Şimdi Ara

MsSQL de ileri tarih tahminleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, MsSql de herhangi bir tabloda bir tarih alanımız var ör: 21.12.2006

yapmak istediğim şu. bu tarihi date formatına çevirmek ör: 854755411144 gibi

bulduğum tarihin üzerine örneğin 6 aylık bir süre ekliycem bu sayede bazı tahminlerde bulunmak istiyorum.

işte önümüzdeki mart ayında x belgeyi getireceksiniz mayıs ayında başka bir evrak gibi. Çözümü bu şekilde düşündüm ama normal tarihi 2. satırdaki hale çeviremedim. Genel olarak ne yapmak istediğimi anlattım sizlere.

Farklı önerileri olan varsa yardım ederse sevinirim.

Teşekkürler....

• eğer istediğini tam olarak anlayabildiysem alttaki gibi bir stored_procedur işini görecektir:

CREATE PROCEDURE [sp_dateadd]
    @startdate smalldatetime,@datetoadd int
    AS
    select dateadd(month,@datetoadd,@startdate)

dateadd fonksiyonundaki ilk değişken datepart'tır.month yerine kullanabileceğin diğer zaman dilimleri
    day , week , month , year

örneğin proseduru
    exec sp_dateadd @startdate='10.10.2006' , @datetoadd=15
    şeklinde çalıştırırsan verilen tarih üzerine 15 ay ekleyerek '1.10.2008' şeklinde cevap döndürecektir.
    umarım işini görür.kolay gelsin...
  • Formatın adı unix timestamp.

Çeviri için mysql in "unix_timestamp", "from_unixtime" işlevlerini kullanabilirsin.
  • quote:

eğer istediğini tam olarak anlayabildiysem alttaki gibi bir stored_procedur işini görecektir:

CREATE PROCEDURE [sp_dateadd]
    @startdate smalldatetime,@datetoadd int
    AS
    select dateadd(month,@datetoadd,@startdate)

dateadd fonksiyonundaki ilk değişken datepart'tır.month yerine kullanabileceğin diğer zaman dilimleri
    day , week , month , year

örneğin proseduru
    exec sp_dateadd @startdate='10.10.2006' , @datetoadd=15
    şeklinde çalıştırırsan verilen tarih üzerine 15 ay ekleyerek '1.10.2008' şeklinde cevap döndürecektir.
    umarım işini görür.kolay gelsin...

açıklamalar için teşekkür ediyorum, bu procedure şeklinde değilde normal sorgu içinde kullanmak istiyorum .....
  • msdn'de, "dateadd" diye aratirsan, ilgili fonksiyonun kullanimi hakkinda bilgi alabilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.