Şimdi Ara

Msı z97 Pc Mate

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İntel i5 4690k İşlemci (Sipariş edildi)

Samsung 840 Evo 120 Gb Ssd (Sipariş edildi)

Seagate Barracuda 1 Tb Hdd (Sipariş edildi)

Gskill 8 gb (2x4) 1600 Mhz Cl9 Ram

Cooler Master Hyper 212 Evo İşlemci Soğutucu

Msı Gtx 970 Ekran Kartı

Xigmate Talon Black Edition Kasa + Power

Bu sisteme Msı z97 Pc Mate alsam darboğaz mı olur ?
    Biraz araştırdım Pc Mate'de de Oc tuşu varmış tek tuş ile oc yapabilirim sanırım bir sıkıntı çıkarır ve işlemci direk 4 ghzye çıkar mı ?

• ateykan0 A kullanıcısına yanıt
    Darboğaz değilde oc yetenekleri biras kısıtlı. Stabil olarak 4 ghz çıkabilir ama cpuyada bağlı biras 3.8 ghz da olabilir fazla zorlamayın olmuosa bide oc yi kendiniz yapın anakartın yaptığı oc de fazla voltaj falan verir en iyisi kendiniz manuel olarak yapmak.
  • Oc bilgim 0 ne yazıkki en ufak bir ayarını bile bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ateykan0

Alacağım sistem şudur;

İntel i5 4690k İşlemci (Sipariş edildi)

Samsung 840 Evo 120 Gb Ssd (Sipariş edildi)

Seagate Barracuda 1 Tb Hdd (Sipariş edildi)

Gskill 8 gb (2x4) 1600 Mhz Cl9 Ram

Cooler Master Hyper 212 Evo İşlemci Soğutucu

Msı Gtx 970 Ekran Kartı

Xigmate Talon Black Edition Kasa + Power

Bu sisteme Msı z97 Pc Mate alsam darboğaz mı olur ?
    Biraz araştırdım Pc Mate'de de Oc tuşu varmış tek tuş ile oc yapabilirim sanırım bir sıkıntı çıkarır ve işlemci direk 4 ghzye çıkar mı ?

4 ghz ye çok rahat çıkarır merak etme.
    Ama biliyorsan biostan kendin yap ayarları en düşük voltu bulmaya çalış.
  • quote:

Oc bilgim 0 ne yazıkki en ufak bir ayarını bile bilmiyorum.

Oc etmek zorunda değilsin zaten.
    o işelmcinin stok performansı hayli hayli yeter.
    Keyfini çıkart. Belki anakart ayarlarını kurcaladıkca cesaret gelir yaparsın oc
  • Çok heveslenmiştim de bir oc tuşu diye bir şey olduğunu öğrenince tuşa basarım mis gibi diyordum kendi kendime ama hayallerim suya düştü . İşlemciyi kızartmak da istemiyorum açıkcası Oc tuşu ile yapınca kötü mü oluyor ki ?
  • quote:

Çok heveslenmiştim de bir oc tuşu diye bir şey olduğunu öğrenince tuşa basarım mis gibi diyordum kendi kendime ama hayallerim suya düştü . İşlemciyi kızartmak da istemiyorum açıkcası Oc tuşu ile yapınca kötü mü oluyor ki ?

Hayır oc tuşu ile yapabilirsin tabiki.
    Zaten hyper 212 gibi güzel bir soğutucu da almışsın gayet yeterli.
    Merak etme oc tuşu ile başla sen şimdilik gerisi biraz oc işini bilenler için.
    ayrıca pc mate overclock settings diye google amcaya sorarsan bios ayarlarını öğrenebilirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    B550 MSI GAMING PLUS AMD ANAKART
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ateykan0 A kullanıcısına yanıt
    Aslında çok zor değil şansın varsa sadece çarpan artırarakta yapabilirsin zor bişey değil konu açıp geniş bilgiye sahip arkadaşlarla halledebileceğin bir olay.
  • Yorumlarınız için teşekkürler biraz daha araştırayım en iyisi
  • Otomatik overclock yaparken voltajı fazla verebilir. Pek sorun olmayabilir ama yine de elle deneme yanılma ile ideal değerleri bulmak daha sağlıklı gibi.
  • Bu OC yapma merakı nedir anlamadım, elindeki işlemcinin K sürümünü alma, biraz daha düşüğünü al ve ekran kartını yapabiliyorsan GTX980 yap derim, i5 4440 bile şuan da piyasadaki tüm ekran kartlarını besleyebilecek güçtedir. 4-5 sene sonra da aynı anakart üzerine bi i7 koyarsın bir kaç sene daha götürür seni, bu kadar OC meraklısı olmayın derim eğer sadece oyun ve gündelik işler için kullanmak istiyorsanız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noctis_Strife

Bu OC yapma merakı nedir anlamadım, elindeki işlemcinin K sürümünü alma, biraz daha düşüğünü al ve ekran kartını yapabiliyorsan GTX980 yap derim, i5 4440 bile şuan da piyasadaki tüm ekran kartlarını besleyebilecek güçtedir. 4-5 sene sonra da aynı anakart üzerine bi i7 koyarsın bir kaç sene daha götürür seni, bu kadar OC meraklısı olmayın derim eğer sadece oyun ve gündelik işler için kullanmak istiyorsanız.

bende de 2009 da aldığım i5 650 işlemci var malesef o dediğiniz işlemci yükseltme işi intelde olmuyo. piyasada bulamıyorum lga 1156 pin işlemci
  • xGurcanx X kullanıcısına yanıt
    Burada bahsedilen anakart msi z97 pc mate 1150 soket ve tek buttonla yükseltme işi bu anakarta takılan tüm intel işlemcilerde olmaktadır...
  • Stabil bir anakart degil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • caneycaney kullanıcısına yanıt
    Kendiniz kullanıyormusunuz ? Stabil olmadığına nasıl karar verdiniz ?
  • Lathean kullanıcısına yanıt
    elimden geçti direk iade ettim bu yüzden ikinci elde yeni anakart arıyorum g43 alın bu mateyi almayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: caneycaney

elimden geçti direk iade ettim bu yüzden ikinci elde yeni anakart arıyorum g43 alın bu mateyi almayın

Hocam tekrar sorayım stabil olmadığına nasıl karar verdiniz ?
  • Lathean kullanıcısına yanıt
    Sen stabil olmadığına nasıl karar verdin onu merak ediyorum?Çalıyorsa pc stabil midir yani?3 fazlı bir anakarttan bahsediyoruz oc yeteneği sıfıra yakın ve anakart bölümünde millet ağlıyor bu anakartın çıkarttığı sorunlardan.Ha benim karlılaştığım sorunu denk gelirsek anakart faz yapısından dolayı stabil değil 3 fazla başka anakart yoktur zaten
  • caneycaney kullanıcısına yanıt
    O zaman o anakart stabil çalışmıyor demeyeceksin,Overclock yatkın değil diyeceksin.Kartın çıkış amacı f/p arayanlar için uygun fiyata z97 chipset desteği sağlamak.Anakart overclock yapmayacak insanlar için gayet stabilize ve sağıklı çalışmaktadır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen o anakartla ilgili sorun yaşayan bi kardeşimiz pm attı bana. MSI gaming serisine geçecekti. Bende bütçeye uygun olarak gaming 3 dedim. ama gaming 5 daha iyidir. Biraz bütçeyi zorlayarak daha iyi bir kart almalısın dostum. Anakart önemli.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.