Şimdi Ara

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi - Bilgisayar Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
5.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Muğla Sıktı Koçman Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde okumaktayım.
    Malum sınav açıklandı herkesi tercih telaşı sardı.
    Üniversite ve bölüm hakkında sorularınız varsa sorabilirsiniz.

Şu bölüm tanıtım videosunu da buraya bırakayım. Buyrun video

Bölüm %100 ingilizce. Bir sene hazırlık var ama muafiyet sınavına girerek atlayabiliyorsunuz.
    "Ben bir sene yatıcam abi" modunda değilseniz, e ingilizceniz de iyiyse düşünmeden atlamanızı tavsiye ediyorum. Ya da 1 sene kendinize işkence edin. Karar sizin.

Birinci sınıfta malumunuz temel mühendislik dersleri var. Calculus, Fizik ve zorunlu olarak da Türkçe.
    Bunların dışında Biyoloji(Diğer bölümlerdeki Kimya yerine), Akademik İngilizce ve 2 adet bölüm dersi sizi bekliyor.
    Bu derslerden birinde ilk dönem Python ve programlama temelleri, ikinci dönem ise Java ve OOP anlatılıyor.
    Diğerinde ise Bilgisayar mühendisi ne iş yapar, ilerde göreceğiniz derslerin içeriklerinden örnekler ve temel linux eğitimi sizi bekliyor olacak.

İlk sene için tavsiyem not ortalamanızı yüksek tutup Erasmus şansınızı değerlendirmeniz olacaktır.
    Bölümün güzel Erasmus anlaşmaları var, Çek Cumhuriyeti'ne, Polonya'ya ve bir kaç ülkeye daha gidebilirsiniz. En çok talep gören ülkeler ise bunlar.

İkinci sınıfta data structures, operating systems, logic design, computer organization ve database dersleriyle artık daha derine giriyoruz. Dersler de tabi size girmeye başlıyor. İlk sınıf kadar kolay değil. İlk projenizi database dersi için yapacaksınız (ya da yapamayacaksınız) ve muhtemelen sabahlar sizin olmayacak. (Projeden önceki gece gökyüzündeki mavi bir başka oluyor)

Üçüncü sınıfta seçmeli derslerden ne istiyorsanız seçebilirsiniz. Web development, graphical user interface programming, computer networks, data mining, software engineering, applied machine learning, natural language processing, information retrieval systems gibi dersler açılıyor. Özellikle ikinci dönem gerçekten yoğun geçiyor. Bir dönemde yaklaşık 4 proje yapacaksınız ve bu projelerle gbyf (Genç Beyinler Yeni Fikirler) yarışmasına katılacaksınız.
    Buradan geçen yılki yarışmada aldığımız ödülleri inceleyebilirsiniz.

Bu sırada yazları zorunlu stajlarınızı yapmanız gerek. 2 adez sorunlu stajınızı mezun olana kadar yapacaksınız.
    4. sınıfta ise yine seçmeli derslerle programı dolduruken artık tezinizi yazmanız gerek. Yukarıda bahsettiğim yarışmaya tezleri ile başvurup ödüller kazanan arkadaşlarım var.

Peki sosyal etkinlikler yok mu. Tabiki var. Özellikle benim de üyesi olduğum Bilgisayar ve Bilişim topluluğu üniversite genelinde çok aktif çalışan sayılı topluluklardan Topluluk sitesine ve yaptıkları etkinliklere buradan ulaşabilirsiniz.

Muğla nasıl bir yer diye soracak olursanız, Muğla küçük ama eğlenceli bir yer, Kötekli'de yaşarken hiç sıkılmayacağınızın garantisini veririm. Denize yarım saat mesafedesiniz bunu unutmayın. Ancak en büyük eksisi kiralar gerçekten pahalı ve (kızlar için daha iyi olsa da) yurt imkanları kısıtlı. Kampüsün içinde kyk ve bir adet özel yurt var. Kampüsün hemen dışında öürencileirn yaşadığı bir mahalle var.

Evet anlatacaklarım bu kadar. Merak ettiğiniz daha fazla şey olursa buradan ya da özelden yazabilirsiniz arkadaşlar. Tercih döneminde hepinize başarılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eisenaugen -- 2 Ağustos 2018; 14:16:31 >

• Teknopark var mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu dışı biraz ama konu açamadığım için yazayım dedim.

TYT -> 260 (700.000)

AYT-Sözel -> 280 (350.000)

Ayt’den sadece 4 yıllık sözel bölümler (Edebiyat,Tarih,Coğrafya,Radyo Tv vb.) geliyor. Ben ise 2 yıllık bilgisayar programcılığı düşünüyorum. Geleceğin bilişim çağıyla daha ağırlıklı olacağı önümüzdeki 10 yılda sizce 4 yıllık sözel bölümmü yazmalıyım, 2 yıllık bilgisayar programcılığı mı?

Not: Bilgisayar programcılığını ileride DGS ile uzatmayı düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kırıkkale Üniversitesi
    9 yıl önce açıldı
    ***DÜZCE TIP FAKÜLTESİ***
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.