Şimdi Ara

Muayenesiz araçla ilgili

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar muayenesiz araçla polis çevirmesine girildiğinde ne gibi bir yaptırımla karşılaşılır bir bilginiz var mı? Polisin ceza kesmesinin dışında aracı bağlaması gibi bi durum söz konusu mudur yoksa önce 1 veya 2 kez uyarı alıp 3.sünde mi bağlama işlemini gerçekleştiriyor? Bir de son olarak ''zorunlu trafik sigortası'' yaptırılmamış bir araçla çevirmeye girilince ne gibi bir ceza uygulanır ve araç bağlanır mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tlgxtlg -- 5 Mart 2014; 0:27:09 >

• muhayaneiz araçla arkadaşım çevirmeye girdi 77 tl (yanlış hatırlamıyorsam) ceza yedi zorunlu trafik sigortası yoksa bağlıyorlar diye biliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merwah -- 6 Mart 2014; 0:57:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: merwah

muhayaneiz araçla arkadaşım çevirmeye girdi 77 tl (yanlış hatırlamıyorsam) ceza yedi zorunlu trafiksigprtası yoksa bağlıyorlar diye biliyorum

Doğru hatırlıyorsun 77 lira cezası var. Ben trafik cezalarını yönetmeliklerini falan okudum. Fakat orada sadece belirli durumlarda aracı bağlamaktan bahsediyorlardı. Yani muayene ve zorunlu trafik sigortası olan kısımda sadece parasal ceza uygulandığı yazıyordu. Herhangi bir bağlama durumu yazmıyordu. Yine de tereddütte kaldım ister istemez
  • Muayeneyi bilmem de trafik sigortası sakat. Yeni model arabalarla kaza yapsan ve suçun bir kısmı sende çıksa büyük sıkıntı yaşarsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sigortasız araç muayenesiz araçtan daha fazla tehlikeli görünüyor. Yorumlarınız için sağolun arkadaşlar:)
  • Misal biri geldi senin arabana vurdu, hata onda, fakat sigoasız olduğunu falan görürse hiç uzlaşmaz, sigorta daha önemli bence de..
  • muayene olmadiginda sadece ceza yaziliyor ve 15 gun olmasi lazim tam emin olmamakla birlikte muayene icin sure veriliyor bu sure icerisindede yaptirman gerekiyor. sigorta olmadiginda bir kaza yaptiginizda allah göstermesun ölümlu bir kaza ise sigortada yazan teminatlari cebinizden odersiniz ikiyüz tl icin binlerce lira vermek zorunda kalirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir_dpu -- 7 Mart 2014; 18:33:44 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • başkasının vurmasını geç, arkadaş gidip bir 2014 yeni alınmış bmw 5.20 d ye vurdu diyelim. arabanın galeri çıkışı 228 bin zaten. ortalama bir kazada 30 bin liralık hasar olabilir. kasa sonucu kusurun 4/8 i bizim arkadaşta çıksa kendi arabasını geçtim sırf bmw ye 15 bin ödemek zorunda. Ama sigorta yok. (sigorta karşı tarafın hasarını karşılar) yani çok sakat durum. Muaynede gene idare edebilirsin ama bence onuda yaptırmak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dusau

başkasının vurmasını geç, arkadaş gidip bir 2014 yeni alınmış bmw 5.20 d ye vurdu diyelim. arabanın galeri çıkışı 228 bin zaten. ortalama bir kazada 30 bin liralık hasar olabilir. kasa sonucu kusurun 4/8 i bizim arkadaşta çıksa kendi arabasını geçtim sırf bmw ye 15 bin ödemek zorunda. Ama sigorta yok. (sigorta karşı tarafın hasarını karşılar) yani çok sakat durum. Muaynede gene idare edebilirsin ama bence onuda yaptırmak lazım.

Alkışlarla Yaşıyorum
    Şahin ile Ferrari'ye Çarpan Adamın Dramı
    http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/36260/sahin-ile-ferrari-039ye-carpan-adamin-drami

• Aracın daha önceden ufak tefek kazaları olduğu için şu an en ucuz sigorta fiyatı 750 lira civarlarında çıkıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.