hocam odtü bilgisayar'dan sonsuz süre verseniz türkiye'deki insanların 95%i atılır mezun olamaz |
Mühendis olacam diye amele olmayın (6. sayfa)
-
-
Sene olmuş 2020 hala eski kafa düşünen zihniyetlerin sayısı fazla olduğu sürece ülkedeki birçok pırıl pırıl gençler harcanmaya devam edecektir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Türkiye'de 10-12 üniversite dışında mezun veren mühendislik bölümlerinin hepsi çöp tabi istisnalar hariç.
İş istiyorsan ya kendi işini kuracaksın, ya bir yatırımcıyla ortaklık yapıp iş kuracaksın ya da önce asgari ücretle başlayıp adım adım yükseleceksin.
Senin aldığın teorik eğitimlerin sahada anlamı çok az, tıp eğitiminde bile 1 yılın tamamı sahada geçer, 2 yılın da yaklaşık yarısı sahada geçer yani 6 yıllık eğitimin 2 yılı pratik eğitimdir.
Teknoloji fakültesi mezunu olmadığınız sürece her yerde aşağı yukarı aynı muhabbeti göreceksin çünkü elini sallasan mühendise çarpıyor.
-
Mesele mühendis doktor itü ytü mezunu olmak değil.
Olay kişide bitiyor.
quote:
Orijinalden alıntı: Heisenbergin asistanı
Kendi işimi yapmayacaksam neden mühendis olayım ki? Ben başkasının çarkını döndürecek bir çark değilim. Kendi çark sistemimi yönetecek biriyim. Bu kafada olmayan adamlar mühendis olamaz zaten. Mühendis oldum zanneder.mesaj-nick uyumsuzluğu.
quote:
Orijinalden alıntı: 07kubi07
Kardeş kusura bakmada üniversiteye eşeği bağlasan mezun olur. Hepsi çöp hepsi.
Alıntıları GösterBunun tek sebebi saçmasapan ünivesteler açılması , artık neredeyse her şehirde bir üni var , 2005 sonrası açılan ünilerin hepsi çöp bu ünilerden kolayca mezun olabilirsiniz zaten size eski tarihli üniler kadar da bişey öğretmezler çoğu dandiktir ,
zaten 2005 öncesi açılan üniversteler ile 2005 sonrasında açılan ünilere bakarsanız , sayıca 2005 den sonra açılan ünilerin daha fazla olduğunu görürsünüz , %90'ı da çöp tür
https://tr.wikipedia.org/wiki/T%C3%BCrkiye%27deki_%C3%BCniversiteler_listesi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 26 Aralık 2020; 15:55:20 >
-
Konu sahibi arkadaşım burada boşuna kendini yorma illaki anlayan düşünen insanlar ne olduğunu nasıl olması gerektiğini görüyor biliyor. Bende seninle aynı geçmişe sahibim çok iyi anlatmışsın bir çok mesajında ama insanlar anlamaz çünkü bu sisteme alışmışlar, boyun eğmişler ya da kendini zorlayıp bir tık yukarı çıkıp ben yaptım böyle oluyor herkesin böyle yapması gerek evet doğru olan bu diyenlerle dolu. Forumdaki bazı insanları ayrı tutuyorum ama emin ol çoğunluk lisede dahi derslerden zor geçen eğitim hayatı sana göre rezil halde ya da daha bu süreçten geçmemişler. Hatta bir kitle var kapasitesi liseyi bile zor bitiren gençler, dayılar, teyzeler gelirler senin mezuniyetini sorgularlar. Odtü, boğaziçi dışında diğerlerinde eğitim berbat derler. Ya kardeşim sen neye göre karşılaştırıyorsun başarı sırasına bakıyor şu çöp bu müthiş diyor. Sanarsın ki bütün okullardaki derslere katılmış, hocaları tanıyor, müfredata hakim, projeleri incelemiş bilir kişi. Tek bildiği doğru odtü, boğaziçindeki öğrencilerin daha başarılı olması. Sen bu okulları bitirmedin hadi bakalım şimdi bir yerden başlaman lazım.O yerde makine başında durup tuşa basacaksın içindeki parça hazır hale gelince bak buraya koy sonra işlenmemiş parçayı tekrar makineye yerleştir. Bak üretim planlamacımız XX bey (kendisi değil mühendislik işletme hatta teknikerlik okuduysa öp başına koy) hazırladı bugün 500 adet üretilecek.
-
ben yazılım mühendisiyim, ilk çalıştığım şirket yazılım şirketiydi ve ilk staja başladığımda amirim bana "kimse doğuştan yazılımcı doğmaz, izle ve öğren" demişti. ben bir süre izleyerek, sonra uygulamalı bir şekilde mühendisliğimi geliştirdim. okuldan yeni çıkmış bebesin, direk seni sanayi şirketlerine mühendis olarak başlayacan hayaliyle mi okudun, kafaya bak ya makine mühendisi olan arkadaşlarım, bu işe amele olarak başlayıp, kendine göre geliştirdikleri projelerle sahalara girmiş baş mühendis olanları bilirim. senin daha 40 yıl yontman lazım kendini
-
sen daha makinistliğin temel vatanı olan o çırakların ustabaşıların işlerini yapamıyorsun, nerde proje çıkartıp da mühendisim diye dolaşacan
-
quote:
Orijinalden alıntı: saveyourselfGuzel kardesim kivama gelmeyi birak zaten 2 senedir Ingiltere'de calisiyorum, asil buralarda makineye dokunmayan adami muhendis olarak gormezler. Burada test makinesine basinda gunde 20 tane valf test eden senior engineerler var, adam operatorun isini de yapiyor gerekirse. Mesajlarinda cok atmissin yabancilar soyle boyle diye ama oyle degil iste. Ben polonyada fiatin 96 puanli wcm fabrikasinda da 6 ay calistim, adamlar herseyi otomasyona baglamis ve her 36 saniyede hattan bir araba inecek sekilde ayarlamis, orada bile benzer durumlar mevcut. Yani senin attigin gibi degil.
Ayrica muhendislik = tasarim demek degildir. 10 bin tane muhendislik cesidi var. Ornegin bakim muhendisiysen mesainin %80'i sahada gecer. Eger dizayn muhendisiysen pc basinda oturursun.
Ama yeni mezun bir insanin her turlu pis ise girip cikmasi gerekiyor, bunu tabiki 1-2 sene boyunca yapmayacaksin ama isi taniman operatorlerle tanisman saygi kazanman acisindan onemli. Ayrica hicbir mudur de yeni aldigi adama gidip en zor isi vermez, her zaman basit isleri verip yapip yapamacagina bakarlar, baktilar altindan kalkiyorsun daha zoru sonra daha zoru sonra proje yonetimi sonra adam yonetimi diye gider. Sirkette calismak demek sadece ise 8de gidip pc basina oturup cadde cizim yapip 4 te teslim edip cikmak demek degildir. Sirkette insanlarla calisiyorsun ve sosyal skillerin is skillerinden daha onemli bir konumdadir, hele ki yeni girmissen ve guru degilsen.
Ayrica bu kadar da buyuk burunlu olma, insanlardan birseyler ogrenmeye calis. Iyi yerlere gelirsin umarim ama bu gidisle isin zor bastan diyim.
Alıntıları Gösterkardo boşver, sonra niye tr de üni mezunu işsizlik var derler bunun gibiler hep armut ağzımda pişsin isterler
-
8 yıllık makine mühendisiyim, çevremdekilerin bir kısmı fabrikalarda bir kısmı şantiyelerde bir kısmıda satış-pazarlama kısmında çalıştı. Ortak noktamız 1-2 sene sürünmemizdi ama şuan hepimiz arkadaşın hayalini kurduğu pozisyonlardayız, iyikide sürünmüşüz ki buralara gelmişiz. Eğer o zamanları geçirmeseydik olduk diyemez usta,usta başı vb. çalışanların elinde oyuncak olurduk. Ne kadar alt seviyeden başlangıç yaparsan okadar ilerliyorsun oku ne kadar çekersen daha uzağa gideceği gibi..
-
Bizim atölyede,kaç mezun mühendis çıraklık yaptı kendi isteğiyle ,çoğu para bile istemedi. Asıl dertleri kendilerini geliştirmek ,piyasayı ve sanayiyi gözlemlemek. Talaşlı imalatta da çalıştılar ,yerleride süpürdüler ,farklı bir iş geldiğinde benden önce o geçerdi işin başına öğrenmek için.Çıraklık yapan mühendislerin hepsi şuan mesleklerini icra ediyor. Sen satış sorumlusu falan olmak istiyorsan o başka. En fazla 6 ayda sanayinin ve piyasanın işleyişini çözerdin. Kıçı kırık üniversiteden mezun olunca milyonluk tesisi emrine mi vereceklerdi? Teknik resim okumayı bilmeyen mühendisler dolu ortalık.
-
Okul bitirir bitmez sana mühendislik mezunu olduğun için fabrikada ofis verecekler, pc verecekler akşama kadar pcde takılacaksın olduuuu sekreterde ister misin :XD Hahaha öyle bir dünya yok ! Orada 2 yıldır çalışan bir işci bir amele bile senden daha kıdemlidir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 29 Aralık 2020; 0:28:46 > -
Arkadaşa gerekli ayar verilmiş. Bu yeni mezun mühendis kafası başka bir kafa gerçekten. Hayalindeki iş ortamını bulamayınca hayattan soğumuş direkt.
-
Çıraklığını yapmadığın, tozunu, pisliğini yutmadığın işin ustası olamazsın. Neyi biliyorsun ki ustaya yapacağı işi öğreteceksin, iş vereceksin, işi yöneteceksin.
Ne olacak geçeceksin bilgisayar başına sabahtan akşama kadar, ya çizim programında tasarım yapacaksın, yada excelde tablo oluşturup oluşturup excel mühendisliği mi yapacaksın? Yapacağın tasarımın nasıl üretileceğini biliyor musun? Hangi imalat yöntemiyle yapılacağını, hangi tezgahta işleneceğini?
Sen böyle gidersen 3 ayda bir iş değiştire değiştire maksimum 4 iş yerinde çalışırsın. 5. yere görüşmeye gittiğinde CV'ne baktıklarında 3-5 ay çalışmış çıkmış değmez derler. 30 yaşına geldiğinde hâlâ asgari ücret teklif edilen biri olursun.
Kimse üniversitenin verdiği kağıt parçası uğruna sana gel 5000 TL ile başla demez.
Mühendis ne senin kafanda? Masa başı çalışacak hesap kitap yapacak, çizim yapacak adam mı? Mühendis amelenin hasıdır hası. Yeri gelir iş verdiğin teknisyenden, operatörden daha fazla çalışırsın. Çalışmak zorundasın. Eli takım tutmayan adama mühendis mi denir?
-
Sen mühendissin. Ve olması gerekeni yapmışsın. Bırak burda senin 4 yıl boyunca çürüttüğün dirseği 10 dakika yapamayıp sisteme laf sokanları. Onlar sanıyor ki böyle yapınca ceplerine bedava para girecek, ilkokulu mezunu iken gidip bir fabrikatör olacaklar.
Bu arada
Fransa'da burjuvanın devrimi sonrası parası olan fabrika açabiliyor ve saygınlık satın alabiliyor. O yüzden ilkokul mezunu olup baba parasını yatırıma dönüştürenlere kötü gözle bakma derim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: 355GTSmesaj-nick uyumsuzluğu.
Alıntıları GösterAsistanı heisenbergi gömüyordu dizide ben mi yanlış hatırlıyorum yoksa???
Ne güzel açıklamışsınız. Mesele tam olarak bu işte millet hemen işin kaymağını yemek istiyor ama o işler öyle olmuyor malesef. Bir önceki mesajımda yazdığım gibi mesele mühendis doktor olmak veya itü ytü ( herneyse ) mezunu olmakla bitmiyor malesef.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X