Şimdi Ara

msi z97 gaming 5 sorunu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar anakart üzerinde tüm bağlantıları yapmama rağmen güç verdiğim zaman saniyenin yarısı kadar bir süre cpu fanı dönüyormuş gibi oluyor sonra duruyor tüm sistem elektrik gelmiyormuş gibi. Nerde hata yapmış olabilirim ?

Not: psu modeli: silver stone strider ST75F

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kejinatsu -- 15 Kasım 2014; 16:17:18 >

• Kasa da statik elektrik birikmiş olabilir, psu kablosunu çıkarıp, kasanın powerına 30-40 saniye kadar basılı tutup, sonra gücü verip açmayı dener misin.
  • LEON-X kullanıcısına yanıt
    denedim olmadı psu kablosu derken fişe giden kablo mu anakarta bağlanan kablo mu ? ben fişini çıkartıp denedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: kejinatsu

denedim olmadı psu kablosu derken fişe giden kablo mu anakarta bağlanan kablo mu ? ben fişini çıkartıp denedim
    Anakarttaki 24 pin takılı kalabilir, psu'nun arkasındaki güç kablosunu çıkarman yeterli ve statiği atman için dediğimi aynen yapman lazım, bu şekilde de sorun yok ise, montajı tekrar gözden geçirmek lazım.
    yok olmadı malesef :( montajda da nasıl bi sorun olabilir ki iki power kablosunu taktıkça açılması gerekiyor
  • quote:

yok olmadı malesef :( montajda da nasıl bi sorun olabilir ki iki power kablosunu taktıkça açılması gerekiyor
    Temel bağlantılara bakarsak eğer; 8 pin 12v cpu güç girişi var, 24 pin ana güç girişi var, bir de power ve reset butonlarına ait bağlantılar var, bunları da bir kontrol et, mümkünse anakartı filan dışarı alıp uzay montaj olarak dene bir de.
    valla her şeyi denedim powera bastığımda 1 saniye bile sürmeyen bi fan dönmesi oluyor hem psuda hem cpuda hem kasa fanlarında sonra duruyor her şey
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

valla her şeyi denedim powera bastığımda 1 saniye bile sürmeyen bi fan dönmesi oluyor hem psuda hem cpuda hem kasa fanlarında sonra duruyor her şey
    Uzay montaj da denemekten başka farklı bir şey aklıma gelmiyor, montajı firma mı yaptı sen mi yaptın, ona göre kasayı servise verirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Uzay montaj da denemekten başka farklı bir şey aklıma gelmiyor, montajı firma mı yaptı sen mi yaptın, ona göre kasayı servise verirsin.
    Bu vatandaşlar yardımcı olurlar belki
  • quote:

Merhaba arkadaşlar anakart üzerinde tüm bağlantıları yapmama rağmen güç verdiğim zaman saniyenin yarısı kadar bir süre cpu fanı dönüyormuş gibi oluyor sonra duruyor tüm sistem elektrik gelmiyormuş gibi. Nerde hata yapmış olabilirim ?

Bundan önce herşey normalmiydi ?

Yani anakart mı yeni alındı ?

İşlemciyi sorunsuz taktığına eminsin değil mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    Evet islemci dogru takildi eminim yeni topladim sistemi psu bi onceki sistemimle ayni psu sadece

• quote:

Evet islemci dogru takildi eminim yeni topladim sistemi psu bi onceki sistemimle ayni psu sadece

Ya bu tarz durumlarda orada olup bakmak gerekiyor olaya buradan afaki kalıyor.

Montaja tekrar bakılır, hala sıkıntı var ise anakartta sıkıntı olabilir eğer psu sorunsuz olduğu kesinse çünkü gördüğüm kadarıyla elektriği alamıyor kart.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 15 Kasım 2014; 19:09:12 >
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    Banada oyle geliyor yani kart aliyomus elektrigi ama hemen kesiyomus gibi iste

• quote:

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

quote:

Ya bu tarz durumlarda orada olup bakmak gerekiyor olaya buradan afaki kalıyor.

Montaja tekrar bakılır, hala sıkıntı var ise anakartta sıkıntı olabilir eğer psu sorunsuz olduğu kesinse çünkü gördüğüm kadarıyla elektriği alamıyor kart.

EMESAY GEYMING BES BES diye oneride bulunuyordun.Hadi cozum bul onerdigin QRAL KARTINABakalim onerideki becerilerini sorun cozmede gosterebilcen mi?

• kejinatsu kullanıcısına yanıt
    Uzay montaj yaptınız mı ?

Kasadan dolayı şaşe yapabilir anakartı ondan açmıyor olabilir yada ön panel reset vs bağlantı yerlerini düzgün bağladığınızdan emin misiniz?
  • Humboldt H kullanıcısına yanıt
    Hocam acikcasi uzay montajdan korktum cunku analart uzerimde power tusu yok sadece kasaya baglanti pimleri var onlarda dogru baglanmistir diye dusunuyorum cunku powera bastigimda kisa surede olsa fanlar donuyor

• kejinatsu kullanıcısına yanıt
    Bir şey olmaz dostum power sw yazan yere anahtar gibi bir şey tutup köprü yapman yeterli açmak için

Güç kaynağı neydi? O da sıfır mı?

Kitapçıkta front panel kısmına bir bakın derim ya da ramlerin yerlerini değiştirip deneyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Humboldt

Bir şey olmaz dostum power sw yazan yere anahtar gibi bir şey tutup köprü yapman yeterli açmak için

Güç kaynağı neydi? O da sıfır mı?

Kitapçıkta front panel kısmına bir bakın derim ya da ramlerin yerlerini değiştirip deneyin
    Hocam düğmeye basmadan gücü verdiğinde dönüyorsa , ön panel bağlantısını yanlış yapmışsındır. Doğru takana kadar dene bir sıkıntı çıkarmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

quote:

Merhaba arkadaşlar anakart üzerinde tüm bağlantıları yapmama rağmen güç verdiğim zaman saniyenin yarısı kadar bir süre cpu fanı dönüyormuş gibi oluyor sonra duruyor tüm sistem elektrik gelmiyormuş gibi. Nerde hata yapmış olabilirim ?

Bundan önce herşey normalmiydi ?

Yani anakart mı yeni alındı ?

İşlemciyi sorunsuz taktığına eminsin değil mi ?

Bak bak cevaplara bak.

1.Soru

Cevap:Hayır herşey anormaldi sonradan normalleşti.

2.Soru

Cevap:Yok anakart yeni alınmadı 2012'de alındı 3.el.

3.Soru

Cevap:Hayır işlemciyi ters taktım fanında bir ayağını tam oturtmadım öyle denemek istedim.Tam ve sorunsuz takmayı düşünemedim hemen düzeltiyorum.

Çok yardımcı oldunuz Allah razı olsun.Allah tuttugunuzu EMESAY GEYMİNG BES yapsın..

• quote:

Orijinalden alıntı: TheRewenge

Hocam düğmeye basmadan gücü verdiğinde dönüyorsa , ön panel bağlantısını yanlış yapmışsındır. Doğru takana kadar dene bir sıkıntı çıkarmaz.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar sorunu çözdüm ekran kartını söktüm ve çalıştı ekran kartım eski gtx 260 çıkarttım ve çalışmaya başladı. Teşekkür ederim herkese cevapları için

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.