Şimdi Ara

Muhabbet Kuşumun Gagası, tırnak ve gaga kesimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
13.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Kızımın gagasında bazı beyazlıklar fark ettim. Fotoğrafını koyuyorum. Bir süredir var ama ilk aldığımızda yoktu, gagası pürüzsüzdü. Bugün de uzun Zaman kuş beslemiş bir öğretmenim vardı, bizim eve geldi kuşa baktı gagasını görünce hasta olmuş olabilir dedi. Ama kendini sürekli mineral bloğuna sürtüyor (şu kahverengi olan, resmini atıyorum). Ondan da olabilir dedi. Neyi olabilir sizce, bir yerlere sürtmesiyle ilgisi var mıdır? Bir de, kuşumun tırnakları sürekli kafese geçirdiğimiz tüle takılıyor, biraz da uzun. Tırnak kesimi yapılmalı mıdır, tırnağı törpüleyen malzemeler duymuştum yoksa onlar da yeterli mi? Gaga kesimi gerekli mi, çok stresli bir işlem tırnak ve gaga kesimi, kızımın korkmasından endişeleniyorum. Bilenler yardım edebilir mi?
     Muhabbet Kuşumun Gagası, tırnak ve gaga kesimi Muhabbet Kuşumun Gagası, tırnak ve gaga kesimi Muhabbet Kuşumun Gagası, tırnak ve gaga kesimi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• sende hayvansever grubundadın galiba. Bu konuyu açman bile ilginç gaga kesimini tartışmıştık orada. Kuş için travmadır. Gereksiztir gagası normal.

Kuşların gagası yem ayıklamaya özel olarak doğmuşlardır. Ön iki dişinin yarısını kessem çekirdek ayıklayabilirmisin ? törpü yapıyor kendileri ihtiyaçı olduğunda.Kestimi yara olur yemek yiyemez ölür. Ballı krakeri çok vermeyin arada asın ishal yapıyor. Tırnaklar içinde damar geçiyor tırnakların içinde oda gereksiz ben kesmiyorum. Kendinde kesemezsin damarı kestimi kangren olur.
  • Tamam teşekkürler. Zaten asla kendim kesmem, gaga kesiminde de tereddüt ettim gagası o kadar sivri ki. Ona da zarar verecek diye düşündüm, gagaları sivrildiğinde yem yiyemiyorlarmış, gaga taşını hep yiyo sma faydası olmuyo yine de kestirmem zaten ama konuyu asıl açma nedenim, gagasındaki beyazlıklar. Ne olabilir sizce? Tırnaklarını da kendim kesmem mutlaka veterinere götürürüm kestirecek olursam, tırnakları tüllere takılıyor zor çıkartıyorum ayağına bişey olacak siye korkuyorum. Annem tırnaklarını kestirmeyi düşündü zaten ona strese girer dedim. Ballı kraker hep asılı duruyor, üst kısmını hemen yiyor ama altını yiyemiyor nedense, plastiğini kemirmeye çalışıyor yiyemeyince, endişeleniyorum aslında. Madem zararlı çıkartırım, arada bir takarım. Teşekkürler. Evet ben de gruptaydım ama bazı nedenlerden ötürü ayrıldım. İyi geceler cevabınız için çok teşekkür ederim... :)

• Bir de, aç bırakıp yem yediriyorum elşmden ama alışmıyor, ısırıyor ne yapabilirim? Yedi aylık şu an
  • Gagası için mürekkep balığı kemiği kullanıyorum. Benim kuşunda tırnakları uzadı ben cesaret edemiyorum veterinerlerede güvenemiyorum şimdilik kumlu tünek aldım gaga ve tırnakları törpülüyormuş ne kadar etkili bilmiyorum. Aç bırakarak alıştırmanızı tavsiye etmiyorum gerek yok aç kalmasın. kafeste yem olsa bile yem verseniz yine de yer kuş benim doyan kuşum olmadı Oynadığı oyuncak varsa kafesin kapısına koyun kendi çıksın sonra yanınıza koyun yanınıza gelsin çok üstüne gitmeyin. Aç bırakıp yem verirsen yemek için gelir yemi yer gider, sizi merak edip yanınıza gelmesi lazım. Ama geç kalmışsınız alışması biraz zor olacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 yıldır muhabbet kuşum var baya yaşlandı daha hiç tırnak ve gaga kestirmedim kendi hallediyor kırıyor bir şekilde genellikle dışarda olduğu için sürekli biyerlerle oynuyor(1 kere tırnak kesmiştim sanırım)
  • Yok, aç olmadığı zaman ve kafeste yem varken yemiyor. Üzülüyorum aç kalıyor diye ama bize alınmayınca da yalnız kalıyor, evde sevdiği, alıştığı bir kişi olursa daha mutlu olur. Eş de alamıyorum, şu an zaten pek de istemiyorum alışana kadar yoksa hiç alışmaz. Alışana kadar ailem de almaz, kuşa iyice bağlanmalılar ki onun yalnız kalmasını istemesinler,anlayış göstersinler. O yüzden alışma konusunda üstüne düşüyorum. Dün biraz yedi elimden aç bırakınca ama yine de ısırdı. Güvenmiyor bana çünkğ ilk başlarda elime aldım, hemen sevmeye çalıştım, korktu. Oysaki ilk başta ortamı, bizi tanımasına fırsat vermeliydim, yapmadım. Şimdi hatamı düzeltmeye çalışıyorum. Salıncağını çok seviyor, eskiden salıncakta ayna vardı sonra aldım aynayı, o yüzden bu kadar seviyor galiba. Bir hatam da, kafesine ayna koymamdı. Ama o salıncağı koysam da gelmez, sanmıyorum. Mürekkep bağlığı kemiğini anneme de söyledim, alırız büyük ihtimal. Kumlu tünek ben de araştırırım. Cevabınız için teşekkür ederim. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lifeless1236 -- 21 Ağustos 2016; 20:16:24 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Muhabbet Kuşu Tırnak Kanaması
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Gagasını kesmeyin. Tırnağınıda fazla uzayıp kıvrılmaya başlamadıysa kesmeyin. Tırnağı keserkende azıcık ucundan kuşun rahatsız olmayacağı şekilde kesin. Parmağının dibinden keserseniz tırnağın içindeki damarıda kesersiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.