Şimdi Ara

MTV mükerrer ödeme sorunu İnternet kolaylık mı zulüm mü ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
8.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar. Malum ocak ayı MTV ödeme ayı olduğundan kredi kartlarınada hazır imkan varken ödeyelimde kurtulalım dedim. Ancaak iş güç derken vakit bulamadık birazda ihmal ettik her neyse 31.01.2012 gecesi saat 21:12 de vergi dairesinin sitesinden BONUS kartım ile MTV1. yarı yıl ödememi yapmak istedim. HErşey normaldi kart numaralarını girdim onay tuşuna bastım ama ekran dondu kaldı ne ileri ne de geri gidiyordu dolayısıyla onayda çıktıda alamadım. Bunun üstüne sorgu ekranına baktım ve hala 2 taksit ödemem gerektiği görünüyordu ödenmedi diye düşünerek bu seferde GARANTİ BANKASI'nın internet sitesine girerek MTV ödemesi sekmesinden ödemeyi gerçekleştirdim.

Ancak kredi kartımın Hesap Hareketlerinde bir gariplik vardı çünkü MTV 1. taksit mükerrer olarak 2 defa öedenmiş görüüyordu ve ön provizyonda bekletiliyordu. Hemen bankayı aradım birqaz müzik dinlettiler sağoolsunlar kulaklarımın pasını aldılar sonra bir bayan çıktı ve durumu anlattım dil döktüm bana biz iptal edemeyiz dedi provizyonda bekleyen bir işlem nasıl iptal edilemiyor diye sorduğumda efendim biz devletin kasasına girmiş bir parayı iptal edemeyiz ÇUKUROVA VERGİ DAİRESİ'ne başvurmam gerektiğini söylediler. Ayrıca vergi dairesinin sitesinde iptal işleminin yapıldığını söylediler ancak siteyi karış karış aradım iptal ile ilgili birşey bulamadım. Şİmdi yarın vergi dairesine gideceğim büyük ihtimalle iade olmayacak ama mahsup için dilekçe vereceğim RABBİM kimseyi devletin eline düşürmesin durun bakalım neler olacak.

• Aracın-plakanın bağlı olduğu vergi dairesine gidip, mükerrer ödeme yaptığınızı bir dilekçe ile belirtirseniz iade alabilirsiniz. Fakat ciddi çile çekeceksinz buna hazır olun.
  • Tahminim o ki, 2. taksit için mahsup ederler.
  • O ekran donması bende de oldu, ama senin gibi bankamın kendi sitesinden değil de yine gib.gov.tr'den ödeme yapmak için bilgilerimi girdim, mükerrer ödeme olmaması için bankadan cevap gelmesini bekliyoruz diye bir mesaj göründü ekranda. Daha sonra tekrar deneyiniz yazdı. Ben de 1 saat falan bekleyip tekrar bilgileri girdim, bu sefer mükerrer falan demedi, işlemi gerçekleştirdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erci541

O ekran donması bende de oldu, ama senin gibi bankamın kendi sitesinden değil de yine gib.gov.tr'den ödeme yapmak için bilgilerimi girdim, mükerrer ödeme olmaması için bankadan cevap gelmesini bekliyoruz diye bir mesaj göründü ekranda. Daha sonra tekrar deneyiniz yazdı. Ben de 1 saat falan bekleyip tekrar bilgileri girdim, bu sefer mükerrer falan demedi, işlemi gerçekleştirdi.

Bankanın kendi sitesinden işlem yapmadan kontrol ettim ama görünmüyordu bankadan ödeme yaptıktan 10 dk sonra 2. kere çekildiğini gösterdi. İşin garip tarafı banka biz iptal edemeyiz diyorlar para devlete geçti onlar iptal edecekler diyorlar ama provizyonda bekeliyor ödemelerin her ikiside ayrıca vergi dairesinin sitesindede hala ödeme görünmüyor üstüne birde 1 TL gecikme bedeli koymuşlar ALLAh'ım ne günlere kaldık keşke bugün şubeden yaıtrsaydım rezalete bak ya ödemek isteyen rezil oluyor ödemeyen rahatına bakıyor yazık beee

MTV mükerrer ödeme sorunu İnternet kolaylık mı zulüm mü ???

• Ben de kontrol edeyim, kıllandım şimdi.
  • 5-6 yıl önce bankadan ödemiştim, ertesi gün bi baktım plakada harf yanlışlığı var...

vergi dairesine git dilekçe ver. imza imza imza...hallettik. "astarı yüzünden pahalıya geldi, uğraştığım da cabası"

sonuç: giderim vergi dairesine 5-10 dakika bekler öderim. daha da ödemem ne bankadan nede internet üzerinden...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Tahminim o ki, 2. taksit için mahsup ederler.

MTV yatırıp bir araç satmıştım.alan kişi tekrar MTV yatırmış.bir dilekçeyle 10 dakikada geri ödeme yaptılar.
  • Baktım da tek çekim yapılmış benim karttan yalnız, vakıf world'e 5 taksit diye çekim yaptım, 94 TL tek çekim olarak görünüyor. Sağlık olsun. Mükerrer olmasından iyidir en azından.
  • Vergi dairesine bi mail atmıştım gelen cevabı aynen kopyalıyorum ;

quote:

Sayın SAYAR;

Ödeme belgelerinizle birlikte mahsup yaptıracaksanız hemen, iade alacaksanız ödeme tarihinden 21 gün sonra

plakanızın bağlı olduğu vergi dairesine başvurarak dilekçe yazmalısınız.

İyi çalışmalar.

--------------------------

From: emrah sayar [mailto:*****@yahoo.com.tr]
    Sent: Tuesday, January 31, 2012 9:40 PM
    To: MTVVD
    Subject: MTV ödeme sorunu

İyi çalışmalar.

01 PV *** Plakalı aracımın 1. taksit ödemesini vergi dairesi sitesinden yaptım ancak Garanti Bankasının kendi sitesindede aynı işlemi tekrar etmiş ve 2 kere ödenmiş olarak görünmektedir. Bu işlemlerden birinin iptal edilmesini rica ediyorum. ( Emrah SAYAR )

saygılar.

• sonuçta mağduriyet olmayacak sanırım, geçmiş olsun.
  • Vergi Dairesinin sitesinde bu konuya ait bir bilgi var. Aşağıda:

4) Birden fazla (mükerrer) ödeme yaptım ne yapmalıyım?

Aynı borcun kredi kartıyla birden fazla ödenmesi durumunda sistem ikinci ödemenin kabul edilmediğini bankaya otomatik olarak bildiriyor. Finansallaşma gerçekleştirilmiyor. Ancak izleyen iş günü bankanızın müşteri hizmetlerini arayarak veya internet bankacılığından kredi kartınızın dönem içi işlemlerini kontrol ederek, yaptığınız ikinci ödemenin hesabınıza iade edilip edilmediğini kontrol ediniz. İade edilmediğine eminseniz aşağıdaki adımları izleyiniz.

Kredi kartıyla internet sayfamızdan mükerrer ödeme yaptıysanız, aracın bağlı olduğu vergi dairesine giderek iade / mahsup dilekçesi vermelisiniz. Mükerrer ödemeye ait tüm ödeme belgeleri, iade / mahsup dilekçesi ve ödeme yapılan araç sahibinin kimlik belgesini vergi dairesine ibraz etmelisiniz. Bu şekilde yapılan iade başvurusu sonucunda, mükerrer ödemeler en erken 20 gün sonra hesabınıza iade edilir.

• Şu ana kadar kredi kartıma iade olmadı bu nedenle yarın vergi dairesine gidip iade için dilekçe yazacağım. Bakalım kolumuzu kaptırdığımız devletten paramızı alabilecekmiyiz ??
  • Peki benim bi sorum var.Şimdi anlamadığım şey benim 2011'in 2.taksidi ve 2012 1.taksit var ödenmemiş.31 ocak tarihi ne için sondu anlamadım ben şimdi ödesem internet üzerinden ne farkedicek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkcanvardali

Peki benim bi sorum var.Şimdi anlamadığım şey benim 2011'in 2.taksidi ve 2012 1.taksit var ödenmemiş.31 ocak tarihi ne için sondu anlamadım ben şimdi ödesem internet üzerinden ne farkedicek?

Şİmdi ödersen ufak bir ceza ile birlikte ödemiş olacaksın ayrıca bankalar son güne kadar taksit imkanı sunuyordu tarih geçtiği için tek seferde ödemiş olacaksın kardeşim. Olay bu yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: rachadell

quote:

Orijinalden alıntı: berkcanvardali

Peki benim bi sorum var.Şimdi anlamadığım şey benim 2011'in 2.taksidi ve 2012 1.taksit var ödenmemiş.31 ocak tarihi ne için sondu anlamadım ben şimdi ödesem internet üzerinden ne farkedicek?

Şİmdi ödersen ufak bir ceza ile birlikte ödemiş olacaksın ayrıca bankalar son güne kadar taksit imkanı sunuyordu tarih geçtiği için tek seferde ödemiş olacaksın kardeşim. Olay bu yani

Eyvallah hocam sağol ya. Geçen hafta ödemeyi denemiştim internetten olmamıştı hata vermişti sayfada sonra da uğraşmadım geçen gün de bankamatikte şifre yanlış girince kart kapandı bu kar-kışda gidemedim bankaya da tüh taksitleri kaçırdık neyse vatan sağolsun

• Evet arkadaşlar bugün sabah ödeme evraklarımıda alarak vergi dairesine gittim. Bir dilekçe yazmamı söylediler yadım ve ilgili kısma dilekçe ile ödeme dekontlarınıda iliştirerek teslim ettim benle ilgilenen nazik hanfendi paramın 1 hafta içinde hesabıma yatırılacağını söyledi. Ben çile çekmeye kendimi hazırlamıştım valla süpriz birşey oldu. Neyse bakalım siz siz olun emin olmadan bu tür ödemeleri tekrar etmeyin.
  • aynısı bana bugün oldu. ben 1. kere k.kartı ile ödedim, baktım bakiyeye bir türlü geçmiyor, hallolmadı sandım..

şimdi bankaya uğradım 2 kere geçmiş, ulan bu ne be!! bir de onunla mı uğraşacağım şimdi...

bu arada hgs'de epey zaman para çekmemiş, nolcak bilmiyorum..
  • Son bir kac seferdir netten oduyorum. Plakayi ve gerekli bilgileri dogru girdikten sonra sorun yok. Ustelik 3 taksit

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyük kolaylık GİB gov.tr, GİB üzerinden ödemelerde kredi kartı onayından hemen sonra sisteme para girişi olmayabiliyor, önce banka hesabına, oradan maliyeye geçiyor, yaklaşık bir kaç saat sonra taksit ödenmiş görünüyor. Bu tarz durumlarda mükerrer ödeme yapıncaya kadar GİB i telefonla arayıp ödeme onayı sisteme ne zaman geçer diye bilgi almak daha mantıklı olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.