Şimdi Ara

MTK / Snapdragon Telefon İncelemeleri ve Tavsiyeleri (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.131
Cevap
116
Favori
244.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    benm söylediğim telefon örnekti. imei sorunu olmasın ama bu klasmanda olsun kastettiğim bu k900 örnekti:)
  • Bugün farklı birşeyler anlatayım.

Benim telefon aldığım (ve artık Türkiyeye gönderi yapmayı kesen, ama benim bulunduğum ülkeye gönderen) siteler bellidir. Bunlardan biri geekbuying, öbürü antelife. Başka sitelerde var elbet alışveriş yaptığım ancak aliexpress i tercih etmiyorum.

Neyse gelelim şimdi soruna. Antelife bazen gerçekten iyi indirimler yapıyor (Ama geçen sene başından beri Türkiyeye telefon yollamıyor o yüzden ağzınız sulanmasın) ancak nedense ordan aldığım telefonlarda hep sorun yaşadım. Kalite kontrol bildiğiniz gibi çinli firmalarda pek iyi değil bu yüzden satıcının telefonu yollamadan önce incelemesi çok önemli. Antelife dan Doogee DG300 almıştım beyaz, 1 gün sonra kamerası bozuldu. Geekbuying den 2 tane DG300 aldım siyah, hiç birinde sorun yok.
    Geekbuying den Feiteng (HTM) H9500 aldım, hiç sorun yok taş gibi, Antelife dan 4-5 tane aldım, 2 tanesinin hoparlöründen çatlak ses geliyor, wifi de iyi çekmiyor içini bi açtım wifi anteni yerinden çıkmış bağlı değil. Başka yerden bir sürü inew v3 aldım, hiç sıkıntı yok, Antelife dan 1 tane inew v3 aldım ekranında bildiğiniz leke var, parmak izi gibi, o bölge komple yarı ölü pixellerle dolu (yani ekranda mavimsi renkte parmak izi görünüyor nereye bakarsanız bakın). Öyle olunca direk geri gönderdim.

Öte yandan Antelife dan ZTE aldım sorun yok. Zopo C2 platinum almıştım sorun yok, 2 tane Zopo ZP980+ aldım sorun yok. Lenovo S650 aldım sorun yok. Thl T5s aldım sorun yok.

Bundan çıkarılacak sonuç, zte / lenovo / zopo / thl gibi bilinen markaların kalite kontrol uygulamaları çok daha başarılı ve deforme ürünleri başkalarına satmak gibi bir ticaret ahlaksızlığı yapmıyorlar. Öte yandan bazı satıcılar defolu malları ucuza alıp güzel indirimle yurtdışı müşterilerine satıyorlar, belki üşenirde geri yollamazlar yada farketmezler diye ama bu yaptıkları tamamen şerefsizlik.

Düşünün kü telefon aldınız ve gümrükten şans eseri geçti, ancak ekranı sorunlu, ne yapacaksınız telefonu geri yollayıp tekrardan gümrükten geçmesinimi umacaksınız? Çoğu yer bozuk üründe iade miade almıyor tamir ettiririz diyorlar onada para istiyorlar. Pandawill in servisi özellikle çok kötü tam şerefsizler.

• Bugün 12 telefonum birden geldi (Türkiye dışında yaşamanın avantajları, gümrük sorunu yok)
    Dünde 1 tane thl t5s gelmişti, hepsini bir kareye koyup foto çekeyim dedim.

Sol üstten itibaren:
    Sol üst: 3 tane HTM H9001 6" IPS qHD 6582 telefon, hemen yanında HTM H9500 6582 720p HD IPS 5" telefon
    Sol alt: Lenovo S650 3 tane, yanında THL T5S
    Sağ kısım: 5 tane Inew V3 5"

https://store.donanimhaber.com/8a/87/9b/8a879b10fc2f526f83bb7ee494e1820f.jpg

Kutular geldiğindede fotolarını çekmiştim:

https://store.donanimhaber.com/44/ca/b1/44cab1868884e7e1d49736ac4faf03a7.jpg

Bu telefonlar hakkında görüşlerimi daha önce yazdığım için (HTM 6" hariç, o da stoklarda çok zor bulunuyor zaten son mallar artık bunlar) inceleme gereği duymuyorum. Hepsinin kalite kontrolünü yapmak bayağı zamanımı aldı zaten.

Fotoyu niye koyuyorsun derseniz bazı sahte hesap kullanan troller gelip burda laga luga yapıyor, bu fotolar gerçekten elimden bu kadar fazla sayıda telefonun geçtiğinin kanıtıdır. Buraya sormadan siz ben peşin peşin söyliyim: Bu telefonları gelirken yanımda getirip satmıycam. Bu fotodakilerin hepsinin alıcısı hazır, bulunduğum ülkede akraba satıyor bunları. Ben sipariş edip, kalite kontrolü yapıp, programları kurup veriyorum.

Edit:
    Bu HTM H9001 leri Aliexpresste desoon diye bir satıcıdan aldım. İlanlarda Türkiyeye gönderi süresini yazmış, Türkiyeye yolluyor olabilir ben sormadım. Bakmak isteyenler:
    aliexpress.com
    Desoon Technology Co., Limited - Amazing prodcuts with exclusive discounts on AliExpress
    http://www.aliexpress.com/store/404310

Gri renkli naylonla sarmalamış paketi, onun içindede baloncuklu zımbırtı vardı telefon kutusunu sarmalayan. Paketleri böyle yolluyor yani. Yukarıdaki fotoda var pakedin resmi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratai -- 3 Haziran 2014; 11:02:44 >

• Hocam hayırlı olsun keşke satıyor olsaydınız da sizden alsaydık.
    17 gün kadar gün kadar önce bir inew v3 siparişi verdim
    satıcı 1 gün sonra takip numarası verdi ama sanırım sahte
    17 gündür hiçbir hareket gözükmüyor.
    Pazartesi dispute açıp iptal edeceğim.
    Şimdi 156$ kredi kartından alacağım var
    başka bir telefoncu ile şansımı deneyeceğim.
    Ama hangi model sipariş vereceğim konusunda kararsızım.
    kamera önceliğim, birde rom sıkıntısı olmasın istiyorum 150-200$ arası
    inew v3-
    doogee turbo dg2014
    jiayu g4c
    jiayu g4t
    siz ne önerirsiniz deneyimlerinize dayanarak..
  • Doogee Dagger DG550 yeni çıktı incelemeni bekliyorum hocam
  • rasim535 R kullanıcısına yanıt
    1 hafta sonra dönüyorum Türkiyeye, pm den iletişim kurarsanız beraberimde getireceklerimin listesini yollarım.

inew v3 şık telefon mini incelemesini yapmıştım.
    dg2014 ü de inceledim ancak önermiyorum sim1 slotunun yerleşimi çok kötü, bozulmaya çok müsait sim slotu. sim2 ise mikro sim ve sattığım kişi tek sim ile kullanıyor. birde dg2014 ün sinyal çekimi düşük, bilerek düşük tutmuşlar pil ömrü uzasın diye.

jiayu g4 hatırladığım kadarıyla ciddi rom sorunları vardı, düzeldimi bilmiyorum. G4c nin fiyatı cazip görünüyor aslında

quote:

Orijinalden alıntı: die_caprio

Doogee Dagger DG550 yeni çıktı incelemeni bekliyorum hocam

Doogee lerde çok sorun yaşadım, biri özellikle sipariş etmediği sürece (Türkiyeden değil tabiki) alıp deneyeceğimi sanmam.
    Derken dg550 ye baktım bu 8 çekirdek 5.5" inew kasasına sahip modelmiş.
    166.66 dolar da fiyatı var.

Bu durumda bir tane alabilirim, fiyatının güzelliğinden dolayı :)

• @muratai

Hocam konuyu uzun uzun okudum öncelikle Allah kolaylık versin zor tabii troll insanlarla uğraşmak.

Ben de sizin gibi 5" üstü ekran boyutu sevmiyorum kullanımı rahat değil. Sizden 5" veya altında telefon önerisi istiyorum. Birkaç seçenek verseniz dahi olur. Malzeme kalitesi iyi donanımı iyi bir telefon. Özellikle de batarya. Fiyat bütçem 900 950 tabii yurt dışından alınca ne kadar tutuyor fazladan bilmiyorum ama genel olarak bütçem o şekilde. Ne önerirsiniz?

Düzenleme: Telefonu yazın alacağım, bu yüzden çıkabilecek olan telefonlar da varsa onları da katabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KOSMERCAN -- 13 Nisan 2014; 11:53:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: die_caprio

Doogee Dagger DG550 yeni çıktı incelemeni bekliyorum hocam

telefonu netten araştırdım. Özelliklerine göre fiyatı çok iyi.
    Ancak kargoya veriliş süreleri 1 ayın üzerinde yani henüz stoklarda yok.
    Özelliklerine gelince 5.5" Ram 1GB, Rom 16GB, MTK6592 Octa Core, 2600mAH batarya
    DG550

• 5" de zp980+ gayet iyi, ekranı olsun kamerası olsun.
    Yeni çıkan ve çıkacak telefonların hepsi 5" üzerinde, 5.5" ve üzeri oluyor genelde.

Yeni modeller çıksın beğendiklerimi yazarım ancak haziran sonuna kadar yeni telefon elime geçmeyeceği için inceleme yazamıycam.

lenovo ve zte nin yeni modelleri geliyor ancak fiyatları biraz yüksek :)
  • Benim de aklımda o var aslında. :) Peki hocam yorumunuz ve konu içi bilgilendirmeleriniz için çok çok teşekkür ederim.

• Hocam merhaba.
    MTK işlemcili olup, Çin'deki fiyatı 350 $ civarında olan telefonlardan en iyisi sizce hangisi?

• Hocam merhaba.
    MTK işlemcili olup, Çin'deki fiyatı 350 $ civarında olan telefonlardan en iyisi sizce hangisi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muhendisbiri -- 13 Nisan 2014; 15:23:21 >
  • 150$ civarında bir telefon almayı düşünüyorum. Kafamda birkaç model var. lenovo a850 iocean x7 hd zte v967s diğer modeller hakkında hiçbir fikrim yok. Kamera umurumda değil olmasın mümkünse hatta. Aradığım özellikler 4.7" ve üstü ekran. Kaliteli olsun tabii. Bir de stabil çalışma yetisi. Custom romla olur stokla olur hiç fark etmez ama stabil bir kullanımı olsun. Bu yönde önerebileceğiniz bir telefon var mı?

• 350 dolar cok yuksek bi rakam. Ekran boyutuna bagli olarak degisir. O fiyat civarinda zte nubia serisi var mtk siz ama pasaport kaydi gerektirir.

300-320 dolardan cikan 5.5"-6.0" zopo/thl telefonlarin fiyatlari yavas yavas dusuyor 270-280 lere dogru.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: frt-_-ctn

150$ civarında bir telefon almayı düşünüyorum. Kafamda birkaç model var. lenovo a850 iocean x7 hd zte v967s diğer modeller hakkında hiçbir fikrim yok. Kamera umurumda değil olmasın mümkünse hatta. Aradığım özellikler 4.7" ve üstü ekran. Kaliteli olsun tabii. Bir de stabil çalışma yetisi. Custom romla olur stokla olur hiç fark etmez ama stabil bir kullanımı olsun. Bu yönde önerebileceğiniz bir telefon var mı?

Iocean hic denemedim ama custom romu bol bulunuyor ancak x7 hd de de oylemi emin deiglim.
    Zte v967s stoklada zor bulunuyor, o fiyata en iyi tellerden biri 2500 mah dev pili var ve hoparloru cok iyi ses veriyor (biri sizi aradiginda)
    Ekranida ips, deri kilifla bir cok guzel oluyor.

A850 nin plus i cikti artik.
    Lenovo s650 de olabilir 4.7" ekranli. Mini incelemesini konuya koymustum.

• quote:

Orijinalden alıntı: muratai

quote:

Orijinalden alıntı: frt-_-ctn

150$ civarında bir telefon almayı düşünüyorum. Kafamda birkaç model var. lenovo a850 iocean x7 hd zte v967s diğer modeller hakkında hiçbir fikrim yok. Kamera umurumda değil olmasın mümkünse hatta. Aradığım özellikler 4.7" ve üstü ekran. Kaliteli olsun tabii. Bir de stabil çalışma yetisi. Custom romla olur stokla olur hiç fark etmez ama stabil bir kullanımı olsun. Bu yönde önerebileceğiniz bir telefon var mı?

Iocean hic denemedim ama custom romu bol bulunuyor ancak x7 hd de de oylemi emin deiglim.
    Zte v967s stoklada zor bulunuyor, o fiyata en iyi tellerden biri 2500 mah dev pili var ve hoparloru cok iyi ses veriyor (biri sizi aradiginda)
    Ekranida ips, deri kilifla bir cok guzel oluyor.

A850 nin plus i cikti artik.
    Lenovo s650 de olabilir 4.7" ekranli. Mini incelemesini konuya koymustum.

Lenovoların incelemelerine bakıyırum youtube dan oldukça rahat çalışıyorlar gibi geldi bana. Yani geçişlerde falan hiç sıkıntı çıkarmıyorlar gibi. 6582m olsa bile. Sizce lenovolar benim ihtiyacımı karşılar mı? Ya da sizden bir model tavsiyesi istesem ne önerirsiniz? İncelemenize bakacağım şimdi.

• frt-_-ctn kullanıcısına yanıt
    S650 yada a850 yi begeneceginizi dusunuyorum. Performanslari cok iyi.

• quote:

S650 yada a850 yi begeneceginizi dusunuyorum. Performanslari cok iyi.

Teşekkür ederim. Son olarak a850+ ı alabileceğim güvenli bir yer var mı bildiğiniz?
  • quote:

Doogee DG2014 Turbo MTK6582 Ultraslim telefon incelemesi

Imei numaralarını gizleseydiniz keşke...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Non Pareil -- 13 Nisan 2014; 17:40:30 >
  • Imelieri kayitli degil ki gizliyim? :)

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.