Şimdi Ara

Msi z87-g45 bios problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
1.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İlk once sistemimi yazayım

I5 4570
    Msi z87-g45
    8gb corsair cl9 2x4 gb
    Gigabyte gtx 770 2gb
    530 watt be quiet pure power

Gördüğünüz sistemi 3 aydır sıkıntısız kullanıyordum, fakat dün başima gelen bios sorunu yuzunden bilgisayar su an görüntü aktarmıyor
    Dun biosa update yaparken, nedeni belirsiz bir şekilde bilgisayar reset attı ve ondan sonra sadece siyah bir ekran ve 30 snye de bir reset atmaya basladi.
    Grafik kartını cıkartıp onboard bagladım ama yine goruntu yok, goruntu olmayınca biosa giremiyorum bilgisayar acılıyor mu acılmıyor mu bilmiyorum. Msi forumlarında okudum 1 2 kişinin daha başına gelmiş aynı durum
    yalnız benim sıkıntım, ben anakartı almanyadayken almıştım su an turkıyede yasıyorum ve garantiye yollasam, garantim geçerlimidir? Ya da bilgisayari herhangi bir yardımla yeniden calıstırabilme ihtimalim var mıdır?
    Ya da hic ugrasmadan yeni bir M.board mu almalıyım ?

Tavsiyeleriniz için teşekkur ederim
    Saygılarımla

• slayer177 S kullanıcısına yanıt
    bios pilini söktünüz mü .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Joker38

bios pilini söktünüz mü .

Evet, defalarca söktüm, tüm parçaları çıkardım taktım, 24 saate elektriğe baglamadım, hdmi, dvi tüm girişleri denedim, Cmos reset attım ama nafile. Ekrana görüntü gelmeyince elim kolum bağlı.
  • Aslında yapılması gerekenleri denemişsiniz.Sistem hiç mi açılmıyor yada ekrana bazı yazılar geliyor mu?Birde bıos updateyi hangi yöntemle yaptınız?

• quote:

Orijinalden alıntı: mur88

Aslında yapılması gerekenleri denemişsiniz.Sistem hiç mi açılmıyor yada ekrana bazı yazılar geliyor mu?Birde bıos updateyi hangi yöntemle yaptınız?

Sistem açılıyor, anakartın üstündeki ışıklar yanıyor, fanlar çalışıyor, usb mause çalışıyor, klaveye çalışıyor(yani ışıkları yanıyor) ama ekran sinyal yok diyor, monitörümde sıkıntı yok onu baştan soyliyim denedim başka bilgisayarla. Normalde bios update i yapmam bilgisayar çalışıyorsa ama driverları update etmesi için msi live update 5 kullanıyordum. Dun otomatik olarak biosuda yapmaya kalkmiş, bios update i geldi diye. Neyse dedim bırakayım yapsın, bir yandanda inşallah elektrik gitmez felan diyorum. erasing flash dedi yuzde yuz oldu, sonra çat diye reset attı ve yukarıdaki durum oldu. İşin ilginç kısmı ramleri cıkartınca bip sesi gelmiyor onu farkettim

Birde bootable usb ye biosu atıp, bilgisayarı resetleyip ctrl alt home tuşuna basılı tuttum force flash yapsın diye ama o da çalışmıyor. Msi forumlarına baktım bir kişinin daha başına gelmiş aynı benım şekilde o da çözüm bulamamış daha. Sıkıntı o RMA ile yeniletir kartı ben elimde kartla kalıcam galiba.

• quote:

Bu asus anakartların kurtarma yöntemi msi anakartlarında buna benzer kurtarma yöntemi var

USB belleği FAT32 dosya sistemi ile biçimlendir.
    eski sürüm BIOS'u indir.
    BIOS dosyasının adını C5FZ olarak değiştir. Uzantısı ile birlikte dosya adı şöyle olmalı: C5FZ.CAP
    Dosyayı tek başına USB bellğe at.
    Belleği bilgisayarın arkasındaki beyaz USB portuna tak.
    Şimdi ROG Connect tuşuna ışık yanıp sönmeye başlayıncaya kadar basılı tut. Işık yanıp sönmeye başlayınca elini çek.
    Işık sönme işlemi bitince bilgisayarı normal bir şekilde aç. Açılmazsa 1503 BIOS dosyası ile işlemi tekrarla.

Dostum teşekürler cevabın için, ama benim anakartımda öyle bir sistem dosyanın adını amiboot.rom olarak değiştirip, usbyi takıp, ctrl home kombinasyonu ile oluyor diye biliyorum. Denedim bu tarz bir sistemi ama ne yazık ki yanıt vermiyor. İşin garip tarafi, usb uzerindeli led yanıyor ama yanıp sönme yapmıyor. Korkuyorum diğer parçalara birşey yapmışmıdır diye.

Anladım hocam.Peki dual bıos var mı kartta belki 2.bıosla kurtarabilirsiniz ayrıca açılışta debug ledlerde ne yazıyor?Keşke windows üzerinden yapmasaydınız bende msi kullanıyorum 6 kez bıos update yaptım hepside m-flash ile bıosdan sorunsuz halloldu.Live update ile bıos güncellemesi bu tür sorunlara yol açıyor malesef.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI z77a GD55 RAM SORUNU
    9 yıl önce açıldı
    MSI Z68 Anakart ve i5 2500K cpu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bu asus anakartların kurtarma yöntemi msi anakartlarında buna benzer kurtarma yöntemi var

USB belleği FAT32 dosya sistemi ile biçimlendir.
    eski sürüm BIOS'u indir.
    BIOS dosyasının adını C5FZ olarak değiştir. Uzantısı ile birlikte dosya adı şöyle olmalı: C5FZ.CAP
    Dosyayı tek başına USB bellğe at.
    Belleği bilgisayarın arkasındaki beyaz USB portuna tak.
    Şimdi ROG Connect tuşuna ışık yanıp sönmeye başlayıncaya kadar basılı tut. Işık yanıp sönmeye başlayınca elini çek.
    Işık sönme işlemi bitince bilgisayarı normal bir şekilde aç. Açılmazsa 1503 BIOS dosyası ile işlemi tekrarla.

Dostum msida böyle değil malesef ya açılışta corrupt olan bıos usb den kurtarılıyor yada bazı modellerde dual bıos var yedek bıosa geçilip ana bıos kurtarılıyor.Ayrıca rog connectin ne işi var msi boardda?

• quote:

Anladım hocam.Peki dual bıos var mı kartta belki 2.bıosla kurtarabilirsiniz ayrıca açılışta debug ledlerde ne yazıyor?Keşke windows üzerinden yapmasaydınız bende msi kullanıyorum 6 kez bıos update yaptım hepside m-flash ile bıosdan sorunsuz halloldu.Live update ile bıos güncellemesi bu tür sorunlara yol açıyor malesef.

şimdi şöyle bir yazı buldum kartla ilgili ama ne yazık ki teknik bilgim o kadar yok. yardımcı olabilirsen sevinirim.

Other notable features include the addition of the latest Audio boost chip (Sound Blaster Core) which would offer enhanced audio quality to users through the 7.1 channel audio jack. An 8-Pin power connector provides juice to the CPU socket while a few switches which include OC Genie 4, Power On/Off, Reset, Debug LED are located at the bottom of the board while a clear CMOS button is placed at the I/O panel. There’s also a Multi-BIOS switch located near the DIMM slots.

Yani ikinci bir bios oldugu soyleniyor ama ben o kadar teknik bir bilgiye sahip degilim ne yazık ki, bir de debug LED hakkında hiçbir bilgim yok. Yardımcı olabilirsen cok sevinirim

• örnek vermek istedim böyle birşey yapabilrsin diye
  • Cok sıkıldım bu işten, en iyisi bana bir anakart tavsiyesi verin arkadaşlar. Oc felan yapmıyorum sadece sistemimi duzgun çalıştırsın yeter. Cok nakitimde yok su aralar:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: slayer177

quote:

şimdi şöyle bir yazı buldum kartla ilgili ama ne yazık ki teknik bilgim o kadar yok. yardımcı olabilirsen sevinirim.

Other notable features include the addition of the latest Audio boost chip (Sound Blaster Core) which would offer enhanced audio quality to users through the 7.1 channel audio jack. An 8-Pin power connector provides juice to the CPU socket while a few switches which include OC Genie 4, Power On/Off, Reset, Debug LED are located at the bottom of the board while a clear CMOS button is placed at the I/O panel. There’s also a Multi-BIOS switch located near the DIMM slots.

Yani ikinci bir bios oldugu soyleniyor ama ben o kadar teknik bir bilgiye sahip degilim ne yazık ki, bir de debug LED hakkında hiçbir bilgim yok. Yardımcı olabilirsen cok sevinirim

Cpu güç girişinin orda oto oc yapan oc genie 4,power-reset ve debugled(hata kodlarını gösterir)varmış.CMOS butonu arka panelde yer alırken multı bıos(yani kurtarma yapacağınız bıos switchi)ram slotlarının yanında yer alıyormuş hocam.Yani sistemi kurtarmak için switchi diğer tarafa alıp öyle sistemi açın.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: slayer177

quote:

Cpu güç girişinin orda oto oc yapan oc genie 4,power-reset ve debugled(hata kodlarını gösterir)varmış.CMOS butonu arka panelde yer alırken multı bıos(yani kurtarma yapacağınız bıos switchi)ram slotlarının yanında yer alıyormuş hocam.Yani sistemi kurtarmak için switchi diğer tarafa alıp öyle sistemi açın.

Ya ben switch felan göremiyorum, siz de bir bakın

Msi z87-g45 bios problemi

Hocam yukarıda paylaştığın metinde var olduğu yazıyordu ama baktığımda hiç biri yokmuş.Ya metin bu kartın değil yada yanlış yazmışlar.Malesef garantiye göndermeniz gerekli.

• Aynen garantiye gönderip, kartı yenilettikten sonra sistemimi satacagım. Teşekkur ederim cevaplarınız için
    Ben teşekkür ederim.Umarım sorununuz kısa sürede çözüme ulaşır.İyi forumlar.

• benim başımada z77-gd55 anakartta denk gelmişti ne yaptiysam biosa vs ulasamadim msi anakartlarda dual bios harici kartı alınmaz sana önerim asrock z87 fatality killer dual bios mevcut

• jbat1 yazandı galiba cmos clear. Kitapçıkta yazıyormuş evet bu jumper. Resimden bakarsanız hemen pilin sağ alt tarafında yer alıyor.
  • Aynı şekilde gd65 anakartımı kaybettim dual bios olmasına karşı ondan sonra asrocka döndüm crashless bios var asrockta en azından böyle bir durumda kartı kaybetmiyorsunuz.
    Normal bios surumunuz versiyonu nedir ve hangi surume yukseltmek istiyordunuz?Birde anakartiniz rev c1 mi yoksa c2 miydi?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.