Şimdi Ara

Muhabbet kuşu besleyenler yardım!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamun aleyküm beyler umarım cevap verirsiniz...
    Ben muhabbet kuşu aldım erkek ve 2 3 aylık kuşum petshop baya hareket ediyordu durmuyordu elimiz de duruyordu oynuyordu eve getirince benim mal kardeşin eline aldı sıktı mı bilmıyom ama sıkmadım dedi (hayvanları sevdiği için canını yakmamak için sıkmamıştır) işte mal kardeşim eline aldı sonra birden elinden kaçtı 3 4 kere duvara kaçtı elime alıp kafesine soktum ilk 2 saat kafesin alt kısmında titreyerek korkuyordu peder kuş sesi açınca hareketlendi sesi çıktı ve birden yukarı çıktı (ses açınca kafayı yiceklerini biliyordum ama denememiz lazım Dı) şuan da 6 saat oldu tüneğin üstünden duyuyor arada ses çıkarıyor ama yemeğini yemiyor sizce kuşum duvarı kafaya çarpınca birşey olmuşumdur yada yaralanmışmıdır bide eğer canım kuşum yaralanmış veya ölecekse ne zaman olur (inşallah ölmez) yani demek istediğim böylr bir olay yaşandı en fazla kaç gün veya kaç saat yaşar her şeyi var kafesi büyük vitamini bit spreyi Herşey var sizce napmalıyım zaten 70 100 gün kafesde bırakıcam alışsın şuan bizden korkmaması için neler yapmalıyım? Bide çok yazdım hakkınızı helal edin siz ilk aldığınızda naptınız duvar çarptı mı neler yapmalıyız tavsiye

• Kuş depresyona girdi galiba, çok korkutmuşsunuz kuşu intihar etmeye çalışabilir.
  • Yok şuanda düzeldi biraz nedense arada ses çıartıyor zıplıyor yakınlaşınca kaçmıyor peki nasıl intihar eder napar yani
  • Kafesin tellerine ip bağlayıp kafasını ipin arasından geçirip nefessiz kalmaya çalışabilir çok dikkatli olun.
  • fblorenzo kullanıcısına yanıt
    Peki nasıl anlabikririm intihar edebildiğini şuan da bir tünek de durmuş arada cikliyor arada tünek den başka tüneğe zıplıyor ayaklarını geriyor ikidebir kanatlarını kaldırıyor bide ikidebir esniyor sizce intihar edermi
  • Eline ip verme sen ne olur ne olmaz
  • kafesin yüksek bir yerinden kendini atabilir şuan iyiyse fazla ele almayın sadece yemi ve suyunu falan koyun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bir daha da korkutmayın kuşu öyle korkmuş ki şoku yeni atlatmaya başlamış :D
  • git bi tane kedi al bro..

• Evet hocam her saat daha şirinleşiyor 2 güne hareketlenir paşam
  • ilk aldığında ne yaptığı ile ilgili:
    babamın kafasına konmuş kuş oda almış ele fazka gelmeyen yerinde de pek durmayan bir kuştu, yanına dişi alsak bile yuvaya girmiyordu bizim ki en son covidden önce almıştık dişiydi galiba (kulu satan kişi artık kuşa ne yaptıysa petshopta yanına gelen dişi, erkek kuşları öldürüyordu deli, adam spor ayakkabı kutusuna koyup veriyor) ondan sonra da muhabbet almadım papağan almayı düşünüyorun pandemi biterse
  • Hocam valla 2 gündü çıkardım korkmamış yavru olduğu için yerini yadırgadı galiba çakal 7 saat boyunca girmediği delik kalmadı kafesde artık tüyleri döküldü küçük yerlere girmekten çakalı çıkarıp elimize aldım sevdim hiç kaçmadı ve ilk duvara çarparken 2. Gün oldu bugün ve hiç çarpmadı aksıne uçtu yoruldu oynadım anlıcsğınoz o intihar işleri sade böyle kuş zarar verenler de oluyor bence çünkü ben kendim zarar vermedim kendi kaçıp mal kardeşimin elinden duvara çarptı zaten 1 aylık mış ondan çok kolay eğitiliyor
  • Hocam kuşların hemen salinmamasi lazımmış. 1 hafta çevreyi öğreneceklermis önce. Benim kuşum da çarptı bir şey olmaz. Bir de 70-100 gün çok fazla 1 hafta dursun bence kafeste. Daha size alışmadı ötmemesi de çok normal. Bizimki de ötmüyordu şimdi susmuyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz yine de dikkat edin hocam hem daha yavruymuş, yavruyken tuvalet, banyo olayını da öğretin eve mıçmasın :D
  • Evet hocam sağolun yardımlarınız için ben çok şanslıydım bu kuşu alırken pershop a yarım saat önce gelmişti ve durmuyordu erkek ve 1 aylık olduğu için hem yerinde durmuyor hemde kendini çok sevdiriyor ısırma huyu yok sade kafesini kemiriyor taşı var daha kemirmedi ama ballı krakeri bitirdi çakal zaten yerınde durmuyor dün akşam yordum güzel ce uyudu şimdide uyanmış yanımda kafeste susmuyor bide ikidebir yemliğine giriyor çakal çok sosyal tek sorunu 3 gün deyim 1 yudum su içmedi

Bir de hocam dün 2 gibi suyuna b vitaminini döktüm ama hala içmedş suyuda içene kadar yenilememeyi düşünüyorum ilaç boşuna gitmesin diye sizce yeniliyim mi
  • Yaklaşık 1 ay kafesten çıkartmayın ve kesinlikle fiziksel temas etmeyin kuşa, yaptığı davranışlar normal suyunu ve yemini yiyordur. Önce sesinize sonra yavaş yavaş ellerinize alıştırın yumuşak ses tonu ile konuşun kafesin tellerine ellerinizi yaklaştırarak alıştırmaya başlayın, kafes teline elini getirdiğinde kaçmamaya başladığı zaman eline yem alıp kafesin içine sok ve bekle kendisi gelene kadar bunu bir kaç gün dene ama kesinlikle zorla yaklaşma veya dokunma.

• Korkma intihar etmez sadece duvara vurdu diye sersemlemiş korkmuş biraz kendi halinde bırak fazla rahatsız etme arada kontrol et düzelir
  • aLastis kullanıcısına yanıt
    Hocam şuan da çakal alıştı bize peder çıkartı ben dedim yok ama lafımı dinlemedi ve hiç ısırmadı elden gitmedi duvara çarpmadı tek sorunum su içmiyor ne yapıyım lütfen 3 gün oldu 1 yudum içmiyor
  • Merak etme içiyordur sen görmüyorsundur zaten az içerler arada çıkar kendisi evi öğrenir ama dediğim gibi dikkat et kovalama sakın uçarken kuşu
  • aLastis kullanıcısına yanıt
    Yok hocam ben kovalamıyorum niyeyse hiç ısırmıyor bir kere bile görmedim sevdiriyor kendini yani ben hayatım boyunca kaç tane kul gördüm hep sevdirmiyor ısırıtorlardı benim paşam ısırmıyor onun yerine sevdiriyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.