Şimdi Ara

##MSI Z97 Serisi Anakart Kullananlar Kulübü## (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
945
Cevap
12
Favori
47.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kaptanedi

quote:

Orijinalden alıntı: car_26

quote:

quote:

z97 mpower anakartta 840 Pro ssd tam performanslı calismiyor. Geç açılıp geç kapanıyor sistem, sentetik testler normal fakat sata2 kablosu ile bağlı, sata2 ve sata3 kablo arasında fark. var mı acaba?

masa üstüne gelme süresi ne kadar. Csm disable fast boot enable olmalı

Windows logosu tam dönüyor mesela. Dandik msata ssd'mde bile logo yarıya kadar dönünce açılıyor.

Win 8 kullanıyorsun sanırım saniye bazı olarak söylersen daha iyi olur post ekranı ve win açılış sürelerini kontrol et kurdugun işletim sistemini yavaşlatan bi durum da olabilir. İntelin kontrol ettiği portlara takılımı ssd. Usb noktaları ile ilgili herhangi bir sıkıntı yaşadın mı

Yok hocam W7.
    Sata1 portuna takılı hangi portları pch kontrol ediyor bilmiyorum bir bakayım. BootRacer ya da tavsiye edeceğiniz bir program varsa onunla süreyi ölçeyim bi.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

z97 mpower anakartta 840 Pro ssd tam performanslı calismiyor. Geç açılıp geç kapanıyor sistem, sentetik testler normal fakat sata2 kablosu ile bağlı, sata2 ve sata3 kablo arasında fark. var mı acaba?

Windows logosu tam dönüyor mesela. Dandik msata ssd'mde bile logo yarıya kadar dönünce açılıyor.

Win 8 kullanıyorsun sanırım saniye bazı olarak söylersen daha iyi olur post ekranı ve win açılış sürelerini kontrol et kurdugun işletim sistemini yavaşlatan bi durum da olabilir. İntelin kontrol ettiği portlara takılımı ssd. Usb noktaları ile ilgili herhangi bir sıkıntı yaşadın mı

Yok hocam W7.
    Sata1 portuna takılı hangi portları pch kontrol ediyor bilmiyorum bir bakayım. BootRacer ya da tavsiye edeceğiniz bir program varsa onunla süreyi ölçeyim bi.

Bende senin gibi bir sorunla ugraşıyorum onun için kendi denediğim yöntemleri söylemek istedim. Yani benim sistemin masanüstüne gelme süresi 20sn sürüyor. Kronometre ile ölçe bilirsin benim bildiğim ssd ile 8-12 sn arasında olması gerekir.

Sizin hangi kısımda yavaş post ekranında mı ? yoksa windows logosundan itibaren mi ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sonuçlar böyle hocam.

##MSI Z97 Serisi Anakart Kullananlar Kulübü##

• quote:

sisteme hdd takılımı yoksa sadece ssd mi var

ssd dahil 3 hdd var. first bootta ssd seçili.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yeninesildelidumrul

Arkadaşlar, ben dün aldığım kasaya eski kasadaki parçaları monte ederken MSI Gaming 7 Z97 anakartımın işlemci soket pinlerini yamultmuşum ve bilgisayarcının dediğine göre de düzelmeyecek bir hasarmış. MSI Türkiye Yetkili Servisi Dataservis ile görüştüğümde bu soketin öncelikle yurtdışından gelmesi gerektiğini, 4-6 hafta tuttuğunu ve sırf kargo maliyetinin 100-150 dolar olacağını söyledi. Bunun için yapacak daha makul bir şey yok mu?

Ulan içimden sövmek geldi !

Asus maximus hero VII anakartımın işlemeci pin yuvasını bende yamulttum koparttım hatta yolladım garantiye 55 TL ücrete soket değişimi yaptılar... Bunlar neyin kafasını yaşıyorlar ? Hatta ve hatta bugün görüştüm 20 günlük yasal süreci geçtiği için anakartın sıfırını göndereceklermiş bunun için formu yollayacaklar bana bende vatandan sıfır kutusunda alacağım birde kullanıcı hatası olmasına rağmen ! Helal olsun ASUS a o zaman...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GLOCK-19 -- 14 Şubat 2015; 1:17:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: GLOCK-19

quote:

Orijinalden alıntı: yeninesildelidumrul

Arkadaşlar, ben dün aldığım kasaya eski kasadaki parçaları monte ederken MSI Gaming 7 Z97 anakartımın işlemci soket pinlerini yamultmuşum ve bilgisayarcının dediğine göre de düzelmeyecek bir hasarmış. MSI Türkiye Yetkili Servisi Dataservis ile görüştüğümde bu soketin öncelikle yurtdışından gelmesi gerektiğini, 4-6 hafta tuttuğunu ve sırf kargo maliyetinin 100-150 dolar olacağını söyledi. Bunun için yapacak daha makul bir şey yok mu?

Ulan içimden sövmek geldi !

Asus maximus hero VII anakartımın işlemeci pin yuvasını bende yamulttum koparttım hatta yolladım garantiye 55 TL ücrete soket değişimi yaptılar... Bunlar neyin kafasını yaşıyorlar ? Hatta ve hatta bugün görüştüm 20 günlük yasal süreci geçtiği için anakartın sıfırını göndereceklermiş bunun için formu yollayacaklar bana bende vatandan sıfır kutusunda alacağım birde kullanıcı hatası olmasına rağmen ! Helal olsun ASUS a o zaman...

Ciddi misin hocam ya helal olsun vallahi ne diyelim... Bu mesajı, anakartı Gaming 3 ile yenilemeden önce görseydim ASUS alırdım, ki bundan sonra da böyle yapacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberyeniceri -- 13 Şubat 2015; 10:40:06 >

• Arkadaşlar msi z97 g43 anakart var elimde, gskill f3 12800 model ram sipariş ettim, anakart 1150 ama ram 1155 uyumlu diyor sonradan gözüme takıldı. Şimdi bu anakarta o Ramlari takamicakmiyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ASUS Z97-AR
    GIGABYTE Z97-HD3
    MSI Z97 GAMING 3

Arasında kaldım. Siz ne düşünüyorsunuz? Hangisini tercih etmeliyim?
  • Merhaba arkadaşlar, Bende geçen hafta MSI Gaming 5 anakart alarak aranıza katıldım.

Fakat şöyle bir durumla karşı karşıyayım. Bilgisayarı kapat komutu verdiğimde ilk olarak ekran, klavye ve mouse kapanıyor. Kasa da yaklaşık 5 sn sonra falan kapanıyor.Bu normal bir durum mu ?

Bios update falan herşeyi denedim sorun devam ediyor.

2 ayrı işletim sisteminde denedim 2sinde de durum aynı.
  • Overclock denemem ve bios ayarlarim

bu arada sipmle moda alinca işlemci kac ghz frekansta ise sürekli onda çalıştırıyor buda demek oluyorki fazladan elektirik israfi mesela 4.4 ghz de ise simple moddda surekli 4.4ghzde tutuyor işlemciyi oysaki esit mode turbo bost acarsak işlemci boşta iken 800mhz gibi düşün degerlere iniyor ve buda elektrikten tasarruf demek

bu arada overclock genie tuşuyla hiç denemem olmadi..o.c genie tuşu hakkinda bilgili arkadaslar yardimci olurlarsa sevinirim çünkü bastigimda 4.4ghz üstüne hiç cikarmiyor overclock genie tuşu.Eski tarz elle voltaj artirarak overclock yapiyorum genelde başka ince ayar bilenler varmi 5ghz + denemek istiyorum stabilite yakalayamadim 5ghz +cok voltaj istiyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overlord7134 -- 25 Şubat 2015; 16:54:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Overlord7134

Overclock denemem ve bios ayarlarim

bu arada sipmle moda alinca işlemci kac ghz frekansta ise sürekli onda çalıştırıyor buda demek oluyorki fazladan elektirik israfi mesela 4.4 ghz de ise simple moddda surekli 4.4ghzde tutuyor işlemciyi oysaki esit mode turbo bost acarsak işlemci boşta iken 800mhz gibi düşün degerlere iniyor ve buda elektrikten tasarruf demek

bu arada overclock genie tuşuyla hiç denemem olmadi..o.c genie tuşu hakkinda bilgili arkadaslar yardimci olurlarsa sevinirim çünkü bastigimda 4.4ghz üstüne hiç cikarmiyor overclock genie tuşu.Eski tarz elle voltaj artirarak overclock yapiyorum genelde başka ince ayar bilenler varmi 5ghz + denemek istiyorum stabilite yakalayamadim 5ghz +cok voltaj istiyor..

çok teşekkür ederim paylaşım için çok kızacaksın ama
    manuel tunning yazan sayfayıda göndersen çok güzel hatta 10numara olucak

• Tamamen Hayal Ürünüdür kullanıcısına yanıt
    quote:

Orijinalden alıntı: Tamamen Hayal Ürünüdür

Arkadaşlar msi z97 g43 anakart var elimde, gskill f3 12800 model ram sipariş ettim, anakart 1150 ama ram 1155 uyumlu diyor sonradan gözüme takıldı. Şimdi bu anakarta o Ramlari takamicakmiyim

Tam modelini yazmamışsın ama 12800cl9d-8gbxl veya 12800cl9S-4gbrl modeli ise sorunsuz çalışıyor.
    BRL olandan iki tanesi 2x4gb bellekkler gibi çift kanal/dual channel modda sıkıntı çıkarmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tamamen Hayal Ürünüdür

Arkadaşlar msi z97 g43 anakart var elimde, gskill f3 12800 model ram sipariş ettim, anakart 1150 ama ram 1155 uyumlu diyor sonradan gözüme takıldı. Şimdi bu anakarta o Ramlari takamicakmiyim

Takarsın sorun olmaz. DDR3 RAM'ler, Z97 G43'de çalışır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kurt Knispel

ASUS Z97-AR
    GIGABYTE Z97-HD3
    MSI Z97 GAMING 3

Arasında kaldım. Siz ne düşünüyorsunuz? Hangisini tercih etmeliyim?

MSI Z97 GAMING 3 tavsiye ederim. Asus'da teknik servis sorunları var. Gigabyte'da, MSI'ın çakması.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Armondia

Merhaba arkadaşlar, Bende geçen hafta MSI Gaming 5 anakart alarak aranıza katıldım.

Fakat şöyle bir durumla karşı karşıyayım. Bilgisayarı kapat komutu verdiğimde ilk olarak kapanıyor. Kasa da yaklaşık 5 sn sonra falan kapanıyor.Bu normal bir durum mu ?

Bios update falan herşeyi denedim sorun devam ediyor.

2 ayrı işletim sisteminde denedim 2sinde de durum aynı.

Kapat komutundan sonra ekran, klavye ve mouse'u, ardında da sistemin kapanması sorun değil, son derece normal bir durum. Hatta sistem tamamen kapatıldıktan sonra bazı güç kaynakları sadece kendi fanlarını 3-4 sn çalıştırarak kendini soğutur.
  • Sorunsuz çalışıyor sıkıntı yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buyur arkadasim sen iste yeterki

• quote:

Orijinalden alıntı: Overlord7134

Buyur arkadasim sen iste yeterki

kaydettin kardeşim çok teşekkür ederim ..
    ALLAH senden razı olsun kardeşim
    herşey gönlünce olsun
    @Overlord7134

• Bu arda ben yeni cikan bios upgrade yaptim yeni sürüm güncelleme gelmiş yaptim ama bi takim bozukluklarvar farkeden varmi?
  • Gaming 5 Kullanıcısıyım.

G3258 ile kullanıyorum. Henüz çok fazla irdeleme şansım olmadı. Lakin Benim OC Geniue sıkıntı yaratıyor. Bios aşamasında takılıyor. (4,3'e otomatik olarak getiriyor )

Kendim bir miktar kurcaladım ve stabil 4.2'de kullanıyorum işlemciyi.

Bios Update yapanlar var mı? Faydası oldu mu arkadaşlar?

Not: İmzamı güncelleyeceğim bir ara..
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.