Şimdi Ara

MSÜ 35 net Türkçe yapanlar toplaşın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
2.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Msü de Türkçe yüzünden istediğim sonucu elde edemedim. iyi net yapanlar bu noktaya nasıl geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cinadam -- 5 Nisan 2021; 17:9:54 >

• Önce cümle kurmayı öğrenerek
  • ravbin R kullanıcısına yanıt

sırf yorumlarınızın beğeni alması için insanları küçük düşürmeye bayılıyorsunuz değil mi?

• Ben sürekli deneme çözdüm hocam ve bir de dil bilgisini iyi calisarak
  • Upotemi

• Ben kendi düşüncelerimi yazayım.

Sanırım 33-5 ya da 34-4 gelecek ki bu da hayatımda bir tyt Türkçesinde görebileceğim en yüksek net. (Umarım hesaplamamda bir sıkıntı yoktur.)

Daha 1 ay önceki denemelerimde 20 net çıkardığım denemeler oluyordu. (şaka değil 2021 içinde 18/40 net görmüşlüğüm bile var) Bu hafta girdiğim bir denemede ve dünkü msü'de şunu fark ettim: Turlama taktiği bana göre değil.

Her zaman Türkçe'de sonlara doğru dikkatim dağılmaya başlıyordu ve ben bırakıp başka derse dönüyordum. Diğer derslerden sorular çözdükten sonra kafam balon gibi şiştiği için soruları anlayamıyordum ve durum daha kötü oluyordu. Diğer dersleri de doğru düzgün yapamadım mı Türkçe ile beraber batırmış oluyordum. Bu yüzden Türkçe testinin sonuna kadar pes etmemem gerektiğini fark ettim. Bir soruda tıkandıktan sonra pes edip başka derse geçmek yerine bir sonraki sorudan devam edip sonra yapamadığım soruya geri dönme benim için daha faydalı oluyor.

Zaten o soruyu atlayıp bir sonraki soruya geçince insanın içinden bir ses "oh bee" diyor. Sanki bir önceki soru Arapçaymış gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuzyirmi -- 5 Nisan 2021; 16:10:35 >

• Valla 35-5 geldi bende şaşırdım.
    Son özdebirde 23-11 geldi.
    Toprak tyt genel 1.denemeyi çözdüm bide dün 34-2 gelmişti. Türkçe özürlüsü biri olarak anlamlandıramadım bu durumu. Tek önerim çıkmış ales,ygs,tyt türkçeleri çözüp netleri kafaya takmamak olabilir. Onun dışında çok cins bir alan Türkçe. Günden güne değişebiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Shepard- -- 5 Nisan 2021; 16:12:45 >
  • 37 doğru 3 yanlış geldi.İlk turunu(bütün soruları çözerek) 20 dakikada bitirdim.Bitime 5 dakika kala 3 soruyu yanlıştan doğruya çevirdim.Bu kadar kısa sürede bu netleri yapmamı 10.sınıftan beri süre tutarak çözdüğüm Türkçe denemelerine bağlıyorum.
  • özdebirde 25.25 yaptım msüde 35 geldi
  • Paragrafları bir defa okumak.
  • Ray Allen 20 kullanıcısına yanıt
    bende de tam tersi :)
  • Soru tiplerine göre bazen önce şıkkı sonra paragrafı okumak, şıklardaki kavramın bir benzerini veya eş anlamlısını paragraf içinde aramak, paragrafı iki kez okumak bunlar faydalı oluyor.

Ayrıca Türkçe için dil bilgisi hariç -dil bilgisinden soru bankası çözmek daha mantıklı- en iyi kaynak kesinlikle ÖSYM soruları. Zaten baya bir sınav yapılmış son on senede yks, msü, ygs, ales vs sınava kadar yeterli soru var.

• 38 D 2Y 37.5 net

Yazın paragrafikS çözdüm. Kasımda kafadengi soru bankası paragrafları çözdüm. Şu sıralarda çap tyt türkçe 2020den zor 2020 seviyesinde denemeleri , master türkçe paragraflarını çözüyorum. Bir de Türkçe dersim hep iyiydi roman, eleştiri, kurgu okumayı ve yazmayı seviyorum.

• Her gün Türkçe denemesi .msu de 26net yapmıştım. Bu çalışmayla yksde 33net gelmişti.istedigimi almistim

• pek bişi yapmadım açıkçası pratik vardı sadece

• 2 tane paragraf kitabı bitirdim sabah 6 buçuk kalkıp her gün min 20 paragraf çözdüm
  • Bir soru bankası bitirdim üstüne denemeler çözdüm. Günlük paragraf olayını ben saçma buluyorum. Dil bilgisi hallolduktan sonra paragrafa gerek yok direk bölüm denemesi çözülmeli. Her gün çözmedim iki üç günde bir çözdüm. Genelde denemelerim 28-32 net arası geliyordu, MSÜ ile 35'i geçtik çok şükür. Bölüm denemelerinde görmüşlüğüm oldu . Ben genel denemede sonlara doğru sözel kısımları çözdüğüm için Türkçeye geldiğim zaman kafam dolu oluyor, yaklaşık üç dört net kadar düşük geliyordu.

• limit kronometre paragraf kitabının %80 ini çözdüm alesleri bitirdim şubattan itibaren her gün branş denemesi çözdüm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.