Şimdi Ara

Muhalefetin cumhurbaşkanı adayı Mansur yavaş olmayacağı gerçeği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hala özgür özel ve imamoğlu güçlü isim. iktidar

da ikisini istiyor ekrem imamoğlu kadar hata yapmaya meyilli birisi yok. Mansur yavaşın chp teşkilatlarında hiçbir nüfuzu yok. iktidara geldi diyelim başkanlık sisteminde mansur yavaşın yakın çevresine kimleri yerleştireceği chp içerisindeki anti-mansurcu tayfayı tasfiye edip etmeyeceği belirsizliği varken mansuru düşünemiyorum.

• Kemal Kılıçtaroğlunun ilkesiz siyasetini devam ettiren Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu gibi biri aday olursa bu sefer geçen seçimde yaptığım hatayı yapmam, Chp'nin adayına oy vermem. Tabi rte gibi Türkiye yi yolsuzluğun hırsızlığın aymazlığın adam kayırmanın merkezi haline getiren bir adaya da oy vermem. İlkelerim ile uyan bir aday bulursam seçimi kaybedeceğini bilsem de gider ona oy veririm.

• Dem desteğiyle aşkıyla yanıp tutuşan Ekrem İmamoglu varken ...

haberler
    Ahmet Türk'ü ziyaret eden İmamoğlu'nun Mardin'e girişi dikkat çekti
    https://www.haberler.com/politika/ahmet-turk-u-ziyaret-eden-imamoglu-nun-mardin-e-18052539-haberi/

haberler
    Ahmet Türk, kendisine desteğe gelen İmamoğlu için 42 oğlak kestirdi
    https://www.haberler.com/politika/ahmet-turk-kendisine-destege-gelen-imamoglu-icin-18053254-haberi/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kemal Kılıçtaroğlunun ilkesiz siyasetini devam ettiren Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu gibi biri aday olursa bu sefer geçen seçimde yaptığım hatayı yapmam, Chp'nin adayına oy vermem. Tabi rte gibi Türkiye yi yolsuzluğun hırsızlığın aymazlığın adam kayırmanın merkezi haline getiren bir adaya da oy vermem. İlkelerim ile uyan bir aday bulursam seçimi kaybedeceğini bilsem de gider ona oy veririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WTFunny -- 17 Kasım 2024; 0:1:44 >
  • Mansur iktidar olursa eğer CHP içindeki antimansurcu tayfanın hicbir etkisi olmaz ama CB seçimleri belediye seçimlerinden çok farklı Mansur un da ne kadar şansı olur bilemiyorum

• Mit40 kullanıcısına yanıt

Valla yalan yok ben kazanacağını düşünenlerdenim .ama iyi aday olduğu için değil bir siyasi kimliği olmadığı için akp mhp yrpden felan %10 oy koparır(He mecliste dağılım önemli 2.tur bu psikolojik etki yapar) imamoğlu olursa 2. kk olur . yerel seçimde bile kemalden 200.000 az oy aldı bütün muhalifleri ekreme eklesen bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kmltkk -- 17 Kasım 2024; 0:9:12 >
  • Üç katlı bir apartmanı bile yönetemeyecek adamın adı cb adayı olarak falan geçiyor şaka gibi gerçekten

• kmltkk K kullanıcısına yanıt

Hocam kazanabilir şansı var ama insanlar pek tanımıyor mansuru birde bizim insanımız liderci adamcı olduğu için hitaba agresiflige bakar ben mansurda bunları göremiyorum o yüzden benim için şüpheli ayrıca Ankara da yaşıyorum belediyeciliği de çok zayıf malesef

• Mansuru diyorsan bende sana katılıyorum ekremde dahil . Mansur yavaşın tek mahareti ekrem imamoğlu yenilenen 2. istanbul seçiminden sonra çok fazla siyasi polemiğe girip hdp açıklamalarından sonra mansur kendine dönük gözükünce işinde gücünde tüm türkiyeye yakışan başkan modeli yarattı kendiliğinden . şimdide ekremin talihsiz hdp açıklamalarından sonra muhafelet içerisindeki merkez seçmen kendine lider arayışına girdiği için mansuru cumhurbaşkanlığına örnek gösteriyorlar.

Zaten bi karizması yok siyasi bi ağırlığıda yok . Hadi chpyi geçtim onlar pkklıya bile oy vermeye razıda . Bu ümit özdağ gibi lideri ülkeye layık görenler nasıl mansur yavaşla kendini bağdaştırıyor .adam güya milliyetçi hdp ile yatıp kalkan chplilerle ekran karşısında poz vermekten çekinmiyor.

Yanlız Ümit Özdağ ın lider vasfı hitabı karizması vs mansurdan çok çok daha fazla güçlü lider ama teşkilatlanması yok ordan kaybediyor CHP de olsa idi ekremin mansurun esamesi okunmazdı

• Mansur Yavaş'ın bırakın CHP adayı olmayı ilerde CHP'den kovulmazsa iyidir. Bu yerli milli duruşu çıkışları ve söylemleri birilerini çok rahatsız ediyor çünkü. En basitinden Esenyurt'a atanan kayyum sonrası çıkışı. Veya Özgür Özel ben El yükseltiyorum Kürtlere devlet vaad ediyorum derken Mansur Yavaşın ses çıkarması üstüne milli bayramlarda bile ortaklaşamadığkmız partiler ile yol yürümemeliyiz çıkışları çok değerliydi.

DEM zaten Mansur Yavaş'ın adaylığını istemez. CHP'den DEM'in iznini almadan bırakın aday çıkarmayı tuvalete bile gidemez.

Ben Kayyum atamalarında gidip DEM'liler ile aynı otobüsde görünmem diyen DEM ve CHP ortak adayı isme körlemesine sahip çıkmayan Mansur Yavaş mı yoksa Taaa Mardin'e kayyum atanan belediyelerin ayağına kadar giden İmamoğlunu mu ister sizce ?

Açıkçası Milliyetçi Muhafazakar bir insan olarak çoğu milliyetçi gibi bende Olacaksa Mansur Yavaş ayarında bir Cumhurbaşkanı isterim lakin kadrosuzluk ve arkasında basın olmaması Mansur Yavaş'ın çevresinin zayıf olması onu bitiriyor. İmamoğlu ülke ülke şehir şehr hatta teşkilat teşkilat boşuna gezmiyor.

İBB boşuna 60-70 gazeteciyi ülke ülke gezdirip tüm masraflarını karşıladığı etkinlikler tatiller yaptırmadı :) En ufak bu konser muhabbetinde bile Mansur Yavaş'a vurun abalıya hesabı saldırırken İmamoğluna tek kelime eden yok ! Medyada resmen İmamoğluna yakın medya var. Onu eleştirmeyen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 17 Kasım 2024; 1:1:23 >

Zaten teşkilatları olmadığı gibi . türkiyede ümit özdağ sosyolojiside yok. Özdağın partisinin seçmenleri kendi genel başkanlarını satmaya en müsait seçmen . son seçimde toplasan %3 oy alacağı vardı yarısı kendi başkanlarının teroristlerle işbirliği yapmakla suçladığı chpye gitti. aynı zamanda bu kadar genç nüfuslu partilisi olmasına rağmen bir okadarda zayıf seçmeni var.

Sosyal medyada türküz türkçüyüz naraları atıp hdpye en çok sallayan insan olsalar bile üniversie kampüslerinde sol liberal ve kürtçülerle festivallerde aynı sofrada oturmaktan çekinmeyen seçmenleriyle işi zor ümit özdağın.

Seçmeninin durumunu bilmiyorum ümit Özdağ sosyolojisi nedir bilmiyorum hocam

• Elliki milliyetçi bir adaya oy atmaz. Ümmetçi istiyorlar.

• EvMüdüresiii kullanıcısına yanıt

Ekmek İçin Ekmelettin gibi mi ?

• CHP'de KK sonrası CB adaylığı 3 kişilik bir kavgaya dönüştü. Bunların yaşanacağıda belliydi.

Bu kavga 31 mart seçimlerinde CHP'nin başarısı ile dahada alevlendi ve her geçen ay adaylık çekişmesinin dozu dahada arttı.

Ancak CHP'de adaylık tartışmalarına hep at gözlükleriyle bakıldı. 6lı masa döneminde yaşananların bir benzerini CHP yine yaşatıyor herkese. Asıl gözden kaçan ayrtıntı, CHP'de aday seçimlerinin sanki demokratik bir ortamda yapılacağı iyimserliği. 6lı masada bu demokratik sürecin sonuçlarınıda gördük. Bugün ise koltukda Özgür Özel var CHP teşkilatlarından tutunda 31 mart seçimlerinde kazanan adaylara tutun %90nını Özel belirledi. Yani CHP'de teşkilatlar şuan Özel'in yanında. İsteyerek yada istemeyerek, gerçek bu..

Bu tabloyu ilk görende İmamoğlu oldu ve agresif bir politika ile adaylığını meşrulaştırmak için İstanbul dışına çıkmak zorunda kaldı. Çünkü İmamoğlu İstanbul'da çakılı kalsaydı istediği adaylık süreci kampanyasını yürütemeyecekti. Daha sı; Mansur Yavaş gibi ciddi bir rakibide vardı. Baskın olmak adına İmamoğlu'da şuan şehir şehir, ülke ülke dolaşıyor..

Mansur Yavaş ise son 1-2 aya kadar daha temkinli hareket ediyordu ancak İmamoğlu'nun agresif adımlarını görünce oda sesini yükseltmeye başlamıştı. İmamoğlu ise Yavaş'ın bu tavrını görünce sosyal medya üzerinden kendi taraftarlarını anti Yavaş kampanyası başlattı. Yavaş son kayyum olayları ve konser skandalları öncesinde adaylık imajı önceki aylara göre çok önplandaydı. İmamoğlu adeta Yavaş'ın gölgesinde kalıyordu.

Ancak Yavaş'ın bu imajı CHP içinde son 1 ayda tamamen bozuldu. Kayyum atamalarına çekimser ve bir devlet memuru görüntüsünde hareket etmesi ve akabinde İmamoğlu'nun sosyal medya ekibinin gündeme getirdiği iddia edilen konser skandalları sonrasında Yavaş'ın adaylık sinerjisi dibe çekildi. Yani bir anlamda CHP'de adaylık yarışı 3 kişiden, 2 kişiye indirilmiş oldu..Masadan bir kişi şuanki tabloda fiilen eksiltildi CHP'de..

Pek tabiki Mansur Yavaş bu süreçte yaşadıklarının altında kalmaz. Yavaş CHP'de aday yapılmayacağını zaten biliyor ama bu durumun ayyuka çıkması ve mağdur edildiği imajıyla CHP'den ayrılmayı düşünüyor. Yavaş'ın şuan aklındaki adaylık süreci CHP'den seçilme umudu değil. CHP'den ayrılıp bağımsız aday olmak. Yavaş bu adımla CHP ve DEM parti haricindeki tüm muhalif partileri ve kendisine sempati duyan ama CHP'de olmasından ötürü oy devşirmeyen AKP-MHP seçmeninin bir kısmınıda kendi etrafında "partisiz aday" olarak toplamak istiyor çünkü Yavaş şunun çok net farkındaki, CHP'den başka partiye geçse AKP-MHP seçmeninden ve hatta CHP seçmeninde oy devşirmesi çok güç olacak. Bağımsız olursa bir noktada şansı var ve bununda farkında Yavaş.

Dolayısıyla Yavaş'ın CHP'den aday gösterilmesi artık imkansıza yakın..Ama Yavaş'ın aday olmama gibi bir düşünceside yok..Yavaş aday olacak ama bu CHP'de olmayacak..Son yaşanan siyasi gelişmelerin ışığında tablo bu..

• Novagate N kullanıcısına yanıt

Biden Amerika'yı yönetmişse bu başkanlık olayını çok abartmamak lazım

RTE ülkeyi 22 sene yönetti yaptığı en önemli şeyler eski sistemi yok etmek başardığı tek şey bu .. ekonomi ,dış politika vs hep geriye gitti sıradan biri olsaydı bile bu kadar kötüye gidemezdik

Vatandaş gaza, reklama bakar . İyi bir reklam ile açık farkla kazanabilir ama RTE muhaliflerin arasını bozmakta başarılı oluyor . 6lı masayı dağıttığı gibi yine çomak sokup 40 kanalıyla sabah akşam bunu halka anlatır

Senin karizma dediğin reklam ve propaganda. Halk reklam ve propagandaya oy verir . Şu an para RTE 'de Mansur konserden %50 para biriktirip reklam için harcayacak güya ama RTE 'nin arkasında milyar dolar para götüren 5li çete var ..bir yanda 1 milyon dolar götüren Mansurun adamları diğer yanda 10 milyarlarca dolar götüren rte'nin adamları . Rte'nin 10 binlerce trol ekibi var ekremin 100lerce Mansurun ise ancak 10 tane falandır herhalde

• 0zkanK. kullanıcısına yanıt

Çünkü herşey paraya bakıyor bu bakımdan en zayıfı Mansur olmakta . Konser parasıyla o kadar medya basın mensubu vs yandaş yapılamaz . Rte'nin arkasında 5li çete var ekremin arkasında inşaat sektörü CHP'nin kasası var Mansurun arkasında bu kadar paralı kimse yok konser parasının yarısını alsa bile bu para hiçbir şeye yetmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 17 Kasım 2024; 6:23:33 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.