Şimdi Ara

MUHABBET KUŞU SAHİBİ OLMAK İSTİYORUM YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar biçok hayvan almayı düşündüm fakat son olarak muhabbet kuşu almaya karar verdim istedigim hayvanlar konusunda forumdan yeterli bilgide aldım fakat muhabbet kuşu alırsam napıcam bilmiyorum------kuş alabilecegim yerde 20-25-30 a muhabbet kuşları var 30 lira olanlar daha erken konusuyolarmıs vesaire bu doğrumudur ve konusturmak için neler yapmalıyım detaylı bilgi verebilecek varmı? tüm malzemeleri ile kaç lira tutar bunuda hesap yapabilicek olan arkadaş varsa lütfen yardım

• quote:

Orijinalden alıntı: kubilay67036703

arkadaşlar biçok hayvan almayı düşündüm fakat son olarak muhabbet kuşu almaya karar verdim istedigim hayvanlar konusunda forumdan yeterli bilgide aldım fakat muhabbet kuşu alırsam napıcam bilmiyorum------kuş alabilecegim yerde 20-25-30 a muhabbet kuşları var 30 lira olanlar daha erken konusuyolarmıs vesaire bu doğrumudur ve konusturmak için neler yapmalıyım detaylı bilgi verebilecek varmı? tüm malzemeleri ile kaç lira tutar bunuda hesap yapabilicek olan arkadaş varsa lütfen yardım

aldımı 2 adet al tavsiyem çocuk vs yaparlar. max 100 tl kuş kafes içinde tutacaktır.
  • 1 tane alsam olmuyormu ? çiftleşmeleri güzel fakat erkek kız aldıgımda direk olarak çiftleşebiliyolarmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: kubilay67036703

1 tane alsam olmuyormu ? çiftleşmeleri güzel fakat erkek kız aldıgımda direk olarak çiftleşebiliyolarmı

dişi erkek aldımı çiftlesiyorlar
  • biliyorumda bakıcaz artık
  • konuşturmak istoyırsanız yuvadan yeni düşmüş yem kırmayı bilen bir ekek kuş alın çok rahat eğitebilirsiniz benim çift kuşum var mal gibi duruyorlar başa bil halta yaramıyor 2 kere yavru yaptı hiçbiri bi işe yaramdı
  • yavru yapma ihtimalleri çok da yüksek değil. genelde döllenmemiş yumurta çıkarıyorlar ve sürekli yumurtanın üstüne oturduklarından ayaklarında kireçlenme yavru çıkmayınca da asabiyet oluyor. ve kuşlar çift olunca size değil arkadaşına alışmaya çalışır. ilgilenip konuşmak istiyorsanız küçük bir erkek kuş alın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Konuşturmak istiyorsanız çift almayın. Birbiriyle muhabbet ediyorlar o zaman, sizi unutuyorlar "Hollanda muhabbet kuşu" diye geçen bir cinsleri var, görünüşte bir farkları yok. Ama onlar çok konuşkan oluyorlar, bizim evdeki kuş da ondan. Aşağı yukarı 30-40 kelime konuşabiliyor, uğraşsak çok daha fazlasını da öğretiriz. Çok da cana yakın, kesinlikle ısırmak gibi bir huyu yok, rengi de beyaz.

Alacağınız kuşun size ısınması bir kaç haftayı bulabilir, avucunuz içine almaya çalışmayın kesinlikle. Kuşlar genelde sevmezler bunu. Hayvanı rahat bırakın, bir süre kafesinde kalsın, dışarıya salmayın. Salacağınız zaman, kapı pencere hepsini kapattığınızdan emin olun, bir kaçarsa geri dönmez, bu sıcaklarda telef olur dışarıda hayvan. Yemini suyunu eksik etmeyin. Kuşların da bir damak tadı var, sizinkinin seveceği yemi bulana kadar farklı yemler denemeye devam edin. Genelde kapalı olanlardan alın, petshop'lar açık yem de satıyor. Ancak onlarda genelde kurtlanma olduğundan tavsiye etmiyorum.

Kafesi her gün temizleyin, altına gazete serin, temizlemesi kolay olsun. Her 2 günde 1 kez de, kafesi yıkayın sabunlu suyla, her tarafını. Tabii ki o esnada kuş içinde olmayacak, yemi ve suyu da öyle, kuşu banyoya salabilirsiniz yıkarken, sizi izlesin. Kuşu kesinlikle yıkamaya çalışmayın, hani derler ya "kuş kadar canı var" diye, çok narin canlılardır bunlar. İstemedikleri şeyleri yaptırmaya çalışmayın zorla. Siz kafesini yıkarken, musluğun altına kendi canı isterse girebilir, istemiyorsa zorla yıkamaya çalışmayın asla. Kafesin bulunduğu odanın camı açık ise, kapısı mutlaka kapalı olsun. Cereyanda bırakmayın, en ufak cereyanda bile hemen hastalanır muhabbet kuşları. Her gün suyunu değiştirin, yemini de çok fazla doldurmayın ki, onu da günlük verebilesiniz. Ara sıra belli başlı meyveler verebilirsiniz. Bizimki çileği çok sever mesela, bazen salatalık felan da veriyoruz. Kafesin demirleri arasına sıkıştırmanız yeterli, o hallediyor zaten.

Kuşu mümkün olduğunca kalabalık olmayan, korkmayacağı bir odada tutun. Yanında sürekli birileri oturur kalkarsa, ve özellikle de televizyon izlerse rahatsız olur. Televizyondan, bilgisayardan, aynalardan uzak tutun. Geceleri uyuyacağınız zaman, üzerini ince bir bezle kapatabilirsiniz, eğer kuş korkmuyorsa. Bizimki mesela hayatta kapattırmaz üzerini. Kuşun odası her zaman en az 25 derece kadar olmalı, sıcak yeri severler. Konuşturmak için, her gün geceleri uyumadan önce, kafesine yaklaşın ve söylemesini istediğiniz kelimeleri fısıldayın yavaşça. Mesela "babacım" dedirtecekseniz, usulca sürekli "babacım, babacım" diye tekrar edin. Belki 50 tekrar yetebilir. Ertesi güne muhtemelen söylemeye başlayacaktır. Bir süre sonra öğrettiğiniz kelimeleri ard arda söyleyince, ortaya cümleler çıkmaya başlıyor. Bizim kuş mesela "Aç kapıyı korkak, ben geldim" diyor sık sık.

Eğer bir gün bakamayacak olursanız, kesinlikle dışarıya bırakmayın hayvanı. Bir hayvansevere verin. Dışarıda 1 saat bile hayatta kalamaz bunlar. Son olarak, sürekli ilgi isteyen bir canlıdır bu. Bir oyuncak değil ki evin köşesine atasınız. Bütün bunları göze alıyorsanız muhabbet kuşu beslemeye başlayın. Çünkü eğer sizin hatanızdan dolayı ölürse, inanın aileden birisi ölmüş gibi kötü hissediyorsunuz haftalarca.

• İlginiz için teşekkürler hepsini dikkate alicam ve erkek yavru alicam yeni doğmuş olursa onu alırım en genç erkeği alicam tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.