Şimdi Ara

MTK çin telefonlarında 3g hız sorunu hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
3
Favori
3.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar çinden şuana kadar 3 telefon aldım. THL w8 ve Jiayu G4 hepsinde bir sorunum var sizlerde durum nedir. 3g de hız sorunu oluyor. yani şöyle

Telefon 3g de yani veri simgesinde H+ yazarken hiç sorun yok acayip hızlı. fakat sadece H yazarsa hız 2g den farksız. 3g nin iyi olmadığı yerlerde H+ dan H düşüyor. Ben ayarlardan sadece 3g den çekmesi ayarını yapsam bile H ye düşüyor ve hız berbat. Normalde türkiyeye yasal yollar ile giren telefonlarda böyle şeyler olmuyor. sadece3g ayarladığın zaman varsa 3g den çekiyor yoksa çekmiyor. Bende elimdeki telefonun böyle yani sinyal zayıf olsa bile H+ dan cekmesini istiyorum.

Operatörlerin şebeke frekansları ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Böyle sorun yaşayan çözüm bulan varmı?

• quote:

Orijinalden alıntı: romeoakyuz

Arkadaşlar çinden şuana kadar 3 telefon aldım. THL w8 ve Jiayu G4 hepsinde bir sorunum var sizlerde durum nedir. 3g de hız sorunu oluyor. yani şöyle

Telefon 3g de yani veri simgesinde H+ yazarken hiç sorun yok acayip hızlı. fakat sadece H yazarsa hız 2g den farksız. 3g nin iyi olmadığı yerlerde H+ dan H düşüyor. Ben ayarlardan sadece 3g den çekmesi ayarını yapsam bile H ye düşüyor ve hız berbat. Normalde türkiyeye yasal yollar ile giren telefonlarda böyle şeyler olmuyor. sadece3g ayarladığın zaman varsa 3g den çekiyor yoksa çekmiyor. Bende elimdeki telefonun böyle yani sinyal zayıf olsa bile H+ dan cekmesini istiyorum.

Operatörlerin şebeke frekansları ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Böyle sorun yaşayan çözüm bulan varmı?

H dedigi sey wcdma fallback modudur yani veri akisi durdugunda bekleme modu. Normalde wcdma diye gecer, 384 kbittir. Hspa+ a baglanip veri alma isi operatorle alakali. Sinyal zayif veya cok kisi kullaniyorsa 3g yi herkese sira sira veri yollar ara sira beklersin bu normal yani.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yanlız bu olay çinden gelen telefonlarda oluyor. Mesela s4 sadece 3g moduna alindiginda bekleme falan gecmiyor. Nekadar zayifda olsa 3g cekiyor yada cekmiyor. Ama bizde oyle olmuyor. Nasıl halletcez bunu.

• quote:

Yanlız bu olay çinden gelen telefonlarda oluyor. Mesela s4 sadece 3g moduna alindiginda bekleme falan gecmiyor. Nekadar zayifda olsa 3g cekiyor yada cekmiyor. Ama bizde oyle olmuyor. Nasıl halletcez bunu.

Çözümü yok bunun.
    Aircard da bile bazen data akışı durur, 3G altyapısı ile alakalı bu durum.
    Sinyal var diye data akışı olacak diye bir kaide yok 3G de.

Misal bilgisayardan ping atın 3g ile bağlıyken, ara sıra ping timeout olur, o aralarda veri akışı durmuştur, internet H yada wcdma moduna düşmüştür.
  • Ama normal burda satilan telefonlarda o olay yok. 3g den cekmeye ayarlandıgında sorun olmuyor. Aynı ortamdayız samsung da sorunyok benim jiayuda sorun var.Thl de de vardı sorun.

• quote:

Ama normal burda satilan telefonlarda o olay yok. 3g den cekmeye ayarlandıgında sorun olmuyor. Aynı ortamdayız samsung da sorunyok benim jiayuda sorun var.Thl de de vardı sorun.

Ayni durum bende de var. Dark evo p60 kullaniyorum. gmd kullanan arkadasimda da var. Bence mtk islemcili telefonlardaki genel bi durum bu. Sizin soylediginiz diger telefonlar mtk olmayanlar.

• Bana biraz frekanslarla ilgili gibide geliyor. Benim aldigim telefonlarin 3g frekanslari 850 ve 2100 mhz. 900 olanlarda da durum aynimi acaba ona bakmak lazim. Kactane rom dur vesaire seyler denedim sonuc olumsuz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bana biraz frekanslarla ilgili gibide geliyor. Benim aldigim telefonlarin 3g frekanslari 850 ve 2100 mhz. 900 olanlarda da durum aynimi acaba ona bakmak lazim. Kactane rom dur vesaire seyler denedim sonuc olumsuz.

3g frekansi 2100. Bizim operatorler bunu kullaniyor. Frekans tutmasa hic baglanmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cerberus82 -- 5 Mart 2014; 22:04:44 >
  • Bende 2100 diye biliyorum. Ama bisiler dönüyor ve hız eşşek ölüsü gibi oluyor. Sırf bu yüzden telefon degiştircem. Zapo alayım diyorum bakalim onda nasıl olcak.

• güncel
  • H standby mod oluyor.
    Mtk islemcilerde H modundan H+ moduna geçiş problemli. Tamamen pcb hatasindan, modem yazilimindan ve antenden kaynakli.
    iocean forumunda da yazdim.
    Sorunun tamamen cozumu yok ama eger sebeke
    H+ H H+ H gibi cekiyorsa devamli H+tan H'a dusup tekrar H+a geciyorsa cozum basit ama hardware mod gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: 6.cadde

H standby mod oluyor.
    Mtk islemcilerde H modundan H+ moduna geçiş problemli. Tamamen pcb hatasindan, modem yazilimindan ve antenden kaynakli.
    H+ H H+ H gibi cekiyorsa devamli H+tan H'a dusup tekrar H+a geciyorsa cozum basit ama hardware mod gerekiyor.

Hardware modu açıklayabilirmisiniz lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donny.x -- 29 Temmuz 2014; 1:23:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: donny.x

quote:

Orijinalden alıntı: 6.cadde

H standby mod oluyor.

Hardware modu açıklayabilirmisiniz lütfen

Hardware mod anten yapımı, anten pinini kontrol eden direncin değişimi vs..

• bende jiayu g3 var h+´yı hiç görmedim daha ama hız sorunu yaşamadım.gayet güzel.

• Tüm MTK işlemci kullanan telefonlarda bu sorun var mı?
  • hasanefe10 kullanıcısına yanıt
    Jiayu G3 de HSPA+ 14/21 mbit desteği yok çünkü ondan göremezsin.
    Maks. 7 mbit destekler mtk6577 işlemcisi.
  • Mtk6577lerin 3g hızı düzgün çalışıyor.

• 6.cadde kullanıcısına yanıt
    Bir tek ilk çıkan 6589 larda sorun vardı herhalde?
    6582 de 6592 de hatta 6572 de ben 3g sorunu gözlemlemedim Avea 3g ile izmirdeyken.
  • Hepsinde var malesef

• Bende 6592T işlemcili thl 5000 Var. En fazla 7.5 mbps görüyorum. Sebebi nedir acaba?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.