Şimdi Ara

MTK / Snapdragon Telefon İncelemeleri ve Tavsiyeleri (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.131
Cevap
117
Favori
243.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam Mt 6582 mi yoksa Mt 6589 mu tercih etmeliyiz; hangisi hada iyidir?
  • Mtk 6595 işlemciler çıkıcak yakında haberiniz olsun.
    Antutu testleri bir yana kamera web browser performansları donanımsal olarak ne kadar iyi olursa olsun yazılımsal olarak çok tatmin etmeyebilir.
    Çoğu zaman uygulamalar durdurma hatası alabilir fotoğraflarınız ve çektiğiniz videolar çözünürlük olarak yüksek olsa bile çamur gibi bir görüntüye sahip olabilir.
    Bunlara dikkat etmekte fayda var.Mesela marka bir telefonda kullanılan 1 gb ram ile bu telefonlarda kullanılan ram frekansları bir değildir.
    Antutu bunları göremez.
    Yani aynı çözünürlük 3gb ram ve 6592 li iki telefon arasında 5-7k antutu puan farkı var.
    Siz zaten donanımsal ve yazılımsal bu farkı kullandıkça hissediyorsunuz.

Mtk işlemcili çin malı ve ya çin firmalarının mobil cihazlarda hem donanımsal hemde yazılımsal olarak etmeleri gereken daha çok yol var.
    İnternetten aldığımızı varsayarak uygun fiyatlı olmaları tercih edilebilir kılıyor.

500-600 tl ye güzel telefonlar var.
    www.buyincoins.com
    Error Pub - BuyinCoins.com
    http://www.buyincoins.com/s/zopo_c46_s-price_DESC.html

MTK6582 VS MTK6589 VS MTK6589T VS MTK6592 işlemci farkları...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inmybed -- 2 Nisan 2014; 13:32:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: özer8376

Hocam Mt 6582 mi yoksa Mt 6589 mu tercih etmeliyiz; hangisi hada iyidir?

1.3 ghz hızı ve 2D performansı daha yüksek (3d de kafa kafayalar) Mali GPU su ile mt6582 biraz daha hızlı. O yüzden 6589 lu model çıkmıyor artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: inmybed

Mtk 6595 işlemciler çıkıcak yakında haberiniz olsun.
    Antutut testleri bir yana kamera web browser performansları donanımsal olarak ne kadar iyi olursa olsun yazılımsal olarak çok tatmin etmeyebilir.
    Çoğu zaman uygulamalar durdurma hatası alabilir fotoğraflarınız ve çektiğiniz videolar çözünürlük olarak yüksek olsa bile çamur gibi bir görüntüye sahip olabilir.
    Bunlara dikkat etmekte fayda var.Mesela marka bir telefonda kullanılan 1 gb ram ile bu telefonlarda kullanılan ram frekansları bir değildir.
    Antutu bunları göremez.
    Yani Samsung Note 3 (Snapdragon 800 veya Exynos işlemcili,3 gb ram, 1920x1080 çözünürlüklü) ile aynı çözünürlük 3gb ram ve 6592 li bir telefon arasında 5-7k antutu puan farkı var.
    Siz zaten donanımsal ve yazılımsal bu farkı kullandıkça hissediyorsunuz.

Mtk işlemcili çin malı ve ya çin firmalarının mobil cihazlarda hem donanımsal hemde yazılımsal olarakat etmeleri gereken daha çok yol var.
    İnternetten aldığımızı varsayarak uygun fiyatlı olmaları tercih edilebilir kılıyor.

500-600 tl ye güzel telefonlar var.
    http://www.buyincoins.com/s/zopo_c46_s-price_DESC.html

MTK6582 VS MTK6589 VS MTK6589T VS MTK6592 işlemci farkları...

6595 gelse bile ilk çıkan ürünler yüksek fiyatlı olur, 6592 yerine 6595 almayı gerektirecek bir durum yok. Kimse 6 ay daha beklemek istemez 6595 almak için.

Uygulamaların durdurma hatası alması programcının beceriksizliği yada romda bulunan hatalardan dolayı olur, donanımdan olmaz.
    Çekilen fotoların çamur gibi görüntüye sahip olması sensör ve lens ile alakalı, işlemci ile alakası yok (azıcık var ama o düşük ışık / yüksek iso durumlarında geçerli)
    Marka telefonda kullanılan ram ile bu telefonların ram i arasında fark yoktur. Ram frekansını işlemci (SoC) belirler ve her işlemcinin desteklediği ram türü hızı bellidir. Marka telefon dediğiniz sony de mtk işlemcili telefon yaptı, onda kullanılan ram de aynı işlemciye sahip diğer telefonlardaki ram ile aynıdır.

Antutu bunları görmez saçma bir yaklaşım. Antutu her ne kadar çok abartılan bir test uygulaması olsada ram hızını ölçer ve ona göre puan verir. 1066 mhz ile 1333 mhz ram in hızı bir değil herhalde, bırakta ram testlerinde puan farkı olsun.
    Snapdragon un tek çekirdek hızı 2.2 - 2.5 ghz arasında, burdaki çekirdekler 1.3 - 1.7 ghz arasında arada tabikide fark olacak.

Burda kimse mediatek Snapdragon dan daha iyi demiyor, ona yakın performans veriyor yüksek puan alıyor diyor.

Ayrıca internetten telefon getirme devri bitti artık, gümrüğe takılan takılana.

• İsteyen bekler istemeyen beklemez.500 600 tl lik çin malı mtk işlemcili telefondan bahsediyoruz.Samsung iphone değil.Zaten kimse bu işlemcili telefonları samsung yada diğer android telefonlarla karşılaştırmasın.Baz istasyon testleri bile Türkiyede 3 ay sürüyor.
    Sonra neden telefon çekmiyor diye şikayet edersiniz.
    Mtk işlemcili telefonlardan bahsediyoruz daha kullanılan ram hz yazmıyorlar satış sitelerinde.Onuda geçtim ddr2 ram li 3gb lı telefonlar var.

Ne kadar ekmek o kadar köfte bu iş.Kimse kalkıp aman aman bir performans beklemesin.
    Zaten kamera görüntüleri belli ediyor ne kadar kalitesiz olduklarını.Webte dolaşmaya kalksanız telefon ısınmaktan yanar sanırsınız.

Ayrıca yazımda gereksiz uzun olmaması için kısalttım senin alıntın yanlış onuda belirtiyim.
    Cvp vereceksen cvp tuşunu kullanabilirsin.Alıntı yapmana gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inmybed -- 2 Nisan 2014; 13:49:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: inmybed

İsteyen bekler istemeyen beklemez.500 600 tl lik çin malı mtk işlemcili telefondan bahsediyoruz.Samsung iphone değil.Zaten kimse bu işlemcili telefonları samsung yada diğer android telefonlarla karşılaştırmasın.Baz istasyon testleri bile Türkiyede 3 ay sürüyor.
    Sonra neden telefon çekmiyor diye şikayet edersiniz.
    Mtk işlemcili telefonlardan bahsediyoruz daha kullanılan ram hz yazmıyorlar satış sitelerinde.Onuda geçtim ddr2 ram li 3gb lı telefonlar var.

Ne kadar ekmek o kadar köfte bu iş.Kimse kalkıp aman aman bir performans beklemesin.
    Zaten kamera görüntüleri belli ediyor ne kadar kalitesiz olduklarını.Webte dolaşmaya kalksanız telefon ısınmaktan yanar sanırsınız.

Ayrıca yazımda gereksiz uzun olmaması için kısalttım senin alıntın yanlış onuda belirtiyim.
    Cvp vereceksen cvp tuşunu kullanabilirsin.Alıntı yapmana gerek yok.

Ben forumun eski üyelerindenim eskiden cevapla tuşu yoktu, eski alışkanlık bu.
    MTK işlemcili telefonlarda ram hızı yazmıyorda Samsungda yazıyor mu? Bu neyin kafası? Git google dan bak hangi hızda ram destekliyor işlemci diye.

ddr2 1066 ile ddr3 1333 mhz arasında öyle ahım şahım hız farkı olmaz. Mobil cihaz bu, ram hızı gerektirecek bir işlem yapmıyor kimse.

Bi tutturmuşsun kamera görüntüleri belli ediyor diye, adamlar 500-600 dolarlık telefon satmıyor, satan çinli markaların pahalı telefonları (oppo gibi) zaten üst düzey kamera ve optiğe sahip. Sırf kamerası 16mp ve güzel çekiyor diye herkes 250$ a telefon alabilmek varken 500$ (+ vergiler) vermek zorunda değil.

Ayrıca sen bu konuya mtk yı kötülemeye niye geliyorsun? Burası mtk taşlama konusu değil, mtk övme konusuda değil, sen yanlış yerdesin hatırlatayım.

Edit:
    şimdi hatırladım sen 19 martta hesap açıp zopo konusunu baltalamaya gelen sahte hesaptın. profilini kapatmışsın ancak arama yapınca ilk mesajı ne zaman attığın görülüyor. Birde TRSANCAK var 16 martta açılan, aynı senin gibi takılıyor, muhtemelen aynı kişisiniz zaten.

Bir daha bu konuya mesaj atma, konuyla alakasız mesajlarını şikayet edip kaldırtırım, burası iftira, hakaret, marka kötüleme yeri değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratai -- 2 Nisan 2014; 13:59:11 >

• Murat sen hakketten okuduğunu anlamıyorsun birader.Adam sana mtk işlemciler arasındaki farkları söylüyor.Daha bunu kavrayamıyorsun.
    Her mtk lı her aynı mtlı işlemcili telefonlar aynı performans sağlamaz.

Oppo içinde forumda taze haber çıktı...

Video:http://nl.stream.donanimhaber.com/opporop.mp4

http://www.donanimhaber.com/cep-telefonlari/haberleri/OPPOnun-akilli-telefonlari-Turkiyeye-gelecek-mi--Ozel-roportaj.htm

quote:

Çin'in yükselen yıldızlarından olan OPPO, son dönemde Find 5, N1 ve Find 7 gibi akıllı telefon modelleriyle teknoloji dünyasının ilgisini üzerine çekmeyi başardı. Firmanın ülkemizdeki tek temsilcisi diyebileceğimiz Şenol Eker ile OPPO ve faaliyetlerini, keyifli bir sohbet eşliğinde konuştuk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRSANCAK -- 2 Nisan 2014; 15:03:01 >

• Opponun arkasında dokunmatik sensör var (:
  • TRSANCAK kullanıcısına yanıt
    Bu konuya yazma artık diye kaç kere söylemem gerekiyor? Anlamayan biri varsa o da sensin.
    MTK işlemciler arasındaki farkı bana anlatıyormuş olaya bak! Hangi teknik veriyle anlatmış? Sıfır teknik veri var, mahalle cep telefoncusu ağzıyla birşeyler anlatmaya kalkmış.

Sahte hesap açıp açıp bu konulara saldırmayı bırak.
    İşportacıdan başka laf bilmezmisin sen?
    Elimden geçen bütün telefonları iyi kötü yazıyorum, pm den bir sürü soru geliyor onlarıda yanıtlıyorum. Senin gibi orda burda çirkeflik yapıp başkalarına iftira atmıyorum.

Açtığım konu seni bu kadar rahatsız ediyorsa niye burda ısrarla istenmediğin halde mesaj atıyorsun? Nedir bu hazımsızlığın? Kendine gel!
    Konuyu acan benim, konuda benim tecrubelerimi aktariyorum, satasmadan kendi deneyimlerini yazsan neyse ama burda gelmis zopo turkiyeyi isim vermeden tasa tutuyorsun, hatta garantisiz kacak mal satmakla sucluyorsun. Terbiyesizin onde gidenisin. Istenmiyorsun, ne kadar yuzsuz birisin sen?

Kavga edeceksen git baska yerde et. Sahte hesap acmissin zaten ortaligi karistirmak icin. Dh yetkilileri uyuuyor mu?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratai

quote:

Orijinalden alıntı: filipper

bende aliexpresten bu ürünü almıştım kuponla beraber 341 tl ye (152$)geldi ama satıcı çok köü bir sürü sıkıntı çıkardı siparişi iptal ettim para iadesini bekliyorum bildiğiniz güvenilir inewv3 alabileceğim satıcı varmı thl monkey king2 de olur

Bu telefonu bu paraya kimse satmıyorken, en düşük veren bile 165-170 dolara veriyorken 157 ye iyi risk almışsınız.
    Genelde böyle liste fiyatının altı satılan telefonlar iade - refurbished telefonlar olabiliyor (kısacası: kullanılmış, iade edilmiş yada tamir görmüş)

Ben aliexpressten zorunlu olmadıkça alışveriş yapmadığım için bildiğim veya güvendiğim bir satıcı yok.

Türkiyede olmadığım için hangi site/satıcı para iadesinde ne kadar zorluk çıkarır fikrim yok, ancak en iyi ihtimalle para iadesinde sizden kesinti yaparlar çünkü ücretsiz gönderi adı altında sattıkları telefonlara 10-20$ posta parası ödüyorlar.

Bence nerden olursa olsun almadan önce adamlara mail atıp (service@domain adresi.com) gibi durumu izah edip iade prosedürünü öğrenin. Paypal garantisiyle alışveriş yapmak bir başka.

25 martaki festivalle 133 dolara aldım bu satıcıda sakat mıdır

• barut78 kullanıcısına yanıt
    133 dolara inew v3 mu aldin? O fiyata gondereceklerini hic sanmiyorum. Yok saticinin eline 192 gececekse (kupon vb) o zaman sorun olacagini sanmam.

• @barut78
    www.aliexpress.com
    Page Not Found - Aliexpress.com
    http://www.aliexpress.com/store/feedback-score/330167.html

Feedback fena değil...Yorumlarda ortada.

Fiyat çok uygun.Kuponu olan yada int kupon bulanlar buycoinste de kullanabilir. Genelde fiyat hep 180$ civarında.

www.buyincoins.com
    Error Pub - BuyinCoins.com
    http://www.buyincoins.com/item/40185.html

http://www.dhgate.com/product/original-smartphones-inew-v3-android4-2-mtk6582/185385304.html#s1-1-1|1708983954

www.focalprice.com
    Buy Smartphone, TV Box, Smart Bracelet, Vr Headset, Drone, Cell Phone accessories from FOCALPRICE.COM - focalprice.com
    http://www.focalprice.com/MK0116W/iNew_V3_5.0_Capacitive_IPS_Touch_Screen_1280x720_Android_4.2_Quad_Core.html

GeekBuying
    Inew V3 MTK6582 Quad core 1.3GHz 5.0 Inch Android 4.2 OS Smartphone 1GB RAM 16GB ROM 13.0MP NFC/OTG with 3G/GPS White
    http://www.geekbuying.com/item/Inew-V3-5-0inch-IPS-HD-Screen-MTK6582-Quad-core-1-3GHz-Android-4-2-1GB-16GB-13-0MP-Rear-Camera-NFC-OTG-with-3G-GPS---White-322990.html

@murat
    zoruna gitmesin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRSANCAK -- 2 Nisan 2014; 20:33:30 >

• quote:

133 dolara inew v3 mu aldin? O fiyata gondereceklerini hic sanmiyorum. Yok saticinin eline 192 gececekse (kupon vb) o zaman sorun olacagini sanmam.

25 martta bircok telefonda ogune ozel indirim vardi ogun fiyat 153 tu 20 usd indirim kodum vardi teli gonderdi gumrukten gecerse cok iyi fiyata gelmis olacak sanirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: barut78

quote:

25 martta bircok telefonda ogune ozel indirim vardi ogun fiyat 153 tu 20 usd indirim kodum vardi teli gonderdi gumrukten gecerse cok iyi fiyata gelmis olacak sanirim

Çin sitelerinde yine böyle benzer kampanyalar olursa paylaşırsanız bizler de faydalanırız.
  • Arkadaşlar şu markaları kameralarına göre sıralayıp inceleyebilir misiniz ? Benim pek bilgim yok ama kameranın sadece kaç mp olduğuna bakıp kalite sıralaması yapılamayacağını biliyorum. Bu işin lensleri ve farklı özellikleri var. Kamera f/p ürünleri şeklinde bir inceleme yapmak faydalı olabilir. Çünkü kamera öncelikli seçim yapan bir çok kişi vardır eminim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gnostikgali

Arkadaşlar şu markaları kameralarına göre sıralayıp inceleyebilir misiniz ? Benim pek bilgim yok ama kameranın sadece kaç mp olduğuna bakıp kalite sıralaması yapılamayacağını biliyorum. Bu işin lensleri ve farklı özellikleri var. Kamera f/p ürünleri şeklinde bir inceleme yapmak faydalı olabilir. Çünkü kamera öncelikli seçim yapan bir çok kişi vardır eminim.

En baba kamera zoponun 14 ve 13 mp kameralari.

• muratai kullanıcısına yanıt
    ZOPO ZP780 8 mp olan kamera nasıl bir fikriniz var mı ? Aslında 8 ve 13'lük 100-150 dolar arası alınabilecek en iyi modeller hangisi onu merak ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gnostikgali

ZOPO ZP780 8 mp olan kamera nasıl bir fikriniz var mı ? Aslında 8 ve 13'lük 100-150 dolar arası alınabilecek en iyi modeller hangisi onu merak ediyorum.

Elime zp780 geçmediği için fikrim yok ancak THL T5S de de 8mp kamera var mesela ancak gerçek 8mp, fotolara %100 zoom yapınca netliği görüyorsunuz. Zopodada ondan geri kalır kamera kullanacaklarını sanmıyorum çünkü ZP700 = THL T5S, ZP780 ise ZP700 ün 5" ve farklı kasaya oturtulmuş hali.

Bugün THL T5S fotolu incelemesi ve foto örnekleri koyucam bakarsınız.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.