunu tekrarlarsa 1 acılıp kapanmadan 2-3 acılıp kapanmaya çıkarsa sıkıntı var demektir aslında bende 3570k alacaktım fakat 2500k daha iyi oc oluyor daha az ısınıyor dediler bunu aldık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrahrasa

Merhaba arkadaşlar;
    MSI Z77A-GD55 anakart ile i5-3570K işlemci kullanıyorum, sistemi anakart üzerindeki OC Genie tuşuna basıp açığımda işlemci 4.2 GHz hızında açılıyor, buraya kadar sorun yok, ancak sistem boştayken frekans hep 4.2 GHz'de sabit kalıyor, sistem boştayken frekansı düşürmesi gerekmez mi, yoksa bir ayar mı yapmak lazım gelir?

Eco menüsüne gir ve c-stateyi autoya alıp kaydedip çık boşta 1.6 ghz'e düşücektir.
  • quote:

Hocam oc gening II tuşu açıksa kapatıp o.c yap.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MyCoDeR

quote:

Orijinalden alıntı: emrahrasa

Merhaba arkadaşlar;
    MSI Z77A-GD55 anakart ile i5-3570K işlemci kullanıyorum, sistemi anakart üzerindeki OC Genie tuşuna basıp açığımda işlemci 4.2 GHz hızında açılıyor, buraya kadar sorun yok, ancak sistem boştayken frekans hep 4.2 GHz'de sabit kalıyor, sistem boştayken frekansı düşürmesi gerekmez mi, yoksa bir ayar mı yapmak lazım gelir?

Eco menüsüne gir ve c-stateyi autoya alıp kaydedip çık boşta 1.6 ghz'e düşücektir.

Auto değil de Enable seçeneği var, aktifleşmiyor, OC profilini elle ayarlayarak yaptım ve Enable konumuna getirdim ancak yine de frekans 4.2 GHz'de sabit kalıyor, bu anakart ile i5-3570K veya başka bir işlemciyi OC Genie seçeneği ile masaüstünde düşük frekansta kullanan arkadaşımız var mıdır?

• quote:

@bonser 24
    hocam 4ghz da millet auto voltaj kullanıyor ben 1.195 kullanıyorum bence voltajla alakalı değil çunku bu voltajda millet 4.2 falan kullanıyor.
    @demirhatlı
    hocam ara sıra böyle yapsın açılsın sorun değil fakat bunu tekrarlarsa 1 acılıp kapanmadan 2-3 acılıp kapanmaya çıkarsa sıkıntı var demektir aslında bende 3570k alacaktım fakat 2500k daha iyi oc oluyor daha az ısınıyor dediler bunu aldık.

her ıslemcı aynı olacak dıye kaıde yok.bazıları kalas cıkıyor bazıları ıse yuru ya kulum dıyor oc nın dıbıne vuruyorsun dusuk voltla.dedıgım gıbı aynı anakartı aylardır kullandıgım ıcın hatta z77a g45 modelınıde kullandım buyuk ıhtımalle voltaj yetmıyor.voltajı artırıp deneyın bakın sorun duzelmedı yıne o zaman farklı yerlerde sorunu arastırın.
  • 3 hafta içerisinde bende bu anakartı alacağım Aranıza katılacağım
  • Herkese merhaba.
    INTEL Core i5 3570K Soket 1155 3,4GHz 6MB Cache 22nm İşlemci 1
    MSI Z77A-GD55 Intel Z77 Soket 1155 DDR3 2667MHz(O.C.) HDMI&DVI Anakart 1
    GSKILL 8GB (2x4GB) Sniper DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram 1
    Saphire Hd 7950 OC ver.
    THERMALTAKE V3 600W MidT ATX SİYAH KASA 1

Yukardaki Sistemi topladmı fakat açılışda usb klavye mouse ile biosa giremiyorum.Ps2 klavye girişiyle girebiliyorum.fakat biosda usb diveces bölümünde N/A yazıyor diğer 2 usb sekmesi eneable olmasına rağmen.USB Klavye mouse windows da çalışıyor.Bu açılışdaki sorunu nasıl çözebilirim.Anakarta oc yapılmadı ayarlarıyla oynanmadı.Direk kutudan sonra montaj ve sistem kuruldu okadar.Şimdiden alakanıza teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaan5504

Herkese merhaba.
    INTEL Core i5 3570K Soket 1155 3,4GHz 6MB Cache 22nm İşlemci 1
    MSI Z77A-GD55 Intel Z77 Soket 1155 DDR3 2667MHz(O.C.) HDMI&DVI Anakart 1
    GSKILL 8GB (2x4GB) Sniper DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram 1
    Saphire Hd 7950 OC ver.
    THERMALTAKE V3 600W MidT ATX SİYAH KASA 1

Yukardaki Sistemi topladmı fakat açılışda usb klavye mouse ile biosa giremiyorum.Ps2 klavye girişiyle girebiliyorum.fakat biosda usb diveces bölümünde N/A yazıyor diğer 2 usb sekmesi eneable olmasına rağmen.USB Klavye mouse windows da çalışıyor.Bu açılışdaki sorunu nasıl çözebilirim.Anakarta oc yapılmadı ayarlarıyla oynanmadı.Direk kutudan sonra montaj ve sistem kuruldu okadar.Şimdiden alakanıza teşekkür ederim

bios güncelle en son biosu yükle buna benzer sorun bendede olmuştu

• live 5 update ile bios masaüstünden indiriyor kuruyor yeniden başlatıyor fakat bios değişmiyor.M-flash dan atması için usb yi ilk etapda görmesi gerekiyormu?çünkü açlışdan sonra hangi seviyede usblerin aktif olduğunu kestiremiyorum.Veya başka nasıl yapabilirim ?
  • Klüp Hayırlı Olsun Öncelikle.Bende Bu Anakartı Kullanıyorum Şu Oc Genie Butonunu CPU Cooler Alınca Deneyeceğim 4.2 Yapıyor heralde 3770K İşlemcide Sadece Bu Tuşa Basmamız Yeterlimidir Arkadaşlar.Direk 4.2 Yapıyor Değilmi ?.. Voltajsız Çıkar Heralde 4.2 ye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T-Y -- 25 Eylül 2012; 16:36:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaan5504

live 5 update ile bios masaüstünden indiriyor kuruyor yeniden başlatıyor fakat bios değişmiyor.M-flash dan atması için usb yi ilk etapda görmesi gerekiyormu?çünkü açlışdan sonra hangi seviyede usblerin aktif olduğunu kestiremiyorum.Veya başka nasıl yapabilirim ?

ben biosu flaş bellege attıktan sonra biostan flaş beklele güncellemiştim
  • @Kaan5504 bende en son biosu usb ile guncellemistim bos bi usb nin icine zip dosyasındaki butun dosyaları at mflash gerekli olanı tanıyor zaten.
  • 1.5 bıosu netten kaldırmıslar..sanırım cok sorun yasayan oldu..o lanet bıos yuzunden anakartım gıtmıstı kac hafta beklemıstım..
  • arkadaşlar ben pek anlamıyorum kusura bakmayın bu kartta optik giriş varmı? z-906 logitech hoparlorle bu kartı optik kabloyla bağlayabilirmiyim?
  • isim yazabilirsin 3 aydir kullaniyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: FRoGKaTa

isim yazabilirsin 3 aydir kullaniyorum

?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.