Şimdi Ara

Muhendis kafasi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sizce bazi insanlarda gercekten muhendis kafasi mi var? Bi insanda muhendis kafasi olup olmadiğini nasil anlarsiniz? Bu adamdan cok iyi muhendis olur gibi cumle kaliplari kullaniyo musunuz? Tipcilar ve muhendislerin dusunce bicimleri gercekten birbirinden farkli midir?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Bir konuda tıp ve mühendis kelimesi yan yana gelince kavga çıkıyor ama xd

Benim fikrim, Derste gördüğü temel şeyleri kullanıp yav acaba şunla şunu yapabilir miyiz diye düşünen birisinde mühendislik kafası vardır, ilerledikçe o düşüncesinin doğruluğunu / yanlışlığını / daha farklı bir yolla yapılabileceğini keşfeder, bunun için de (gerekirse) matematik fizik gibi alanlardan yararlanır, gördüğü temel dersin devamı olan başka temel eğitimler alır, gerisi de onun amaçlarına kalmıştır. Tabi derste teoride gördüğüyle yetinmeyen kişi için geçerlidir bu.
  • Bir konuda tıp ve mühendis kelimesi yan yana gelince kavga çıkıyor ama xd

Benim fikrim, Derste gördüğü temel şeyleri kullanıp yav acaba şunla şunu yapabilir miyiz diye düşünen birisinde mühendislik kafası vardır, ilerledikçe o düşüncesinin doğruluğunu / yanlışlığını / daha farklı bir yolla yapılabileceğini keşfeder, bunun için de (gerekirse) matematik fizik gibi alanlardan yararlanır, gördüğü temel dersin devamı olan başka temel eğitimler alır, gerisi de onun amaçlarına kalmıştır. Tabi derste teoride gördüğüyle yetinmeyen kişi için geçerlidir bu.

• Leopard76 kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin dediginize gore muhendis kafali tipcilar da olabilir ve bu kisiler tip alaninda buyuk isler basarabilir gibi bir sonuc cikarttim, katiliyo musunuz? Eger katiliyosaniz muhendis kafali insanlarin tipci olmasi cok mantikliyken bu insanlarin tipci olmamasinin sebebi bu yolun uzun ve daha zorlu olmasi mi? Cunku ne kadar muhendis kafali da olsa ilgi alaniniz disinda bir yerde muhendislik uygulamalari yapmak gercekten zor olabilir, ki bu muhendislik bolumlerinin icinde bile cok fazla fark ederken. Peki ya bir insan hem tıp bilimlerine ilgi duyarken hem de muhendis kafali olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-000AA0F43 -- 10 Eylül 2024; 23:52:35 >
  • Hocam biraz bahane buluyormussunuz gibi. Bende tercih dönemi çokça bu bahanelerden bulmuştum. Herkesin istediği yapmak isteyeceği meslek %80 %90 belli oluyor. Yks calisma motivasyonu için gerekli bu. Ben hicbir seye ilgi duymuyorum sadece ders calistim dersen de tip yaz geç garanti maas en azindan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben tıp dersleri konusunda çok bilgili değilim o yüzden dediklerim yanlış olabilir ama şöyle düşünüyorum, tıpta da araştırma yoluna giden çokça durum var ama genel olarak tıpta X durumu karşısında hangi işlemi en hızlı şekilde uygulayabilirim durumu var, bunları seçmek için de vücuda dair onlarca detayı bilmesi gerekir, bir de bunun yanında el becerisi gibi mühendislikte olmayan faktörler var ve hayal gücünden çok ani olaylara hızlı tepki vermek var temelde. Ama tabi hastalıklar üzerine bir sorunu çözmek için ustalaşan insanlar da var. Ben şahsen yazdığım merak duygusuna sahip olmama rağmen tıbba çok uzağım, çünkü konular ilgimi çekmiyor, fiziki müdehale gerektiren durumlarda çok başarısızım, ve içeriği bile beni rahatsız ediyor

Tıp ile mühendislik arasında kalmak normal, bu durumda sizin hangi sorunu çözmek istiyorum sorusunun cevabını bulmanız gerekir.

• Loky19 kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim hocam yanitiniz icin, ben de size katildigimi bildirmekle beraber konuyu muhendis kafali olma ozelligini biraz merak ettigim icin actim.

• Leopard76 kullanıcısına yanıt
    Anladim hocam, cok tesekkur ederim yanitlariniz icin.

• Tıpçının birçoğunda o dediğin mühendis kafasından var tıp yazıyorlar ama

• 31 bağımlısı ve asosyalse çok iyi mühendis olur diye bir düşüncem oluyor evet

• Burçlara inanmayacak bir kere.

• isyanediyorumisyan kullanıcısına yanıt
    hacı iyi de bunların hepsi mühendis olursa sağlık alanında yeni buluşlar nasıl sağlanır ki

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 3Rayy kullanıcısına yanıt
    Doğru olmasın demiyorum zaten o konuda haklısın

• Hocam matematiksel düşünce yeteneği ve yaratıcılık yeteneği gelişmiş herkesin az çok mühendis kafası vardır. Bunu mühendislik eğitimi ile pekiştirirsek iyi mühendisler çıkar. Pekiştirmezsek "Bu adam da zeki he, tam mühendis olacak adammış" deriz :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.