Şimdi Ara

Muhalefetin cumhurbaşkanı adayı Mansur yavaş olmayacağı gerçeği (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
1
Favori
760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • CHP bildiğimiz CHP. Kazanacak kişiyi aday yapmaz, İmamoğlu ülkenin tümünü temsil etmiyor etmeyecek. Mansur Yavaş daha fazla kişiye hitap ediyor seçilme olasılığı daha fazla. Ama Mansur Yavaş milliyetçi ve Atatürkçü bir kişi olduğundan CHP içindeki sol kesim ve kürtçüler onun aday olmasının karşısında cansiperane durur. CHP ya özgür özel veya İmamoğlunu aday gösterir, Mansur Yavaş halk beni istiyor, partim beni aday göstermiyor mecburen istifa edip bağımsız seçime gireceğim der. İmamoğlu - Mansur - Erdoğan üçlüsü seçime girer, muhalif oylar bölünür ve yine Erdoğan kazanır. Benim öngörüm bu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • DarkTechno kullanıcısına yanıt
    Ya kardeşim iyi misiniz siz? Konser konusunda gerekli açıklamayı yaptı zaten. Ha bu açıklama sizi tatmin etmemiş olabilir. Hadi diyelim bahsi geçen paralar harcanmış olsun, alıp ayakkabı kutularına mi doldurmuş? Oğluna gemicikler mi almış? Tarikatlara cemaatlere mi yedirmiş? Ankara halkı eğlensin diye konser vermiş. Bahsi geçen paralar tabiki fazla, keşke yapılmasa hatta hiç konsere filan para harcanmasa sokakta dilenen insanları olan bir ülkede konsere para harcamasını ben doğru bulmuyorum. Ama farklı pencereden bakınca Halkın parasını alıp evine götürmemiş, yine halka harcamış. Bu konser mevzusunu bir tek karalamaya çalışan, olası adaylığında ellerinde çamur atacak argüman olsun diye kenara koymuş mevcut düzenin seçmenleri haricinde konuşan yok. Mansur Yavaş konser parası yüzünden seçim filan kaybetmez merak etmeyin. Eğer aday olursa Ekremin seçim kaybedecek oldukça negatif yönü var ama. Bunu Ekrem beyin hemşehrisi olarak söylüyorum ki, Trabzonlular ne kadar hemşehrici ve mikro milliyetçi olur az çok bilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cevo_61 -- 18 Kasım 2024; 10:15:41 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• mansur bey in toplumdaki itibarı imamoğluna göre çok daha fazla, medyanın pazarlama operasyonlarına kapılmayın.

mansur yavaş akp li kitleye bile sempatik gelir.

• cevo_61 kullanıcısına yanıt

Okuduğunuzu anlamamışsınız ki. Ben konserdeki harcamalardan bahsetmesim. Ben Mansur Yavaş'ın kendisine yönelik yapılan negatif algıyı yönetemediğini söylüyorum. Kendini savunma pozisyonuna sokmayacak kısa bir açıklama ile geçip gidecekti. Gitti gün vererek, slaytlarla tablolarla açıklama yaptı. Kendisine saldıranlar bu açıklamayı umursuyor mu gerçekten? Madem İmamoğlu'dan örnek, bak adam kestirip attı kısacık açıklama ile. Mansur yavaş bu kadar tırışkıdan bir mevzuda çuvallıyorsa CB adayı olduğunda kendisine yönelik saldırılarda kendisini nasıl savunacak?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cevo_61 kullanıcısına yanıt

bide Şunu düşünebiliyor musun . Muharrem ince diye birisi var 40 yıllık chpli delegelik yapmış vekilli yapmış g.b.vekilliği yapmış en sonunda partisinin cumhurbaşkanı adayı olarak partisinden fazla oy almış sonra demiş partim beni istemiyor şunu yapıyor bunu yapıyor diyerekte 3. aday olmuş . daha sonra 3. aday olarak meydana çıktığı cumhurbaşkanlığı seçiminde ona neler denmiş neler yapılmış .En sonundada ne kadar oy almış .

Yukarda söylediklerimden yola çıkarak. MHP gibi , Chp ile zamanında kanlı bıçaklı olan bir partide siyasi hayatına başlamış. partisinden aday gösterilmeyince chpye geçip ankara b.ş.b başkanlığından aday olmuş . CHP içerisinde sezgin tanrıkulu , imamoğlu gibi şahıslarla çoğu zaman ters düşen . bulunduğu parti HDP açıklamaları yaparken çoğu zaman yuvarlak cevap vermek için bile 3 gün bekleyen. CHPnin içerisindeki radikal ve alevi egemen tayfanın sakadat göstermediği bir adaya neler yaparlar neler derler % kaç oy alır .

Ben şunu söyliyim mansurada inceyede oy vermemekle beraber sevmeyen ve oyda vermeyecek biriyim.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde 3. aday olur mu olur evet partisinden istifada eder . 2.aday İmamoğlunun Hdpnin aday çıkardığı senaryoda bile hdpden %5 kendi partisinin kemik tabanından %20 oyu var =%25 cepte. Mansura gelirsek chp içerisinde zaten mansuru hainlikle suçlamak için bekleyen bir tayfa var onlar ilk saldırıyı yapacak. ardından iyi partiden dönme chp seçmenleri oy bölmeye gerek yok imamoğluyla işi bitirelim dicekler. İnceciler ve sözde anti-hdpci Zafer seçmenlerinin sosyal medya gazıyla suni bir potansiyel oyu olan mansur seçime 2 hafta kala o seçmenlerin yarısı bu sefer mansura karşı pozisyon alacak.

He buda erdoğana yarar. mansur birdaha ankarayada aday olmayacaksa siyasi hayatınıda kendi kendine bitirir. bu sözde dilinde vatan bayrak olan zafer partililerin ekreme karşı alternatif aday yaratma akımı ekrem lehine döner . Ümit özdağ hergün ekremi birşeyle ilişkilendirse bile seçmeninin %70inde bunun karşılığı yok. Özetlemek gerekirse muharrem ince 3.aday olarak çıktığı seçim sürecinde ona yapılanın kat kat fazlası mansura yapılır mansurun o pasif siyasetiyle muharremin uğradığı hezimetin kat kat fazlasına uğrar.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.