Şimdi Ara

MTV 2012 !!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
3.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: toz-koparan

herhangi bir resmi açıklama gelmedi henüz...

gelecek.
    31/12/2011 mesai saati bitiminden sonra resmi açıklama duyulacak kimse merak etmesin
    Şaka değil haa.. Resmi açıklama saatini söylüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: set

Chipli araçlar naneyi yedi desek şuna...

çip takılınca ruhsata işleniyormu?
  • Tamda bi alt vergi dilimine düştüm diye seviniyordum
  • 2012 MTV motor hacmine değil, emisyona göre hesaplanacak.
    http://www.motorlutasitlarvergisi.com/2012-mtv-motor-hacmine-degil-emisyona-gore-hesaplanacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: BARKU

quote:

Hayır,aracın emisyonu artıyor...
  • İyi de 3-4 bin lirayı bir araya zar zor denkleştirip çoluğunu çocuğunu arabaya bindirmeye çalışan gariban vatandaşa nasıl sen şu kadar vergi vereceksin diyecekler. Bana göre bir milat olmalı. Şu tarihten itibaren emisyona göre şu kadar vergi alınacak diye. Millet de arraba alırken bunu bilerek ona göre alır.

Sırf vergi yüzünden 1.2 aldım. İyi söverim böyle bişey olursa. 1.4'ünde daha fazla donanım vardı. Emisyon değerim 129 bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 7 Ekim 2011; 15:08:01 >
  • artık dizllerle benzinliler arasında 20000 tl fark olur.
  • dizel-benzinli makası daha açılacak...
    belli model yılından eski araçlar için ya teşvik getirilir yada farklı yöntem belirlenir..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BARKU

quote:

Hayır,aracın emisyonu artıyor...

emisyonu ölçeceklerini sanmam, fabrika verisi neyse o olur... çip takanlara da birşey olmaz bence...

• Aslında güzel bir uygulama gibi duruyor ama 6000 TL'lik araçtan 2000 TL vergi alırlarsa insanlar napacak cidden...O zaman sıfır araçlarda vergi indirimi olabilir.
  • Ayvayı yedik.. Benden Söylemesi

Yeniden zaten hatırı sayılır vergi alıyorlardı

şimdi eskisin dende Hatırı sayılı vergi alacaklar

Bence Maliye Yeni araçların vergisinden vazgeçmeyecek eskilerede CO emisyon memisyon diyerek vergi koyacak
  • Bu şekilde bir uygulama yapmaları zor görünüyor ancak sıfır km araç alacaklar için emisyona göre vergi alınabilir hali hazırda kullanılan araçlara bu uygulamayı yapmaları demek eski emisyonu yüksek araçların çöp olması demek
  • 2-3 yılda bir yüksek emisyondan kurtulmak için araç mı alınacak. Türkiye'de hangi orta halli vatandaşın buna gücü var?
  • güzel güzel memleket baca dumanı gibi gaz çıkaran araçlardan bir nebze olsun kurtulur
  • eğer bu sistem uygulamaya kanursa 2.elde abuk sabuk fiyat çekenleri görürüm ben. 2.el altüst olur avrupadaki gibi dibe vurur. ama sorun şu; avrupada sıfır araba için teşvik ediyorlar insanların alım gücü var eskilerle uğraşmıyorlar ya türkiyede bu nasıl olur eski araba kullanan dar gelirli insanda çok var, maduriyetin çok olacağına inanıyorum ama eskide olsa arabasını altın gibi görüp olur olmaz fiyatlar çekenlerede oh olsun diyorum.
  • ARAÇ KASKO BEDELİNİN %1'İ YILLIK VERGİ OLSUN

Bana göre en mantıklı en adil çözüm bu!!!

Ama çok bekleriz

Soyun donumuza kadar hatta çıplak gezelim...
  • Benim bildiğim lpg benzine göre daha az co2 salınımı yapıyor.Şimdi benim aracım 98 model 306 ben fabrika verilerindeki co2 salınımına göre vergi verip lpg de mi bineceğim ? Bu durumda lpg kullananlar nasıl vergi verecek ben bunu anlamadım?
  • herkesten özür dilerim konunun koyulmuş olduğunu görmemiştim. ben dün vergi sormak için nette dolaşırken gördüm o yüzden paylaştım
  • Devlet daha fazla para kazanmayacağı bir uygulamaya girişmez. Ha, kimin için avantajlı olur orası meçhul ama toplamda daha çok gelir elde etme çabası olacağı kesin.
  • Keşke gelse ama getirmezler bu yasayı.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.