Şimdi Ara

##MSI Z97 Serisi Anakart Kullananlar Kulübü## (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
945
Cevap
12
Favori
47.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, Ne zamandır sormak istediğim fakat unuttuğum bir durumu sizlere paylaşmak istiyorum.
    Özellikle MSI Mpower Max AC anakart ve Win 8.1 64bit kullananlardan öncelikli yorum bekliyorum.
    Diğer arkadaşlarda kontrol ederler ise sevinirim..

Sistem, bahsettiğim anakart ile 4790K işlemcili 8 GB Ram ile kullanılıyor. imzamda tüm donanım bileşenleri yazıyor.
    Sorun mu bilmiyorum ama, PC yi kapattığım zaman örneğin 3 saat sonra açtığımda Görev yöneticisinde sistemin çalışma zamanı sıfırlanmamış olarak görünmekte. yeniden başlatınca sıfırlanıyor yada Biosa girince süre baştan başlıyor.

Mesela yeniden başlatma yapmadığım ve biosa girmediğimde 4 gün sonra baktığım zaman sanki sistem hiç kapanmamış ve 4 gündür açıkmış gibi süre görünüyor. Bu sorun neden kaynaklanıyor?
    PC uyku yada sanki bekleme komutunda gibi. kapalı olduğu zaman içinde bile açıkmış gibi süre işliyor.

Birde takılı olan disklerin ön bellekleri hazırda duruyor bu durumda. Fakat yeniden başlama yaptığımda yada elektriği kestiğim zaman bir süre sonra PC açılınca ön bellek sıfırlanmış oluyor ve tüm disklerdeki klasörler içerikleri yeniliyor açılması zaman alıyor. Sistem Samsung 250 GB Pro üzerine kurulu, Diğer diskler mekanik HDD.

Cevaplar için şimdiden teşekkürler herkese..

• MSI Gaming 5 ile G3258 Kullananlar Yok Mu Hiç ?
  • brnber kullanıcısına yanıt
    G3258 e fazla gelir gaming 5

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Sabertooth-

G3258 e fazla gelir gaming 5

Bende öyle düşünmeye başladım. İşlemcim triplere girdi sanırım
  • MSI - Z97 GAMING 7 ekleyin :)

• Ben de MSI Z97-G55 SLI kullanıyorum. Bir konuda sizin de görüşlerinizi merak ediyorum Gaming 3'te 6 faz varken G55sli'de 8 faz var. Büyük bir ihtimalle Gaming3'ün dahili ses yongası daha iyidir G55'ten hatta ona şüphe yok. Peki halihazırda ses kartı bulunan ya da sadece o.c. yapmayı önemseyenler G55sli alsa sizce de daha iyi olmaz mı? Ayrıca aralarında 50 lira fark var.
  • Merhaba arkadaşlar, yeni sistemimde ben de z97 gaming 5 e yer verdim, bir kaç parçam eksik kaldı ve gelince onlar da montajı yapıp kurucam sistemi fakat tüm sayfaları ve yorumları okudum, gördüğüm kadarıyla bir çok kişi bios update yaparken sorun yaşamış ve servislik olmuş, ben de açıkçası başlangıç seviyesi bir kullanıcı olduğum için gözüm korktu, yok mudur bunun bir rehberi, nasıl yapmamız gerektiğini anlatan bir konusu falan.usta arkadaşlar bu şekil yol gösterici bir içerik hazırlarsa benim gibi giriş seviyesi kullanıcılara çok faydası olur.

diğer bileşenlerim: msi gtx 980, g-skill ripjaws serisi 2*4 ram, 120gb corsair ssd, 3 tb harici disk / işlemci ve kasa eksik kaldı onları da yakında alacağım inşallah :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Melankoli4

Merhaba arkadaşlar, yeni sistemimde ben de z97 gaming 5 e yer verdim, bir kaç parçam eksik kaldı ve gelince onlar da montajı yapıp kurucam sistemi fakat tüm sayfaları ve yorumları okudum, gördüğüm kadarıyla bir çok kişi bios update yaparken sorun yaşamış ve servislik olmuş, ben de açıkçası başlangıç seviyesi bir kullanıcı olduğum için gözüm korktu, yok mudur bunun bir rehberi, nasıl yapmamız gerektiğini anlatan bir konusu falan.usta arkadaşlar bu şekil yol gösterici bir içerik hazırlarsa benim gibi giriş seviyesi kullanıcılara çok faydası olur.

diğer bileşenlerim: msi gtx 980, g-skill ripjaws serisi 2*4 ram, 120gb corsair ssd, 3 tb harici disk / işlemci ve kasa eksik kaldı onları da yakında alacağım inşallah :)

BIOS Update kadar gereksiz bir işlem yok bana kalırsa. Anakartı aldığın gibi kullan hocam uğraşma update falan...

• Merhaba hocam, msi ın z97 gaming 5 için çıkardığı son güncellemenin içeriğini siteden kopyalıyorum.

Açıklama

- Updated VBIOS and GOP driver.
    - Updated CPU Micro code to support new Intel CPU.
    - Improved SAMSUNG M.2 compatibility.
    - Improved Asmedia SATA device compatibility.

yani pek de gereksiz gibi durmuyor ama diğer arkadaşların da fikirlerini almak isterim.Bir de şunu eklemiş msi tam anlayamadım ne demek istediğini, sorunum ingilizceyle değil de ne demek istediğini çözemedim, ekliyorum

Not: When updating BIOS via M-Flash, please make sure that your USB storage device is recognized as "Removable Device",
    If your USB storage device is not recognized as "Removable Device", please update BIOS via MSI Live-update under windows.
  • saçmalama bios uptade en gerekli şey ben ilk anakarti aladiğimda 1.4v 4.6 ghz pc acilmazken overclock yaparken bios guncelleme yaptiğimdan sonra 1.3v 4.8ghz stabilite yakalaya bildim
  • quote:

Merhaba hocam, msi ın z97 gaming 5 için çıkardığı son güncellemenin içeriğini siteden kopyalıyorum.

Açıklama

yani pek de gereksiz gibi durmuyor ama diğer arkadaşların da fikirlerini almak isterim.Bir de şunu eklemiş msi tam anlayamadım ne demek istediğini, sorunum ingilizceyle değil de ne demek istediğini çözemedim, ekliyorum

Not: When updating BIOS via M-Flash, please make sure that your USB storage device is recognized as "Removable Device",
    If your USB storage device is not recognized as "Removable Device", please update BIOS via MSI Live-update under windows.

Hocam bana sorarsan kurcalama anakartı eline alırsın sonra uğraşırsın garanti falan :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Pir

quote:

Merhaba hocam, msi ın z97 gaming 5 için çıkardığı son güncellemenin içeriğini siteden kopyalıyorum.

Açıklama

Hocam bana sorarsan kurcalama anakartı eline alırsın sonra uğraşırsın garanti falan :)

Farkli formatta olmasin demek istemiş sanirim + bazen raw olarak görüyor pc usbleri felan o şekildeyken bios uptade yapmayin diyor!

• quote:

Açıklama

- Ekran kartı uyumluluk güncellemesi

- Intel yeni işlemciler için uyumluluk güncellemesi

- Samsung M.2 sürücü uyumluluğu

- Asmedia SATA kontrolcüsü için güncelleme

Bu BIOS güncellemesi ile bazı ekran kartı, işlemci ve M.2 sürücülerin anakartla uyumlu çalışması sağlanıyor. Asla gereksiz değil.

• Z97 Mpower kullanıyorum core voltage ne ayarlarsam ayarlayayım +0,010v fazla veriyor ve iyice yüke bindiğinde bir +0,010v daha körüklüyor. 1.140 ayarladığım voltaj 1.160a kadar çıkıyor. bunu nasıl engelleyebilirim ?
  • Arkadaşlar bende z97 gaming 5 var , ve 4790k işlemci var , bu işlemci şuan oc genie ile 4.4 de stabil, fakat ileriki zamanlarda ben bu işlemciyi 4.7 ghzye oc yapıcam (gerekirse eğer ) sizce bu anakart oc için yeterli midir
  • Z97 Gaming 7 icin guncel bios 1.9 ben guncelledim stabil.

• Bnde ekleyin arkadaşlar . Gamıng 5 kullanıyorum.

• cok iyi fiyat

5 adet web'e özel 929 Tl yerine 699 tl

http://www.vatanbilgisayar.com/msi-z97-mpower-max-ac-intel-z97-soket-1150-ddr3-3200mhzoc-hdmidp-anakart.html#genel-bakis

inventus'da 923 Tl, kur kampanyalı eksen de 847 TL

özellikleri

MSI Z97 MPOWER MAX AC

LGA 1150 soketli 5. ve 4. nesil Intel® Core™ / Pentium® / Celeron® işlemcileri destekler

DDR3-3200(OC) bellek desteği
    usb 3.0 + SATA 6Gb/s
    SU SOĞUTMALI Heatsink
    20 fazlı DigitALL Güç tasarımı
    Multi-GPU: NVIDIA SLI & AMD CrossFire desteği
    OC Certified: Military Class Burn-in Test onaylı
    OC Genie 4: 1 saniyede Hızaşırtma!
    Sound Blaster Cinema: Gerçekçi Surround Ses Deneyimi
    Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.0, Intel® Wireless Display

• Yakın zamanda bende bu ana kartı alacam.
    http://www.vatanbilgisayar.com/msi-z97-gaming-7-intel-z97-soket-1150-ddr3-3200mhzoc-hdmidp-anakart.html#yorumlar
    bana uygun bir kasa tafsiye edermisiniz.
    10 yıl sonra kasa toplamaya karar verdim yukardaki ana karta karar verdim bakalım nasıl olacak..
    Şuan parça parça alıyorum.
    Bunun yanına işlemci - i3-i5- duruma göre işlemci takacam.
  • KAYAADAM K kullanıcısına yanıt
    önerim
     ##MSI Z97 Serisi Anakart Kullananlar Kulübü##
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.