Şimdi Ara

Muhabbet kuşlarım hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
1
Favori
1.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bundan 2 hafta evvel bir tane muhabbet kuşu aldım aşşağıda fotoğraflarını da koyacağım beyaz olanı aldım ve 2 gün boyunca beraberdik aldıktan sonra bir kaç saat yalnız bıraktım ki alışsın diye odama felan sonrasında yanına gidip konuşmaya başladım elimi ya da parmağımı hiç içeri sokmadım o iki gün boyunca. 2 günün ardından Ankaraya gitmem gerekti ve cumartesi gününden çarşamba gününe kadar evde annem ve kardeşim ile kaldı. Geldiğimde yine konuşmaya başladım onunla sonra elimi kafesinin içine yavaş yavaş soktum ve elimi tanımasına izin vermeye başladım korkup kaçmadı sadece o çıbığında geriye gitti okadar. Dün de kardeşimin gazına gelip yeni bir kuş aldım yanına eş olsun diye internetten araştırmıştım zaten aldığım gün erkeklerin burnu mavi olur yazıyordu benimki de mavi gibiydi ve dün adama dedim dişi kuş lazım bana diye. Kuşu aldım kafes de aldım bir tane büyük ve yuvalık aldım sonra muhabbet kuşu besleyen bir arkadaşıma dün akşam fotoğraflarını attım ve ikisi de dişi dedi ve şüpheye düştüm üstelik 2 tane olduklarında eğitme gibi bir şansım olmuyormuş galiba bu da beni bir hayli üzdü şimdi ne yapmam gerek bana bilgisi olan biri kuşlarımın yaşını cinsiyetini ve eğitmek için yapmam gerekenleri anlatabilirmi lütfen ? Şimdiden çok teşekkür ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: straytwow

İyi günler herkese,

Bundan 2 hafta evvel bir tane muhabbet kuşu aldım aşşağıda fotoğraflarını da koyacağım beyaz olanı aldım ve 2 gün boyunca beraberdik aldıktan sonra bir kaç saat yalnız bıraktım ki alışsın diye odama felan sonrasında yanına gidip konuşmaya başladım elimi ya da parmağımı hiç içeri sokmadım o iki gün boyunca. 2 günün ardından Ankaraya gitmem gerekti ve cumartesi gününden çarşamba gününe kadar evde annem ve kardeşim ile kaldı. Geldiğimde yine konuşmaya başladım onunla sonra elimi kafesinin içine yavaş yavaş soktum ve elimi tanımasına izin vermeye başladım korkup kaçmadı sadece o çıbığında geriye gitti okadar. Dün de kardeşimin gazına gelip yeni bir kuş aldım yanına eş olsun diye internetten araştırmıştım zaten aldığım gün erkeklerin burnu mavi olur yazıyordu benimki de mavi gibiydi ve dün adama dedim dişi kuş lazım bana diye. Kuşu aldım kafes de aldım bir tane büyük ve yuvalık aldım sonra muhabbet kuşu besleyen bir arkadaşıma dün akşam fotoğraflarını attım ve ikisi de dişi dedi ve şüpheye düştüm üstelik 2 tane olduklarında eğitme gibi bir şansım olmuyormuş galiba bu da beni bir hayli üzdü şimdi ne yapmam gerek bana bilgisi olan biri kuşlarımın yaşını cinsiyetini ve eğitmek için yapmam gerekenleri anlatabilirmi lütfen ? Şimdiden çok teşekkür ediyorum.

http://forum.donanimhaber.com/m_86930326/f_//tm.htm#86930326 cinsiyet için . Kuşların burnu degisiyor yani erkekse dişi dişi ise erkek oluyor bazen .

Eğitme şansın vardır her zaman. Kuşu oyuncak olarak görmeyin yani sırf eğitmek için alacaksınız gidin bir oyuncak vs alın.Kuşun hayatıda önemli bencil olmamak lazım yani . Simdi ben seni alsam eğitim amaçlı sen yanınan bir kendi cinsinden insan istemeyecekmisin buda böyle bir şey gerekli eş yani.

• Doğru diyorsun ama ilk defa beslediğim için bir tane kuş ile başlamak daha makul geliyor o yuzden tek kuş daha mı iyi olur dedim ve de eğitme amacım da tam da bu zaten özgür olsun kafesinden çıksın evde dolaşsın diyehttp://hizliresim.com/94rnj5

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benimde 2 kuşum var hepsi eğitimli yani çağırdımı vs geliyor ve diğer seyleri yapabiliyor.Önemli olan eğitmeye çaba göstermektir
  • quote:

Doğru diyorsun ama ilk defa beslediğim için bir tane kuş ile başlamak daha makul geliyor o yuzden tek kuş daha mı iyi olur dedim ve de eğitme amacım da tam da bu zaten özgür olsun kafesinden çıksın evde dolaşsın diyehttp://hizliresim.com/94rnj5

Fotodaki kuşlar senin sanırım. Bunların 2side dişi hatta beyaz olandan tam eminim dişi olduğuna ama öteki biraz çelişkili fotodan kaynaklanıyor da olabilir belki ama suan dişi olarak görüyorum. Şimdi ilk kez bakacağın için ve eğitmek te istiyorsun. Bir tane kuşla başlamanı tercih ederim. Ve erkek olmalı. Dişi kuşlar biraz inatçı ve huysuzlar ve kelime hazneleride çok azdır. Evet erkek kuşların cere rengi mavidir ama tam koyu halde bi mavi olması lazım. Bunların açık mavi burun deliklerinin kenarından beyazlama başlamış yani dişi. Alacağın kuş yavru olmalı egitebilmen için. Yavru erkek kuşların cere rengi de mor olur. Bunlara dikkat ederek eğer ki degiştirmeyi yada 2 sinide vermeyi düşünüyorsan ona göre bi kuş almalısın. Hem yuva almışsın güzel hoş ama onun için bile erken kuşların birbirlerine alışmalari eve alışmaları derken aradan 1~2 ay geçiyor. O yüzden hemen yuva takmanda doğru olmaz dişi kendini mecbur hissedeceği için strese girer. O yüzden önce alismalarini beklemelisin.

• Resim yüklersen yardımcı olurum cinsiyet konusunda
  • Resim yükledim (link olarak yukarıda) bugün seçim dolayısı ile kapalıdır diye düşünüyorum o yüzden yarın gidip ikisini de vereceğim bir tane erkek kuş almayı düşünüyorum ancak hangi ırkı eğitime daha yatkındır bir fikriniz varmı ? Bir de anladığım kadarı ile başında siyah çizgileri çok olan 4 aylıktan küçük kuşmuş doğrudur dimi ? Ona dikkat ederek yavru alacağım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kız hakkında yardım lütfen
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dikkat ettim de iki gündür beyaz olan kuşum kafesin içinde durduğu yerde deli gibi kanat çırpıyor bu ne anlama geliyor acaba ?
  • arkadaşlar kuş bize yeni geldi . Getiren arkadaş erkek olduğunu söyledi ama ben yinede size sormak istedim . sizce cinsiyeti nedir ve tahminen kaç aylıktır ? ilginiz için teşekkürler.
     Muhabbet kuşlarım hakkında yardım Muhabbet kuşlarım hakkında yardım

• quote:

Orijinalden alıntı: Ahmetcyhn

arkadaşlar kuş bize yeni geldi . Getiren arkadaş erkek olduğunu söyledi ama ben yinede size sormak istedim . sizce cinsiyeti nedir ve tahminen kaç aylıktır ? ilginiz için teşekkürler.
     Muhabbet kuşlarım hakkında yardım Muhabbet kuşlarım hakkında yardım

1,5 yaşlarında dişi. Eğer erkek olsaydı cere yani burun kısmı mavi olurdu. Hem tüy döküm zamanında. Suyunda vitamin bulundur.

• quote:

Dikkat ettim de iki gündür beyaz olan kuşum kafesin içinde durduğu yerde deli gibi kanat çırpıyor bu ne anlama geliyor acaba ?

Kafesten çıkartıp gezdirmiyorsan evin içinde kanatlarını açmak için kanat çırpar. Çıkartta 1~2 saat gezsin.

• quote:

Resim yükledim (link olarak yukarıda) bugün seçim dolayısı ile kapalıdır diye düşünüyorum o yüzden yarın gidip ikisini de vereceğim bir tane erkek kuş almayı düşünüyorum ancak hangi ırkı eğitime daha yatkındır bir fikriniz varmı ? Bir de anladığım kadarı ile başında siyah çizgileri çok olan 4 aylıktan küçük kuşmuş doğrudur dimi ? Ona dikkat ederek yavru alacağım.

Hollanda tipi mubiş al. Biraz daha iri görünür yada sen bunlarla kafanı hiç kurcalama erkek alırsan hangi ırk olsa sana alışır ilginle alakalı. Birde bu başındaki çizgiyle alakası yok. Varda yani nadiren belli olmaz o iş. Sen kuşların hepsine bak hangileri büyük duruyor hangileri toplu küçük duruyor iyice izle hareketli kuş al ve tüyleri kabarık olan kuş alma. Açık renkli kuş düşünürsen alırken cere rengi yavru erkeklerde pembe olur. Koyu renkli yavru erkeklerin cere rengi mor olur. Kuşçu istediğin kuşta yardımcı olacaktır. Olmadı buraya foto atarsin yardımcı oluruz ama tabi her değiştirmede fiyatı yükseltmiyorsa o yüzden cebine dikkat et alacağın kuşu dikkatli seç. Netten yavru ve yetişkin kuşlara baktığın zaman daha net bi bilgiye sahip olursun. Yavru kuşların gözünde iris olmaz yani göz çevresinde beyaz halka olmaz sipsiyah olur bunlara dikkat et. Ee hadi kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mubişim -- 7 Haziran 2015; 13:22:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mubişim

quote:

Resim yükledim (link olarak yukarıda) bugün seçim dolayısı ile kapalıdır diye düşünüyorum o yüzden yarın gidip ikisini de vereceğim bir tane erkek kuş almayı düşünüyorum ancak hangi ırkı eğitime daha yatkındır bir fikriniz varmı ? Bir de anladığım kadarı ile başında siyah çizgileri çok olan 4 aylıktan küçük kuşmuş doğrudur dimi ? Ona dikkat ederek yavru alacağım.

Hollanda tipi mubiş al. Biraz daha iri görünür yada sen bunlarla kafanı hiç kurcalama erkek alırsan hangi ırk olsa sana alışır ilginle alakalı. Birde bu başındaki çizgiyle alakası yok. Varda yani nadiren belli olmaz o iş. Sen kuşların hepsine bak hangileri büyük duruyor hangileri toplu küçük duruyor iyice izle hareketli kuş al ve tüyleri kabarık olan kuş alma. Açık renkli kuş düşünürsen alırken cere rengi yavru erkeklerde pembe olur. Koyu renkli yavru erkeklerin cere rengi mor olur. Kuşçu istediğin kuşta yardımcı olacaktır. Olmadı buraya foto atarsin yardımcı oluruz ama tabi her değiştirmede fiyatı yükseltmiyorsa o yüzden cebine dikkat et alacağın kuşu dikkatli seç. Netten yavru ve yetişkin kuşlara baktığın zaman daha net bi bilgiye sahip olursun. Yavru kuşların gözünde iris olmaz yani göz çevresinde beyaz halka olmaz sipsiyah olur bunlara dikkat et. Ee hadi kolay gelsin

Eyvallah sağolasın, bu arada evin içinde bırakamıyorum dolaşsın diye yoksa yakalamam gerekiyor alışamadık birbirimize bir de yeni arkadaşı girince işin içine biraz onlara zaman bıraktım alışsınlar diye birbirlerine de onlar da alışamadı gibi birbirlerini gagalayıp duruyorlar.
    Edit: Şuan ikisini de ayırdım yeni aldığımı eski küçük olan kafese koydum baya kavga ediyolardı gibi geldi bana birbirlerine yüksek sesle ciyaklıyıp gözlerini felan gagalıyolardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi straytwow -- 7 Haziran 2015; 13:59:35 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mubişim

quote:

Eyvallah sağolasın, bu arada evin içinde bırakamıyorum dolaşsın diye yoksa yakalamam gerekiyor alışamadık birbirimize bir de yeni arkadaşı girince işin içine biraz onlara zaman bıraktım alışsınlar diye birbirlerine de onlar da alışamadı gibi birbirlerini gagalayıp duruyorlar.
    Edit: Şuan ikisini de ayırdım yeni aldığımı eski küçük olan kafese koydum baya kavga ediyolardı gibi geldi bana birbirlerine yüksek sesle ciyaklıyıp gözlerini felan gagalıyolardı.

Hem birbirlerine alismadiklari için hem ikiside dişi olduğu için. Ayirman iyi olmuş. Bencede salma. Hem vereceğin için geriye gerek yok. Bir gün daha sabretsinler. Yakalamak için kovaladigin zaman aşırı yorulurlar nefes almakta güçlük çekerler kalp hızlı çalıştığından kalp pompalama işini düzgün yapamaz o durumda beyne yeteri kan gitmeyince kuş ölür. Aklında bulunsun diye söyledim. Aşırı heyecandan kuşu uzak tut. Bol şanslar.

• Bugün kuşlarımı aldığım pet shop a gittim ve sizin tavsiyelerinize uyarak tüyleri kabarık olmayan ve erkek bir kuş seçtim bana temiz ve sağlıklı göründü şuan yanımda duruyor bıraktım odama alışsın biraz diye. Aldığım büyük kafesi de geri verdim zaten koyduğum yerde de çok sıkış tıkış olmuştu iade alamıyoruz dediler ilk başta bende 50 liraya aldım 30 lirasını verseniz kafi dedim yine de yapamıyoruz dediler bu durumda şöyle bir sonuca vardık şuan o pet shop da 60 liralık kupon gibi bir şeyim var yani istediğim zaman gidip 60 liralık bir harcama yapabilirim. Eskişehirde oturup da Muhabbet kuşu olan arkadaşların vitamin veya yem gibi ihtiyaçları varsa irtibata geçip bir şeyler ayarlayabiliriz kuşumun resmini de atıyorum aşşağıya adını tekrar Usta koydum bir de siz bakın erkekmi değilmi diye

• quote:

Bugün kuşlarımı aldığım pet shop a gittim ve sizin tavsiyelerinize uyarak tüyleri kabarık olmayan ve erkek bir kuş seçtim bana temiz ve sağlıklı göründü şuan yanımda duruyor bıraktım odama alışsın biraz diye. Aldığım büyük kafesi de geri verdim zaten koyduğum yerde de çok sıkış tıkış olmuştu iade alamıyoruz dediler ilk başta bende 50 liraya aldım 30 lirasını verseniz kafi dedim yine de yapamıyoruz dediler bu durumda şöyle bir sonuca vardık şuan o pet shop da 60 liralık kupon gibi bir şeyim var yani istediğim zaman gidip 60 liralık bir harcama yapabilirim. Eskişehirde oturup da Muhabbet kuşu olan arkadaşların vitamin veya yem gibi ihtiyaçları varsa irtibata geçip bir şeyler ayarlayabiliriz kuşumun resmini de atıyorum aşşağıya adını tekrar Usta koydum bir de siz bakın erkekmi değilmi diye

Erkek gibi ama net cvb için yakın poz at. Uzaktan yanıltmış olabilir. Flash sız foto ve gün ışığında bi foto olsun.

• mubişim kullanıcısına yanıt
    Resmi açtıktan sonra ctrl ve fare de scroll yaparsanız fotoğrafa yakınlaşırsınız netliği bozulmuyor bir de tüyleri genelde hep kabarık duruyor sebebi nedir ? korktuğu için mi üşüdüğü içinmi ?
  • quote:

Resmi açtıktan sonra ctrl ve fare de scroll yaparsanız fotoğrafa yakınlaşırsınız netliği bozulmuyor bir de tüyleri genelde hep kabarık duruyor sebebi nedir ? korktuğu için mi üşüdüğü içinmi ?

Mobilden giriyorum yaklaştırıyorum ama yakından daha sağlıklı bilgi alabilir diye söyledim. Eğer foto da göründüğü gibi ise erkek gibi duruyor. Kuşun yaşı hakkında bi bilgim yok çünkü sarı kuşlar yanıltıcı oluyor. Cere rengine dikkat et. Beyazlama olursa dişi dir. Pembe suan morarmaya başlarsa erkektir. Bunyesi zayıf olan kuşlar alışık olduğu ortamda ayrıldığında daha çok açık havaya çıktığında ishal olabiliyor o yüzden İshal olmasın dışkısına dikkat et. Korktuğu için kabaracağını düşünmüyorum daha çok tedirgin davranırlar. Eğer korkuyorsa da uzaktan kısık sesle severek alıştıra alıştıra yaklaş.

• mubişim kullanıcısına yanıt
    Kabarma nenedinin ne olduğunu araştırdım bulduğum bilgilere göre üşüdüğü zaman tüylerini kabartırmış ya da mutlu olduğunda gövde gösterisi yapmak için bir yer de de uykuya yatacağı zaman kabartır yazıyordu yanına gittim konuştum biraz gayet canlıydı ordan oraya tırmanıp duruyordu pek korkuyor gibi görünmüyordu ya da bana saldırmaya çalışıyordu ama bu ihtimal çok düşük gibi geliyor bana dışkısını muhabbet kuşu besleyen bir arkadaşıma gönderdim yok gayet normal dedi o yüzden hasta olduğunu düşünmüyoruz zaten suyuna bugün vitamin de koydum herhalde ya mutlu ya da üşüdü bilemiyorum
  • quote:

Kabarma nenedinin ne olduğunu araştırdım bulduğum bilgilere göre üşüdüğü zaman tüylerini kabartırmış ya da mutlu olduğunda gövde gösterisi yapmak için bir yer de de uykuya yatacağı zaman kabartır yazıyordu yanına gittim konuştum biraz gayet canlıydı ordan oraya tırmanıp duruyordu pek korkuyor gibi görünmüyordu ya da bana saldırmaya çalışıyordu ama bu ihtimal çok düşük gibi geliyor bana dışkısını muhabbet kuşu besleyen bir arkadaşıma gönderdim yok gayet normal dedi o yüzden hasta olduğunu düşünmüyoruz zaten suyuna bugün vitamin de koydum herhalde ya mutlu ya da üşüdü bilemiyorum

Cereyan alan bölgeye koyma kafesi. O gövde gösterisi dediğin şey. Tepe tüylerini dikip bıcır bıcır ötmesi govdesindeki tüylerinin kabarmasiyla alakalı değil. Evet üşütme tüy dökme vs.gibi durumlarda kabarır vücut ısısını dengelemek için dir. Sana söylemek istediğim şu. Yeni girdiği ortamın heyecanı. Bulunduğu ortamdan ayrılma ve açık havaya çıkma kuşu ishal edebilir o yüzden dışkısına dikkat et. Normal dışkı kıvrımlı olur. İshal olan dışkı tükrük gibi yada anlayacağın şekilde çamursu görünür. Birde normal dışkı da bakıcı yı yanıltıcı durum kuşun idrarıdır sıvı ve beyazdır idrar onu dağınık görürsen endişelenme o kuşun idrarıdır. Çünkü kuşlar dışkı ve idrarinı aynı anda ve tek bir çıkışta yaparlar. Kuşlarda idrar torbası ve çıkışı yoktur. Umarım anlatabilmişimdir. Yani dikkatli davran. Kuşlar hastalıklarını çok iyi gizleyebilirler. Hayırlı olsun şimdiden

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.